Persoontjes

31/10/2013 - 24 reacties

jamie

 

Sommige mensen, die vind ik gewoon leuk. Mensen van tv, of van blogs, of gewoon: in de real life. Mensen die ik altijd zie, of mensen die ik bijna nooit zie. En met die mensen bedoel ik niet kleine A., want die is gewoon altijd Heel Erg Leuk, of LOML, of mijn vriendinnen van de Clubcake, want ook dat zijn leukerds. Ik bedoel gewoon van die persoontjes die net wat extra aandacht verdienen.
Niet door een nobelprijs te geven, maar nog beter: een plekje op mijn blog.

 •  ik begin elke ochtend rond 6:50 uur. Zo vroeg dat de receptie nog niet eens open is. In plaats daarvan zit er een bewakingsmannetje. Een oude man die nog maar een paar jaar moet werken. “Nog een paar jaar”, zegt hij dan.  Elke ochtend zegt hij: goedemorgen prinsesje. En soms zegt hij: geef je een knuffel aan de kleine? Soms zegt hij ook: fijne werkdag! En als het vrijdag is zegt hij: bijna weekend. Maar hij zegt altijd: goede morgen prinsesje. En iedereen die mij prinsesje noemt krijgt pluspunten.
 • Jamie Oliver. Ik vind Jamie dus.. oh jamie jamie jamie. Het is precies een soort man waar ik op zou vallen. Niet qua uiterlijk, maar wel qua nerd-gehalte, qua liefheid, qua aandoenlijkheid. En dan ook nog 4 koters; kill me now. Jamie doet tv, schrijft een boek, houdt een magezine, doet ook nog eens een restaurantje, waarom ook niet, en wilt ook graag dat er gezond voedsel wordt geserveerd in schoolkantines. Man van mijn hart. En ondanks al die drukte blijft ie leuk. En zichzelf. En nuchter. Jamie zorgt ervoor dat ik binnen 15 minuten (of 30) een gezonde maaltijd klaar kan maken. En op Instagram sluit hij zijn foto’s standaard af met #jamieoliver xxxx. Oh die eenvoud. Love it.
 • kleine A. gaat 2 dagen naar de kinderopvang en er zijn twee leidsters die hij standaard altijd heeft. E en W. Het zijn de liefste vrouwen die er zijn. Vooral E. Die heeft een hele zachte stem. En ze kent kleine A. door en door. Wanneer hij honger heeft, of moet slapen of wilt spelen. Ze is net zo als ik, als kleine A. iets kan. Elke week krijg ik een boekje mee waar zulke lieve verhaaltjes over kleine A. staan geschreven (“Goedemorgen kleine A! Daar ben je weer! Je begint vandaag in de box”).  Het zijn van die lieve vrouwen die je buurvrouw konden zijn en waar je aanbelt voor een kopje koffie. Of die een arm om je heen slaan als je het even helemaal hebt gehad met dat moeder zijn.
 • de vrouwen van de draagpraat-groep. Yep. Ik zit bij een besloten groep (de draagpraat) van Facebook. Ruim 1900 leden en allemaal hebben we 1 grote liefde gemeen: draagdoeken. Er worden foto’s gepost van nieuw gekochte draagdoeken, of als we een nieuwe knoop hebben geleerd of als we ML (manlief) moeten overhalen omdat we weer een nieuwe doek willen. Het zijn vrouwen die weten dat 110 euro sparen voor een draagdoek heel gewoon is. Zij begrijpen mij.
 • Sophie, Femke , Aline en Danielle. Blogpareltjes. Leuke vlotte schrijfstijl. Misschien zijn het wel bitches in het echt (het kan, het zou me niets verbazen), maar DESondanks: leuk.
 • mijn schoonmoeder past elke week op. Op de maandag blijft ze slapen, en dan kijken we samen naar Spoorloos en dan moeten we samen huilen. En als ik op de dinsdag thuiskom, is mijn huis b l i n k e n d s c h o o n. Maar echt. Mijn aanrecht en spoelbak stralen. Ze dweilt. Ze stofzuigt. Ze haalt de was uit de wasmachine en nooit zegt ze iets over mijn rode stringetjes, nee die vouwt ze gewoon op. Op een stapeltje. De badkamer maakt ze schoon (“want hij maakt er altijd een zwembad van, dat deed hij thuis ook altijd”, zo zegt ze over LOML), ze vouwt mijn theedoeken en vaatdoekjes keurig netjes op (ik smijt ze altijd in de kastjes en doe deur snel dicht), maar het mooiste is: mijn kruidenkastje. Ik bedoel: kijk die bouillonblokjes op een stapeltje. En deze week stond er zelf een pan marmita klaar. Ik had een schoonmoeder kunnen treffen a la Gerda Smit, maar fieuw, dat is me gelukkig bespaard gebleven.

keukenkastje

Vorige post Volgende post

24 reacties

 • Reageer Roxanne 31/10/2013

  Lief 🙂

 • Reageer Willemijn 31/10/2013

  Femke is ook irl superlief, dat kan ik naar alle eerlijkheid bevestigen. 😉

 • Reageer Marlous 31/10/2013

  Haha jaaa Jamie Oliver!! Het leukste vind ik zijn instagram filmpjes, waarin ie samen met z’n kids super enthousiast z’n moestuin gaat checken ofzoiets. Geweldige vent ja.

 • Reageer Sandra 31/10/2013

  Oh wat leuk om te lezen,..vooral die schoonmoeder klinkt heerlijk 🙂

 • Reageer ais aka clubcakemember 31/10/2013

  omg… JE BOUILLIONBLOKJES <3<3<3<3 ik wil ook zo'n cleanmom!

 • Reageer Marieke 31/10/2013

  Ahh jij bent lief omdat je deze mensen even in het blogzonnetje zet. Leuk!

 • Reageer Wen. 31/10/2013

  WOW, wat leuk en lief en volgens mij heb je je schoonmoeder verzonnen 😉

 • Reageer Sanne 31/10/2013

  Jaaaaa Jamie! Zo helemaal mee eens.

 • Reageer Marah 31/10/2013

  Wat een heerlijk positief blogje!

 • Reageer Manja 31/10/2013

  aahh heeerlijk om te lezen 🙂
  Wat is het eigenlijk voor groente?

 • Reageer Lisanne 31/10/2013

  Heerlijk om te lezen 🙂

 • Reageer Marieke 31/10/2013

  Te lief!!!!

 • Reageer the fourohseven 31/10/2013

  aaawh. zoveel liefde voor al die mensen

 • Reageer Tam 31/10/2013

  Oh heerlijk stukje blijheid lezen op een donkere avond 😀

 • Reageer Aline 31/10/2013

  NAAAW Des you made my day <3

 • Reageer Ikram 31/10/2013

  Zo’n leuk artikel 🙂 Ik zie je al helemaal stralen bij het schrijven hihi!

 • Reageer Sophie 31/10/2013

  Des <333 Oh, en Jamie Oliver <3 En ik ben geen bitch in het echt hoor ;-)!

 • Reageer Anouk 01/11/2013

  Ik wou dat ik elke werk/studiedag kan beginnen met het horen van ‘goedemorgen prinses’…

 • Reageer Femke 01/11/2013

  LIEF<3 Dat maakte me écht vrolijk, dankjewel!

 • Reageer Food Love and Happiness 01/11/2013

  Wat een lieve vermelding van jou! =) Had ik maar zo’n mannetje die me zo vrolijk groet ’s ochtends op kantoor. En had ik ook maar een Jamie Oliver thuis!

 • Reageer maai 03/11/2013

  Wat een lief blogje. Mogen ze trots op zijn, op die eervolle vermelding. Fijn zulke mensen in je omgeving toch? Liefs

 • Reageer Sas 03/11/2013

  Wat een super lief artikel en leuk idee! Misschien dat ik ook ook zo’n soort stukje ga schrijven.

 • Reageer Marcella 06/11/2013

  Wat een lief blogje. Die beveiligingsman is lief ja! En je schoonmoeder is een schat, wauw!

 • Reageer Favoriete blogs #2 | Marcella Molenaar 14/11/2013

  […] om haar leuke stukjes lachen. Zo schreef ze laatst over het leed dat callcenterwerk heet en haar ode aan lieve mensen was onwijs schattig. Ook komt er nog wel eens een heerlijk recept voorbij op haar blog. Des is […]

 • Laat een reactie achter