Reisdraagdoek

06/11/2013 - 15 reacties

image

Goed, we kunnen er lang en breed over lullen maar ik zeg het maar gewoon: ik ben draagdoekverslaafd.
Zo.
Sommigen van jullie hebben een schoenenverslaving, een Tony Chocolonely-verslaving of een Tell Sell Magic Bullet verslaving (ok dat ben ik), dus DON’T JUDGE ME OK.

Oh jongens, er zijn gewoon zoveel mooie draagdoeken out there. Met mooie effen kleuren. Of regenboogkleurtjes. Je hebt ook draagdoeken met prints erop. Van olifanten, sterretjes, bambi’s, en zelfs eentje met FOKKING UNICORNS! [/danku sinterklaasje].

Maar goed, die krengen kosten geld natuurlijk. Ik kan niet elke maand een nieuwe doek kopen (of…misschien…wel?). Gelukkig bestaat er zoiets als de “reisdraagdoek”.

Er zijn namelijk vrouwen, net zulke draagdoekjunkies als ik, die zoveel draagdoeken hebben dat ze niet eens tijd hebben om ze altijd te gebruiken. En dan blijft zo’n doek in de kast liggen. Zonde natuurlijk; want van veel dragen wordt zo’n draagdoek pas echt zacht (sommige tweedehandse draagdoeken zijn bijvoorbeeld nog duurder dan nieuwe draagdoeken. Ja mannen-van-RTLZ, beleggen jullie allemaal maar in goud, ik weet wel waar ik m’n geld inzet!!).

Dus is er op Facebook de “reisdraagdoek” groep gestart.  Iemand die zijn, pardon: haar draagdoek zacht wil laten maken kan de doek op ” reis sturen”.  Dit kun je gewoon doen door de doek te sturen naar iemand die de doek voor je wilt gebruiken. Diegene zal de doek een week of 2 dragen, en vervolgens stuurt zij de doek weer verder naar iemand anders. Enz enz, tot de doek na ongeveer een maand of soms na zelfs 2 maanden weer teruggestuurd wordt naar de eigenaresse en die zo een boterzachte doek thuiskrijgt.

Ik heb me inmiddels aangemeld voor wel 4 reisdraagdoeken, yesss. Mooie draagdoeken, van Kokadi, Ellevil en gisteren is mijn eerste reisdraagdoek gekomen. Een hele mooie paarse: de Natibaby Milky Way Violet Dreams (ik verzin de namen ook niet).

Het is mij ook eindelijk gelukt om de double hammock te knopen. Ja, dat is best een pittige knoop omdat je met 1 lap stop knoopt (en niet met 2 uiteindes). Hij is moeilijker dan de “ruck”  die ik altijd knoop, maar hij zit wel veel beter in 1x goed en ik vind hem ook veel beter kleine A. ondersteunen.

Maar goed; interesseert dit jullie echt?
Vast niet; daarom gewoon maar een leuk liedje voor jullie terwijl ik de keukenvloer maar eens ga schoonmaken want ik kan jullie 1 ding zeggen: een baby en spaghetti gaan niet samen.

Kusjes!

 

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Sylvia 06/11/2013

  Haha, leuk idee! Ik heb inderdaad verder niet veel met draagdoeken, dus ik zet mooi dit nummer op tijdens het afwassen 😉

 • Reageer Marah 06/11/2013

  Jouw enthousiasme voor draagdoeken zorgt er voor dat ik een draagdoek wil. En ik heb niet eens een baby (en ook niet zwanger btw). Misschien dat ik mijn nieuwe neefje/nichtje over een paar maanden eens mag lenen. *geniaal plan*

 • Reageer Renee 06/11/2013

  Supernieuwsgierig naar draagdoek van meer dan 1000 euro! Wat mooi! En lucky for you: het is zoveel Noorse kronen en 1100 kronen is ongeveer 140 euro. Joehoe, laat maar komen die Noorse doeken 🙂 (hoewel 144 euro ook niet bepaald voor niets is… En ook ik zal toch eerst een kindje moeten krijgen… Zucht)

  • Reageer Des 07/11/2013

   oh ja, foyutje bedankt! heb het ff weggehaald in me stukkie

 • Reageer Eva 06/11/2013

  Wat een onwijs goed idee zeg. Ik wil nu dat ik dit onthoud voor als ik ooit, later, in de toekomst, ook aan de babies ga en dat ik dan al mijn doeken kan opsturen en ze zacht terug krijg. Want ja, ik ga ook aan de doeken. Dat staat al vast. En de lovah ook, ook al weet hij dat nog niet.

 • Reageer Rosanneke 06/11/2013

  Zo. Gaaf. Die doek van Wunderland-nog-wat, kwijl…Misschien toch die Storch eens aan de wilgen hangen en een doek gaan proberen.

 • Reageer Ais 06/11/2013

  Dude, ik zit hier thuis de double hammock knoop te bekijken en ik bedenk me dus het volgende: Als kleine A. eenmaal op die rug van jou vastgebonden zit…. kan ie geen kant op, en jehaalt m er toch ook niet ‘even’ af? Maar als ik iets geleerd heb van mijn kleine neefjes A & A is het dat ze wispelturig zijn en INEENS kunnen huilen of willen eten of weet ik veel, iets ‘hebben’ heb je daar geen ‘last’ van als kleine A. op je rug zit? Herken je iets van mijn vraag? Hihi x

  • Reageer Des 07/11/2013

   hahaha nee geen last van. tenminste niet dat hij gaat huilen of wilt eten, want hij wordt er juist rustig van op me rug zitten, maar wel dat hij opeens ff beweegt en dan ff speeltje geven klaar

 • Reageer Lenneke 07/11/2013

  Wat tof! En dat liedje zit nu dus voor de rest van de dag (of week) in mijn hoofd.

 • Reageer Fatima 08/11/2013

  Van mij mogen er meer draagdoekstukjes komen en moet ik snel aan een kind.

  Lang geleden dat ik dit liedje heb gehoord, nice.

 • Reageer mille pagine 08/11/2013

  Wat een prachtige (gelukkige) foto’s van jou en je zoontje! (En inderdaad, met draagdoeken heb ik weinig, maar ik lees je toch wel ^^)

 • Reageer Gwen 11/11/2013

  Ik ga morgen weer eens verder met mijn rugknopen oefenen. “Durf” het nog steeds niet buitenshuis, dus voorlopig zit dochterlief van 13mnd nog op mijn buik. Zwaar!

  • Reageer Des 12/11/2013

   wow, zwaar inderdaad ja! Ik had mijn zoontje gisteren ook nog op de buik, kreeg meteen last van mijn rug!

 • Reageer Liefde is totale overgave 08/03/2014

  […] My god, draagdoeken. Door de lovende woorden van deze fijne draagdoekverslaafde ben ik helemaal overstag gegaan. Ik zie het helemaal voor me. […]

 • Reageer Flaviena.nl || Lifestyle inspiratie en motivatie voor de moderne vrouw - LIEFDE IS TOTALE OVERGAVE 27/10/2015

  […] My god, draagdoeken. Door de lovende woorden van deze fijne draagdoekverslaafde ben ik helemaal overstag gegaan. Ik zie het helemaal voor me. Summertiiime! En terwijl aan de […]

 • Laat een reactie achter