Wees vandaag extra lief voor je poes (hihi)

04/10/2013 - 15 reacties

torbad

We hadden vroeger altijd een kat thuis. Altijd een zwart-witte. Eerst hadden we Micky, vernoemd naar Mick Jagger.
Toen kregen we Ringo, naar Ringo Starr. En toen kwam Bono, vernoemd naar Bono van U2.

 Op een dag, in de avond, belde iemand aan. “Volgens mij heb ik net uw kat op het fietspad zien liggen. Het ziet er niet goed uit”. Mijn vader rende erheen, en inderdaad. Bono, stout dat hij is want hoe vaak hebben we nou gezegd NIET de straat over te steken maar natuurlijk luisterde hij niet, lag slap op het fietspad.

Mijn vader kwam jankend binnen met Bono in zijn armen. Zijn staart hing er slap bij. Ik heb mijn vader serieus nog nooit zo hard zien huilen. Want mijn vader, eerste klas kattenhater (JA DIE BESTAAN???), was uiteindelijk helemaal gek op Bono geworden. Voor Bono ging mijn vader gerust naar de dierenwinkel, iets verderop, om “speciaal” voedsel te halen.

Nu wil ik geen kat meer hoor, zei hij.
Maar op een dag kwam mijn oom langs met een Douglas-tasje. Met daarin serieus de allerlelijkste kitten ooit, sorry.
Kiedis noemden we hem. Naar, inderdaad, Anthony Kiedis.

Die Kiedis is nu een tienponder van weetikveelhoeoud en is de lieveling van mijn vader. Na kleine A. (of zelfs voor kleine A. vrees ik). Kiedis springt gerust op tafel om tussen de pannen eten te liggen, komt in de zomer altijd thuis met een muis/vogel of vis, en als hij om 0.00 uur nog niet thuis is dan gaat mijn vader naar buiten. Roepend over het parkeerplaats “Kiedis?? Kied??? KIIIIIEEEEE….DIS!”

Dat ik dus zo’n crazy cat lady ben heb ik niet van een vreemde. En verdomd ik ben er trots op ook. Al geef ik mijn oudste kinderen verrekt weinig aandacht, sinds kleine A. er is. Sorry Totoro en Badu, echt.

Ik ben niet de enige kattenliefhebber. We hebben Aline met haar lievelingen, Femke met haar Floortje Beyonce, Waymadi natuurlijk met haar Fahad, Nenz met haar Noodles, Marcella met haar Puma&Cheetah, Marlous had een tijd geleden de liefste kittens te koop, de Groene Meisjes hebben harige Beppie en Sjereentje heeft natuurlijk haar Coco&Clarence.

Wie een beetje bekend is het “bloggerswereldje” weet het inmiddels ook van Soetkin, het liefste katje van Sigrid die onlangs is aangereden.  Het is welllicht de grootste angst van elke kattenmoeder. En zoals Sigrid zegt: het is natuurlijk anders dan grote-mensen verdriet, maar toch.

Het is je kat, je kindje, je zachte fluffy bal. Ook al krabben ze je 1100 euro kostende bank naar de mallemoer, ook al rennen  ze continue de trap op en neer, ook al blijven je zwarte kleren nooit meer zwart, ook al springen ze in de gordijnen, ook al liggen ze op je tetten met hun tonijnadem naar jou toe en ook al moet je altijd extra controleren voordat je een was wilt draaien, je blijft van ze houden foreveruntilludie.

Alleen kattenmoeders begrijpen dat. Alleen kattenmoeders kunnen het accepteren.
Dus kattenmami’s: geef die zachte marshmallows vandaag wat extra aandacht.
Wees extra lief voor je poes vandaag.

Fijn dierendag!

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Wendy 04/10/2013

  Dat gaat deze kattenmoeder in hart en nieren dan ook zeker doen! 🙂 Vanavond een extra speciaal avondmaal voor mijn twee lieve jongens. <3

 • Reageer anke 04/10/2013

  Ik heb em net bijna de helft van mn toetje gegeven.
  Als dat geen liefde is!

 • Reageer Sas 04/10/2013

  Oh helemaal mee eens hoor. Mijn 2 katten zijn ook m’n lieverds… Zou niet zonder ze kunnen..

 • Reageer Anke 04/10/2013

  Aww, die foto! Mijn pa is ook precies zo met de kat, hij vindt het een stom beest, maar tegelijkertijd kan ‘ie niet slapen als ze niet veilig en wel binnen is, haha.

 • Reageer manja 04/10/2013

  een collega van me zei vandaag; het is dierendag, ik geef mijn kat vandaag geen knuffel, dan merkt hij er ook eens wat van 😉

 • Reageer blauwesokken 04/10/2013

  ontroerend! echt. ik houuuuu ook van bliksem en stip, en ze wonen niet eens bij mij thuis 🙁 of ik niet meer bij hen, eigenlijk. ik heb ze vandaag virtuele knuffels en kusjes gegeven via skype (moest mijn vader smeeeeken om op skype te komen met bliksem en stip op schoot)

 • Reageer Emma 04/10/2013

  Oh echt he, mijn vriend was zo’n kattenhater en hij zou NOOIT een kat in huis halen. Na maanden zeuren kwam Sparrow en binnen een week was hij verliefd op dat beest en was hij meer met hem aan het zeulen dan ik. Ik hoefde het maar 1 keer voor te stellen en we haalden een tweede kat in huis. Het enige is dat ik hem nog steeds niet de papa van de katten mag noemen, ik ben poezenmama en hij is hun baasje, de stommerd!

 • Reageer Marjolein | A Spoonful of Dork 04/10/2013

  Oh hemel, een kattenmoeder.. Ja nógal! Mijn kat is echt mijn kindje. En dat weet ze. ze heet ook Diva en is erg aanhankelijk van mij ook. Het is soms irritant, maar je kan nooit boos op haar blijven <3

  (ook al heb ik nu een kras onder m'n lip van haar omdat ze wilde 'kneden' op mijn gezicht…)

  x Marjo

 • Reageer Rosanneke 04/10/2013

  Ik ben ook al een tijdje kattenmoeder van twee harige kinders maar ik moet toch zeggen dat ik een beetje in de knel kom met een van de twee in combinatie met mijn mensenkind. Tommie is volgens mij enorm jaloers op Noor en uit dat door voortdurend haar speelgoed en knuffels kapot te bijten…Echt moeilijk, want hoe kies je nou tussen je kinderen?!

 • Reageer Marcella 04/10/2013

  Eerst hier reageren, dan Sigrid een digitale knuffel geven. Puma en Cheetah voelen zich vereerd dat ze genoemd worden. Cheetah ligt al urenlang op schoot en Puma snurkt. Maar ik ben gek op ze. Hopelijk worden ze heul oud!

 • Reageer Aïsha 05/10/2013

  Crazy cat ladies unite!!! Aai je poes!

 • Reageer Madelon 05/10/2013

  Fahad voelde zich vereert om genoemd te worden, mijn macbook werd bedolven onder de kopjes. Die waren vast voor jou bedoelt 😛

 • Reageer Sylvia 05/10/2013

  Wow wow, vergeet mijn Chuck niet! 😉

 • Reageer Marieke 06/10/2013

  Ik wil ook zooo graag een kat, maar mijn BF is allergisch. Zegt ie. Ik verdenk ‘m er nog altijd van dat ie dat verzonnen heeft, omdat ie gewoon geen zin heeft in een kat en alle verplichtingen die erbij komen. 😉

 • Reageer Femke 09/10/2013

  Ahw!

  Groetjes van Floortje.
  Ook aan Badu en Totoro.
  En Kiedis.

  Poezenmoeders all the wayyy.<3

 • Laat een reactie achter