Droomwereld

05/09/2013 - 19 reacties

image

Ik las laatst een oude Flair. Stond een interview in met Lauren Verster.
Lauren is enig kind en er was een vraag of ze daarom juist sociaal was of juist een einzelganger.
Ze zei “Ik vind het te gek om in mijn eentje hard te lopen in de zon. Ik hou ook heel erg van dagdromen, daar ruim ik echt tijd voor in. Ik heb al jaren een fantasieverhaal in mijn hoofd en dat pak ik dan weer over als ik alleen ben”.

Ik was zo blij toen ik dat las. Dat ben ik, dacht ik. Het zou zo een uitspraak van mij kunnen zijn.
Zolang ik me al kan herinneren doe ik dit al. Helemaal in mijn eigen wereldje zijn, een fantasieverhaal bedenken. In de slaapkamer, op de fiets, in de auto, of op vakantie. Ik kan me er helemaal in verliezen. Het kan me redden van saaie situaties en ik kan er ook in ontsnappen in mindere fases.

Ik weet nog wel toen ik nog student was en op kamers woonde in Amsterdam. Als ik dan een weekendje terug ging naar Friesland, wou ik geen geld verspillen aan een tijdschriftje in de trein. “Ach”, dacht ik dan, “ik heb toch mijn eigen droomwereldje”.

Dankzij (of door) mijn fantasiewereldje kan ik ook heerlijk alleen zijn. Ik hou er zo van. Ik heb het echt nodig.
Dat ik niet sociaal kan zijn heb ik al eerder over geschreven.  Maar soms vraag ik me wel af of het wel normaal is. Dat ik totaal geen mensen-persoon ben. Ik kan een muur om me heen trekken en dan kom je er niet meer doorheen.  Ik kan iemand jarenlang kennen, en me toch nog ongemakkelijk bij diegene voelen. Dat ligt niet aan de ander, dat ligt aan mij.
Is dit normaal? Mag dit?  Is dit wel gezond? Ben ik hier echt gelukkig onder, of zou ik stiekem juist wel een heel sociaal persoon willen zijn?

Ik weet het niet.
Nog niet.  Misschien kom ik er ooit echt achter. Wat ik echt wil.
En tot die tijd vertrek ik weer rustig naar mijn droomwereldje.

(Ja weet ik veel wat die alien katten van mij hiermee te maken hebben. Vond het gewoon een leuke feuteu).

Vorige post Volgende post

19 reacties

 • Reageer Maris 05/09/2013

  Haha ik ben net zo. Ook echt een dromer en ik vind het heerlijk om lekker met mezelf te zijn. Sterker nog, ik heb het ECHT nodig zo nu en dan. Dan moet Rick ook verplicht van mij een avond boven zitten, zodat ik even met mezelf alleen ben haha! Maar ik heb 2 zussen, ben geen enig kind 🙂

 • Reageer Miss Moneypenny 05/09/2013

  HERKENBAARHEID hier!!! 🙂
  P.S. Kekke katten man!

 • Reageer Sigrid 05/09/2013

  ooo ja ik doe dat ook. maar tja, ben ook geen “mensen-mens” zoals dat geloof ik heet. soms ben ik de hele dag alleen en dan denk ik aan het einde: “Goh, ik heb vandaag nog niets gezegd” (tegen de kat misschien wel ;p) maar dat vind ik dan helemaal niet zo erg.

  ik denk dat het niet uitmaakt of het normaal is of niet… het enige dat je je kunt afvragen is of het slim is om altijd toe te geven aan je eigen karakter op dat gebied. ik bijvoorbeeld, ik weet van mezelf dat ik soms TE lang op mezelf ben, waardoor het eigenlijk niet goed is en ook niet leuk meer voor mij. dus soms moet ik mezelf actief de opdracht geven: “Sigrid, spreek met iemand af.” gewoon om me niet te veel af te sluiten van anderen.

 • Reageer Kristel 05/09/2013

  Dit is zo herkenbaar! Ik kan ook enorm goed in mijn eigen fantasiewereldje dwalen en ik ben eigenlijk ook iets te goed in dat ongemakkelijk-bij-iemand-voelen- die ik al jarenlang ken…

 • Reageer Noa 05/09/2013

  IK HEB DAT OOK

 • Reageer Linda 05/09/2013

  Ach, en sommige mensen hebben het allebei Des. Ik ben wel een mensen-mens en vind mijn drukke sociale leventje heerlijk, maar ik heb het ook nodig om alleen te zijn (genieten!!!) en weg te dromen in m’n eigen fantasiewereldje 🙂 Niets vreemds dus, zo te lezen ook aan andere reacties?
  Verder sluit ik me wel een beetje bij Sigrid aan, als iemand die tot een paar jaar terug eigenlijk te vaak in haar eigen wereldje bleef. Achteraf heb ik daar soms spijt van, omdat ik ook merk hoe fijn het soms kan zijn met anderen (en voor mij werd het ook wel steeds makkelijker). Maar dat verschilt ook weer per persoon, en jij hebt natuurlijk ook LOML en kleine A. om je heen! Kwaliteit boven kwantiteit 😉

 • Reageer manja 05/09/2013

  Ik heb ook een tijd gehad dat ik hele verhalen verzon. Eigenlijk altijd gehad, maar sinds ik een vriendje heb is het een stuk minder (nu ik erbij nadenk). Ik vind het heerlijk om vroeg naar bed te gaan en gewoon de afloop van bepaalde gebeurtenissen of te veranderen of alvast te verzinnen. Deze ben ik begonnen met mn fysio stage en ik merk dat ik 1 op 1 geen problemen heb, maar in groepsverband ga ik me ook terugtrekken, dan wil ik me er liever neit mee bemoeien, laat me maar toekijken 🙂

  Als ik een verjaardag heb, of ben er is bezoek dan moet ik me regelmatig terugtrekken. Dan ben ik opeens weg. Zo was een vriendin blijven slapen bij mn vriend (en ik ook natuurlijk) vanwege een feestje, maar ik moest even alleen zijn dus ging naar boven ff rust, ze vond het heel raar, ik had er helemaal niet bij nagedacht dat het misschien niet zo netjes was om zomaar weg te sneaken. Maar ik doe het altijd en overal, ff momentje voor mezelf 🙂

 • Reageer Linda 05/09/2013

  Helemaal niet gek, Des. Juist heel herkenbaar! Ik vraag me wel eens af of ik wel genoeg uit mijn studentenleven haal. Ik doe heus wel eens iets met vriendinnen, maar ik ben niet zo van het 2 avonden per week uitgaan, samen met vriendinnen koken en weet ik veel wat nog meer. Misschien is het verschil ook wel dat ik al samenwoon met mijn vriend en dus inderdaad graag dingen alleen doe. Zolang je maar gelukkig bent met je leven. Daar gaat het uitendelijk toch om.

 • Reageer Nathalie 05/09/2013

  Niet zo raar hoor want ik vind het erg herkenbaar!
  Werk in de sociale sector en weet ook precies hoe ik socialer kan over komen en zo maar eigenlijk vind ik het nog steeds moeilijk wanneer mensen me spontaan een knuffel geven of zo, ook al ken ik ze al jaaaren. Ik ben ook gewoon niet zo opgevoed dus daar ligt t een beetje aan bij mij denk ik 🙂

 • Reageer Shanti 05/09/2013

  Heel herkenbaar. Ik ben naarmate ik ouder werd wel “socialer” geworden. Ik vind het nu heerlijk mensen om me heen te hebben maar heb toch echt zeker 1 avond per week voor mezelf nodig.

 • Reageer Sahar 06/09/2013

  Een goede fantasie is heel veel waard, in mijn beleving 😉

 • Reageer alice 06/09/2013

  Je had het zeker over mij in je doorklik stukje. Wat je daar schreef
  herkende ik meteen.
  Als ik met een vriendin weg ga dan merk ik altijd hoe sociaal ze zijn en
  altijd gevatte antwoorde geven tegen onbekende mensen.
  Maar ik ben gaan oefenen en ik moet zeggen dat ik nu beter in het sociaal
  zijn ben geworden.
  Ik vind het zelf ook echt heel lekker om alleen te zijn dus helemaal niet raar hoor.

 • Reageer Ilse 06/09/2013

  Ik word zo blij van dit stukje en de reacties. Want ik heb dat dus ook! Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die het heerlijk vind om gewoon alleen te zijn (in haar fantasiewereldje).

 • Reageer Aline 06/09/2013

  Ooooh dit is heel herkenbaar! Vooral het ongemakkelijke bij mensen die je al jaren kent. Raar, eigenlijk. Ik ging stuk om de foto van de lazer poekies <3

 • Reageer Marieke 06/09/2013

  Ben je toevallig een Vissen? Ik wel en heb ook een enorme fantasie. Blijf lekker dromen meid!

 • Reageer Natasja 07/09/2013

  Volgens mij is er niets mis met af en toe even in je eigen (droom)wereldje vertoeven hoor, vind ik ook best fijn soms!

 • Reageer Marcella 07/09/2013

  Ik heb wel dromen waar ik elke keer weer verder over droom, een geheel eigen verhaal maak ik ervan, haha. Heerlijk zo in je eigen wereldje joh, ik denk dat dat er zat mensen jaloers zijn dat je je zo fijn kunt terugtrekken en je zo creatief bent om jezelf zo goed te vermaken. Niet iedereen hoeft een sociaal dier te zijn, geniet waar jij gelukkig van wordt!

 • Reageer Fatima 07/09/2013

  Ik ging ervan uit dat dat heel normaal gedrag is, dus dan zeggen we gewoon dat het heel normaal is. Ik ben juist ontzettend sociaal, hou van mensen en van kletsen.. maar ook ik heb grenzen en heb gewoon me-time nodig. Na een drukke dag heb ik tijd nodig om in mijn eentje te ontspannen. In mijn eigen tijd ga ik niksen, lezen, liggen, internetten, serie’s kijken.
  Ik hou van winkelen, van steden bezoeken, wandelen en sporten maar dan wel alleen. Mensen zie ik graag op andere momenten. Tijd voor anderen en tijd voor mezelf.

  In mijn hoofd heb ik ook hele gesprekken met mezelf, vind mezelf dan ook erg leuk gezelschap.

  Ik heb al jaren 1 fantasie, het zou zo een boek kunnen worden 😉

 • Reageer dalindcy 08/09/2013

  Haha, dit is zo ontzettend herkenbaar! Alleen ben ik geen enig kind, ik heb vijf (!) broers en zussen. Volgens mij is er niets mis om jezelf af en toe eens te verdrinken in je eigen droomwereld hoor :).

 • Laat een reactie achter