De Primark (LOML zegt: een markt vol met prei? Grappig he).

05/12/2013 - 21 reacties

primark

Zoals ik zei: gisteren ging ik met mijn moeder en zusje naar Almere. Natuurlijk niet zomaar, nee nee, we gingen naar de primark.
En ook niet zomaar de Primark. Volgens verschillende bloggers die hier een stukje over mochten schrijven en ook nog eens een bon van 50 euro kregen (gewoon zomaar): de grootste Primark van Nederland.

Welnu, mijn moeder, zusje en ik kregen geen bon, aangezien ik het maar moet doen met jullie weinige bezoekers (still love jullie allemaal), maar toch. We gingen. Heel vroeg. Om kwart voor 8 zaten we al in de trein. Straks staat er een rij, zei mijn zusje.
Gelukkig viel het in de grootste Primark van Nederland op de woensdagochtend wel mee.

Het was de eerste keer dat ik in de Primark was. Ik had me wel goed voorbereid. Of tenminste: jullie hadden mij goed voorbereid, aangezien ik al vele foto’s op Instagram voorbij zag. Foto’s van niet 1, 2 of zelfs 3 Primark tassen, maar gerust een kofferbak vol met Primark tassen.
Zou het echt zo zijn, dacht ik. Zo’n grote winkel met allemaal leuke kleding voor een belachelijk laag prijsje?

Ik kwam binnen en inderdaad. Het kan dus echt. Ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik zie je over een uur, zei mijn zusje en ze pakte een tas om vervolgens weg te sprinten. Ik denk dat ik nooit zo heb lopen zweten in een winkel en tegelijk zat te trillen en als een kip zonder kop liep rond te rennen. Ik werd een beetje gek. Nee, ik werd heel erg gek. Ik moest alles hebben. Al-les. De jurkjes, de rokjes, de kerst truien, en de chillkleding. Ik zag mezelf opeens helemaal comfy in een zachte regenboog sweater met een bijpassende broek (dat staat er overal bij. “Matchable items available”). Ik wou een kattenmuts, nee, ook een uilenmuts, en handschoenen met kerstmannetjes erop. Ik wou de bh’s, de maillots en heel veel winterjassen. En dat was nog maar de eerste verdieping.

Na een half uur was mijn tas helemaal gevuld. Er sleepten nog wat mouwen van wat truien over de grond. Ik kwam mijn moeder weer tegen (de bodem van haar tasje was gevuld met 2 truitjes) en ze vroeg “heb je iets kunnen vinden?”.  “Ehh, ja een beetje”, mompelde ik, om vervolgens te kijken welke pantoffels ik nodig had (alles).

Mijn tas werd voller en voller. Ik pakte vervolgens een tweede tas en heb mezelf streng toe gepraat. Meer dan de helft heb ik uiteindelijk in de tweede tas gegooid en ergens in een hoekje achter gelaten.

De Primark, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik bedoel: ja ik werd een beetje hysterisch en ja ik dacht: ik moet al deze kersttruien hebben. Maar op een gegeven moment dacht ik: really Des. Fucking Really?
Hoe mijn zusje het kort samenvat: je komt binnen, je wordt gek, je krijgt het warm, je wilt alles hebben, en daarna denk je: fuck deze shit en ga je teleurgesteld naar huis.

Twee belangrijke conclusies van deze dag:
1)Ik weet niet of ik een winkel die een onesie van een aardbei (??) heeft serieus kan nemen en;
2)En of kleine A. en ik wel smaak hebben qua truien:

truien

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Dionne 05/12/2013

  Ja dat had ik vrijdag dus. Maar ik heb wel een onesie (roze met lelijke bulldogs) erop en die aardbei vond ik fantastisch

 • Reageer Sylvia 05/12/2013

  Ik wil graag een onesie van een rendier, hebben ze die toevallig ook? ^^

 • Reageer Yonne 05/12/2013

  Die trui voor A.! Mooi!

 • Reageer Sas 05/12/2013

  Ik moet nog steeds een keer naar die winkel.. Ben toch wel benieuwd na al die verhalen ^^

 • Reageer Sas 05/12/2013

  Oh en ik zie nu pas je nieuwe header: GENIAAL <3

 • Reageer Raymond 05/12/2013

  Wat een vette rendiertrui zeg!!! Die wil Evy ook!

 • Reageer Marah 05/12/2013

  Ik vind die truien echt geweldig! Betekent dat ook dat ik geen smaak heb? 😛

 • Reageer Lisa 05/12/2013

  Dit is zóó herkenbaar. Ik heb ook een keer gehad dat ik daar lekker aan het rondstruinen was, en toen ik weer buiten stond was het opeens twee uur later (voor mijn gevoel was ik er slechts 30 minuten, max. Tijdjatters. 😉

 • Reageer Rosanneke 05/12/2013

  Jaaa, die trui! Love love love 🙂
  Ik hou op zich wel van de Primark maar ik kom er toch ook heel vaak weer met niks naar buiten, heel stom. Ik raak een beetje gestressed van die hordes mensen, haha!

 • Reageer Marieke 05/12/2013

  Haha, geweldig. Ik ben er nu twee keer geweest; de eerste keer werd ik ook zo hysterisch en nam ik veel te veel mee, wat thuis allemaal na 1 keer wassen kromp tot model navel. Nu koop ik er alleen nog sokken en onderbroekjes.

 • Reageer sterrie 05/12/2013

  Ohhhh, I loooooove de trui voor A.! Wat een cutie! Krijgen we ook een aan-foto? 😉

  Ben nu 1 keer in de primark geweest, en eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. Het is teveel, te druk, te rommelig en je geeft toch altijd weer teveel geld uit, hahaha! Maar nu ik die trui zie… zou ik ’t nog redden er voor de feestdagen te komen? 😛

 • Reageer fatima 05/12/2013

  je zusje vergat de opmerking
  ‘en bij de kassa denk je hoe dan???????’
  Meestal ga ik 1 a 2x per jaar, maar nu die naar enschede komt denk ik dat ik wel vaker zal gaan.
  sieraden/tassen/woonartikelen/vesten/tuniekjes vind ik er heerlijk.

 • Reageer R.S. 05/12/2013

  De Primark ligt hier gelukkig ver buiten de stad, ergens aan de snelweg. Ik geloof dat je er een metro, twee bussen en een taxi voor moet nemen.

  Ik ben daar erg blij mee, want ik wil ook altijd alles. Zoals die regenboog sweater die je beschrijft. Nooit gezien, maar ik wil hem.

 • Reageer Marcella 05/12/2013

  Die onesies zijn super hilarisch! Ik kocht er alleen pantoffels en handschoenen, is dat raar? 😉

 • Reageer Maaike 05/12/2013

  ik ben niet zo hysterisch over “onze” primark… vind het ook altijd véél te druk… =D

 • Reageer Femke 05/12/2013

  DIE TRUI MET DAT RENDIERTJE!<3 Hebben ze die ook in mijn maat denk je? Of is het one-size-fits-all-(ages)-superduper-gemaakt-voor-de-feestdagen-stretch misschien?

  Ik ben overigens nog maar 1 x in een Primark geweest en toen werd ik hysterisch en daarna een klein beetje agressief van alle andere hysterische wijv- ehh, dames.

 • Reageer Linda 06/12/2013

  Ik ben wel eens in de Primark in Luik geweest. Lekker in het frans proberen duidelijk te maken aan de verkopers wat je wilt hebben en wat weg kan bij de kleedkamers. Onmogelijk, ik zeg het je! Ik ga het binnenkort nog eens proberen in de Primark in Eindhoven. Ik ben benieuwd 😉

 • Reageer Loes 06/12/2013

  Wat een leuke truien!! Natuurlijk zijn ze smaakvol.
  Primark is wel een toffe winkel aan de ene kant, maarrr rijen van anderhalf uur (voor de kleedhokjes) en dan slechts 8 artikelen mogen passen (terwijl je dus twee volle tassen hebt) vind ik wel een beetje flauw.

 • Reageer Ikram 06/12/2013

  Dat truitje… Om te smelten! Cute <3 Of A. 'm even leuk vindt… hihi!

 • Reageer maria 06/12/2013

  Leuk! Ik wil nog steeds een onesie van de Primark. Mijn oma van 82 beloofde laatst dat we daar binnenkort heen zouden gaan. Ben beniewd wat ze van de hysterie gaat vinden 😉

 • Reageer Wieneke | Fashion Cranberry 07/12/2013

  hi! nieuw op je blog (via lnnk.nl). de primark in almere valt nog wel mee qua drukte ;-). als ik die vergelijk met rotterdam en hoofddorp is almere echt rustig (trust me). ik ben nu nog benieuwd naar die in eindhoven die beloofd de grootste primark van de benelux te zijn. ik wil eigenlijk ook wel zo’n ugly sweater om tijdens het kerstdiner aan te doen ;). toen het nieuw in NL was kwam ik ook met grote tassen thuis, maar nu heel NL het normaal vindt om daar te shoppen ben ik wat selectiever, en de kwaliteit is ook niet echt geweldig natuurlijk.

 • Laat een reactie achter