Dit is weer zo’n persoonlijk stukje, want ook die moeten geschreven worden, zo af en toe dan.

13/12/2013 - 14 reacties

Foto op 13-12-2013 om 12.29

 

Ik dacht dus: ik schrijf weer eens een stukje over mezelf. Want ja: ik schrijf dan wel stukjes over draagdoeken, borstvoeding en mijn verjaardag, maar weten jullie veel hoe het echt met mij gaat. Misschien gaat het wel vet slecht met mij, zit ik hier vet ongelukkig achter de computer. Of misschien denken jullie juist dat het heel goed gaat, getuige al die draagdoeken die ik her en der koop (ps: deze wil ik dus ook. Ik bedoel: een draagdoek met unicorns? UNCORNS??)

Het gaat dus gewoon vet goed met mij.  Vet goed. Ja, dat klinkt zo raar he, als je dat zegt. Vraag maar eens aan mensen hoe het gaat. Dan zeggen ze meestal 2 dingen “tja, druk he” (??) of “ja goed”. Nooit eens: fantastisch! Geweldig! Het gaat zo goed! Want oh nee, stel je toch eens voor dat we dat zeggen he. Die ander zou wel eens denken: nou doe eens normaal zeg, je hoeft het niet van de daken te schreeuwen.
Het gaat dus echt goed met mij. Ik voel me rustig. Ik voel me goed.

 • tijdje geleden was dat niet zo. Ik voelde me toen boos. Heel erg boos. Dat was natuurlijk niet mijn schuld he, dat ik me zo boos voelde. Nee; dat was iedereen zijn schuld, behalve die van mij. En dan ging ik vooral lekker afreageren. Op mensen om mij heen. Ook niet mijn schuld natuurlijk he.
 • ik weet inmiddels waar het vandaan komt. En doordat ik dat weet heb ik zoveel meer begrip gekregen. Begrip voor mensen om mij heen. En daardoor: heel veel rust in mezelf.
 • ken je dat? Dat je gezond zou eten en dat dan 1 dag hebt gedaan en denkt: yes! Ik heb nu heel gezond gegeten! Ik ga dit nu voor altijd volhouden! Dat is het perfecte wat je na wilt streven: ik ga vanaf nu altijd gezond eten/sporten/vriendelijk doen tegen anderen. Terwijl het dus helemaal niet erg is om een min dagje te hebben.Het is alleen belangrijk dat je dat op dat moment weet en beseft: morgen is er weer een dag. Morgen doe ik weer een poging.
 • ik vreet boeken als deze op, wisten jullie dat al? Van SHH kreeg ik de tip om Spirit Junkie te lezen. Ik heb het boek al serieus een jaar lang in mijn boekenkast maar ik kon er maar niet goed in komen. Ik snapte de stof gewoon niet. Tot een paar weken terug. Ik beloofde mezelf pas nieuwe boeken te kopen als ik al mijn oude boeken had gelezen dus “moest” ik Spirit Junkie wel lezen. Dit keer heb ik het boek in 1 ruk uit gelezen. Alsof ik er nu klaar voor was.
 • ik ben ontzettend slecht in samenvattingen, SHH doet dat gewoon veel beter. Het gaat over je ego. En hoe je ego steeds meer kans krijgt om je leven te beeinvloeden. Ik ben er zo achter gekomen dat ik een heel groot ego heb. Een ego die ik te lang heb laten spreken: over hoe ik waardeloos ben maar die mij ook vertelde hoe beter ik ben dan anderen. Verschrikkelijk vermoeiend vooral. Wat je daar tegen kunt doen? De liefde in jezelf terugvinden.
 • iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Iedereen wordt gevormd door zijn of haar omgeving. Denk er eens aan als je een betweterige collega hebt. Of als je je ergert aan die ene kennis. Djies, zelfs Gordon heeft zijn eigen verhaal (moeilijk te verteren, I know).
 • wie mediteert er nog meer? Ik doe altijd een dappere poging: 10 minuten in de ochtend, 10 minuten in de avond. Dat gaat meestal zo:”hmm, even oogjes dicht. Oh wacht, ik moet eerst nog even…nee nee Des, blijven liggen. Ok, oogjes dicht Des, en ademhalen, oh ik kan wel een stukje schrijven over mediteren! Eigenlijk moet ik dit opschrijven…oja ik moet nog een notitieboekje kopen. Bij de Hema. Ik heb nog een bon natuurlijk…oh waar had ik die bon ook nog weer gelaten…kut…even denken..in m’n portemonnee volgens mij. Of zat die toch in mijn tas? Waar had ik mijn tas gedaan..in de keuken. Oja, de keuken moet ik ook nog schoonmaken..”
 • in de nieuwste Flow las ik een artikel over ademhalen. Dat het heel belangrijk is (duh) om goed te ademhalen. Het schijnt dat 85% van de wereldbevolking(!!) verkeerd ademhaalt. Ja, jij zit daar vast ook bij. Het is belangrijk om 2 seconden in te ademen, en vervolgens 4 seconden uit te ademen. Ik probeer dit nu te doen, en daardoor gaat het mediteren een stuk beter.
 • worden jullie soms ook zo STA-PEL gek van het internet? Ik dus ook. Ik word er niet alleen lichamelijk moe van (mijn ogen gaan prikken, mijn vingers worden stijf omdat ik overal door heen scroll), maar er komt ook zoveel shit in je hoofd. Not normal anymore. Ik doe regelmatig mijn wifi uit (ik heb geen 3G). Daarnaast scroll ik niet meer door mijn Instagram en Twitter. Zorgt al voor zoveel meer rust.
 • ik heb heel lang gedacht: als je gelukkig bent, moet je ook altijd blij zijn. Nu weet ik juist dat dat niet hoeft. Sterker nog: een tikkeltje verdrietig mag je je best dagelijks voelen. Verdriet is niet perse ongelukkig zijn.
 • En nog even: Fleur heeft een nieuwe blog. Voor meer tips om de ultieme zen te vinden.

Fijn weekend en kusjes!

ps. vergeet niet het nieuwste album van Beyonce te downloaden!!

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Sylvia 13/12/2013

  Haha, dat mediteren komt vanzelf goed. Duurde bij mij ook een tijdje voordat ik dat gemaal in m’n hoofd écht stop kon zetten, maar het werkt wel. Ben zo zen als een kabbelend beekje 😉

 • Reageer Food Love and Happiness 13/12/2013

  Yes, helemaal waar, verdriet is niet perse ongelukkig zijn! Vond dat het meest opvallende van je stuk. Verdriet is ook een mooie emotie, zonder verdriet is de blijdschap en geluk ook minder mooi. Fijn weekend Des!

 • Reageer Annagreet 13/12/2013

  Hahaha, dat mediteren komt me erg bekend voor!

  En inderdaad, internet maakt mijn hoofd erg vol. Het is leuk, maar laatst heb ik een heel weekend zonder gedaan en het was heerlijk! 🙂

 • Reageer Charlaine 13/12/2013

  <3 <3 <3 mooi!

 • Reageer Linda 13/12/2013

  Ik val juist altijd in slaap tijdens het mediteren. Zelfs bij het mediteren in de yoga les betrapte ik mezelf erop dat ik wel érg rustig werd, haha. Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat 🙂

 • Reageer Inge 13/12/2013

  Heel leuk stuk. Dat mediteren is echt zotjes, je wordt er inderdaad mega rustig van, maar ik doe het helaas veel te weinig.
  En ja, dat internet, ik word er onnozel van, vandaag nog een discussie met een collega, over hoe gemakkelijk een ipad niet is, en waarom ik geen heb. Persoonlijk vind ik het niet nodig om altijd en overal verbonden te zijn met het internet, maar dan kan je je mails niet checken! So? Die lopen niet weg hoor… (wij hebben thuis zelf geen wifi, enkel draad-internet :D)

 • Reageer Fleur 13/12/2013

  Lieve Des,

  Lief, om een linkje naar mijn site tegen te komen. :))) Dikke kus daarvoor.

  Wat betreft mediteren: ik herken het, van dat je snel afgeleid raakt/kunt raken. Maar weet je wat al goed is? Dat je je daarvan bewust bent. Dat is eigenlijk de eerste stap naar je aandacht erbij kunnen houden. En verder blijft het een kwestie van geduld hebben (echt, dooddoener, maar waar).

  Veel liefs!

 • Reageer Mimi 13/12/2013

  Ik las laatst een uitspraak over gelukkig zijn die indruk maakte. >> Gelukkige mensen zijn niet altijd gelukkig, maar accepteren dat het leven zowel goede en minder goede momenten kent – en dat er altijd, altijd weer goede momenten zullen komen.

 • Reageer Manja 13/12/2013

  Aahh super mooi stukje!
  En ik mediteer ook, gaat best goed. Ik kreeg pas een opdracht om mijn ademhaling tot 21 te tellen en telkens als je afgeleid was moest je opnieuw beginnen. Ging gewoon in een ruk door tot 21, was een eitje hahaha. Heerlijk! Ik probeer wel eens 1 ademhaling per minuut te doen, normaal zit ik op 8, dan ga ik naar 6, 4 ,3, 2, 1. Maar dat is echt ontzettend moeilijk en hou ik ook niet lang vol. Maar het feit dat ik dan alleen met ademhalen bezig ben is al voldoende voor me. Het is ook goed voor je hart-coherentie, en werkt tegen stress en depressies. Ik heb nog een goed e-boekje over ademhalen, het heet verademing. Als je het eens wilt lezen, moet je me maar ff mailen. Heel interessant!

  En idd iedereen heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen wereld en werkelijkheid en die is anders dan die van jou.

 • Reageer Sas 13/12/2013

  Wat een leuke update weer, je schrijft altijd zo leuk. Echt een inspiratie voor mij 🙂

  Dat mediteren he, dat probeer ik dus ook altijd. Met de nadruk op proberen. Lukt voor geen ene meter.

 • Reageer Djoeke 15/12/2013

  Wat goed om te lezen dat het beter met je gaat!

  Een wijze les van mijn moeder waar ik aan moest denken bij t lezen: geluk is een momentopname, je kunt niet voortdurend ‘gelukkig’ zijn (vergelijkbaar met bijvoorbeeld euforisch zijn). Probeer te streven naar ‘tevreden’. Werkt goed voor mij!

 • Reageer Femke 15/12/2013

  Oh man, dat internet he. Ik las soms gewoon ff een pauze in. Dan lees ik even geen blogs meer, geen Twitter meer, geen Instagram meer, EVEN NIKS. Anders ben ik bang voor een soort meltdown-information-overload in mijn hoofd. Die pauze heb ik vandaag opgeheven overigens. En mediteren werkt echt. Ik viel wel bijna in slaap bij mijn eerste poging, maar toen werd me verteld dat dat juist niet erg is, omdat het inhoudt dat je echt ontspannen bent.

  Goed om te lezen dat je je goed voelt, en meer begrip en rust hebt! 🙂

 • Reageer Marcella 16/12/2013

  Wat fijn dat je happy bent, goed om te lezen! Dat moet je juist vertellen vind ik, word ik ook blij van 🙂 Goed dat je probeert te mediteren, lijkt me voor mij ook goed om wat meer rust te vinden, maar misschien moet ik de iPad eerst maar eens vaker laten liggen. Heb nog veel boeken te lezen, ook heerlijke ontspanning!

 • Reageer Nooms 20/12/2013

  Hee jij leest ook de Flow, leuk!!

 • Laat een reactie achter