Een stukje over haren wassen

28/11/2013 - 25 reacties

applecider

Sinds kort was ik dus mijn haar met baksoda.

Dat komt zo: ik heb al tig duizenden shampoo’s gebruikt. Dove, Aldi, Andrélon en natuurlijk een shampoo van Fructis want die kun je zo goedkoop halen bij de Voordeelshop. Op de fles staan de ingrediënten in het Pools. Of Russich. Of Thais. Voor hetzelfde staat er dat het je haar afbreekt, maar goed; tis goedkoop. En als het mij geld bespaard ben ik al om.

Toen las ik dus ergens, het zal wel een beautyblog zijn, dat je je haar niet elke dag moet wassen. Sterker nog; je moet je haar helemaal niet vaak wassen. Wat zeg ik: was je haar gerust eens zes weken niet! Dat gaat mij een beetje te ver natuurlijk; niemand wordt er vrolijk van als ik rondloop met coupe vaseline.

Dus besloot ik mijn haar niet meer om de dag te wassen, maar 1x in de week. Ja, jullie kunnen mij vies aankijken maar Baptiste droogshampoo is inmiddels mijn holy grail.

En toen! Las ik dus iets bij ons Sjereentje. Over het wondermiddel baksoda. Baksoda, vooral niet te verwarren met badpoeder, is het middel wat alles kan. Al-les. Je stinkt? Baksoda. Je wasmachine vuil? Baksoda. Je wilt een DIY- doen? Huppa: baksoda en je kunt alles maken.

Ik google-de nog even verder en ik vond ook een stukje op de blog van Galadarling. De “No Poo” method. Kortezegd; geen shampoo meer gebruiken. Wat dan wel? Baksoda en naspoelen met apple cider vinegar.

En dat heb ik dus de laatste weken gedaan. Douchen, baksoda over je hele haar aanbrengen, even wachten onder de douche (je bent er nu toch dus onthaar de boel, zing een liedje, weet ik veel), en uitspoelen.

baduplantenspuit

Dan nog die apple cider vinegar. Koop je gewoon bij de Appie. Je doet de helft in een plantenspuit (had ik nog over om Badu van de tafel weg te jagen, heeft overigens nooit geholpen) en een helft water erbij. Goed mixen, in je haar spuiten, en uitspoelen.

Wat ik serieus merk: schoon en vooral gezond vol haar.
Wat ik ook merk: dat LOML mij nu “lief saladedressinkje” noemt als ik na het douchen naast hem ga liggen.
Maar goed; je kunt niet alles hebben.

Ps. Bakdsoda koop je bij de toko. En als je daar toch bent: koop meteen een stuk spekkoek. Lekker voor bij de koffie.
Ps2. Wat vinden jullie van mijn nieuwe lay out? Heeft Bodine weer even geflikt he! Terwijl ze dus gewoon ff stage loopt in Kaap Verdie, lees haar avonturen hier. En ze zoekt nog een bedrijf om te afstuderen, dus wie wat weet: hollah!

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Eva 28/11/2013

  Ik had beide dingen nodig voor mn Red Velvet Cake maar van allebei su-per weinig dus hoera, nieuw nut!

 • Reageer Loes 28/11/2013

  Ja ik had dat artikel op Galadarling ook gelezen en ik wil het ook wel proberen, maar ik durf stiekem niet zo. En ik houd zo van lekker-ruikende shampoo’s en conditioners. Dilemma dilemma. Heeft het ook effect op het pluizigheidsgehalte van je haar?

 • Reageer Eva 28/11/2013

  Ik was mijn haar sowieso maar ongeveer 1x in de week en heb het ook een paar x geprobeerd met bakpoeder en appelciderazijn. MAAR ik zag geen verschil met de shampoo die ik normaal gebruik (en als ik al verschil zag was het een NEGATIEF verschil) en ik hou zo erg van haar dat lekker ruikt! Dus ik gebruik nog steeds lekker mijn lush shampoo en conditioner zodat mijn haar bijna een week lang lekker ruikt zonder het opnieuw te wassen, mijn haar niet zo erg pluist en superzacht voelt <3

 • Reageer Alyssa 28/11/2013

  Ooh, dit klinkt wel heel interessant! De laatste tijd was ik mijn haar maar 1 x per week, en ik merk dat het daardoor ook al een stuk mooier en gezonder is geworden 🙂 Nu ben ik wel erg benieuwd hoe dit zou werken!

 • Reageer theselfhelphipster 28/11/2013

  JE LOGO

  Oh en hilarisch stukje maar JE LOGO <33333

 • Reageer R.S. 28/11/2013

  Ik was mijn haar ook maar één keer in de week. Is dat echt zo vies? Ik ga toch niet zeker elke dag de boel lopen stijltangen? Mimimimi?

 • Reageer ais 28/11/2013

  Omg des love je lay so much awie kleine A. op je rug its so fluffy im gonna diiiiiiiiiiiiiieeeeee!

  Verder, baksoda methode nee dankje no sin teveel moeite. Shampoo haren wassen moet snel snel snel en niet twee handelingen is te veel sorry not sorry okdoei

 • Reageer Fatima 28/11/2013

  Wat eng des, zelfde ideeen haha

  Ik was mijn haar nu al paar weken (1.5maand) met deze no-poo methode en ben serieus verbaasd wat een goed effect het heeft op mijn haar. Ben helemaal verliefd op mijn haar, voller minder uitval en het glanst.
  Maar ik merk wel dat 1x per week te weinig is voor mijn hoofdhuid (vettig&roos), dus binnenkort begin ik met 2x per week. (met shampoo is 1x per week meer dan genoeg)

  Uberhaupt ga ik het pas na 3 maanden evalueren.

 • Reageer Fatima 28/11/2013

  Heey je hebt een nieuwe logo!
  Keileuk zeg. Super, past helemaal bij jou haha

 • Reageer Wen. 28/11/2013

  Geprobeerd (zonder de applecider vingegar, misschien is dat de truc) en bij mij bleef t helaas coupe vaseline. Wat een adequate beschrijving *haha* Coupe vaseline 😛

  Ik heb wel deo gemaakt met bakingsoda en wil nooit meer andere! http://www.degroenemeisjes.nl/diy-deodorant

 • Reageer Froukelien 28/11/2013

  Halló wat is je site mooi!
  En je haar vast ook, ookal ruikt het naar salade.
  Ik ben ook wel geïntrigeerd door deze methode want ik moet m’n haar om de dag wassen want dan is het alweer vies. Maar ik hou van schuimende shampoo en volgens mij schuimen azijn en soda niet zo hard.

 • Reageer Sterrie 28/11/2013

  Hmmmm, werkt het ook tegen haaruitval? Heb hier nog mega veel last van… Boehh!! (Ben overigens wel zo’n elke-dag-m’n-haar-wassen-wasser…)

 • Reageer Eva 28/11/2013

  Yo, fist bump! Ik doe dit nu ongeveer een half jaar en I love it.

 • Reageer alice 28/11/2013

  mij heb je nog niet over gehaald maar je foto is echt heel
  leuk. Je ziet er goed uit.

 • Reageer Maris 28/11/2013

  Hmmm klinkt helemaal niet verkeerd. Ik heb heel snel vet haar. Was het het liefst elke dag, maar doe het om de dag. Maar dan heb ikkook echt een dikke vetlaag erop liggen al.Jak. Dit werkt dus goed?

 • Reageer Lin 29/11/2013

  MAAR WAAROM HEET HET NO POO?

 • Reageer Mille Pagine 29/11/2013

  Je lay-out, wat mooi! Complimentjes voor Bodine!

 • Reageer Marcella 29/11/2013

  Hmm, ik was het wel dagelijks, maar dat is ook wel zo fijn met dagelijks mouse of gel in m’n haar. Als ik het dan ’s ochtends niet was is het niet heel prettig.

 • Reageer Laura 30/11/2013

  Haha klinkt niet als een heel prettig doucheritueel, maar fijn dat het werkt in ieder geval. Mijn katten hebben nog steeds trauma’s van die plantenspuiten.

  Vraagje ernaast: jij las toch voor aan kinderen in Groningen? Welke organisatie doet dat?

  • Reageer Des 03/12/2013

   Klopt! Ik deed dat via Humanitas

 • Reageer sterrie 30/11/2013

  Ooooooooooh en wat heb je nu een leuk logo!! hihi!

 • Reageer Ikram 30/11/2013

  Ik moet mijn haar niet elke dag wassen (jippie!) 🙂 & néé dat is niet vies, want anders wordt mijn haar een droge bos stro 🙁

  ps: je lay-out is leu-heuuuuk!

 • Reageer Femke 01/12/2013

  Dus dis is it? De big secret? Ik maar in de weer met arganolie-shampoo en condisjener en al dat soort meuk. Als dis it echt is, ga ik het proberen. Altijd in voor gouden tips.

  (EN OMG JE LOGO-HEADER-DING! Bodine is geweldig! <3)

 • Reageer blauwesokken 02/12/2013

  MOOI je logo! Petje af voor Bodine!

  Het klinkt zo raar om je haar te wassen met bak soda, maar ik ga het zeker proberen, dankjewellie voor deze tip

 • Reageer Delanghaarkapster 16/02/2014

  Goed idee van de plantenspuit,

  X delanghaarkapster

 • Laat een reactie achter