Marktplaats-rookie

30/10/2013 - 16 reacties

LOML en ik hadden weer eens een opruimbui.
We begonnen met de schoenen annex jassen annex sleutels annex boodschappentassen-kast.
Ik wist dus niet dat ik zoveel schoenen had. Ik heb echt niet zoveel, vergeleken met andere vrouwen, maar het is toch eigenlijk best wel..nou ja.. veel.

Dus besloot ik alle schoenen in een doos te doen en als ik dan langer dan een half jaar niet aan die schoenen dacht, moesten ze weg.
Dat was dus alweer een jaar geleden.

De schoenen moesten dus weg. En niet alleen de schoenen. Ook de oude krabpaal en de kattenkussens omdat die krengen van mij wel op een stuk karton willen liggen maar niet op een luxe kattenkussen van 20 euro. Zie hier het bewijs:

katkussen

Β En ik besloot ook kleine A. zijn kast uit te mesten want in die 8,5 maand dat hij nu op de wereld is heeft hij nog meer kleren opgebouwd dan ik in mijn hele leven:

rompertjessamenvatting

Allemaal naar de kringloop, dacht ik. Tot een collega mij wees op marktplaats. Mijn collega is een marktplaatsverslafde. Ze heeft zelf een marktplaats-spaarpotje en loopt bijna elke dag naar het postkantoor om weer een pakketje weg te brengen. Ze gaf mij dus wat tips:

 • verkoop altijd 1 ding als 1 advertentie en zet er als tekst bij “kijk ook eens bij mijn andere advertenties”;
 • zet de advertentie altijd op vrijdag online (in het weekend gaan mensen kijken);
 • FOTO’S IS HET BELANGRIJKSTE EVER!;
 • verkoop babykleertjes als pakket;
 • niet te gierig met de prijs. Voor mijn schoenen waar mijn zweet nog in zit mag ik dan wel 50 euro voor hebben betaald, meer dan 10 euro ga je er echt niet voor terugkrijgen;
 • dit is een stiekeme; maar als je een biedprijs hebt, kun je een fake emailadres aanmaken om te bieden op je eigen advertentie. FRAUDE I KNOW, maar de wereld is gewoon HARD!!

En ik zeg je; deze tips helpen echt aangezien ik al 2 kattenkussens, 1 krabpaal, 2 paar schoenen en babykleertjes heb verkocht. I’m so so rich now.

Somebody’s trash is iemand anders ze treasure, dus mochten jullie nog interesse hebben in rompertjes of het zweet van mijn ballerina’s, hollah.

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Wen. 30/10/2013

  Jaaa, heerlijk is dat. Nog geld krijgen voor dingen die je toch wegdoet ^_^ Succes met de rest.

  En wat heerlijk dat jij een mede-opruimer hebt! Ik ben de enige thuis & ik krijg m echt niet mee πŸ™

 • Reageer Marah 30/10/2013

  Ik heb nog nooit wat verkocht via marktplaats, ben altijd bang dat er dan een of andere psycho de spullen op komt halen haha!

  • Reageer Des 30/10/2013

   ohhh dat heb ik ook hoor. Ik zet daarom nooit mijn uitgebreide naam erbij haahahha.

 • Reageer Sylvia 30/10/2013

  Hahaha, Chuck geeft ook de voorkeur aan touwtjes en een bolletje aluminiumfolie in plaats van zijn arsenaal aan kattenspeeltjes, ondankbaar beest πŸ˜› Mam is ook zo’n Marktplaatsverslaafde.. Toegegeven, ze is er wel goed in πŸ˜‰

 • Reageer barbara 30/10/2013

  Ik zou dan toch even je marktplaats aanpassen, want als ik nu op jouw advertentieoverzicht kom zie ik je volledige naam staan.

  En de echte weirdo’s ontmoet je via gratisaftehalen.nl. De types die dan naar je mailen of naar je voordeur komen, wauw. Verbijsterend.

 • Reageer meiryems 30/10/2013

  Aha, nou snap ik waarom die biedingen altijd zo hoog oplopen…

 • Reageer Nadine 30/10/2013

  Ik heb echt een hekel aan marktplaats. Verkoop spullen liever via facebook. Hier in Maastricht heb je een groep 043 te koop aangeboden en daar raak je echt alles kwijt. Plus je weet aan wie je het verkoopt want je ziet het volledige profiel, kun je een beetje checken of iemand te vertrouwen is (voor zover dat te checken valt). Ik weet dat best veel steden zo’n groep hebben. Nijmegen heeft bv een tweedehandskleding groep, die is ook best leuk om te volgen.

 • Reageer Anne 30/10/2013

  πŸ˜€ haha! Rich girl, tralala. Ik heb nog nooit wat verkocht via marktplaats. Vind hetzelfde als wat veel mensen hier ook aangeven, straks is het een of andere creep. Alhoewel, als je het per post kan versturen is er niets aan de hand lijkt me. Maar nu ik niet in NL woon zou ik met E-bay moeten werken geloof ik, daar snap ik de ballen van. Dan maar de kringloop + geen spaarpotje haha.

 • Reageer Maris 30/10/2013

  Hahhaa dat fake emailadres… die doe ik altijd πŸ˜‰ ik verkoop ook veel op mp hoor.

 • Reageer Kimberly 30/10/2013

  Ja marktplaats! My heaven! Ik verkoop en koop veel via marktplaats! En wat herkenbaar.. Mijn kat ligt liever op een spijkerbed dan op een donzen dekbed geloof ik..

 • Reageer Food Love and Happiness 30/10/2013

  hahaha geweldig. Ik ben ook druk aan het Marktplaatsen (ja kan best een werkwoord zijn). Alleen ben ik te ongeduldig om voor die kleine (in mijn ogen) rotdingen steeds weer opnieuw een advertentie te plaatsen. Iemand tipte me al over het plaatsen voor het weekend, moet ik toch maar eens gaan doen dus.

 • Reageer Sas 30/10/2013

  Via marktplaats koop ik vaak boeken<3

 • Reageer Rosanneke 30/10/2013

  Ik ben dus echt een regelrechte Marktplaats-junkie, echt vreselijk. Ik verkoop mijn moeder daar nog eens πŸ™‚

 • Reageer Femke 01/11/2013

  Ik krijg echt de kriebels van Marktplaats. Bij alles wat ik koop (wat niet zoveel is trouwens) ga ik er vanuit dat ik mijn geld sowieso kwijt ben en dat het product nooit aan zal komen. (Wat nog nooit gebeurd is trouwens.) Trustissues much? Je hebt gelijk, de wereld is zo HARD soms he.

 • Reageer Eva 02/11/2013

  Ik ben echt een faalhaas op Marktplaats. Maak de mooiste foto’s (ja echt, Erwin Olaf de tweede hier hoor) en houd mijn prijzen altijd expres laag maar niemand. En als ze wel willen is het altijd te veel gedoe met ophalen of betalen en prijs afspreken. Heb er echt het geduld niet meer voor. Breng alles wel gewoon weg naar 2e handswinkels en de kledingbank.

 • Reageer Marcella 06/11/2013

  Wat heb je nog veel schoenen te koop! Ik heb ook nog veel wat weg kan en daarvan kan ook nog wel wat te koop. Maar ik ben er nog steeds te lui voor. Vorige week wel m’n oude salontafel verkocht voor een tientje. Een wel heel klein prijsje voor een prima tafel, maar dan ben ik het ding nu ook maar kwijt.

 • Laat een reactie achter