Restaurantjes gezocht

15/11/2013 - 15 reacties

image

Gisteren hadden LOML en ik wederom date night.
Wil je op date, vroeg LOML, en ach ik had toch niets te doen dus ik zei: vooruit.

Weet je het al vroeg LOML toen, want dat is iets wat wij doen. En met wij bedoel ik: LOML, mijn zusje, mijn beste vriendin R.  en ik.
Weet je het al staat voor weet je al wat je gaat nemen.
Soms kan mijn zusje mij uit het niets mailen. Weet je het al?
Ik denk een broodje Subway, mail ik dan terug.

Enfin, ik wist het natuurlijk allang, want ik had het menukaart al van voor naar achteren van links naar rechts gelezen.
We gingen naar de Turk dit keer, volgens LOML omdat je er een berg vlees kunt krijgen.
Daar win je mij natuurlijk mee.

Het eten was bagger. Helemaal geen berg vol vlees. Een paar lamskotoletjes op een hoopje, die zelfs ik nog beter kan kruiden. Een klein bakje met tachiki, met yoghurt van de Aldi, zo vermoed ik (niets mis met de Aldi hoor jongens). Vieze bladerdeeghapjes. En het toetje, ach dat was op zich wel lekker. Engelenhaar met wat siroop erover heen. Maar goed; alles wat zoet is, is voor mij goed.

Ik vond het flink tegenvallen, maar ik zei maar niets tegen LOML. Hij had het tenslotte aangeraden. Maar ik wist ook wel dat hij het niet lekker vond.
“Hmmfff, ik dacht dat we meer zouden krijgen”, was zijn samenvatting van de avond.

Maar goed, waarom ik dit stukje nou eigen schrijf, want eigenlijk zou ik er niet over beginnen, dan had ik net zo goed aan het werk kunnen gaan, mijn baas zit tenslotte naast mij en ik heb mijn ik-ben-nu-serieus-aan-het-werk-en-met-iets-belangrijks-bezig-gezicht op, is eigenlijk dat ik vanochtend heb geconstateerd dat ik vaker bij slechte restaurants eet dan bij hele goede.

Ik woon nu drie jaar in Groningen en in die drie jaar heb ik 4x echt lekker gegeten. Namelijk bij Sumo (maar Sumo is altijd goed). Verder bij mr Mofongo, bij Hanasato en bij het Curryhuis. En in Leeuwarden heb ik heel lekker gegeten bij Spiezz en bij de Walrus. En ik heb eens lekker gegeten bij Fifteen in Amsterdam. En dat was, serieus, ALLES.

Voor de rest was het allemaal bagger. Ugh. Vieze snot sushi. Halfbakken taai  vleesje met een kilo champignonsaus erover heen. Hard stokbrood. Slap (Aldi) salade (nogmaals; niets tegen Aldi hoor). En dan heb ik het niet eens over de slechte klantenservice.
Om te janken.

En ja, natuurlijk kan ik eerlijk tegen de bediening zeggen die aan het eind van de avond vraagt heeft het smaakt: NEE GADVERDAMME, HET VLEES SMAAKTE NAAR EEN HALVE SCHOENZOOL, maar laten we eerlijk zijn lieve schatjes: is eerlijkheid echt altijd zo goed?
Precies, dat dacht ik dus ook.

En nu vraag ik me af wat ik fout doe. Waarom eet ik alleen in vieze restaurantjes? Waarom betaal ik voor slecht voedsel? Waar zijn alle lekkere restaurants? Of zijn die er gewoon niet? Weet ik die gewoon niet te vinden? Want ik lees heel wat blogs af en dan zie ik allemaal maar mooie foto’s van torentjes van groente op een bedje van een visje met een sausje kunstig erom heen gedruppeld, hoe doen zij dat?? Of kijk ik gewoon teveel naar Masterchef?

Weet je het al, mailde mijn zusje net.
Nou eigenlijk weet ik het dus gewoon even niet.

image

Vorige post Volgende post

15 reacties

 • Reageer Food Love and Happiness 15/11/2013

  Jammer! Ik eet heel vaak heel erg lekker, in m’n eigen stad weet ik ook echt wel waar ik wel en niet moet zijn. Verder hanteer ik vaak hoe druk het ergens is, en als het gaat om bijv. een chinese keuken, zitten er dan alleen maar ‘kaaskoppen’ te eten, of ook mensen die weten hoe het hoort? En misschien zouden we ook iets meer op blogs terug moeten zien waar je vooral níet moet gaan eten, blijft de rest vanzelf over;)

 • Reageer Lin 15/11/2013

  Wat STOM. Ik haat het als ik uit eten / lunchen / drinken ga en het eten is mwah of mweh. Dat je denkt: dat kan ik zelf beter. Ik zoek meestal reviews op blogs en kijk op Iens. Daarnaast heb ik een groot horecanetwerk dus hoor ik altijd als eerste van leuke nieuwe zaakjes in de stad. Als je ooit met LOML in Rotterdam komt (voor een dateweekend?) dan geef ik je met liefde alle tips.

 • Reageer Anne 15/11/2013

  :)) Dat had ik ook in Nederland. Vooral bij eetcafés is het meestal niet veel soeps of zo? Dat is dan zo’n teleurstelling. Die nog goed geld kost vaak ook. Al heb ik in Amsterdam wel mijn favorieten. Bijvoorbeeld New King op de Zeedijk. Of Gollem op de Overtoom. In Berlijn ben ik super positief verbaasd over het aanbod. Mega cheap (5-10 euro voor een hoofdgerecht) plus tot nu toe Al-Tijd lekker. Toeval? Ik weet het niet eigenlijk. Ik loop ook maar op de gok ergens naar binnen hier. Dus mocht je daar eens adresjes zoeken… 🙂

 • Reageer Didi 15/11/2013

  Ik kijk wel eens op tripadvisor! zelfs voor mijn eigen woonplaats. wel leuk om ideeen op te doen!

 • Reageer Marlous 15/11/2013

  Haha ik check ook altijd menukaarten voordat ik ergens ga eten. Is toch voorpret he? In Groningen ken ik alleen Mr Mofongo dus kan ik je niet echt helpen, maar mocht je een keer naar Nijmegen gaan (moet je echt eens doen hoor) moet je lunchen bij mijn oude werk: Sid en Liv. Weet zeker dat je het geweldig vindt, mooie zaak met lieve mensen, heerlijk eten en leuke spulletjes (ook voor kleine A). Avondeten doe je bij de Firma, heel tof concept waarbij je allemaal hapjes ter grootte van een voorgerecht met elkar deelt, en zo van alles wat proeft. Erg lekker!
  In Utrecht heb ik ook wat leuke adresjes voor je, van wat chiquer (De Rechtbank) tot heel lekker en mooie zaak (Stan en Co) tot gewoon leuk en niet al te duur, zoals de burgers bij meneer smakers of bij Pickles. Ik heb nog een heleboel andere adresjes in Utrecht dus als je een keer deze kant op komt (lekker op excursie met kleine A!) dan moet je maar even mailen/twitteren/bellen/brief schrijven.

 • Reageer blauwesokken 15/11/2013

  ben je al eens bij de mexicaan op de Vismarkt geweest; Cantina? Die is echt Heel Erg Jammie!! En dan ook echt alles wat je er besteld. Want ik heb driekwart van de menukaart inmiddels gehad en echt; Allemaal Lekker!!!!

 • Reageer Ankie 15/11/2013

  In Groningen kun je bij Voìla heerlijk eten (wel lange avond, je bent niet in 1,5 uur klaar). Voor tapas moet je echt een keer naar El Txoko.
  En rij eens een keer naar plaatsjes buiten de stad. Eet bijvoorbeeld eens in de prachtige Piloersemaborg in Den Ham. Prachtige plek en verrukkelijk eten 🙂

 • Reageer LNNK 15/11/2013

  Ik eet vaker wel goed dan niet moet ik zeggen. Ik kan nu wel tips aan je gaan geven, maar ik woon zo’n beetje aan de andere kant van NL.. dus..

 • Reageer Soraya 16/11/2013

  Ik kijk meestal op iens of eet.nu en dan kijk ik bij beoordelingen en daarna ga ik naar de site van het restaurant zelf, of er wel iets bij zit dat ik lust. Ik ben nogal picky zeg maar.
  Maar tot nu toe heb ik nog niet echt vies gegeten met die tactiek. Eigenlijk altijd lekker.

 • Reageer Rosanneke 16/11/2013

  Weet je het al is ook hier een gevleugelde uitdrukking. En ik weet het nooit, zelfs als ik mijn bestelling al heb doorgegeven, twijfel ik nog. Maarja, er zijn erger problemen in de wereld 😉
  Wat betreft tips qua restaurants: als je naar Brabant komt, ben ik je man. Woman dus eigenlijk.

 • Reageer Eva 17/11/2013

  Same here. Vooral van het niet durven zeggen als het tegenvalt! In Arnhem komen we dan ook al-tijd bij dezelfde restaurantjes terecht, maarja.. dat zijn dan ook wel erg goede.

 • Reageer Marcella 18/11/2013

  In Groningen eet ik alleen bij de eerste kamer en die is goed, vooral voor wat je ervoor betaalt. Wauw! In Leeuwarden lunchen we regelmatig bij de Walrus en we eten bij Spinoza, Yucatan of Fellini. En meer tips heb ik eigenlijk niet voor je. Zo vaak gaan wij niet uit eten 😉

 • Reageer Emma 18/11/2013

  Bij mij in de straat zit een fantastisch restaurantje, de grote Frederik. Ontzettend schattig, het zit er altijd vol en de menukaart is geweldig.

 • Reageer Iris 21/11/2013

  Man wat mis ik Groningen pffff. Maar met m’n Ex at ik vaak bij ‘Het zwarte schaap’ of bij humphreys 😉

 • Reageer Olga 30/11/2013

  Ik weet er een paar hele goeie, komt ie:
  House of Spice, De Groene Weyde, Het Concerthuis en De Gans. Vooral House of Spice is geweldig. Heel erg gezellig en heeeerlijk eten!

 • Laat een reactie achter