Een stukje over haar

19/11/2013 - 11 reacties

haarblog haarblog2

Ik wil nergens over opscheppen hoor, maar mijn man (je weet wel; LOML), heeft van alle mannen op de hele wereld het mooiste haar.
Ja dat vind ik ook iets om trots op te zijn ja. Hij heeft zelfs mooier haar dan dr Derek Shepherd en Noud, ook al beweerde Nina gisteren wat anders.

LOML heeft een bos krullen. Hele mooie zachte krullen. Andrélon zou zeggen: perfecte krullen. Ik zie LOML het liefst met zo’n grote volle bos haar.

Alleen het probleem is het volgende; LOML vindt zijn haar niets. Of nou ja; hij is er in ieder geval niet zo lyrisch over zoals ik ben.
Na een tijdje wilt hij het weer kort knippen. “Het zit niet”, zegt hij dan.
“Joh, het zit juist hartstikke mooi”, zeg ik dan terug, want een goede vrouw zegt dat.

De waarheid is dat het dan helemaal niet goed zit. LOML krijgt dan een verschrikkelijk matje, en laten eerlijk zijn: niemand kan een matje hebben. Zelfs Arie Boomsma niet.

Maar iedereen heeft zo’n periode dat het gewoon niet zit. Daar moet je even doorheen gaan jongens Volhouden! Vooral Niet. Opgeven. En dus vooral ook niet: naar de kapper gaan.

Ik bedoel kijk; ik heb dat nu ook. Mijn haar is nu best wel lang (lang leven de zwangerschap) en ok; ik heb laatst de puntjes even moeten knippen maar dat moest echt. Het voelde precies als de bezem die buiten staat, echt. Maar ik kan nu even niets nuttigs met mijn haar. Niet los, want dat staat niet, en ook niet vast; want een elastiekje in je haar schijnt niet goed te zijn (heb ik ook niet verzonnen, staat op verschillende beautyblogs).

En nu heeft Jennifer Lawrence (girlcrush nummer4 op mijn lijstje) haar haar geknipt. En ok; ik geef toe; ik moet me nu echt ont-zet-tend inhouden om niet naar de kapper te rennen en te zeggen: eraf! Ik wil het kort! Ik wil ook een pixie!

Maar ik doe het niet. Ik houd vol. En ik vind dus ook dat LOML het ook moet doen. Omdat ik het doe. En omdat het liefde is. Voor mij. Er moet tenslotte iemand in onze relatie zijn met mooi haar.

 

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Marah 19/11/2013

  Ruilen? Mijn vriend heeft niet echt mooi haar, het zit eigenlijk alleen mooi als het kort geknipt is. Daar zijn we het allemaal (ik, zijn moeder en hij zelf) over eens. Alleen hij vertikt het om de naar kapper te gaan!

 • Reageer Eva 19/11/2013

  Oh gaaawd mannen met mooi haar <3
  Het liefste van dat hele dikke waar je zo doorheen kunt en dat je dan niet vol zit met gel en mousse aan je vingers maar gewoon zacht. Zo mooi! Mijn vriend is kaal overigens..

 • Reageer Sanne 19/11/2013

  Mijn lover wordt/is half kaal. Maar ik vind het wel heel fijn als hij zijn haar weer heeft bijgewerkt want dat voelt echt lekker. Haha. Maar om nou te zeggen dat ik enorm op kaal val. Nee, zo’n haardos a la McDreamy lijkt me wel wat.

 • Reageer Anne 19/11/2013

  Mannenharen 🙂 daar is veel te weinig aandacht voor haha. Wat heerlijk dat LOML zo’n volle bos krullen heeft, ik zie het helemaal voor me. Dus wat mij betreft heb je gelijk; dat kopje krullen hou je voor je vrouw. Mijn vriend is niet gezegend met zo’n volle bos krullen, maar wel met goed haar. Ik heb krullen, 1+1= vast een baby met mooi haar, ooit.

 • Reageer Tam 19/11/2013

  hahahha ik verlies altijd met het mooie haar in de relatie 😛

 • Reageer Femke 19/11/2013

  Hier en casa Femke wordt er niet moeilijk over gedaan; allebei voorstanders van lang haar, zo lang mogelijk. En goed verzorgd natuurlijk. Kappers worden alleen na langdurig overleg bezocht. (Niet echt hoor.) (Maar wel een beetje.)

  Floortje doet ook d’r best.
  Maar wil nog niet zo lukken.

  P.s. Groot fan van krullenbollen overigens.

 • Reageer meiryems 19/11/2013

  Elastiekjes met zo’n ijzeren ding zijn niet goed voor je haar maar een gewone elastiek daar is niks mis mee 🙂

 • Reageer Dina 20/11/2013

  Och LOML lijkt M. wel. Altijd dat gezeur over “ik ga NU naar de kapper, mijn haar zit niet” en dat ik dan ook zeg dat het JUIST WEL mooi zit (terwijl dat niet zo zo is). Krullen zijn echt geweldig, behalve als je ze zelf hebt. 😉

 • Reageer Maris 20/11/2013

  Hihi leuk blogje. Ik had ook door mijn zwangerschappen onwijs lang haar gekregen en kreeg ook zo’n brok in mijn keel als ik dacht aan afknippen, maar het zat voor geen meter en werd alleen maar erger. Ik heb het uiteindelijk, na jaren, wel kort geknipt en ik ben er ZO blij mee! Het zit nu gewoon elke dag mooi en verzorgd!

 • Reageer Sas 20/11/2013

  Haha leuk blogje! Mijn vent heeft ook mooi haar alleen wordt het steeds dunner en dunner.. Als hij echt plekken krijgt wil hij het millimeteren.. NO!

 • Reageer Kim 22/11/2013

  Ooooo mannen met mooi haar zijn fijn!!

 • Laat een reactie achter