Over dat ik nu een haat-verhouding heb met hardlopen

06/10/2013 - 15 reacties

IMG_20131006_115027

Omdat LOML een weekendje weg is met zijn vrienden en ik geen zin had om alleen thuis te zitten sliep ik dit weekend bij mijn ouders.
Zij blij want kleine A. is er, ik blij want ik kon een beetje uitslapen.

Of nouja, wat je uitslapen noemt. Vanochtend was ik al rond 7 uur wakker. En mijn vader ook.
Kom we gaan hardlopen, zei die.

Ik weet ook niet wat er mankeerde, maar ik zei ja.
Nou loop ik met pijn en moeite elke week hard. Omdat het moet. Van mezelf. Omdat ik nou eenmaal “moet bewegen”.
Omdat iedereen hardloopt. Maar vooral: omdat ik gewoon heel graag die liefde die ik ooit had voor het hardlopen weer terug wil voelen.
Want de waarheid is dat ik de laatste tijd liever op de bank Law&Order kijk, dan hardloop. Of in bed onder de dekens een boek lees dan zwetend rondΒ te rennen. Ik kook liever nog een risotto dan dat ik in het park ren en denk “ik haat dit, ik haat dit, IK WIL NAAR HUIS, POMPOEN ETEN!”.

Maar goed. Er is geen enkel excuus bij mijn vaderΒ  natuurlijk.
Want op het moment dat mijn ouwe heer van 57 met een toontje zegt “ik zal extra langzaam lopen, voor jou”, dan moet ik wel.

Zondagochtend liep ik 7 km hard.
Ik ben kapot.
En kan alleen maar aan pompoenrisotto denken.

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Sylvia 06/10/2013

  Maarrr, je bent toch maar mooi weer gegaan, well done πŸ˜‰

 • Reageer tam 06/10/2013

  You did it!
  Ik zit de hele tijd te denken, zal ik gaan trainen.. nehhhhh blehhrrrr, dus lui.
  Jij bent de baas ! hihiih

 • Reageer Karin 06/10/2013

  haha da’s toevallig, ik kom echt net 5 minuten terug helemaal uitgeput terug van hardlopen waar ik constant mezelf de vraag heb gesteld: “waaarom? waar ben ik mee bezig? hoezo doe ik dit? dit is echt een hel aaaargh” haha fijn dat ik niet de enige ben!

 • Reageer Niya 06/10/2013

  Haha ahh, blame it on de aankomende winter/herfst I guess?
  Leuk dat je weer veel stukjes schrijft! πŸ˜€

 • Reageer LNNK 06/10/2013

  Maar je bent wel gegaan. Ik zit tot op heden nog steeds op de bank en heb die pompoenrisotto (die heerlijk klinkt) dus helemaal niet verdiend.

 • Reageer Ayla 06/10/2013

  Dat je uiteindelijk wel gaat is al heel goed! Hopelijk hervind je je liefde voor hardlopen, en anders moet je misschien eens gaan kijken naar andere sporten die je ook leuk vindt?

 • Reageer Chezzelia 06/10/2013

  Klasse dat je bent gegaan!

 • Reageer Marieke 06/10/2013

  Haha, herkenbaar!

  Maar wat goed dat je toch bent gegaan! Haha, wat moet je ook he, met zo’n papa! πŸ˜‰

 • Reageer Sterrie 06/10/2013

  Ik vind je al een topper omdat je uberhaubt gaat hardlopen! Ik zit nog in de fase ik-moet-eigenlijk-echt-weer-gaan-beginnen-maar-weet-niet-wanneer-en-heb-ook-stiekum-nog-niet-zo’n-zin…

 • Reageer manja 06/10/2013

  Ik heb ook zo’n hekel aan hardlopen en ik doe het ook gewoon niet. Soms probeer ik het weer, maar na 5 minuten weet ik weer, waarom ik het gewoon niet doe. Dus helemaal super dat je toch gewoon 7km hebt gelopen!

 • Reageer Eva 06/10/2013

  Maar je hebt het wel gedaan, super goed! πŸ˜€

 • Reageer Marieke 06/10/2013

  Voelde je je na afloop niet stiekem een beetje heel erg voldaan? πŸ˜‰ Ik heb mezelf vanmiddag ook van de bank af moeten slepen en van Pretty Little Liars moeten losrukken, maar I did it. Een slechte 5 km, maar hee, ik ging. Ik vind je dapper! En je pa een held. πŸ™‚

 • Reageer Marcella 07/10/2013

  Wel knap dat je zo’n stuk gerend hebt! Ik heb ook lang niet altijd zin om te gaan fietsen of zwemmen, maar voel me vervolgens wel voldaan als ik geweest ben. Dan mag ik daarna van mezelf lekker op de bank hangen met een stukje chocolade πŸ˜‰

 • Reageer Sabine 07/10/2013

  “IK WIL NAAR HUIS, POMPOEN ETEN!” hahaha, heerlijk. Ik ken het wel, al is het bij mij wel een haat-liefde verhouding, want als ik klaar ben ben ik toch te blij en trots op wat ik gepresteerd heb, dat ik toch gewoon weer ga de volgende keer…

 • Reageer Sas 08/10/2013

  Je bent een toppppperrrrtttt!

 • Laat een reactie achter