Lenny Kravitz, wat ben je ook… (heeft verder niets met dit stukje te maken hoor)

18/10/2013 - 8 reacties

zoe-lenny-kravitz

Gisteren hadden LOML en ik een date night.
Of nou ja..date night.
We hadden een ouderavond van de kinderopvang.
In de vorm van een presentatie met de titel “Boefjes en (B)Engeltjes; het verschil tussen jongens en meisjes”.

De presentatie ging dus over het verschil tussen jongens en meisjes.

Hoe je het beste met meisjes om kunt gaan, maar vooral: hoe je met jongens om moet gaan.
Dat jongetjes bijvoorbeeld moeten stoeien, dat is echt iets natuurlijks. Het moet duidelijk zijn wie de baas is, wie de sterkste is bijvoorbeeld.
En als je dan als moeder zegt “he jongens, doe eens rustig en ga even zitten”, dat totaal niet helpt.

“Welkom”, zei de spreekster. Ze keek de zaal in.
“Ik wil beginnen met de mannen. Tot mijn grote spijt zie ik weer minder mannen dan vrouwen. Bravo voor jullie; dat jullie er wel zijn”.   

 Ik keek om me heen . En inderdaad; ik zag maar liefst 15 vrouwen, en maar 3 mannen.  Ik vroeg me af waarom er zo weinig mannen waren. Ik kan me voorstellen dat er iemand thuis moest blijven voor de kinderen (wij hebben Badu en Totoro mijn moeder slaapt altijd donderdagavond bij ons). Maar desondanks; waarom is er besloten dat de vrouwen wel naar de ouderavond gingen? Waarom de mannen niet? Interesseert het ze niet? Is het nog steeds de taak van de vrouw om zich bezig te houden met de opvoeding? Zelfs nu; in 2013? Maar waarom dan?

“Jullie hebben een grote rol in de opvoeding”, ging de spreekster verder.
“Jullie zijn nodig. Keihard nodig. Een vader heeft zijn eigen taak. En jullie moeten beseffen; jullie doen het net zo goed als de moeders”.

Ik keek naast me. Daar zat LOML.
En ik kon het alleen maar vreselijk met haar eens zijn.

(ja dit stukje was ook maar een excuus om een foto van Lenny Kravitz op te zoeken)
(ik bedoel; kijk hem dan).
(godverdomme).

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Anne 18/10/2013

  hahaha! Ik lig onder de tafel. Mooi excuus hoor. Verder een o zo waar stukje. Ik vraag me ook af waarom opvoeden zo vaak nog als de taak van de vrouw gezien wordt. Voor mijn maand van de jonge vrouw lees ik veel over feminisme, rolverdelingen etc, en het valt me op dat het soms nog veel minder gelijk is dan je zou denken. Alhoewel, mijn vriend heeft gelukkig plechtig beloofd evenveel werk op zich te nemen als wij kindjes krijgen. Ben benieuwd hoe dat in de praktijk uit gaat pakken 😉

 • Reageer Food Love and Happiness 18/10/2013

  Elk excuus wat jij vind is er weer eentje minder voor ons, dus dankje… en dat is wel de slechtste date night ooit he. Wel goed van LOML, vaders horen er zeker te zijn!

 • Reageer Lisa 18/10/2013

  Vijftien tegen drie, dat is best een gênant groot verschil. Gelukkig dat LOML er wel was! Een verantwoordelijke vader EN een romantische datenight in één, wat wil je nog meer.

 • Reageer Daan 18/10/2013

  Dat meisje naast ‘m schijnt wel erg door zonder bh.

 • Reageer Sas 19/10/2013

  Mooi excuus hoor haha. Maar mooi geschreven stukje!

 • Reageer LNNK 19/10/2013

  Wat fijn dat jouw man er wel bij was. Wat een schandalig groot verschil zeg.. inderdaad we leven in 2013!

 • Reageer Djoeke 20/10/2013

  Kijk eens naar de website van Lauk Woltring, geweldige info over het opvoeden van jongens!

  Verder krijg ik als dochter van twee moeders alleen wel jeuk van hoe hard vaders nodig zijn. Een kind heeft opvoeders nodig die van hem/haar houden en begrijpen dat jongens soms iets anders nodig hebben dan meisjes! En daar zijn mijn moeders ook bij mijn broer prima in geslaagd. #eindepreek

 • Reageer Lezenswaardig | Het beste van oktober 2013 | ..::Horstinkistan::.. 01/11/2013

  […] Lenny Kravitz wat ben je ook… (heeft verder niets met dit stukje te maken hoor) ~Des heeft een ouderavond. En een plaatje van Lenny Kravitz. […]

 • Laat een reactie achter