Je kunnen omdraaien is toch nergens goed voor.

24/10/2013 - 22 reacties

image

Kleine A. is 1 van de eerste die geboren is uit de groep zwangeren die ik ken, maar hij is ook de laatste met vrijwel…
alles.

Hij heeft nog geen tandjes, zijn voetjes heeft hij nog niet ontdekt, zijn handjes ontdekte hij laat en zitten kan hij dan eindelijk wel. Maar je moet er wel bij staan en hem zeker niet op de de grond laten zitten (wat ik dus deed en hij met z’n hoofdje op grond viel, SORRY ADAM, SORRY).

Omdraaien lukt hem nog steeds niet. Hij kan wel op zijn zij liggen. En soms leg ik een speeltje expres vrij ver van hem af zodat hij moet omdraaien om het te pakken. Maar dan kijkt hij mij een beetje arrogant aan alsof hij wilt zeggen “ja daag. Bekijk het even”.

Het consultatiebureau zegt dat het niet erg is. Dat elk kind zijn of haar eigen tempo heeft.

Het geeft dus niets. Denk ik.
Maar waarom zei ik gisteren dan “oh..nog steeds niet?”, op een ietswat teleurstellende toon toen de creche zei hij “nee, vandaag ook niet omgedraaid”?
Ben ik nu zo’n moeder die haar kind gaat vergelijken met andere kindjes? Ga ik straks tegen kleine A. dat hij ook een 10 voor wiskunde moet halen, want “kijk dan, die andere kinderen hebben het toch ook kunnen halen?”.

Word ik…omg omg omg…zo’n moeder waarvan ik altijd gehoopt had nooit te willen zijn??

Nee toch jongens.
Dat wil ik echt niet hoor.
Laat kleine A. lekker in zijn eigen tempo alles leren.
En zeg nou eerlijk; waar heb je dat omdraaien nou echt voor nodig.
Hoogstens om je wekker uit te zetten, nietwaar.

Edit: WACHT WACHT, STOP DE PERSEN! Ik had kleine A. op zijn buik neergelegd, en nu ligt hij op zijn rug???? Die stiekemerd.
Edit2: who needs photoshop als photogrid hebt, ow yeah

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Dina 24/10/2013

  Oh wat een gluiperd, stiekem omdraaien als jij niet kijkt.

 • Reageer Eline 24/10/2013

  Maar lieve Des, Adam is te vroeg geboren dus feitelijk is hij nog niet zo oud als hij is! Helemaal niet gek dat hij daarom heel veel dingen nog niet kan.

 • Reageer Anne 24/10/2013

  πŸ™‚ je schrijft zo lief over kleine A. en je bezorgdheden. Maar wat een kleine gluiperd! Kan hij zich stiekem toch al omdraaien dan?

 • Reageer Rosanneke 24/10/2013

  Haha, die A, die is gewoon lekker mellow!

 • Reageer Maris 24/10/2013

  Haha dat vergelijken. Het gaat toch wat vanzelf aangezien mensen er zo vaak om vragen en andere moeders het allemaal doen. Niks van aantrekken. Kleine A is een heerlijk kind. Dat is meer dan genoeg. Al doet ie tot zijn 20e niks πŸ˜‰

 • Reageer Marlous 24/10/2013

  Joh lekker laten gaan die Adam. Hij heeft de looks al dus met z’n motoriek komt ’t vast ook goed. Vreselijk al die moeders die altijd opscheppen over hun kind ‘mijn fleur-annabelle kon al rechtop zitten toen ze 3 maanden oud is’ (wat volgens mijn moeder (oud cb-arts helemaal niet mogelijk is, en zowel: zeer slecht voor de rug).
  Dus, laat Adam lekker, houd het enigszins in de gaten wanneer ie echt achter gaat lopen maar dit kind is nog geen 1? komt heus goed.

 • Reageer Lin 24/10/2013

  Komt gewoon omdat het een jongetje is, die zijn altijd wat langzamer haha.

 • Reageer Lisa 24/10/2013

  Zeker een gluiperd, hoe durft hij πŸ˜‰ Ik zou het denk ik ook moeilijk vinden om niet ‘zo’n moeder’ te worden. Dat sluipt er zo snel ik (denk ik dan). Goed dat je het zelf inziet (en het niet wordt!)

 • Reageer manja 24/10/2013

  zo he, en zonder dat je het ziet! Zeker een stiekemerd! πŸ˜€
  Ik kwam dit tegen en moest aan jou denken, http://www.boredpanda.org/wengenn-in-wonderland-sioin-queenie-liao/

  • Reageer Des 30/10/2013

   hahaha LOVE IT! Ik wil dit ook eens proberen!

 • Reageer Sophie 24/10/2013

  Haha, ik was ook mega laat met alles en met mij is het ook goed gekomen! Hij is gewoon heel erg bezig met z’n mentale ontwikkeling πŸ˜‰

 • Reageer Kauthar 24/10/2013

  Kleine A. is misschien wel niet de eerste die zich omdraait, maar wel de eerste familiebandloze baby waar ik mij bijna een virtuele tante van voel. Maakt dat iets goed?

 • Reageer Eva 24/10/2013

  Die foto’s πŸ˜€
  En inderdaad, niet vergelijken hoor. Maar dat is waarschijnlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan..

 • Reageer LNNK 24/10/2013

  Het komt allemaal goed. Vooral niet vergelijke, maar ach dat zegt iedereen waarschijnlijk tegen je.

 • Reageer Olga 24/10/2013

  Hij voelde het gewoon aan.. πŸ˜‰

 • Reageer Sas 25/10/2013

  Haha leuk stukje weer. En elk kind doet lekker alles in z’n eigen tempo. Komt goed πŸ™‚

 • Reageer Soraya 25/10/2013

  Hij is waarschijnlijk wel de schattigste baby!
  En ach, hij neemt vast ook de tijd. Laat zich niet leiden door anderen hihi.
  Hij is wel echt schattig, met best al veel haar en zijn pretgezichtje.

 • Reageer Roxanne 25/10/2013

  Helemaal niet erg hoor boef! Mijn nichtje (nu 3 jaar) was ook heel langzaam en had nergens zin in. Keek je ook precies zo arrogant aan en als ze op de grond zat en om wilde draaien, bleef ze je net zo lang aankijken tot jij haar verplaatste. Stiekem denk ik dat ze het expres doet πŸ˜‰ Kleine A. weet ook gewoon dat jij een lieve mama bent die hem uiteindelijk om zal draaien. Dus ja, een echte stiekemerd πŸ˜‰ mijn nichtje zat gewoon nog heel erg in haar eigen wereld, zweefde nog een beetje rond. Haar broertje (bijna 1) is weer veel sneller, maar die weer dan ook nooit slapen, overal bij zijn etc. Elk kind is gewoon anders en wees blij dat Kleine A. lekker zijn tijd neemt!

 • Reageer Wen. 25/10/2013

  Mijn nichtje heeft kruipen gewoon overgeslagen. Die kwam op dr kont vooruit. Is helemaal goed gekomen en heeft nu zelf ook een dochter. Ben benieuwd of t erfelijk is πŸ˜‰

 • Reageer Mirthe 25/10/2013

  Mijn kleine zusje kon eerder fietsen dan ik en ik kon pas vet laat lopen en ik ben ook redelijk terecht gekomen! Even ter geruststelling hahaha

 • Reageer Marcella 28/10/2013

  Ik zag de foto’s al op Instagram en vond ze hilarisch. Maarre, als hij zich nu toch omgekeerd heeft intussen, dan is het weer helemaal goed. Is hij weer ‘bij’. En anders komt het vanzelf, wees gerust.

 • Reageer Femke 01/11/2013

  AHH KLEINE STIEKEME A.!
  Die foto’s. <3

 • Laat een reactie achter