Een helaas niet gesponsorde shoplog

20/08/2013 - 25 reacties

Als ik even wat mag zeggen waaruit blijkt dat ik niet alle vrouwelijke eigenschappen in huis heb (behalve dat ik dingen tegelijk kan doen en, dit zijn LOML zijn woorden, “altijd iets te zeuren heb als ik net heb opgeruimd):

ik haat shoppen.
Nee maar echt. Ik haat shoppen big time.
Ik haat het om als een gewond dier door de stad heen te lopen, winkel in, winkel uit, en oh we kunnen ook wel daar even kijken, en vervolgens na een uur door de Hennes te lopen “nee ze hadden toch niets leuks”, en ugh. Bah.
Ik haat shoppen nog het meest op de zaterdag, en helaas is dit nu de enige dat dag ik wel kan shoppen want een kind enz, enz enz.
(en overigens: ik HAAT kinderwagens in een volle winkelstraat).

Nog een reden waarom ik shoppen haat, en dit klinkt als een luxeprobleem: maar er is zoveel keus. Overvol, zoveel winkels, druk, en ik ben ook nog eens ongeduldig: nee, nee, nee.
Shoppen en Des; geen goede combi.
Ik shop denk ik ook maar 4 a 5 keer per jaar. (En ja mama, als je dit leest: dat is echt zo).
Ik weet wat ik wil, ik fiets naar de stad, ik trek ze van het rekje, ga naar de kassa, reken af, en ga weer zo snel mogelijk naar huis.

Behalve dat ik laatst discopants heb besteld via internet (don’t ask), heb ik al lang niet geshopt. Want tijdens mijn zwangerschap had het natuurlijk niet heel veel zin, en na mijn zwangerschap; nou ja. Ik had even tijd nodig om in mijn oude maat te komen, laten we het daar maar op houden.
En daarom (en omdat ik bijna elke ochtend te laat op werk kom omdat ik gewoon niet weet wat ik aan moet doen), moest ik  nu wel shoppen.
(moest ik wel. Alsof het een straf is).

De buit was een heleboel jurkjes (ik draag echt bijna altijd jurkjes), wat truien, een rokje, en 1 paar simpel zwarte platte schoenen (sinds kleine A. er is draag ik nooit meer hakken)(sorry Victoria, SORRY).
En dus ook dit jurkje. Het is nu mijn op vier na lievelingsjurkje, dus dan weten jullie het wel.

image

(En oja, fieuw. Ik ben weer klaar voor de komende maanden)

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Sylvia 20/08/2013

  Haha, voor iemand die shoppen haat, weet je wel het juiste uit de rekken te trekken 😉 Leuk jurkje!

 • Reageer Seetz 20/08/2013

  Ehm.. zo te zien ben je op en top vrouw hoor. Wat LOML ook zegt tegen je. Ik haat shoppen ook, vooral omdat het druk is, warm in iedere winkel, ik me in maatjes wurm waar ik niet eens in paste toen ik 12 was, gefrustreerd ga ik met lege handen naar huis om vervolgens online shit te bestellen in 3 verschillende maten zodat er zeker iets bij zit dat me past.. Fail. Dusse, I feel you girl!

  • Reageer Des 21/08/2013

   THANKS BABE!

 • Reageer Bianca 20/08/2013

  Dat ja! Ik heb ook zo’n hekel aan shoppen in overvolle winkels, waar het te warm, te druk, te vol en te veel keuze is. Ik ga dan wel vaker shoppen, met het voornemen om gelijk een heleboel te halen, maar juist dan kan ik helemaal niets vinden waar ik blij van wordt. Om vervolgens met een simpel hemdje of t-shirtje thuis te komen, met het vooruitzicht dus wéér naar het centrum te moeten voor de andere dingen… Zucht.. Dus ik voel met je mee!

 • Reageer Sigrid 20/08/2013

  ik haat shoppen ook 🙁 ik vind het echt helemaal niet leuk, ik krijg het er warm van, ik word moe, hoofdpijn, heel veel mensen, heel veel kleren en PASSEN bleeghhh. maar uiteindelijk heb ik toch meer dan genoeg kleren, dus ik geloof dat ik me er af en toe overheen kan zetten ;).

  leuke jurk, des. 🙂

 • Reageer Wendy 20/08/2013

  Ik ben ook geen fan van shoppen. Zeker niet als het heel druk is in de winkels. Kleren uit, kleren aan, kleren uit en weer aan. Pffff. Gedoe. 😉

 • Reageer Maai 20/08/2013

  Leeeeeuk jurkje. En wat FIJHIJN dat er meer mensen (lees vrouwen) zijn die shoppen haten!!!!! Tja kids enzo… wagens…. drukte…. heel herkenbaar 😉 Jij goed geslaagd

 • Reageer Joëlle 20/08/2013

  Oh, ik heb dus ook echt zo’n gruwelijke hekel aan winkelen. Als het een cadeautje is voor iemand, hartstikke leuk. Maar zodra het om kleding voor mezelf gaat: nee, liever niet.

 • Reageer linda 20/08/2013

  winkelen haat ik ook ZO erg. Ik word al chagrijnig als ik een h&m ofzo instap, er hangt overal zoveel en het ziet er allemaal stom en vormeloos uit op de rekken en ik heb helemaaaal geen zin om al die rekken af te gaan of er misschien dan toch iets bij hangt wat er stom uit lijkt te zien maar als ik het pas toch leuk blijkt, en om in de rij te staan voor pashokjes, nee. Dan maak ik maar direct rechtsomkeert, door naar de boekhandel, waar ik het wel fijn vind 🙂

  • Reageer Des 21/08/2013

   wat een oase van rust is de boekenhandel dan he

 • Reageer Marieke 20/08/2013

  Dat is ook echt een heel erg leuk jurkje. Looking good babe!

 • Reageer Linda 20/08/2013

  Ik ga juist altijd heel blij naar de stad met het voornemen om eens uitgebreid te winkelen.. en uiteindelijk heb ik na een kwartier al geen zin meer, haha. Ik krijg er ook standaard hoofdpijn, ugh. Maarja, we willen toch in leuke kleding rondlopen hé.

 • Reageer Femke 20/08/2013

  Shoppen is het meest afgrijselijke wat vrouwen elkaar aan kunnen doen. Ik vind het leuk om cadeautjes te kopen of spulletjes, maar KLEREN. Nee danku.

  Ik zet uiteraard geen vraagtekens bij de discopants. Elke vrouw heeft een paar discopants nodig in haar leven, zullen we maar zeggen. 😉

  • Reageer Des 21/08/2013

   wat voor vrouw ben je zonder discopants nietwaar

 • Reageer familiesadessaram 20/08/2013

  prachtige jurk,

  waar heb je deze gevonden ? staat je goed

  • Reageer Des 21/08/2013

   Thanks! De New Look in de V&D

 • Reageer Maris 20/08/2013

  O hihi ik hou van shoppen 🙂 Leuk jurkje meid!

 • Reageer Dalindcy 20/08/2013

  De enige reden waarom ik van shoppen houd is omdat ik dan dan mijn kast aan kan vullen met prachtige nieuwe dingetjes waarin ik me mooi kan voelen. Maar dat banjeren door de stad is niks voor mij, hoera voor online winkelen.

  • Reageer Des 21/08/2013

   hoera voor asos.com!

 • Reageer Joy 21/08/2013

  Oh, fijn dat ik niet de enige ben. Ik haat het vooral inderdaad om winkels in en uit en in en uit te lopen, daarom bestel ik alles op internet :’)

 • Reageer Marcella 21/08/2013

  De jurk is mooooooi! Staat je erg goed! En je ziet er altijd wel erg mooi uit, voor iemand die shoppen haat. Ik shop overigens maar weinig in de stad zelf, vaker bestel ik vanalles online. Zoveel handiger en als het niet goed is kan je lekker alles terug sturen. Shoppen is trouwens ook veel leuker geworden zo met aardig wat kilo’tjes minder. Ik kom niet meer depressief thuis 😉

  Gaaf trouwens dat ik op je pagina met linkjes sta, ik wist niet eens dat je wel es bij mijn blog kwam. Ik voel me vereerd!

  • Reageer Des 21/08/2013

   Badu en ik vonden dat jij erbij moest : )

   • Reageer Marcella 21/08/2013

    Haha, ik voel me zeer vereerd dat Badu dat vind! 😉

 • Reageer Annebelle 21/08/2013

  Leuk geschreven en ook een leuk jurkje!

 • Reageer Sas 23/08/2013

  Sexy dress 😉

 • Laat een reactie achter