Wijde broeken en dreadlocks erbij en klaar ben je

29/08/2013 - 21 reacties

rugdragen

 Als het even kan, draag ik kleine A. elke dag.
Als ik hem ophaal van de creche.
Als ik de stad in ga.
Als ik het huishouden doe; stofzuigen, de was draaien, de vaatwasser leeghalen.
Koken.
Even boodschappen toen.
Alles wordt nog leuker als kleine A. op mijn rug zit.

Want yess, ik kan kleine A. nu ook op mijn rug dragen.
Met de “rucksack carry” (ik verzin de namen ook niet), knoop ik de doek om me heen. En met de “superman-zwaai” (haha)(ja echt) gooi ik kleine A. op mijn rug.
Zei ik gooien? Ja; ik bedoel echt gooien.
Ik pakte youtube erbij, zocht wat filmpjes en na heel wat oefenen (en kleine A. op mijn rug zeuren en druk doen. Ik liet hem bijna vallen. BIJNA), lukt het nu.

Laatst haalde ik kleine A. op van de creche. Kwam er een invalster/leidster bij staan want “ja, ik hoorde al dat jij hem op je rug draagt, en ik wil zo graag zien hoe je het doet”.
Mooiste compliment everr zei de “juf” van kleine A: “jij ziet het waarschijnlijk niet, maar het is zo mooi om te zien hoe kleine A. zich helemaal vormt naar jouw rug en zijn vertrouwen geeft”.
Echt dubbelhartjes voor mij <3 <3 <3.

 Terwijl ik dan naar huis ga voel ik kleine A’s handjes op mijn schouder en hoor ik hem gezellig kletsen. Nou dan heb je me hoor.

Baby dragen; ik ben helemaal verslaafd. En is het niet voor de kleffe handjes en wat kwijl van kleine A. in mijn nek dan is het wel voor de prachtige doeken.
Echt; er gaat een wereld voor mij open. Een draagdoek voor 140 euro? Jawohl. Inmiddels heb ik Kokadi ontdekt. Het schijnt de Doltje en Kabanna onder de draagdoeken te zijn.
Ik bedoel kijk dan:

 kokadi3 kokadi1 kokadi2

Deze staat inmiddels op mijn wishlist. 110 euro, maar dan heb je ook wat.

 kokadi5 Chriatian garrels

 ps. Mijn instagram naam is desbz. Die heb ik op privé staan. Soms krijg ik volgverzoeken. Ik weet alleen niet of het 1 van jullie is of een lurker (en of ik dus moet accepteren of niet)
Dus; stel je wilt me volgen, en stel je bent een lurker; stuur me dan eerst ff een mailtje. Dan klik ik op yes en dan kun je mijn prachtige wolkenporno foto’s zien.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Sandra 29/08/2013

  Ik werd zo enthousiast van jouw draagdoeken verhaaltjes (ondanks het gebrek aan een baby) dat m’n vriend me als hippie bestempeld heeft! En dat terwijl ik alleen onwijze fashionable vrouwen ken (lees: alleen jij) die er helemaal weg van zijn.

  Je bent de voorloopster van de “draagdoeken zijn ff-ing fabulous”-beweging, and I love it!

 • Reageer Maris 29/08/2013

  Lekker toch. Zolang hij het nog wil is het toch prima? Hier wilden ze vanaf een maand of zeven echt niet meer gedragen worden. En toen ze konden lopen was het helemaal over. Vond ik ook niet zo erg. Ze werden zwaar en uiteindelijk moet je ze toch een beetje loslaten 🙂

 • Reageer Anne 29/08/2013

  Ik vind het tof! Lijkt me heerlijk om je kleine zo dicht bij je te kunnen dragen, en lekker praktisch ook nog eens. Daarnaast, ik wist niet dat die doeken zo tof waren tegenwoordig 🙂 Dan is het toch gewoon fashionably verantwoord?

 • Reageer Lyanne 29/08/2013

  Aaah wat ziet dat er schattig en leuk uit! Lijkt me heerlijk om elke dag zo te lopen. En dat compliment van de juf maakt het af natuurlijk. 😉

 • Reageer Ikram 29/08/2013

  Ach zo lief! Minder lief zou zijn als je hem zou laten vallen hihi! Maar met een supermama als jij gebeurt dat vast niet 😀

 • Reageer ais 29/08/2013

  nu wil ik ook babeh met draagdoek asjeblieft.

  • Reageer Raf 29/08/2013

   ik ook
   geef bebbeh

 • Reageer Lin 29/08/2013

  Stop it! Stop it pleaseeeee!

  Please niet tegen G vertellen dat dit mij wel eens zou kunnen overhalen.

 • Reageer Sahar 29/08/2013

  Dit is grappig en vertederend, all at the same time! Bedankt trouwens dat je me geaccepteerd hebt op instagram 🙂 I guess I’m a verified lurker now, yiiiiha!

 • Reageer manja 29/08/2013

  Wat leuk!!! Ik durf het bijna niet toe te geven, maar voor draagdoeken zou ik gewoon een baby willen hihi. Lijkt me zo fijn om je kindje dicht tegen je aan te hebben. Filmpje is ook heel leuk!

 • Reageer Renee 29/08/2013

  ik dacht altijd dat de doeken onhandig waren en je beter voor zo’n rugzak-met-zitje kon gaan, maar daarin kan je kindje natuurlijk niet zo dichtbij zitten… Bedankt voor de tip dus! Als het zover is, geef je dan ook cursussen? 😉

 • Reageer Food Love and Happiness 29/08/2013

  Oh dit zou ook echt iets voor mij zijn! Mocht het ooit zover zijn, wil ik alle tips nog eens van je weten! =)

 • Reageer Marieke 29/08/2013

  Ik wil ook een draagdoek.

  En nog liever een baby haha.

  Maar m’n vriend moet nog even over de streep haha.

  Die draagdoek staat je goed. En kleine A. is te cute

 • Reageer linda 29/08/2013

  Heel cool 🙂
  Ik ben ook wel een beetje een lurker want ik comment niet vaak, maar dat is omdat ik niet blog, en dan voelt het heel gek om te commenten, alsof dat eigenlijk niet hoort (maar het mag vast, maar ik weet niet waarom ik dat denk steeds). En ik heb ook al geen instagram – ben ik nu de enige ooit? – dus ik kan je niet eens volgen. Ik ben eigenlijk een internetspook 😐
  Maar ik vind kleine A. leuk en jouw stukjes ook erg 🙂

 • Reageer Marieke 29/08/2013

  Ik wil ook… 😀 Zo schattig!

 • Reageer Iris 30/08/2013

  Ik vind het echt prachtig als mama’s hyn baby dragen. Papa’s ook haha. Echt zo aandoenlijk!!

 • Reageer Femke 30/08/2013

  ZO. SCHATTIG.
  Ik kan er gewoon niet over uit.

  ZO. SCHATTIG.

  Echt. Die foto’s van kleine A. En het staat je zo goed, het ziet er zo mooi uit. 🙂 <3

 • Reageer Kauthar 30/08/2013

  De blik van kleine A. op de foto rechtsboven <3. Ik heb tijdens het lezen gewoon een paar keer teruggescrold voor die oogjes ;).

 • Reageer Barbara 31/08/2013

  HAHA dit is precies wat ik ook denk nu ik mijn eerste (denk ik?) bericht wil gaan posten.
  Maar ik heb gisteren gefascineerd dit stukje gelezen en de filmpjes gekeken. Nu droomde ik vannacht dat ik het uit ging proberen met mijn oppaskindje. Maar dat was niet zo succesvol, oei.

 • Reageer Marcella 31/08/2013

  Ik heb nog nooit eerder iemand zo gepassioneerd over draagdoeken horen praten. Maar Des, als ik ooit een kleintje krijg, dan ben ik nu om hoor.

 • Reageer Fatima 01/09/2013

  heb tijdens mijn vakantie mijn babynichtje (eigenlijk mijn dochter maarja haar ouders willen haar niet opgeven) op mijn rug gedragen. Ik ben het gewend, ben zelf ook gedragen vroegâh. Gewoon oldskool met een lange doek/sjaal. Werp het kind op je rug, sjaal eromheen, strak zetten en gowiththeflow.

  Ik ben fan.. nu nog een kind!

 • Laat een reactie achter