Ik heb gewonnen!!

13/08/2013 - 9 reacties

image

(ps, dit is een slechte foto, dat weet ik ook wel, maar toch).
(ps2, ja CHECK MIJN WENKBRAUWEN).

Alle stellen zullen het nu waarschijnlijk bij hoog en laag ontkennen en keihard roepen “nee hoor, het maakt ons echt niet uit, als hij maar gezond is, en het is toch wel een mooi kind”, maar iedereen doet het onder elkaar.
Een keiharde wedstrijd.
Op wie lijkt het kindje het meest.

Tenminste, LOML en ik natuurlijk wel.
We hadden net een pretecho gedaan, een 3d pretecho. “Kijk”, zei LOML. Hij pakte een babyfoto van zichzelf en zette die naast de echo. “Sprekend mij, vind je ook niet”.
“Gelukkig zeg”, zei hij er nog achteraan.

 Uiteraard zag ik het niet. Ik zie dat nooit. Ik zie alleen een zwarte achtergrond met witte vlekken. Ik kon nog wel een mondje onderscheiden, maar of dat nou sprekend LOML zijn mond was? Het had ook de mond van Arie Boomsma kunnen zijn, bij wijze van.

Ik had zo’n echo trouwens toch niet nodig. Ik wist het namelijk al heel zeker. Kleine A zou toch op mij lijken.
Want de genen in mijn familie zijn heel sterk.

Soms zie je een kindje lopen en daarachter de vader of moeder. En dan zie je meteen dat het kindje bij hun lijkt. Sprekend op de vader of moeder. Ik bedoel kijk nou dit kind van Gwyneth Paltrow (de “apple” valt niet ver van de boom! Haha!). Of kijk dit kindje van Reese Witherspoon.

Mijn vader en zijn broers lijken ook allemaal sprekend op elkaar. Hoevaak niet iemand een foto van mijn oom ziet en denkt dat het mijn vader is. En toen ik een foto van mijn oma op Instagram zetten, zei bijna iedereen dat ik sprekend op haar leek.
We hebben allemaal kleine chineze ogen, volle lippen maar ook oerlelijk wenkbrauwen.
(echt geen land mee te bezeilen zeg ik je. Kort, breed en veel haar. Ugh).

LOML heeft dat totaal niet. En zijn zusje ook niet, en zijn broer ook niet. Wat zeg ik: bij sommige babyfoto’s van LOML weet ik niet eens of het een jongen of meisje is. En toen ik eens bij een klassenfoto LOML aan moest wijzen, wees ik een Turks meisje aan.
Ik bedoel maar.

Mijn ouders zeggen natuurlijk ook dat kleine A. sprekend op mij lijkt, maar dan komt mijn schoonmoeder weer met een foto van kleine LOML waarbij ze trots vermeld “kijk dan! Die bolle wangetjes, die heeft kleine A ook!”
“” Och ja”, zeg ik dan “nu u het zegt. Ik zie het nu ook”.
(Alle babies hebben bolle wangen, ik zeg maar wat).

Kortom. Er is maar 1 eindconclusie:
Des-LOML  / 1 – 0.

(ps! Clubcake Aish is nu ook aan het schrijven! Zet bij uw linkjes! [/spam]

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Sylvia 13/08/2013

  Haha, prachtig 😛 En jemig, die dochter van Reese Witherspoon lijkt inderdaad sprekend!

 • Reageer Aïsha 13/08/2013

  Hahahaha, hilarisch geschreven! Ik vind dat Edje idd op jou lijkt!
  En thanks voor het linkje hon. LIEF!!!

 • Reageer Aïsha 13/08/2013

  Djiezas, ik kijk nog ff naar je foto. Wat is Edje toch een lekker ding!!! GEMUSSSS

 • Reageer Marieke 13/08/2013

  Hahaha, superleuk geschreven weer Des. En ja, hij lijkt écht op je.

 • Reageer Nathalie 13/08/2013

  Ja joh, echt een kind van z’n moeder 😉 Die breng je later ook thuis zonder adres

 • Reageer Marcella 14/08/2013

  Haha, leuk artikel! En ja, ik vind jullie op elkaar lijken hoor.

 • Reageer Femke 15/08/2013

  Het lijkt me zo gaaf he, als je kind op je lijkt. Want mygoodness, kleine A. lijkt inderdaad sprekend op jou! Supertof! 1-0!

  (Vroeger begreep ik nooit als er tegen mij werd gezegd dat ik op mijn moeder leek. Ik zag het niet. Ik had geen bril en mijn moeder zag er toch heel anders uit?! Nu snap ik dat je een foto uit die tijd erbij moet houden, hahahahahaaawkward.)

 • Reageer Indira 16/08/2013

  Hahaha! Echt wel! Sprekend!

 • Reageer Sas 18/08/2013

  1-0 voor Des! Yeah

 • Laat een reactie achter