F.F. (FietsFrustraties)

21/08/2013 - 17 reacties

bike1

Zoals iedereen wellicht wel weet,en met iedereen bedoel ik eigenlijk vooral: alle oudjes en pubers in Groningen stad, verander ik in een gemeen kreng op mijn rode fiets.
Dat was al heel erg, maar nu nog meer omdat ik na mijn werk maar een ding kan denken: hup hup hup, snel naar kleine A. toe.
En in die verdomde ongeduldigheid weer van mij, maar ook vooral mijn liefde voor kleine A zo kun je het ook zien natuurlijk; vallen mij de meeste ergernissen al op:

 • met STIP op nummer 1; auto’s die te korte bochtjes nemen. Echt;vanaf nu neem ik mijn bochtjes GROOT. Want als automobilist DENK je de fietser niet te raken, maar het scheelt bij mij altijd weer een centimeter of 1.
 • deze straat in Groningen is HEL. Ik fiets de hele straat inmiddels luid bellend door want iedereen loopt op het fietspad, terwijl er DUIDELIJKE looppaden zijn. Alsjeblieft lieve oudjes en buitenlandste studenten: KIJK NOU UIT. En wie na 2x bellen nog niet aan de kant gaat krijgt van mij een elleboog. #zobenik #helaas
 • automobilisten die geen geduld hebben (ja haha, grappig he dat ik dat zeg). Maar ik weet dat ik ongeduldig ben en ga daarom NIET met de auto door het centrum rijden. Het is zo irritant. Om maar een voorbeeldje te noemen: je fietst door een straat. Er komt van de andere kant een fietser aan. Achter de fietser rijdt een auto. Die auto moet gewoon WACHTEN tot ik voorbij ben. Maar nee. Wat doen die auto’s? Die gaan die fietser inhalen. Want ze denken: ach dat red ik wel. Maar zoals ALTIJD, VERGISSEN MENSEN IN HOE SNEL IK KAN FIETSEN!. Met als gevolg dat ik moet remmen, omdat die klote auto van de andere kant er langs moet. UGH
 • pubers die met z’n drieeen, of vieren, of VIJVEN, naast elkaar fietsen. Ik ga dat als les meegeven aan kleine A: fiets met z’n 2 naast elkaar, EN NIET MEER ANDERS KRIJG JE GEEN ZAKGELD.
 • voetgangers die snel gaan oversteken. Biggest. Mistake. Ever.
 • voetgangers die oversteken zonder eerst te kijken. Why, I ask myself.
 • fietsers/automobilisten die geen richting aangeven. Ik kan niet RUIKEN als je naar rechts of links gaat.
 • buitenlandse studenten op de fiets. En met buitenlands bedoel ik vooral: Chinezen. En Indonesiers (die zijn nog het ERGST).

Ik vermoed dat mijn rode fiets de duivel in mij losbrengt. Tijd voor een nieuwe fiets.
(en ps: Amsterdammers, hoe doen jullie dit in hemelnaam, met al die toeristen??)

bike2

 

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Femke 21/08/2013

  Jaaa dat roze mandje! En dan moet je ook glitterslierten aan je stuur doen.

  Verder: héél herkenbaar. In Amersfoort loopt men standaard op het fietspad. Wáárom?! En dat richting aangeven is bij mij ook ergernis nummer 1. Gedeeld met pubers en vrijgezellenfeestjes/teamuitjes op de fiets. Want mensen die in groepen fietsen zijn nog het allergevaarlijkst. :/

 • Reageer Femke 21/08/2013

  OH NOG IETS ERGERS!

  Mensen die AFREMMEN als ze het heuveltje AF gaan.
  :/

  • Reageer Des 21/08/2013

   IK SNAP JOU ZO GOED!
   Dan denk: ehh waarom rem je nou af, terwijl je juist SNELHEID KUNT MAKEN???

 • Reageer Joëlle 21/08/2013

  Die frustratie over de Folkingestraat is zo herkenbaar. Of dat fietspad voor de AH Korenbeurs waar je nooit fatsoenlijk langs kunt fietsen als er markt is. En inderdaad trage mensen die langzaam invoegen op de Zonnelaan als ik net lekker op snelheid ben. Maar over het algemeen hou ik echt van fietsen in Groningen: de chaos, de drukte, de vrijheid die het je geeft (probeer maar eens in Groningen te wonen zonder fiets: je komt echt nergens meer). Ik weet niet, voor mij is het gewoon onderdeel van de stad :).

  • Reageer Des 21/08/2013

   Och de AH KORENBEURS, DRAMA!!!
   ZONNELAAN, DAAR KOM IK OOK ALTIJD, AHMEGOD, OOK HAAAT AAN mensen die langzaam invoegen.
   maar inderdaad: waar in Groningen ben je zonder fiets
   (want die trage bussen..hmff)

 • Reageer Dina 21/08/2013

  AAAH ERGERNIS. Ik vraag me ook altijd al af hoe de Amsterdammers dit volhouden!

 • Reageer Nimke 21/08/2013

  Jaaaaaaa, die Folkingestraat! Ik heb vorig jaar demonstratief besloten om niet meer langs de Korenbeurs te fietsen, dus nu ga ik gewoon langs de kerk 😉 Fietst als een tierelier!

 • Reageer Sahar 21/08/2013

  Haha elk puntje is herkenbaar, vooral die FOKKING FOLKINGE! xo van een mede-Groninger

 • Reageer Kim 21/08/2013

  Tja toeristen. Ik probeer ze van de weg af te jagen door te bellen en in alle talen die ik ken aan de kant, pas op!!!!! Te roepen ;).
  Ben al meerdere keren tegen mensen aangereden en gevallen. Maar hej Amsterdam by bike is an adventure.

 • Reageer Noa 22/08/2013

  – Fietsers die remmen voor een bocht en die bocht dan heeel ruim gaan nemen
  – Fietsers die midden op het fietspad gaan fietsen
  – Fietsers die niet opletten bij het stoplicht
  EN INDERDAAD DIE VERREKTE TOERISTEN

  Ohja maar fietsers die denken dat ze de mont Ventoux aan het beklimmen zijn (lees, de wielrenners onder ons) vind ik ook schijtirritant want ze bellen pas als ze vlak achter je zijn en gaan dan geïrriteerd doen als ze niet langs kunnen..

 • Reageer Aline 22/08/2013

  Omg ik ben dus verhuisd van het altijd prachtige goed geregelde Ljouwert naar het UBER chaotische Utrecht. Wat een nachtmerrie. Ik voel je frustratie.

 • Reageer Femke 22/08/2013

  Boos kijken en af en toe wat scheldwoorden eruit gooien die toeristen toch niet verstaan werkt wel goed in Amsterdam. Maar ook de Amsterdammers kunnen er wat van, continu whatsappen, door rood snel nog even, overal tussendoor en afsnijden. Dus eh ja, na 6 jaar in Amsterdam wonen verkies ik nog steeds wandelen/ov boven de fiets, scheelt me bakken met frustraties.

 • Reageer Marcella 23/08/2013

  Mensen die niet meer trappen en bijna om lijken te vallen. Dan denk ik ‘doe dan iets!’ Het ’t meest irritant vind ik de zwalkers. Van die mensen die steeds meer naar links uitwijken als je er langs wilt….

 • Reageer Sas 23/08/2013

  haha sommige zijn wel heul herkenbaar ^^

 • Reageer Marieke 23/08/2013

  Haha, volgens mij is dat in elke grote stad hetzelfde. Pfff…
  Mede daarom fiets ik zelden. Doe mij maar de tram. 😉 Alhoewel het OV natuurlijk ook weer de nodige frustraties met zich meebrengt.

 • Reageer Maris 26/08/2013

  En daarom heb ik geen fiets 🙂

 • Reageer Floor 28/08/2013

  Kom via Maris hier terecht en dit blogje is een en al herkenning voor mij! Laat ik het zo zeggen: na tien jaar Groningen heb je op zich een goede leer gehad om in Amsterdam te overleven op de fiets 🙂

 • Laat een reactie achter