Vakantie met een baby doe je zo (keyword is boterhamzakjes).

01/10/2013 - 14 reacties

image

 

Ik wil naar Terschelling, zei LOML. Ik wil naar de Maladiven, zei ik.
Dus gingen we naar Mallorca.
Zon, strand, zee, en het meest belangrijke als je een baby hebt: maar twee uur in het vliegtuig.
Dus gingen we op vakantie.
En hoe.

Ik had van te voren een lijst geschreven wat ik allemaal mee moest nemen. Voor mezelf had ik alleen de drie P’s als hoognodige: paracetamol, pinpas, paspoort.
De lijst van kleine A. hield niet op. Hydrofiele luiers, beer, rammelaar, rompertjes, korte broekjes, lange broekjes, vestjes, shirtjes, luiers-speciaal-voor-in-het-water, washandjes, slaapzakje, gewone luiers maar niet teveel want je kan daar ook kopen, maar ook niet te weinig want je wilt niet dat je kind de hele dag in een poepluier zit, de buggy, draagzak, medicijnen, zonnebrandcrème voor babies..zucht.
Ik wist voor het eerst wat het was: vakantiestress.

Ik maakte me nog het meest zorgen om het vliegen. Dat kleine A. keihard zit te krijsen, ok. Maar die doodkijkende blikken van omstanders..brrr. Nachtmerries. En ik wist dat het kon gebeuren. Hoe vaak keek ik niet zo’n moeder dood die met het zweet op haar voorhoofd heen en weer in het gangpad liep met een gillend kind?
Karma is een bitch, dacht ik.

Maar nee! Hemel dank de aarde, nee! Geef hem drinken als het vliegtuig stijgt zei iedereen. Maar dat hoefde niet eens aangezien meneer het te druk had met uit het raam kijken, alles aanraken, haren trekken, neus pakken, lachen, spelen met de rammelaar, sjansen met de stewardessen en praten met mede-babies (Mallorca schijnt nogal in trek te zijn bij gezinnen).

We hadden een auto gehuurd. Ideaal op Mallorca #tip1.  Zorg wel dat de tomtom het doet #tip2. Want anders moet je kaartlezen, zoals ik deed.  Het duurde even (de hele heenweg), maar ik snap het nu eindelijk. De truc is om de bordjes te volgen en dan die bordjes te zoeken op de kaart. Heel snel, en niet bijvoorbeeld vlak voor een afslag (heb ik drie keer gedaan, ok sorry LOML).

We hadden twee huisjes gehuurd. De eerste week in Selva, de tweede week in Palma, de hoofdstad. Selva is heel mooi; pittoresk en lekker warm #tip3. Het is ook maar een kwartiertje rijden van Pollenca, waar een heel mooi strand ligt #tip4. Het huisje in Selva is van een architect en heel mooi met allemaal snufjes enz en een mooi uitzicht over Mallorca.

De tweede week gingen we naar Palma dus. Groter, drukker, meer toeristen. Prima appartementje maar wel klein en nogal geluidsonvriendelijk.
Rond drie uur ’s nachts hoorde ik een vrouw haar orgasme uitgillen (wat kennelijk het vooroordeel over Spanjaarden wel bevestigt #voordevrijgezelledamesonderons).

Op vakantie met een baby is *suprise* heel anders dan vakantie met zijn tweeën. Rond tien uur ’s avonds de stad in gaan: nee.  Uitslapen, ook dat niet. “Even” de stad in, dat gaat ook niet. Al is het maar omdat je de buggy eerst een paar trappen naar beneden moet tillen. Een tasje meenemen met alleen zonnebrandcrème? Nee, er gaan nu ook luiers, drinken, flesje, hapjes, rammelaar, natuurlijk de hydrofiele luiers en een extra rompertje mee.

In mijn Instagram zie ik trotse filmpjes van babies die kunnen omdraaien, rollen, staan of zelfstandig zitten. En kleine A…tja. Kleine A. kan op zijn zij liggen. En oja; een kwartslag draaien in zijn bed.
Maar jawel, eindelijk, ook mijn zoon kan nu zelfstandig zitten.

BOTERHAMZAKJES IS HET HANDIGSTE WAT JE MEE MOET NEMEN OP VAKANTIE EVER  [/ONTHOUDT ALS JE OOIT KINDEREN KRIJGT OF AL KINDEREN HEBT OF NU ZWANGER BENT]

“Dit is onze eerste vakantie met z’n drietjes en nu weten we ook wat de volgende keer beter kan”, zei ik op de terugweg. En echt; het valt best mee. Het ergste wat er kan gebeuren is dat je iets vergeet.
Tja. Dan koop je het gewoon op land van bestemming.
Maar om nou de volgende keer dertien uur te vliegen naar Azië..daar wacht ik nog maar even mee.
Karma is een bitch, immers.

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Jazzy 01/10/2013

  Jamaar waar zijn nou die boterhamzakjes voor?

 • Reageer Vroni 01/10/2013

  des ,echt een leuk verhal.ik vond de vakantie met de kinderen altijd leuk.
  Het is net wat je zegt,elke keer leer je,hoe je het volgende keer beter kan doen.
  Groetjes,
  Vroni

 • Reageer Renee 01/10/2013

  Klinkt heerlijk! En wat ziet het door de architect gemaakte appartement er supergaaf uit!

 • Reageer Lin 02/10/2013

  Aah wat heerlijk dat A. niet ging huilen in het vliegtuig. Ik vind huilende kiddies niet zo heel erg, maar moeders die hun kinderen gewoon heel hard tegen stoelen laten trappen. Why?

 • Reageer Eva 02/10/2013

  Inderdaad, het ergste wat er kan gebeuren is dat je iets vergeet. Valt allemaal reuze mee zolang je niet naar de rimboe gaat. Heerlijk ook dat hij zo rustig was tijdens het vliegen, weet hoe erg het is als andere toerist maar als moeder van het huilende kind lijkt het me inderdaad helemaal killing.
  En wat een prachtig appartement zeg die eerste! 😀

 • Reageer Rosanneke 02/10/2013

  Welcome back Des! Klinkt als een prima eerste-keer-met-kind-vakantie, en de boterhamzakjes-tip ga ik onthouden, voor volgend jaar, als wij wellicht de eerste keer met Noor gaan ondernemen..

 • Reageer Anne 02/10/2013

  Fijn dat het uiteindelijk zo goed ging. Kan me voorstellen dat het begrip vakantiestress nu ineens een andere dimensie heeft aangenomen voor je. Maar het begin is er, en wat zeggen ze altijd? Een goed begin is het halve werk. Misschien zit je over een tijd dus lekker toch die dertien uur in dat vliegtuig met een superlief kindje en heb je een topvakantie 😉

 • Reageer Lisa 02/10/2013

  BOTERHAMZAKJES. Ik heb het in mijn oren geknoopt. En fijn dat hij nu kan zitten! Vakantie doet een baby goed.

 • Reageer Marcella 02/10/2013

  Ik zag wat foto’s op Instagram, zag er goed uit, mooie foto’s! Fijn dat jullie zo’n goede vakantie samen hebben gehad! Hoor altijd goede verhalen over Mallorca, ik wil d’r ook nog es heen. Lekker vliegen vanaf Grun!

 • Reageer Sophie 02/10/2013

  Welkom terug! Op je zij rollen is ook heel wat! 🙂 en fijn dat kleine A niet ging krijsen in het vliegtuig, ik kan ook een boze blik nooit laten, terwijl de moeder er eigenlijk niks aan kan doen.

 • Reageer Marieke 03/10/2013

  Maar Des, waar zijn dan die boterhamzakjes voor?
  Fijn dat het fijn was!

 • Reageer Sas 03/10/2013

  Je kan het altijd zo leuk vertellen he hahaha. 🙂
  Is een heerlijke vakantie geweest zo te horen, fijn <3

 • Reageer Food Love and Happiness 03/10/2013

  hahahaa hashtag voor de vrijgezelle dames onder ons, leuk;) Super dat die 1e vakantie zo goed is gegaan!

 • Reageer Marloes 04/10/2013

  Klinkt als een heerlijke vakantie! Maar, maar, waar zijn nou die boterhamzakjes voor?! Laat ons niet in spanning zitten ;)!

  PS: mag ik misschien ook het ww voor je andere stukje?

 • Laat een reactie achter