Follow Your Bliss (met een heuse winactie!)

10/10/2013 - 43 reacties

natalia2

“Ik weet niet wat ik wil”.
“Ik weet niet wat ik na mijn studie wil doen”.
“Ik weet niet wat ik leuk vind”.
“Eigenlijk wil ik iets heel anders doen, maar dat vind ik ergens ook heel eng”.

Het zijn dingen die ik heel vaak hoor in mijn omgeving. 
En natuurlijk heb ik ook te maken met bovenstaande vragen. 

Toen ik net was afgestudeerd lagen de banen voor het oprapen. Ik kreeg dan ook vrij snel een baan met een lekker startsalaris, een auto en telefoon van de zaak en oh wat was ik binnen.
Zo voelde het.
Tot ik een best vervelende werkervaring kreeg, en om verschillende andere redenen besloot om niet verder te gaan met die baan.
Ik kwam thuis te zitten, en dat was heerlijk voor een tijdje, maar ook confronterend.
Ik vroeg mezelf dagelijks af: als dat niet mijn werk is, wat wil ik dan wel? Wat past bij mij? Wie ben ik? Wat vind ik heel belangrijk?

Nu, zoveel jaar later, ben ik getrouwd en inmiddels moeder geworden. Bovenstaande vragen komen nog vaak in mijn hoofd; ik denk dat dat hoort bij elke nieuwe fase in je leven.
Maar ik ben nu wel achter 1 ding gekomen: ik wil mijn eigen hart volgen. Ik wil doen waar ik gelukkig van word. Het is een cliche natuurlijk, maar wel waar.

Voor jezelf kiezen en je “bliss” volgen is zo makkelijk gezegd, maar vaak doen we wat anderen van ons verwacht.
Je kiest voor die opleiding omdat je denkt dat daar altijd werk in is. Je durft geen mbo opleiding te kiezen omdat dat “zonde” is. Je durft je baan, waar je het totaal niet naar je zin hebt, niet op te geven omdat je bang bent geen financiele zekerheid te hebben. Je hebt het gevoel dat je moet gaan voor die snelle baan, terwijl je eigenlijk gewoon een simpel bijbaantje wilt hebben en het liefst thuis lekker freubelt.

Hartstikke zonde eigenlijk: want wie beslist al die zogenaamde “regels” eigenlijk?
Niemand, vindt Natalia Steendam, oprichtster van Follow Your Bliss

 

Verdomd mooie meid dat ze is (en check die werkplek!)

Verdomd mooie meid dat ze is (en check die werkplek!)

Ik schreef al eerder over mijn vriendinnetje Natalia, die in mijn ogen het ultieme voorbeeld is in haar eigen bliss volgen. Ze studeerde af in communicatie wetenschappen en kreeg een baan als merkanalist. En toen opeens kwam haar nicht om bij een auto ongeluk.
Haar baan werd opeens wel erg onbelangrijk en Natalia kreeg een burn-out. Ik weet nog goed hoe we tijdens een etentje tegenover elkaar zaten en ze zei “nou en toen dacht ik aan armbandjes maken! Dat vind ik gewoon leuk!”.

En daar begon het mee: arbandjes verkopen onder haar Facebookvrienden. FYB is nu uitgebreid met kettingen, ringen en een echt “kindje” van Natalia.

Inmiddels heeft Follow Your Bliss een nieuwe collectie: Powdery Pastel  met nieuwe bedeltjes zoals het Lotusje  – het logo van YB en het monogram. In totaal zijn er 122 nieuwe hebberige kleurrijke sieraden zoals we van FYB gwend zijn en verkrijgbaar in goud, zilver en rose.

fyb5

Elke keer als ik een foto van Natalia’s sieraden voorbij zie komen op haar facebook page word ik verdomd hebberig en terecht met al die vrolijke kleurtjes.

fyb4

Ook hebben? Natalia geeft 3 armbandjes weg en daar hoef je maar 1 ding voor te doen: laat een reactie achter en vertel mij wat jouw ultieme bliss is! Waar ligt jouw hart? Wat wil jij het liefste doen? Is dat zzp-er worden en freelance fotograferen? De marathon lopen? Een nieuwe blog opzetten? Vertel het mij!

Volgende week maandag kies ik 3 winnaressen uit en mag je een armbandje van FYB uitkiezen!

(ps. Ik zal wel beginnnen. Als alles een beetje goed verloopt begin ik volgend jaar met een bachelor opleiding kunstgeschiedenis!)

DE WINNARESSEN ZIJN AL GEKOZEN, DE WINACTIE IS GESLOTEN, ATTENTIE ATTENTIE

 

Vorige post Volgende post

43 reacties

 • Reageer Ann 10/10/2013

  Wauw Des, wat spannend dat je met die opleiding start! Voltijds of in combinatie met je werk (curieuzeneus, ik)?

  Zelf heb ik momenteel twee doelen: eentje op ‘korte’ (nou ja, drie jaar) termijn en eentje op lange termijn.

  Nummer één: mijn bachelor verpleegkunde halen! Superspannend, vreselijk overweldigend (ik blijf voltijds werken), maar vooral heel leuk.

  Nummer twee: een boek schrijven. Helaas door #1 voorlopig op de lange baan geschoven, ik zou niet weten waar ik daarvoor de tijd moet halen. Maar óóit heb ik een boek met mijn naam op, in mijn handen!

 • Reageer Rosanneke 10/10/2013

  Cool, kunstgeschiedenis!!
  Mijn ultieme bliss is (dat rijmt): een eigen koffietentje/theesalon/bakkerij’tje openen. Zo een waar je kunt ontbijten met een muffin of koffie komt drinken met een cupcake erbij. Alles zelf bakken, met pure en lokale ingrediënten. Een soort gezonde en eerlijker versie van Starbucks 🙂 Ik heb jarenlang met veel plezier taarten gebakken en gedecoreerd maar ben daarmee gestopt omdat het veel tijd en geld ging kosten, en dat had ik gewoon niet. Maar dit zit toch altijd nog in mijn achterhoofd..

  • Reageer Des 10/10/2013

   Jeetje Roos, dat had ik nou echt niet achter je verwacht! Wat een ontzettend leuk idee! Echt zonde dat je ermee gestopt bent (met taarten bakken), misschien toch weer een poginkje wagen :)?

 • Reageer Anne 10/10/2013

  Tof! Inspirerend om te lezen. Wat leuk dat je met die opleiding gaat beginnen. Uiteindelijk geloof ik dat je het gelukkigste op je leven terug zult kijken als je, waar er de mogelijkheden voor waren, je hart en passie hebt gevolgd. Zelf is dat voor mij op dit moment mijn blog. Ik kan het nog goed combineren met mijn baan, maar het kriebelt zo ontzettend in mijn vingers om maar te blijven schrijven. Nu ik het blogritme goed te pakken heb lijken die kriebels alleen maar meer te worden. Ik durf nu steeds meer te dromen van een leven als schrijfster, op mijn eigen manier. En ik wil de wereld over. Na Xiamen in China en Berlijn, vind ik het bijna tijd voor de volgende bestemming.

 • Reageer Eva 10/10/2013

  Ik heb er veel, te veel misschien.. Maar de grootste is wel het verhuizen naar Berlijn, daar als freelancer aan de slag voor website startups en daarnaast kinderboeken schrijven. Omdat het alleen wel even een flinke stap is ineens, niet alleen baan verandering maar tegelijk een gigantische verhuizing, is de stap heel erg groot om het echt te gaan doen. Ik weet dat ik het wil en mijn lovah wil ook mee (gelukkig maar!) maar het hoe en wanneer komen we nog niet uit. Toch word ik al zooo gelukkig van het feit dat we ooit gaan, dan maakt het wachten op de precieze datum en hét juiste moment al wat minder zwaar.

 • Reageer I. 10/10/2013

  Des, wat bizar dat je hier juist nu over post…
  Ik had de ideale baan en had het daar onwijs naar mijn zin. Dolgelukkig.
  Een week geleden hoorde ik dat ze in financiële problemen zitten en dat ze me moeten laten gaan.
  Dag droombaan.
  En toch… Toch ben ik er blij onder. Natuurlijk baal ik. Ik wilde niet weg. Maar ik heb ook zo’n gevoel. Het gevoel dat dit een fantastische kans is. Zo’n gevoel dat ik nu mijn hart kan volgen. En dat is dan ook precies wat ik nu wil 🙂

 • Reageer Aïsha 10/10/2013

  Ok. Dit heb ik nog nooit hardop gezegd. De primeur. Eigenlijk niemand die het nog weet, dus nu ik het ga vertellen is het iets wat waarheid kan worden. Dat vind ik eng, want een idee of droom voor jezelf houden is lekker makkelijk. Niemand die je ooit vraagt: Hey, hoe zat het met dit of dat? Dat ging je toch doen? So here we go. Mijn bliss:
  Kinderboeken schrijven. Of het prentenboeken met kleine verhaaltjes worden of boeken voor de wat gevorderde lezertjes weet ik nog niet. Maar mijn state of mind is altijd kinderlijk geweest. In mijn hoofd verzin ik kleine verhaaltjes over bolle panda’s (inclusief namen) en brommende bijtjes (serieus, eentje heet Mama Jos). Dus waarom zou ik ze niet eens op papier zetten?

  It’s out in the open. Je hebt de primeur, cakie. Dikke knuf en ben trots op je dat je die opleiding gaat doen!

 • Reageer Liz 10/10/2013

  Ja, precies wat je zegt: zzp’er worden en freelance portretten schieten! Maar ook freelance werken als (bureau)redacteur. Oh ja, en mama worden.

 • Reageer Petra 10/10/2013

  Wat een mooi blogje! Ik heb het hier gisteren toevallig nog over gehad op mijn blog: ik weet niet precies wat ik later wil doen. Tijdens dagdromen zie ik mezelf de hele wereld overtrekken. Eens een paar maanden daar, dan een paar maanden daar. Dan vind ik die andere plek geweldig en blijf ik er misschien wel een jaar. En ondertussen bloggen en aan de slag als freelance copywriter. Oeehh, ik droom nu al helemaal weg! Ik ben in ieder geval ermee aan de slag, want ik loop nu stage als copywriter en ga in januari voor een half jaar naar Spanje. Woohoo, follow your dreams!

 • Reageer Christel 10/10/2013

  Kunstgeschiedenis wat tof! Ik heb voor het eerst eindelijk eens voor mijzelf gekozen en me opgegeven voor een cursus edelsmeden. Daar ben ik nu net mee begonnen en ik zou het heel leuk vinden om daarmee door te gaan, en wie weet uitbouwen tot iets groters, waarmee ik mijn brood kan verdienen.

 • Reageer Dewi 10/10/2013

  Kunstgeschiedenis, zo leuk en tof Des!

  Mijn bliss op dit moment is een nieuwe taal te leren en lang en ver te reizen. Maar eerst mijn leuke studie afmaken, die ook een bliss van vroeger is. Dus wat dat betreft zit ik al goed, misschien ooit een eigen praktijk?

 • Reageer Suzan 10/10/2013

  Een heel raak stukje. Want dit is precies het punt waarop ik me nu bevind: hoe nu verder?
  De tijdelijke baan die ik nu heb levert me geen voldoening op, maar het brengt wel geld in het laatje.

  Maar wat ik echt zou willen? Lastig. Sommige mensen hebben al een redelijk uitgestippeld plan voor hun leven, dat lijkt me soms best prettig.

  Mijn bliss? Wat ik precies wil doen weet ik niet, maar met wie weet ik wel. Ik zou op den duur een bedrijfje willen starten met mijn vriend. Voorlopig moet hij nog studeren, maar daarna zou ik dit graag doen.

  Overigens moet ik zeggen dat ik nog altijd het idee heb dat ik nog niet uit-gestudeerd ben (een mens kan nooit genoeg kennis hebben), dus jouw plan om een studie te gaan doen, daar kan ik me helemaal in vinden 😉

 • Reageer Evelien 10/10/2013

  gaaf dat je dat doet!

  mijn bliss is om te studeren in Nederland en daarna naar een topuniversiteit in Amerika te gaan. Met ergens nog een verre reis. want reizen is gaaf.

  dat was het. niet heel inspirerend..

  groetje Evelien

 • Reageer Laura 10/10/2013

  Wat een heerlijk positief blogje. Ik volg mijn bliss eigenlijk al een beetje. Ik studeerde ooit HBO Oefentherapie Cesar maar moest vanwege mijn gezondheid stoppen. Toen was het al crisis dus met mijn verstand kiezen was best slim geweest, maar juist omdat ik een nieuwe keuze kon maken, ben ik gegaan voor iets waar mijn hart echt ligt: schrijven. Ik heb net mijn bachelor Engelse Taal en Cultuur afgerond en doe nu de master Writing, Editing, and Mediating. Mensen vragen mij altijd waarom ik niet dit of dat ben gaan doen, want hier verdien ik toch geen drol mee? Maarja, op drollen zit ik sowieso niet te wachten en wat voor mij vooral belangrijk is, is hóe ik mijn geld verdien: door iets te doen waar ik gelukkig van word. Ik bedoel, ik leef maar één keer en ik moet de rest van mijn leven nog werken. Dat doe ik liever op een leuke manier.

  Mijn bliss ligt dan ook in het verlengde daarvan, want naast schrijven help ik graag mensen. Dit wilde ik eerst doen door het schrijven van een boek, maar daar ben ik nog niet klaar voor. Tegelijkertijd droomde ik ervan om een interactief platform op te zetten voor mensen met een eetstoornis (van anorexia tot obesitas). Die droom is heel recent uitgekomen met mijn website Beauty Is Not a Number. Mijn bliss is dat Beauty Is Not a Number een groot succes wordt, dat ik hier zo veel mogelijk mensen bereik en aan het denken zet. Dat mensen inzien dat getalletjes zoals gewicht en kledingmaten helemaal niets zeggen over wie ze zijn of zelfs over hoe ze eruit zien, maar dat het gaat om zo veel andere dingen. Over – heel toepasselijk – hoe gelukkig je bent. Van getalletjes word ik niet gelukkig, maar van schrijven en hiermee mensen helpen wel.

  Nog iets waar ik heel, heel gelukkig van word is mijn vriend en mijn tweede bliss is dan met hem trouwen.

  Ik duim voor je dat je Kunstgeschiedenis kunt gaan doen 🙂

 • Reageer Femke 10/10/2013

  Groooooot fan van FYB, ik heb een armbandje mogen ontvangen en die zit dag en nacht om m’n pols.

  Wat mijn droom is… Vind ik zo moeilijk. Ik wil zoveel tegelijk! Ik wil een verdomd goeie journalist/web-redactrice/(poezen)moeder/hardloopster/beste vriendin/echtgenote/(kinderboeken)schrijfster worden. Liefst allemaal tegelijk ja (hoewel één voor één ook goed is). Ik wil dat, allemaal.(Waarom ga ik er eigenlijk niet gewoon voor…?)

  Wat ontzettend gaaf Des, dat je misschien Kunstgeschiedenis gaat studeren! Spannend en leuk! Heel veel succes alvast, ik hoop dat alles goed loopt.

 • Reageer amine 10/10/2013

  Ik volg mijn bliss al. Ik heb altijd kleuterleidster willen worden. Omdat geluk voor mıjn man en mıj nıet weggelegd was ın Belgıe hebben we uıteındelıjk besloten om ons geluk te volgen naar Turkıje. In ruıl kreeg ık een job als kleuterleıdster Engels. Dıt ıs net een van dıe dıngen waar je leven je brengt waar je eıgenlıjk altıjd al had moeten zıjn denk ık

 • Reageer Rachel 10/10/2013

  Ik vecht nu al bijna 2 jaar tegen een eetstoornis en dat is op dit moment mijn enige doel in mijn leven: er van af komen. Om mezelf te helpen heb ik laatst een ankertje op mijn pols laten letten als tattoo om mezelf met 2 benen op de grond te houden en dat ik deze eetstoornis kan overwinnen. Deze armbandjes zouden prachtig staan bij mijn ankertje 🙂

 • Reageer Renee 10/10/2013

  Het lijkt mij fantastisch als het Nederlandse onderwijs zich gaat richten op de echte bliss van leerlingen. Dat je niet per se je diploma moet halen, met alle vakken waar je eigenlijk een hekel aan hebt, maar een diploma dat bij je past. Dat kinderen gewaardeerd worden om wat ze kunnen en niet afgerekend worden op cijfers.

  Daarvoor zet ik me als docent nu al in. En wie weet, ooit als schoolleider, of minister, of docent op het hoger onderwijs…? Spannend 🙂

  En nieuwe opleiding is altijd leuk, zoals ik zeg iets doen waar je echt enthousiast voor bent en dan daarvoor leren is top!

 • Reageer manja 10/10/2013

  Super leuke armbandjes! Ik ga eens kijken of er niet al wat tussen zit 😀

  Mijn bliss is yoga. Yoga is mijn passie, mijn leven. Ik wordt er rustig van, krijg er energie van, vind er ontzettend veel uitdaging in voor mezelf en ik vind het leuk om het aan andere te geven en hen ook enthousiast te maken. Het liefst doe ik alleen maar yoga, heel de dag door. Ik studeer nu fysio, zit in mijn laatste jaar en straks wil ik de yoga ook gebruiken in de fysio. Ik weet nog niet op wat voor manier, maar het zal zeker een grote rol spelen…

 • Reageer Mieke 10/10/2013

  Wat een goed stukje. En wat gaaf dat je kunstgeschiedenis gaat studeren.
  De armbandjes van FYB vind ik super mooi.
  Mijn bliss… Is iets waar ik al een tijdje over nadenk. Maar ik heb het eigenlijk nog nooit hardop gezegd of ergens opgeschreven. Ik werk in het onderwijs en ik kom in mijn werk veel kinderen en jongeren met autisme tegen, die moeite hebben met het invullen van hun vrije tijd. Die vooral veel gamen, maar eigenlijk ook behoefte hebben aan een vriend of vriendin om af en toe mee af te spreken en leuke dingen mee te doen. Ik zou graag iets opzetten om deze doelgroep te helpen. Geen zorgboerderij of zo, maar een soort Facebook-achtig netwerk. Of misschien juist een ontmoetingsplek. Of allebei. Ik weet nog niet zo goed welke vorm of hoe of wat, maar ik heb wel het idee dat er veel behoefte is aan iets dergelijks.
  Nu ik het hier zo opschrijf, word ik steeds enthousiaster om er serieus over na te gaan denken. 🙂

 • Reageer Sas 10/10/2013

  Oh leuk, ik doe mee! Ik wil doen wat ik nu WEER doe. Werken met kinderen: daar ligt mijn hart en mijn passie. Om een deel uit te maken van het leven van ze en ze te begeleiden, hun creativiteit te stimuleren. Ik heb een tijd een andere baan gehad en daar werd ik dood ongelukkig van. Ik kan nu zeggen dat ik weer een nieuwe baan heb *SSSSSSSSSSSSSST komt nog op m’n blog te staan je hebt een primeur ;)* met kinderen! En ik ben nog nooit zo blij geweest. Om te weten dat ik dit weer mag gaan doen waar mijn passie ligt. Ja, ik vind dat je werk een groot deel van je is en je gelukkig moet maken. Doen wat je leuk vind dat is het aller belangrijkste.

 • Reageer Sophie 10/10/2013

  Mijn bliss op dit moment is een goede barista worden. Na een bijna huilbui vandaag tijdens mijn derde trainingsdag, heb ik echt even een steuntje in de rug nodig, want ik word helemaal gek van al die latte’s, caramel macchiato’s en white mocha’s. What happened to good old filterkoffie?!
  Blegh, OOIT ben ik de beste Starbucks barista van Nederland, heus waar.

 • Reageer Jies 10/10/2013

  Oh, zo fijn als mensen hun hart volgen en gelukkig worden/zijn.

  Ik heb Communicatiewetenschap gestudeerd (heeeeel lang over gedaan…) toen wat baantjes hier en daar, maar ik wist stiekem al een tijdje wat ik echt wilde: verpleegkunde! En dan de duale variant, dus werken en leren.

  En het is goedgekomen, vandaag m’n P in ontvangst genomen. Jeej!

 • Reageer Linda 10/10/2013

  Ik vind alle sieraden van FYB altijd zo mooi. Leuk dat je een winactie hebt! Mijn bliss is het volgen van mijn hart qua studie. Ik studeer journalistiek, iets wat ik wilde vanaf de basisschool. Het enige wat ik altijd hoor van iedereen is dat daar geen banen in te krijgen zijn en zeker niet in de tijdschriftenwereld, de kant die ik op wil. Toch blijf ik lekker doorgaan en mijn best doen. Zolang ik er keihard voor werk kom ik er wel. Zo denk ik altijd. Alles beter dan een studie kiezen omdat er werk in te vinden is. Ik vind het ook heel tof dat jij kunstgeschiedenis wilt gaan studeren. Lijkt me heel interessant!

 • Reageer nine|tree 10/10/2013

  Kunstgeschiedenis?! Volgende week haal ik mijn master bul kunstgeschiedenis op! Als je vragen hebt of wat dan ook, neem gerust contact met mij op.
  Grappig genoeg ligt mijn ‘bliss’ niet langer meer in de kunstgeschiedenis zoals ik die gestudeerd heb. Ik heb wel een droom.. Iets waar ik mijn blues uit kan halen. Wil er hier niet teveel over kwijt, maar het is iets met kunst, educatie en immigranten.

 • Reageer Mirthe 10/10/2013

  Aaah Des wat tof dat je waarschijnlijk kunstgeschiedenis gaat studeren! Sowieso heel fijne post en wat een fijne reacties ook, die van Aïsha en Rosanneke en Laura en eigenlijk allemaal, ik ken ze geen van allen maar toch word ik er blij van 🙂
  Ik zit nu met mijn studiekeuze en ik weet niet zo goed wat mijn bliss is. Ik ga mijn profielwerkstuk schrijven over iets dat ik heel leuk vind, samen met een paar klasgenootjes doe ik mee aan een wedstrijd waarbij we werken aan een idee voor het behoud van traditionele Maasai geneeswijzen. Een combinatie van cultuur, wetenschap en iets nuttigs doen voor de wereld dus, en ik weet nog niet zo goed hoe ik moet beginnen maar ik vind het zo leuk! Ook zou ik graag meer met schrijven willen doen, denk ik. En ook van mijn vrijwilligerswerkdingen word ik heel enthousiast 🙂

 • Reageer Robin 10/10/2013

  Dessie ik snap niet wat bliss nou precies betekent, maar wat ik het liefst zou doen is (met Sam) een tijdje in Parijs wonen. Maar dat durf ik niet. Of is dat misschien wat bliss betekent? Ik vind het mooie verhalen hierboven en ben heel trots op je (nu al, maar misschien nog meer als je weer gaat studeren). Ik wil nu ineens weten wat ‘mijn hart volgen’ is, ik weet OOK niet wat ik diep van binnen wil! (wacht, toch wel: slapend rijk worden) (en meer creatief bezig zijn, maar zelfs DAT vind ik eng) ok je hebt me aan het denken gezet.. dag kakkie x

 • Reageer Niya 10/10/2013

  Wat leuk dat je kunstgeschiedenis gaat doen! Dat was één van mijn favoriete vakken op de middelbare school, had dat ook wel willen studeren!

  Ik ben heel idealistisch en wil iets doen wat belangrijk is, en ik weet EINDELIJK wat het is. Het klinkt heel groot en vergezocht, maar ik zou heel graag aan bemiddeling willen doen bij conflicten, bijvoorbeeld bij internationale organisaties of bij de overheid. Ik studeer nu internationale betrekkingen, en ongeveer al mijn studiegenootjes willen hetzelfde soort werk doen dus het is een populair vakgebied waar je echt goed in moet zijn… Dus ik weet niet of het gaat lukken, maar het is fijn om dromen te hebben en ergens naartoe te werken.

 • Reageer Kim 11/10/2013

  Doen wat ik wil ongeacht de soms negatieve of terughouden reactie’s in mijn omgeving. Het is soms eng en soms ben ik bang maar ik leer zoveel dingen en mensen kennen. Ik hou van het avondtuur dat leven ons bied en ik grijp het met alles wat ik in mij heb aan! Love yourself enought to enjoy your life to the fucking fullest!!

 • Reageer Puk 11/10/2013

  Wat heb je al veel reacties! Ik ben erg gelukkig omdat ik al een baan heb die precies is wat ik wil. Ik heb altijd chirurg willen worden, en na mijn studie geneeskunde en 2 jaar in Nederland bleek het daar niet mogelijk te zijn. Ik ben dan ook naar Duitsland vertrokken en dat bevalt helemaal prima 🙂 Over 2,5 jaar ben ik na al die jaren eindelijk klaar met mijn opleiding van in totaal ruim 12 jaar. Stiekem heb ik altijd rechten willen studeren (naast geneeskunde dan niet in plaats van) omdat ik dat erg interessant vind. Ik ben kort begonnen aan de Open Universiteit, maar het kost veel tijd en geld terwijl het alleen een hobby zou zijn omdat ik nooit iets anders wil doen dan het werk wat ik al doe. Als ik ooit wel zoveel tijd en geld over heb zou ik dat graag nog een keer als hobby willen doen. Het enige wat ik erg mis is een eigen gezin, hopelijk krijg ik deze bliss ook nog een keer.

 • Reageer Nimke 11/10/2013

  Wauw, wat een inspirerende post is dit! Jouw blog, en dan al die reacties erbij… en kunstgeschiedenis, wat een toffe stap!

  Dan mijn bijdrage ook maar: Wat ik wil? Moeilijk, maar ik wil wel heel graag nog (een jaar of langer) ontwikkelingswerk gaan doen, het liefst in Azië, en dan direct ook mijn sponsorkindje bezoeken. En qua werk, tsjah, dit jaar ga ik solliciteren voor de onderzoeksmaster, en stiekem zou ik eigenlijk wel door willen gaan naar een PhD positie … dat lijkt me echt het mooiste van het mooiste, en dan in psycholinguïstiek!

 • Reageer Joy 11/10/2013

  Hee, wat grappig, dat is precies de situatie waar ik me nu in bevind, echter liggen de banen nu helemaal niet voor het oprapen. Mijn ultieme droom is schrijven, schrijven en mensen inspireren. Schrijven over obstakels in het leven, lekker eten, mooie boeken, mooie dingen in het algemeen. Daarnaast lijkt het me fantastisch om te combineren met een eigen koffiezaakje, want sinds ik mijn baristadiploma heb, heb ik een enorme passie voor koffie die niet meer weggaat 🙂

 • Reageer Sanne 11/10/2013

  Mijn bliss? Ik ben nu keihard aan het studeren voor mijn studie Nederlands recht met de specialisaties privaat- en bedrijdsrecht.. maar wat ik dolgraag wil is schrijven voor Culy. Daar word ik denk ik pas echt blij van.. Maar hoeeee?

  Veel plezier met kiezen Des!

 • Reageer Marcella 12/10/2013

  Wauw, kunstgeschiedenis, wat leuk!

  Mijn bliss is meer doen met mijn passie voor schrijven icm reizen. Het liefst werk ik bij een bedrijf in de reissector waar ik me kan bezig houden met Social en schrijven. Maar de bedrijven waar ik graag voor werk zitten niet in het noorden helaas. Ik denk er nu aan om misschien minder uren per week te werken, want ik moet over een half jaar waarschijnlijk toch een nieuwe baan zoeken (vast contract zit er niet in denk ik). Kan ik in m’n vrije tijd freelancen en hopelijk dan ook wat meer richting die reisartikelen toe werken.

 • Reageer mille pagine 12/10/2013

  Oh, wat leuk Des, dat je kunstgeschiedenis gaat studeren! 😀

  Ik heb heel veel passies (en dromen), die niet per se bij elkaar passen. Maar het lijkt me ontzettend gaaf om elke dag iets écht goeds te doen voor de wereld. Vroeger wilde ik graag Greenpeace-actievoerder worden, maar nu is die droom veranderd in werken bij een organisatie als Artsen zonder Grenzen. Al weet ik wel dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. Maakt me niet uit. Ik probeer ondertussen zelf zoveel mogelijk vrede & positivity uit te stralen, wie weet komt het er dan ooit wereldwijd 🙂

 • Reageer Khalida 12/10/2013

  Een mooie en confronterende blog want het zet mij aan tot denken over wat ik écht wil…
  Mijn ultieme bliss is zo snel mogelijk de wereld rondreizen om op elke plek de lekkerste(geheime) recepten van de plaatselijke bevolking te leren koken. Nieuwe mensen ontmoeten, koken voor anderen, de wereld ontdekken en van elk moment genieten. Om vervolgens ergens op deze wereld, in mijn eigen huis met moestuin en al, de hele dag de lekkere recepten die ik heb geleerd, te koken voor anderen. Dat mensen de hele dag door kunnen aanschuiven en weer met een voldaan gevoel weggaan om vervolgens dagelijks terug te komen: mijn ultieme bliss…

 • Reageer Aline 13/10/2013

  O mijn god Des wat gaaf dat je gewoon effe een bachelor kunstgeschiedenis gaat doen!

  Ok nu ik. God. Ik wil zoveel. En tegelijkertijd durf ik zo weinig. Ik wil het liefst ook alles combineren maar dat wordt dan een beetje een gekke combinatie. Ik wil in Engeland gaan wonen. Ik wil een kattenasiel opzetten. Ik wil mijn blog naar een hoger level tillen. Ik wil rondkomen van fotografie als ik afgestudeerd ben. Ik wil fotoboeken uitgeven. Ik wil een eigen (online?) tijdschrift beginnen. Ik wil iets kunnen betekenen voor meiden die ook op mijn leeftijd (12 jaar) hun moeder zijn verloren.

  Of gewoon fulltime chocoladetester worden. Dat zou ik ook geen probleem vinden.

 • Reageer Food Love and Happiness 13/10/2013

  Heel herkenbaar, ik zit al een lange tijd met dit soort gedachten in mijn hoofd. Mijn bliss is namelijk koken, als ik even hardop mag dromen heb ik binnen 2 jaar een leuk zaakje hier in het centrum van Enschede waar ik culinaire cadeautjes (voor jezelf of een ander) verkoop. Maar de realiteit is dat ik nog heel hard werk voor 2 parttime banen (gezamenlijk fulltime) zonder daar ook maar enig spaargeld uit weg te kunnen zetten. Moeilijk, die omslag maken. 2014 moet ik van mezelf een aantal grotere, concrete stappen gaan zetten. Kan hier nog veel meer aan toevoegen, maar volgens mij is het duidelijk. En natuurlijk doe ik mee aan deze leuke winactie, prachtige sieraden maakt ze!

 • Reageer Fatima 14/10/2013

  Oooooh, ik probeer nu te vinden wat mijn ‘bliss’ is voor op de korte termijn.

  Op de lange termijn:

  Kookboeken schrijven (kan ook niet anders) (gaat er echt van komen,100%)
  Een Marokkaans/Arabische deli/culi/hapjes/tapas-winkeltje openen in Twente, ik kan niet eens normaal olijvenmixen kopen hier! Daar moet heel snel verandering in komen.

  En stiekem:
  Werken als verloskundige of iets in die richting, misschien ga ik ooit nog die opleiding doen.. wie weet. Vind het ook erg gaaf dat je kunstgs gaat studeren, ik vond het fantastisch op de middelbare school. Het mogen helpen met nieuw leven lijkt mij namelijk prachtig!

  ps. ik lees net het stukje van je 1ste werkervaring, wat een trutten zeg! Tsjeeh, ben ik wel blij met het ‘warme welkom’ dat ik heb gekregen bij mijn (nu) tijdelijke baan. Geeft je denk ik wel meer vertrouwen voor de rest van je carriere.
  pss. Natalia: je maakt echt prachtige armbanden, ik heb ze al bij vriendinnen gezien, echt mooi.

 • Reageer Karin 16/10/2013

  Mijn ‘bliss’ is nog altijd om een wereldreisje te maken. Ik weet het, suuuuper standaard. Maar zo leuk om wat van de wereld te zien en dingen mee te maken die je anders nooit zou meemaken. Eigenlijk nog het liefst (wat ik eigenlijk echt niet durf aaah) in m’n eentje! dan maak je toch beter contact met andere enzo. Maar ik vrees dat deze droom een droom blijft voor nu, want ik heb jammer genoeg geen geldboom in te tuin (nog een droom? jeee). Maar na m’n pensioen met t lukken! Dus nu nog even lekker dromen want ik ben pas (eeuh AL!) 18 hihi

 • Reageer Joyce 17/10/2013

  Ik hoop op een dag dat ik minder zal piekeren en zorgen maakt, vooral om anderen. Ik ben mezelf en ook veel mensen in mijn omgeving daardoor verloren. Ik hoop weer snel positiever door het leven te kunnen gaan en de mooie dingen in mijn leven weer weten te waarderen..

 • Reageer Nora 17/10/2013

  Als ik echt zou doen waar mijn hart ligt zou ik alleen nog maar aan het reizen zijn. Ik las laatst over een jongen van 24 jaar oud die elk land op de wereld had gezien, en dat lijkt mij zo geweldig! Daarnaast zou ik graag freelance willen fotograferen zodat iedereen mee kan genieten van alle bijzondere plekken die ik bezoek. Ik ben bijna klaar met mijn studie en daarna heb ik samen met mijn vriend een wereldreis gepland van een half jaar. In die reis hoop ik er ook echt achter te komen wat ik daarna wil gaan doen. Het voelt voor mij nog alsof de wereld op ligt en ik alles nog kan doen. Nu nog het lef om inderdaad niet voor financiële zekerheid te gaan, maar iets waar mijn hart ligt. Enorm inspirerend dat de oprichtster van FYB dit heeft gedaan.

 • Reageer Lindsey 17/10/2013

  Mijn ‘bliss’ is al jaren hetzelfde: al toen ik nog een ieniemienie meisje van vijf jaar was, zei ik al dat ik ‘later’ advocate wilde worden. Nu ben ik 24 jaar en ben ik bijna waar al jaren wil zijn. Van VBMO-t ging ik naar HAVO, van HAVO ging ik naar HBO-Rechten en nu, na een schakeljaar aan de universiteit, volg ik de master Nederlands Recht. Nog maar 10 maandjes en dan kan ik die mr-titel – hopelijk – voor mijn naam zetten! En dan… Op zoek naar een baan in de advocatuur. Niet makkelijk in deze tijd, maar ik blijf positief!
  Dit is al jaren mijn ‘bliss’ en die laat ik mij niet afnemen!

  En daarnaast (ik denk dat je veeeeel meer ‘bliss’en kunt hebben) zou ik heel graag een half jaar of een jaar in Frankrijk en Italië gaan wonen (eerst de één, dan de ander uiteraard). Alleen maar om de talen te leren en te genieten van wat de keukens daar te bieden hebben!
  Past totaal niet bij carrière maken, maar who cares? Ik ben ervan overtuigd dat je op enig moment moet kunnen zeggen: ‘En nu doe ik het!’

 • Laat een reactie achter