De walk-in closet. Oplossing voor al uw relatieproblemen.

21/11/2013 - 17 reacties

image

 

Hoi ik ben Des, ik ben 29 jaar en ik weet nu eindelijk waar de walk-in closet voor dient.

Nee heust niet voor al die mooie kleren, en ook niet omdat je geen klerenkast hebt en toevallig een kamer over, of omdat het zo MTV welcome to my crib lijkt. Neen.
Een walk-in closet is heel handig als je partner vroeger op moet staan dan jij.

Wij hebben namelijk de klerenkast in onze slaapkamer. En elke maandag, als ik nog lekker lig te genieten van een klein uitslaapmomentje, ben ik bereid om per direct te scheiden van LOML.
LOML heeft maandag namelijk niet vrij, nee LOML moet werken, en als LOML moet werken en dus vroeg op moet staan dan lieve menschen…dan moet kennelijk iedereen vroeg opstaan.

Dat begint al als hij wakker wordt. Hij staat op, doet het licht aan en moet zijn joggingbroek zoeken. “Eventjes het licht aandoen hoor”, zegt hij dan. Niet het licht van de gang, nee nee. LOML moet het grote licht van de slaapkamer aan doen.
“Ehh, even kijken”, waar is mijn joggingbroek, zegt hij dan. Na een paar seconden heeft hij zijn joggingbroek gevonden. Je zou hier nu een kanttekening kunnen maken; maar lieve Des, gaat het nou om die paar seconden?

Iedereen die weleens wou uitslapen, maar dit niet lukte omdat je wakker werd met een fel licht in je ogen, begrijpt mij nu echter. Die luttele seconden gaat over slapen en wakker worden.  Slapen=lekker, wakker worden=niet zo lekker.

Dan gaat LOML naar boven, hij maakt een ontbijtje, hij gaat douchen en dan begint het weer.

“Even het licht aan doen hoor..even kijken..een overhemd heb ik nodig..nee deze niet…die andere…even kijken nog…deze overhemd dan. Ja, deze is goed..nog een broek..een broek…eens even kijken..shit mist hier nou de knoop vanaf? Des, wil jij misschien, oh sorry je ligt te slapen he…even kijken..ja dit is een goede broek. Nu nog sokken..even kijken..ik ben zo klaar hoor schatje…dit is 1 sok, en waar is de andere…Des, weet jij misschien..ohnee, laat maar, ik heb al een sok gevonden”.

Dan loopt hij weg, en 9 van de 10 keer doet hij het licht NIET uit.

Ik weet ook niet waarom. Ik denk expres. Nee, ik weet het zeker. LICHT UIT, DOE HET LICHT UIT, roep ik dan. “Oja, sorry vergeten”, zegt hij dan. En dan gaat hij zijn overhemd strijken. In de gang ja. Dat weet hij nu wel want we hebben eens een Hele Grote Ruzie omdat LOML het waagde om IN DE SLAAPKAMER MET HET LICHT AAN TE STRIJKEN TERWIJL IK PROBEERDE TE SLAPEN.
Het was bijna het einde van ons huwelijk.

Soms heb ik geluk, en dan is LOML klaar. Soms heb ik pech, want dan komt hij WEER terug de slaapkamer in, licht aan want “ik ben mijn sportkleren vergeten”. Ik weet het; LOML kan dit best allemaal de dag van te voren klaarleggen, maar lieve schatten we hebben het hier over een man. Een man, weetuwel.

Ik ben dus niet zo he. In de andere 4 dagen dat ik vroeger opsta dan hij weet ik 1. feilloos mijn kleren uit te zoeken mbv het licht van mijn telefoon en 2. ik kom nooit terug omdat ik iets vergeten ben en 3. kleed ik me om in de badkamer “want dan heeft die lieve schat geen last van het licht. En oja 4.LOML hoort mij 9 van de 10 keer niet eens weggaan.
Ik zeg je; ik ben als batwoman, ik kom en ik vertrek geruisloos.

Kortom; ik weet nu waarom het zo goed werkt tussen Beyonce en Jay-z.
Wist Badr dit ook maar allemaal eerder.

 

 

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Femke 21/11/2013

  Staat genoteerd!

  (Maar tussen Syl en Raf heeft het niet gewerkt, en tussen Miranda en Orlando ook niet. Ik ben zo in de war…)

 • Reageer Christel 21/11/2013

  Hmm dan gaat er hier bij ons duidelijk iets verkeerd! Wij hebben een kledingkast in een andere kamer staan dan onze slaapkamer, en mijn vriend doet alsnog het licht aan als hij vroeg op moet!

 • Reageer Dionne 21/11/2013

  Ik heb EXACT hetzelfde.

  Of nou, niet exact, hoewel die situatie met het licht wel terug zal komen nu het winter wordt.
  Maar, bij ons gaat het mis bij de onderbroekenla. Die maakt namelijk herrie. En ’s avonds als ik al in bed lig, en Marijn moet nog een onderbroek pakken, schrik ik me helemaal de vinketering en kan ik niet meer slapen en ligt hij binnen vijf minuten te snurken. ’s Ochtends hetzelfde verhaal, alleen ben ik dan bloedchagrijnig en wordt er niet gesnurkt.

  En, inderdaad, ook ik zoek dingen met m’n telefoonlampje in het donker, sluip als een inbreker door m’n eigen huis, terwijl het niet eens nodig is want je kunt een kanon naast zijn hoofd afschieten en hij wordt toch niet wakker.

 • Reageer Nadine 21/11/2013

  Haha herkenbaar! Mijn vriend stelt mij ook altijd van die vragen zoals: heb je mijn bruine broek gezien? Moet ik vandaag een vest aan? Moet ik dit hemd nog even strijken? Aaaaah leave me alone!!

 • Reageer Food Love and Happiness 21/11/2013

  Jij bent echt als batwoman!

 • Reageer Loes 22/11/2013

  Haha misschien zou het een optie zijn om een soort compromis te sluiten en dat jij de avond van te voren zijn kleren (en sportkleren! en joggingbroek!) al klaarlegt, MAAR wel in de woonkamer/badkamer/als het maar niet de slaapkamer is? Kleine investering, maar dan heb je wel een paar minuutjes extra uitslaaptijd!

 • Reageer barbara 22/11/2013

  Oh neee het doet mij pijn om dit te lezen want ik weet dat dit precies zo zal gaan tussen mijn vriend en mij OF NEE ZO IS HET AL AAARGH. Lekker klooien met plastic tassen met spullen, uitgebreid heen en weer lopen, vragen naar een schone handdoek.. Elke ochtend dat dit gebeurt denk ik ‘ok als dit de rest van onze relatie zo doorgaat overlijd ik vroegtijdig aan mijn stressoverschot’ terwijl het gekraak van zijn plastic tas klinkt als honderd knarskrijtjes op een schoolbord.

 • Reageer Marah 22/11/2013

  Oh, ik kan me helemaal voorstellen waarom dat vervelend is. Mijn vriend doet dat gelukkig niet (meer). Als hij iets uit de kast moet hebben ’s ochtends vroeg, dan zoekt hij met het licht van zijn telefoon en kijkt in de gang. Maar meestal pakt hij zijn kleren al de vorige avond.

 • Reageer alice 22/11/2013

  Oh Des, ik heb het zelfde. Maar weet je wat nog leuker is….
  je hebt nog een kleine versie van je man.
  Hij kan nu nog niet lopen maar straks als hij 8 is en jij een
  keer lekker mag uitslapen in het weekend. Dan opent hij jouw
  slaapkamer deur om je te vragen wat hij moet aantrekken. Hahaha
  Ik maak dit namelijk elk weekend mee (ik leg het klaar voor de
  kleine man maar mijn kleine man kijkt heel selectief rond)

 • Reageer Sas 22/11/2013

  HAHAHAHAHAHA.
  Ik heb dus precies hetzelfde.
  Maar geen walk-in-closet *huilt*

 • Reageer Marieke 23/11/2013

  Hahahah, schitterend verhaal. Bij ons ben ik altijd degene die er als eerst uit moet en daar kan ik zoooo van balen. Ligt hij nog lekker warm in de dekens gerold, terwijl het in huis freeezzt. Maar, ik ben heel lief en doe heel zachtjes en probeer alles buiten de slaapkamer (in de badkamer) te doen en van tevoren al te bedenken wat ik aan wil.

 • Reageer LNNK 24/11/2013

  Oh man man man wat ben ik blij met mijn walk-in-closet zeg! Mijn lief heeft er overigens wel een handje van om ene half uur te snoozen…

 • Reageer Lisa 24/11/2013

  Ik woon in mijn eentje maar ik was al voordat ik dit las bang om samen te wonen, vooral om deze reden. (Mijn slaap is HEILIG en ik slaap al niet zo vast) En nu heb ik dat nog erger. Bedankt Des 🙁

 • Reageer Leonella 24/11/2013

  Mijn vriend heeft er op zich geen moeite mee om zachtjes te doen (en vooral; het licht uit te laten, in elk geval in de slaapkamer) maar hij vindt dat ik er op vrije dagen ook op tijd uit moet want anders verslaap ik mijn dag. Zo zonde hè!

 • Reageer Sterrie 24/11/2013

  Het is ook o-ver-al hetzelfde! Mannen..! 😉 Je zal er nu maar 2 hebben, hahaha!

 • Reageer Marcella 26/11/2013

  Haha, hilarisch weer! Misschien moet je ook eens het licht aan doen als hij nog slaapt? Dan weet hij hoe dat is 😉

 • Reageer sabrina 29/11/2013

  Hahaha geweldig. Helaas herken ik het maar al te goed.
  Hoewel hij bij ons zijn kleren wel klaar heeft liggen maar let op: bij het aantrekken van zijn broek rinkeld zijn riem er altijd vrolijk op los, en daarna moet natuurlijk ook nog de sleutelbos van het bedrandje gepakt worden, wat als je net wakker bent ook niet zo heel erg soepel gaat.

  Feest van herkenning.

  Sabrina

 • Laat een reactie achter