De leukste kraamkado’s

07/11/2013 - 10 reacties

image

 

Stel: je beste vriendin/nicht/zus/zusje/nichtje/tante/moeder (hoop het niet)/oma (hoop ik echt niet) / collega is zwanger. Dan kun je natuurlijk een leuk rompertje of knuffeltje kopen. Je kunt echter ook de blits maken met de kado-tips die ik je nu ga geven (want laten we eerlijk zijn; een slabbertje met de tekst “het trekt wel bij zegt de dokter” Β is echt niet leuk meer);

 • Ewan the dream sheep: een schaap die geluid maakt en licht geeft. Maar niet zomaar geluid. Nee, nee; het zijn geluidjes die de baby ook hoort als hij nog in de buik zit. Een lichte ruis, een hartslagje. Wordt een huilbaby lekker rustig van. Schijnt niet helemaal pedagogisch te zijn (want een baby heeft juist afscheid genomen van de baarmoeder……..*kuch*), maar ach. Zelf ik val zo in slaap bij het horen van de geluidjes en ik heb toch echt wel afscheid genomen van mijn moeders buik hoor jongens.
 • Sophie the giraffe. Heeft zelfs een wikipedia-pagina. Dan weet je het wel. Oerlelijk speelgoed. Maar een multi-dingetje hoor. Iets met geuren, kleuren, stofje, en grijpt lekker in babyhandjes. Lekker om op te bijten als ze tandjes krijgen. Of ter afleiding als ze net besneden worden (arme arme kleine A.)
 • Al het speelgoed van Vtech: eigenlijk is dit geen leuk speelgoed. Het maakt namelijk geluid. Keihard geluid. En kleine A. vindt het geweldig om met z’n knuisjes op de knopjes te rammen. Met als gevolg dat ik mijn kookprogramma’s niet kan volgen. Maar goed, das niet jouw probleem. Jij hebt het kind het mooiste speelgoed ever gegeven en daarmee ben je in 1 klap zijn lievelingstante.
 • een speendoekje van StrawberrySun. Ik kreeg van de lieve Eva een speendoekje. SPEEN-DOEKJE. Van het woord alleen al gaan mijn eierstokken rammelen. Het is een lief koesdoekje, handmade door de zus van Eva. Ik heb er ook meteen een luier-etui besteld en voor een vriendin van mij een box-tas. Ik zeg je: succes gegarandeerd. (En je kunt een armbandje winnen op Eva’s blog [/spam]
 • een “swaddle” – doek van Aden and Anais. Kost je een vermogen; maar Gwen Stefani gebruikt ze ook. En ik zeg maar altijd: what’s good enough for Gwen..
 • een rekbare draagdoek. Voor de newborn. Natuurlijk.

En anders doet een plastic flesje met rijstkorrels erin ook heel goed. Of een leeg boterbakje. Babies zijn zo makkelijk.
(Oja; vergeet geen doos chocola voor de moeder mee te nemen. Of een pakketje van Rituals).

 

 

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Dina 07/11/2013

  Oh ja oh ja. Hoort bij die van rechtsonder: Geef goed gas en draai het stuur, we gaan op abontuuuhuuur. Is dat die?

 • Reageer LNNK 07/11/2013

  Ik vind Sophie enig πŸ˜‰

 • Reageer Lindinha 07/11/2013

  Tip: plak wat doorzichtig tape over de speaker van speelgoed met hard geluid. Zo wordt t geluid wat zachter en zo is iedereen happy. πŸ™‚

 • Reageer Tam 08/11/2013

  Hihih ik word tante en vind het helemaal super.. ik koop mij bijna ziek πŸ˜€
  Ik ga tegelijk bij strawberrysun kijken
  Happy weekend

 • Reageer Food Love and Happiness 08/11/2013

  hahaha goede tips;) Mijn beste vriendin heeft inmiddels een zoontje van 1 jaar, als cadeau voor hem is een ballon of mijn meeneemdoosje voor een banaan net zo effectief gebleken;)

 • Reageer Sas 08/11/2013

  Wat een leuke tips! πŸ™‚

 • Reageer Anni 08/11/2013

  Hihi mijn nichtje heeft de giraffe en vind em intzettend leuk…. Maar de hond ook.

 • Reageer Lenneke 09/11/2013

  Ik geef altijd heel flauw van die extreem lawaaierige cadeaus. Leuuuuk.

 • Reageer Marcella 10/11/2013

  Leuke tips! Ik geef vaak kleertjes in een wat grotere maat, zodat de kersverse ouders een half jaar later ook nog een leuk setje uit de kast kunnen toveren.

 • Reageer Maris 10/11/2013

  Die giraffe is inderdaad echt een succes. Zelfs Ems vindt die nog leuk. Maar kleertjes, daar moeten mensen echt eens mee stoppen. Of ze moeten grotere maten geven. Kreeg zoveel 50 en 56 maatjes. Heel lief, maar sommige gingen ongedragen de deur weer uit. Zonde toch?

 • Laat een reactie achter