Kappen met Toddlers&Tiara’s uitzenden, TLC

21/10/2013 - 14 reacties

 t&t1

 

Gisteren was het maandag, dus ook mamadag. Houdt in dat ik een klein beetje kan uitslapen en hele leuke dingetjes kan doen met kleine A zoals boodschappen halen en stofzuigen terwijl hij op mijn rug ligt.

 Maar de dag begon natuurlijk met ontbijt. We zaten beiden op de bank, wel zo gezellig, en er was “de makkelijke maaltijd” op 24 kitchen. Het meest stomme programma, want laten we eerlijk zijn: 24 kitchen is alleen leuk met Rudolph’s Bakery. En Jamie Oliver. En Avec Eric. En Anthony Bourdain “No Reservations”. En “Tales from the bush larder”.
(alles behalve de makkelijke maaltijd dus).

Ik zapte maar naar TLC, en daar begon net Toddlers en Tiara’s.
Ik twijfelde nog of ik verder zou zappen maar ik besloot, ondanks mijn sterke haat jegens dit soort programma’s, om toch verder te kijken.
Mijn haat is niet verminderd kan ik u zeggen.

Toddlers en Tiara’s gaat over moeders en hun dochtertjes die meedoen met zogenaamde “miss pageant” verkiezingen.
Schattig zou je denken, maar nee.

De kleine meisjes worden eerst gebrusht met bronser, opgemaakt met lagen foundations, ze krijgen een pruik op, mascara, nepwimpers oogschaduw en lippenstift; iets wat onmogelijk goed kan zijn voor zijn kleine kinderhuid.

Dan moeten ze een mooit glitterjurkje aan, of nog erger; een lady Gaga-esque outfit bestaande uit een string en een top (ja echt waar). Dan als een echte Miss op het podium heen en weer lopen inclusief zwaai en overdreven glimlach en soms een dansje erbij.

Wat mankeert die moeders, zou je denken. Nou ik weet het wel. Want al die moeders bestaan uit vrouwen die het zelf heel graag willen. Een slanke miss (want bijna alle moeders zijn nogal vol van formaat), en heel veel prijzen winnen. En natuurlijk pushen ze hun dochter niet, nee hoor. Dochterlief wilt het allemaal zelf, maar tussendoor hoor je wel degelijk een lichte dwang. “Kom op nou meisje, doe je best eens” of “verschrikkelijk hoe ze nu danst “.

Soms moeten de dochtertjes huilen. Als ze een beetje zenuwachtig of onzeker zijn. Het ergste vind ik nog als ze bang zijn om te verliezen “want dat ene meisje is nog veel mooier”. Dat je al op zo’n jonge leeftijd twijfelt aan je uiterlijk, je schoonheid; ik vraag me af in wat voor vrouw ze later veranderen.
Ik ben blij dat we in Nederland het credo “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” hebben.

Ik zap de volgende keer wel verder. Al vond kleine A. die meisjes volgens mij wel interessant.

 

 

 

image

Ps. Mijn “about me” heb ik aangepast. Voor zij die interesse hebben.

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Marieke 22/10/2013

  So true.

  Kan echt niet kijken naar dit programma

 • Reageer Sette 22/10/2013

  Moet je de volgende x ook even kijken naar cheer moms op tlc! Zelfde moeders die hun dochters met ‘plezier’ naar cheerleaden brengen…

 • Reageer Maris 22/10/2013

  Ik begrijp die moeders ook echt niet. Volgens mij hadden ze dat zelf gewoon graag gewild. Net als van die moeders die hun kinderen overal opgeven voor fotoshoots. Ook zielig.

 • Reageer Mieke 22/10/2013

  Oh echt, ik ben het helemaal met je eens. Echt ziekelijk vind ik het.

 • Reageer Marcella 22/10/2013

  Klinkt erg, heel erg! A mag ook niet meer kijken hoor, dan vindt hij de meisjes zonder make-up niet meer mooi!

 • Reageer Nathalie 22/10/2013

  Ik vind het altijd zo creepy… die neppe gebitjes, spraytans, … vreselijk :s

 • Reageer Irene 22/10/2013

  Of Dance moms. Ook al zo afschuwelijk.
  Moeders en dansjuf zitten meest van de tijd te katten tegen elkaar en die kleine meisjes zijn daar slachtoffer van. Om nog maar te zwijgen over de dansjes en outfits die ze moeten doen en dragen.

 • Reageer Olga 22/10/2013

  Ik vind dat soort wedstrijden absoluut belachelijk en zouden ook verboden moeten worden. Dat je aan een verkiezing of wedstrijd meedoet als je zelfstandig na kunt denken, vind ik prima. Maar niet wanneer je 2 jaar oud bent en je nog middagdutjes hoort te doen in een verschoten pyjamaatje.

 • Reageer Daan 22/10/2013

  Als iemand die dat programma nog nooit heeft gezien, kan ik, kijkend naar de foto, enkel verschrikt uitroepen: Wat voor creatuur is dat?

 • Reageer Sas 23/10/2013

  VR-ES-EL-IJ-K! Echt afschaffen die handel. Zat het van de week bij m’n nicht te kijken…

 • Reageer Dina 24/10/2013

  Oh ja. HAAT aan Toddlers & Tiara’s.

 • Reageer Aïsha 28/10/2013

  CANNOT HANDLE DAT PROGRAMMA! Ik vind het serieus kindermishandeling en kan er dan ook echt niet naar kijken.

  Verder LAF ik Edje’s pyjama! DELEN, WAAR VANDAAN DES!

 • Reageer Femke 01/11/2013

  Afschuwelijk programma, ik moet wel bekennen dat ik het soms kijk. Niet omdat ik er achter sta, of het leuk of vermakelijk vind (absoluut niet zelfs), maar meer uit fascinatie en verbijstering over dit bizarre wereldje. Vooral vanwege die moeders inderdaad, hoe kunnen ze hun kind dit aandoen? Afgrijselijk.

 • Reageer Vivian 03/11/2013

  Ik kijk er soms nog wel eens naar, maar vind het ook echt verschrikkelijk. Heb je Cheer Perfection wel eens gezien? Dat is een nieuw, soortgelijk programma maar dan met cheerleaders, net zo erg…

 • Laat een reactie achter