We gaan het weekend in met een zogenaamde TAG

22/11/2013 - 14 reacties

Van Aline kreeg ik een tag doorgespeeld, en ik vind alles prima, zeker als ik geen inspiratie heb. De tag gaat dit keer over een Oprah onderwerp namelijk: dankbaarheid.
Komtie:

1. A Person
Moet het echt 1 persoontje zijn? Eentje dan? Ik heb zoveel persoontjes namelijk. Mijn zusje en beste vriendin R. gewoon omdat ze mij accepteren hoe ik ben. Of LOML omdat hij precies op het juiste moment in mijn leven kwam (en braaaaaaaaaaak). Of die ene vrouw die mij hielp toen ik voor het eerst alleen in Parijs was en ongelukkig om me heen stond te kijken “u kom ier, kom ier, aai elp joe”. Of anders gewoon kleine A voor het kleine mooie persoontje dat hij is, dat hij er uberhaubt is. Was mijn leven zo mooi als kleine A. er niet is? Vast wel. Maar er zou een gouden randje missen, dat zeker.

(gouden randje! Hahahahahahha!)

2. A role you’ve played
moeder ziijn. Moeder zijn is zo zwaar en het houdt nooit op. Ik kan de hele dag op de bank liggen met kleine A. in de box, en toch ben ik moe aan het eind van de dag. Die verantwoordelijkheid drukt op je schouders maar uiteindelijk is dat het echt, echt waar, waard. Nu nog.  Bel me nog eens terug als kleine A. later een rokende puber met een scooter wordt.

3. A Place
Ik ben bijna 30 (au), maar als ik bij mijn ouders thuis kom is het eerst wat ik doe een dekentje pakken, op de bank liggen, en de tv aandoen. En aan mijn vader vragen of hij een broodje ei wilt maken, en of mijn moeder misschien mijn rug wilt masseren. Mijn ouders thuis is een plek waar ik dankbaar voor ben. Mijn eigen huis hoort daar ook bij, en ik moet eerlijk zeggen dat dat pas is gekomen toen kleine A. er was. Alsof hij het compleet heeft gemaakt, zoiets. Ik kan het ook niet zo goed uitleggen.

4. An experience
Alle keren dat ik toch mee doe met sociale dingen. Etentjes met vrienden, feestjes met onbekende mensen, afspraken met kennissen. Ik moet er ontzettend veel moeite voor doen, maar ik doe het toch. Omdat het moet, omdat het hoort, omdat ik niet zo’n kluizenaartypje wil worden en uiteindelijk (maar niet altijd) denk ik toch “fieuw, dat viel gelukkig wel mee”.

5. A talent your have
Mijn discipline en motivatie. Als ik een doel heb, ga ik ervoor. Ik maak dingen af.

6. A Failure
Daar is het geheugen vor mijn blog te klein voor [/overdrijven]. Maar uit elke failure neem je natuurlijk lessen mee (das niet waar jongens, bij heel veel dingen denk ik: DOMBO BEN JIJ DES, DOMBO). Toch is er 1 failure waar ik dankbaar ben en dat is mijn ex. Hoi ex, als je dit leest en dat doe je want ik weet dat je me allang hebt gegoogle-ed; bedankt voor die 3,5 jaar relatie met jou. Ik vergeef je voor alles wat je mij hebt aangedaan. Ik ben je er dankbaar voor. Want het heeft me echt gemaakt tot de persoon die ik nu ben. En ik kan je zeggen: ik ben fokking awesome.

7. Words
“If you are always trying to be normal, you will never know how amazing you can be” – Maya Angelou

(Ik moet me altijd verdedigen om mijn keuzes. Als ik een roze glitterjurkje doordeweeks (“ga je naar een feestje ofzo?”), als ik kleine A. draag (“raakt hij dan niet verwend?”) of dat ik niets met mijn diploma wil (“is dat niet zonde?”). Het geeft niets, ik snap het wel, want ik volg de regels van het dagelijks boekje. Ik volg de regels van mijn eigen boek).
(hahahah. “Mijn eigen boek”).

8.A photo
Dat zijn er zo freakin veel. Van onze trouwfoto’s tot de eerste foto’s van kleine A. tot foto’s van mijn verjaardagen, nee sorry I cannot choose.
(ok toch wel. In 2011 ging ik alleen naar Parijs en het eerste wat ik deed was naar het mooiste uitzichtplekje gaan; de Sacre Coeur)
desalleenparijs2

9. A Memory
God, waarom mag ik er maar 1 kiezen. Ik heb zoveel mooie dankbare herinneringen. Familiefeestjes. Oud&Nieuw. Vakanties in Indonesie…ja vakanties in Indonesie. En ik altijd bij mijn nichten sliep en we tot laat lagen te kletsen.

10 An opportunity
Dat ik besloot om naar Groningen te verhuizen. Ik wou heel graag dat LOML naar Amsterdam kwam. Maar LOML had al een baan in Groningen en ik was net afgestudeerd en dus nog zoekende. Ik had een baan gevonden in Amsterdam, maar besloot die toch af te wijzen omdat ik terug naar het noorden wou. Ik heb het hier altijd prima naar mij zin gehad, maar de laatste jaren ben ik toch extra extra blij dat ik voor Groningen koos (want lekker nuchter+leuke plekjes+goede huisprijzen+gratis parkeergelegenheid enz enz).

Ik tag: clubcake Aish en Ais omdat het alweer EEUWEN GELEDEN is dat ze iets hebben geschreven. En ik tag Leo en Sophie.
En iedereen die wilt natuuurlijk, kusjes, knuffels en een fijn weekend.

 

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Rosanneke 22/11/2013

  Mooie lijst, veel herkenbare dingen 😉 Kom je ook bij mij kijken naar mijn lijstje? Kan je meteen mijn nieuwe blog zien, vind ik leuk. Fijn weekend!

 • Reageer Anne 22/11/2013

  🙂 goed beschreven Des. Je blogje brengt ondanks het hoge Oprah gehalte een lach op mijn gezicht. Mooi goud randje, mooie woorden en lekker eerlijk. Fijn weekend ook voor jou!

 • Reageer Femke 22/11/2013

  HA, wat toevallig!

  Heel leuk ingevuld, de boodschap aan je ex vind ik tof. En mooie foto! Het lijkt me doodeng om in mijn eentje ergens heen te gaan. (Of nouja. Ik durf echt wel in mijn eentje de stad in of boodschappen te doen. Maar een citytrip in mijn eentje, YIKES.)

 • Reageer Sas 22/11/2013

  Ja je hebt hem leuk ingevuld! 😀
  Ik zet je bij mijn laatste thankful-post neer bij het lijstje-van-mensen-die-hem-hebben-ingevuld 🙂

 • Reageer Anke 22/11/2013

  Niks mis met Oprah onderwerpen, haha. Je antwoord op puntje 4 is nogal herkenbaar hier, maar goed van ons dat we geen kluizenaartypjes willen zijn 🙂

 • Reageer Food Love and Happiness 22/11/2013

  Leuk om te lezen Des! Lief hoe jullie huis nu dat gevoel voor jou brengt nu Adam is geboren:)En mooie quote!

 • Reageer Mirthe 22/11/2013

  Heel fijne post Des 🙂 Je bent geslaagd als Oprah hoor!

 • Reageer Maai 22/11/2013

  Mooi stukje, fijn om te lezen. Tja, er is zooooo veeel om dankbaar voor te zijn. Liefs

 • Reageer Manja 22/11/2013

  Wat een ontzettend mooie foto van jou in Paris! En idd er is heel veel om dankbaar over te zijn 🙂

 • Reageer Aline 22/11/2013

  en en en en Groningen is vlakbij Liwadden ons stadsje! En inderdaad Des, je bent fokking awesome.

 • Reageer Wen. 23/11/2013

  Wat nou au? 😉
  En applaus voor je eigen boek & glitterjurkjes doordeweeks ^_^

 • Reageer Loes 23/11/2013

  Jaaa, ik vind deze tag zo leuk. Mooi om te lezen waar anderen dankbaar voor zijn, maar ook om er zelf meer bij stil te staan. Gek hoe herkenbaar puntje 4 is, ik dacht dat ik een beetje forever alone daarmee was, omdat het lijkt alsof iedereen altijd maar energie voor dat soort dingen heeft, maar ik niet. Maar hoera, ik ben niet de enige! haha

 • Reageer Sterrie 24/11/2013

  Prachtig lijstje!!

 • Reageer Marcella 26/11/2013

  Leuk om deze tags bij iedereen te lezen! Mooie foto van jou in Parijs! En stoer dat je lekker doet waar je zin in hebt, daarom vind ik je ook zo tof. Dat glitterjurkje wil ik nog wel eens zien op ’t werk, maak je mij vrolijk mee 🙂

 • Laat een reactie achter