50 euro per week, moeilijk hoor

19/01/2014 - 26 reacties

image

Fieuw jongens. Dat viel dus niet mee, de eerste week. Tot donderdag had ik nog steeds weinig uitgegeven, alleen brood voor 1 euro. Maar donderdag op werk ging het mis. Ik had genoeg lunch mee, en toch had ik zin in iets lekkers. Iets heel lekkers.  Iets zoets. Iets hartigs. Dus kocht ik in mijn pauze bij de Jumbo een kaascroissantje. En een pakje koekjes.

Verder had ik afgelopen week een behoorlijke crave. Woensdag nam ik een Tripple Cheeseburger (lekker jongens, niet normaal). Vrijdag at LOML met een klant in de stad dus besloot ik het mezelf makkelijk te maken; ik at een steak & cheese van de Subway.

In totaal was de schade van week 1……: 51,05 (ik zit op die verdomde Imac van LOML, hoe maak ik in hemelsnaam een euro teken hierop???).

Een beetje erboven dus. Shit. Als ik niet de Tripple cheeseburger had genomen zat ik eronder, en at ik nog gezond ook. (MAAR HIJ WAS HET WEL ZO WAARD JONGENS!!).  Maris vroeg mij bij het vorige stukje of ik ook luiers mee tel, vlees of aardappelen. Luiers tel ik uiteraard ook mee, alleen heb ik 2 weken geleden flink in geslagen met luiers, dus die hoef ik nu nog niet te kopen. Verder eten wij doordeweeks weinig vlees en geen aardappelen, rijst, pasta of brood. Deze producten heb ik overigens wel al in huis. Ik reken dus alleen de boodschappen die ik echt uitgeef, zeg maar.

Voor aankomende week hebben we al boodschappen gehaald. LOML had vandaag boodschappen gehaald bij de Lidl voor 19,33. Gisteren had ik wat lekkere hapjes gehaald op de markt. De kosten had ik opgeschreven. Bedragen van 6, 5, 10, en 1 euro. En daar is dus ook meteen mijn probleem. Ik ben zo’n iemand die bij de Ikea helemaal losgaat “tis zo goedkoop! Maar 2 euro voor een kussenhoes!” en vervolgens 100 euro bij de kassa moet afrekenen. Hetzelfde overkwam mij dus gisteren bij de markt.

Deze week heb ik al uitgegeven aan boodschappen:….51,47.

Echt serieus; hoe doen mensen die echt alleen maar 50 euro per week te besteden hebben dit? Of is dat meteen het punt..dat ik weet dat ik toch wel meer kan/mag uitgeven en daar dus onbewust rekening mee houd? Wat denken jullie?
(vraag aan het einde van je blog stellen, zo hipster!).

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Iris - Run with fashion 19/01/2014

  Ik denk dat het ermee te maken heeft dat je weet dat het niet heel erg is als je een euro extra uitgeeft, maar ook welke dingen je echt nodig hebt en of je waarde hecht aan merken. Ik gaf vorig jaar nog geen 20 euro per week uit, maar ik at dan wel een aantal dagen in de week hetzelfde (wat ik overigens helemaal geen probleem vind). Nu haal ik het voor een tientje, maar dat komt omdat ik 4 van de 7 dagen op stage mee-eet, haha.

 • Reageer Paulien 19/01/2014

  Plannen wat we eten helpt hier enorm. Ik maak braaf een weekmenu adhv aanbiedingen en seizoensproducten. Drie of vier keer per week vegetarisch, een keertje twee dagen eten van een gerecht en alles vers maken zonder pakje of zakje. Frisdrank en chips alleen voor het weekend (ook nog eens heel fijn voor de lijn) en geen dingen in de aanbieding kopen die je anders ook niet koopt.
  Maar ik merk wel dat het best lastig is om onder die 50 te blijven als je veel fruit en groente eet en ook her en der wat biologische producten. Denk dat we gemiddeld toch wel op 55 per week zitten. Omdat die paar euro voor ons niet uitmaken zal het idd zo zijn dat we er niet wakker van liggen als we het budget hebben overschreden.

 • Reageer Manja 19/01/2014

  Het belangrijkste is dat je er bewust mee bezig bent. Het moet nog wennen, ik denk dat je over een paar weken heel anders inkoopt.

  Ik denk dat ik er ook maar eens aan moet. Ik heb afgelopen maand mijn hele eindejaarsuitkering uitgegeven aan vanalles en nog wat, ipv sparen wat ik normaal doe, slik… Al die spullen hoef i nu niet meer te kopen 😉

 • Reageer Suzanne 19/01/2014

  Lol, ‘zo hipster’. 😀 Ik doe het niet beter dus kan geen goed advies geven maar ken wel veel tips. Zo is het plannen van een weekmenu op basis van aanbiedingen een aanrader. Daar moet je je dan wel aan houden. Ook is freezer cooking (heel veel in 1 keer maken en in porties invriezen) een besparingstip.

 • Reageer Sylvia 19/01/2014

  ”Verder eten wij doordeweeks weinig vlees en geen aardappelen, rijst, pasta of brood.” Ik zit m’n hoofd te breken over wat dan wel, verlos me! 😉

  • Reageer Des 19/01/2014

   Groente en vis! En zoete aardappelen,

 • Reageer Maaike 19/01/2014

  freakin hell… ik denk niet dat ik dat zou kunnen…

 • Reageer Maris 19/01/2014

  Ik vind het knap alsnog hoor. 50 euro is niet veel. En je hebt nu een kindje he 🙂 Meeste mensen met 50 euro per week hebben geen kind. Wij zitten dus op zo’n 350 euro per maand. gemiddeld zo’n 80/90 euro per week. Vind ik echt helemaal super en heb niet het gevoel dat ik onwijs veel moet laten ervoor.

 • Reageer amine 19/01/2014

  Als je dan weeet dat er mensen zijn met een gezin met 2 kinderen die per week nog geen 30euro te besteden hebben dan voel je je plots toch wel heel gezegend

 • Reageer ori 19/01/2014

  Des, ik pin elke week een bedrag. En doe dan alsof het mijn laatste geld is. Pinpas heb ik in een aparte vakje in mijn tas. S

 • Reageer Marjolein - vandiedingendus.nl 19/01/2014

  Oke, maar waarom probeer je maar 50 euro per week uit te geven? Ik vind het wel super knap hoor, weet niet of ik het zelf zou redden en zeker niet met een kindje, maar toch. Ik heb dat op de markt ook. Daar is het fruit en groente natuurlijk goedkoper, en koop ik uiteindelijk veel te veel (omdat het zo goedkoop is !?)

 • Reageer Madelon 19/01/2014

  Ik ben ook nieuwsgierig wat je dan zoal eet door de week. Maak eens een WDWE? 😀
  En fn + 2 = € hihi.

  • Reageer Des 19/01/2014

   Groente en vis vooral! En zoete aardappelen

   • Reageer Marieke 19/01/2014

    Ik zat ook al te piekeren wat je dan wel eet haha!

 • Reageer tam 19/01/2014

  Knap hoor. Ik ben alleen en het geld vliegt er bij mij doorheen. En ik gooi zoveel weg. Ik probeer geen onzin dingen meer te kopen, hahah zoals kussenhoesjes.

 • Reageer blauwesokken 19/01/2014

  Nou ik vind het knap!!! en je bent je heel goed bewust waardoor je net boven de 50 euro zit dus daar zit het “probleem” niet. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij/jullie als avondeten eten in een week? Aangezien jullie nauwelijks rijst, pasta en brood eten… wat eet je in plaats van brood?

  Ik heb werkelijk geen idee wat wij eigenlijk uitgeven aan boodschappen… mijn vriend doet meestal de boodschappen. Hij is best wel prijsbewust en koopt nooit zomaar koekjes of chips (verdorie) dus denk dat het opzich wel meevalt, maar door je blogjes ben ik nu wel heel nieuwsgierig wat wij met zn tweeën uitgeven aan de boodschappen! Ik ga het ook bijhouden 🙂

 • Reageer Robin 20/01/2014

  Ik denk dat het komt omdat je het niet gewend bent van 50 euro te moeten rondkomen. Daar raak je creatief van. Wat sowieso niet meehelpt is als je buitenshuis honger krijgt, want dan ga je dingen doen zoals cheeseburgers eten :P, je moet gewoon veel meer nadenken over wat je doet en gaat doen. Kwestie van meer oefenen!

 • Reageer Jennn 20/01/2014

  Respect hoor, wij redden dat zonder kind nog niet eens!

 • Reageer Maai 20/01/2014

  Ik denk dat we het best zouden kunnen. Net als jij. Als het zou moeten. Want denk dat dat inderdaad het verschil is. Dat je weet dat je het wel hebt. Ik ben trouwens weel heel benieuwd naar jouw recepten. Ik wil graag minder aardappelen enzo maar wat maak je dan? Wat maak jij?

 • Reageer Lenneke 21/01/2014

  Denk dat het er wel mee te maken heeft dat je weet dat je dat eurootje extra ook best kan uitgeven. Als je echt maar 50EU hebt, moet je er simpelweg gewoon mee rondkomen, dus zul je dingen eerder laten en zo… En: oefening baart kunst!

 • Reageer Sas 21/01/2014

  Wel goed dat je er bewust mee bezig bent!

 • Reageer cuisineceline 21/01/2014

  Wow, dit is echt veel moeilijker dan het lijkt denk ik!

 • Reageer Marcella 21/01/2014

  En toch koop je nog zoveel minder dan ik. Vind het nog best knap, haha. Maar naast die aardappelen en pasta waar anderen al om vroegen mis ik ook de zuivel. Of was dat ook al in een andere ronde gehaald. Wat heb je veeeeeel gezonde dingen in huis vooral!

 • Reageer Laura 23/01/2014

  Het euroteken kan je maken door alt + 2 te doen (als daar het euroteken bij staat maar ik denk het wel. Bij mij in ieder geval).

  Knap dat je het probeert, ik kan het voor ons tweeën ook niet (maar wel als ik alleen ben en geen wc-papier of schoonmaakmiddel of meer van die ellende nodig heb)

 • Reageer Styling Note 26/01/2014

  Gewoon aan het begin van de maand je boodschappengeld pinnen en in een apart huishoudportemonneetje doen, en zonder pinpas je boodschappen doen 😉 Heel ouderwets, maar werkt voor mij perfect. Wordt ik niet misleid door het tweetal nulletjes wat nog op mijn bankrekening staat (waar mijn vaste lasten nog vanaf moeten die ik op dat moment altijd ‘even’ vergeet) en zie ik precies het bedrag waarmee ik het tot het eind van de maand nog mee moet doen.

 • Reageer Jergolina 16/12/2017

  Ik leef van 25 euro per week.
  Ik heb het zwaar,maar ik ben het gewent.
  Het kan wel,als je maar op aanbiedingen let.

 • Laat een reactie achter