Doe ik gewoon. Een challenge.

12/01/2014 - 16 reacties

image

Bij Fleur las ik iets over de Buy Nothing new challenge. ย Een hele maand geen nieuwe kleren kopen. Een makkie voor mij, dacht ik. Want echt: er gaan maanden voorbij voordat ik iets nieuws koop. Een: ik heb een hekel aan shoppen. Twee: ik denk heel vaak: ja maar ik heb al een zwart/geel/wit/rood truitje, dus het zoveelste nieuwe truitje voegt niets toe. 3. ik word, in tegenstelling tot de rest van het vrouwelijke volk, niet geil van een nieuw paar schoenen en 4. shoppen is gewoon niet aan mij besteed. Ik heb uitgerekend dat ik vorig jaar ruim genomen voor 400 euro het hele jaar heb geshopt. Inclusief kleren voor LOML. Ik vroeg wat vriendinnen of ze dit veel vonden en iedereen zei van niet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik 400 euro nog veel vind, ik heb ook nog eens een overvolle klerenkast. Iets klopt er hier niet menschen.

Enfin; 1 van mijn goede voornemens was beter met geld omgaan. Ik kan goed met geld omgaan, dat durf ik best van mezelf te zeggen, maar het kan beter. Met collega’s hadden we het laatst eens over hoeveel we ongeveer uitgeven aan boodschappen per week. We waren het allemaal eens: met 50 euro per week zou je kunnen rondkomen en dan eet je nog gezond ook.

Zie hier: een uitdaging voor mezelf. Vanaf vandaag, 12 januari 2014, zal ik proberen 50 euro per week aan boodschappen uit te geven. Vier weken lang, en dus niet meer dan 200 euro in totaal zal uitgeven. Dit zijn uiteraard de boodschappen voor LOML, kleine A. en ik (beetje sneu als ik zou zeggen “zeg kleine A, koop lekker zelf je luiers”).
Zal het lukken? Zo nee: waar gaat het dan mis? Zo ja: waarom heb ik dan toch aan het eind van de maand het gevoel dat ik teveel geld uitgeef (lees: te weinig overhoud?).

Vandaag hebben we voor de hele week boodschappen gedaan. Tenminste dat is de bedoeling. Kleine aantekening: bij Saar won ik de ‘Clean the clutter and yes your Desire‘ programma. Een onderdeel van dit programma is ook het “schoonmaken” ย van je lichaam (lees: detox) waardoor ik vandaag net wat andere boodschappen heb gedaan dan anders (de linzen bijvoorbeeld zou ik niet kopen, en dat is wel 3 euro in totaal). Omdat LOML en ik morgen beginnen met detoxen, besloten we vanavond nog los te gaan en een philly cheese steak sandwich te eten (serieus; het lekkere broodje ever), en heb ik ook 9 euro aan vlees uitgegeven (iets wat ik normaal dus ook niet zou kopen).

Totaal uitgegeven: 40,35. Godver, dat gaat snel zeg.

Ik zal proberen volgende week zondag weer een stukje te schrijven of ik me inderdaad aan de 50 euro heb gehouden.
(SPANNEND…!!)

 

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Sylvia 12/01/2014

  Ben benieuwd! Zet ‘m op ๐Ÿ™‚

 • Reageer Maaika 12/01/2014

  Serieus… niet handig om dat filmpje te kijken als je trek hebt… hongerrrrrrrrr… heel veel succes!!!

 • Reageer Manja 12/01/2014

  oeehh spannend en leuk!
  Ik probeer er ook altijd op te letten, maar vriendlief vind dat je niet moet bezuinigen op eten en niet moeilijk moet doen, geld heb je om uit te geven en de economie stimuleren, ik ben het er niet echt mee eens, maar ja soms wel (als ik weer eens een broek heb gekocht hihi).

  Groente en fruit koop ik trouwens altijd bij de Turk of op de markt. Toen ik nog studeerde moest ik het op een moment met 60 in de maand doen! Is me ook gelukt, zonder dat ik dacht dat ik tekort kwam.

 • Reageer Elise 12/01/2014

  leuk ๐Ÿ™‚ ik ben ook benieuwd! ik doe echt maar wat met geld, maar het gaat altijd wel goed ๐Ÿ˜› maar ik ben ook wel benieuwd hoe het zou gaan als ik er wel op zou letten.

 • Reageer Kauthar 12/01/2014

  Ik heb het filmpje van dat steakbroodje bekeken. En nu heb ik zin in een tosti. Ik denk dat ik die ga maken ook. Oeps. Leuke challenge, ik ben benieuwd!

 • Reageer Linda 13/01/2014

  Good luck!
  Ik ben wel benieuwd of het je gaat lukken. En ik lees graag mee. Ik heb namelijk voor februari een buy nothing new maand gepland!

 • Reageer Maris 13/01/2014

  Heb dat ook ooit gedaan. Een boodschappen battle. Staat op m’n blog. Maar ik kwam uit op 270 euro totaal. Dat was inc luiers etc. Tegenwoordig is het ongeveer 350 per maand. We hebben er nu ook nog een kindje bij. Maar ik zie op jouw lijstje helemaal nog geen luiers en geen vlees? Wat eet je dan de hele week? Groente en aardappelen?

  • Reageer Des 16/01/2014

   luiers heb ik nog in huis, vlees eten we heel weinig en doordeweeks geen pasta/groente/aardappel en rijst.

 • Reageer Maai 13/01/2014

  Oeh, ben benieuwd. Ik denk ook echt dat het kan maar ons lukt het niet. Misschien ook eens een uitdaging aan gaan. En wat betreft shoppen, ik kan je de hand schudden, die zou ik ik ok mijn sloffen halen, ik haat shoppen ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Eva 13/01/2014

  Wat goed! Ik probeer het wel regelmatig, houd het dan twee of drie weken vol en dan BAM geen zin meer en dan maar weer elke dag even naar de AH waardoor het dan nog 3x zo duur wordt ongeveer. Scheelt sindskort wel een hoop dat we geen vlees meer eten, als we wel vlees eten is het van de bio-slager maar die is ZO ONWIJS duur dat we dat maar 1x per week doen.

 • Reageer Lisa 13/01/2014

  Ik ben benieuwd! Lijkt mij wel vet moeilijk voor een gezin, ik eet in mijn eentje al voor zeker dertig euro per week. Maar goed, ik eet volgens mijn ouders dan ook ontzettend boven mijn stand. Succes!

 • Reageer Marcella 13/01/2014

  Wij geven samen al meer uit dan โ‚ฌ50, maar ik ben ervan overtuigd dat ’t minder moet kunnen. Ik ben benieuwd hoe het je af gaat, succes!

 • Reageer sterrie 13/01/2014

  Wat goed Des, hoop dat ’t je lukt! Ik moet zeggen dat het ons niet lukt met 50 euro per week, en dan heb ik ’t alleen nog maar over het eten (met de luiers e.d. erbij… aarrrghhh!). Maar ik let er wel op dat ik niet ‘onnodige’ dingen koop en kijk naar de aanbiedingen. Ben benieuwd naar je volgende stukje!

 • Reageer Marieke 14/01/2014

  Ohh wat een pittige challenge! Ik let bij het boodschappen doen echt NOOIT op mijn geld en wij gaan ook echt te vaak per week, dan gaat het helemaal hard. Ben benieuwd hoe het je vergaat.

 • Reageer Suzanne 17/01/2014

  Wat een leuke challenge, dat is ook wel wat voor mij. Krankzinnig wat je uiteindelijk bij de kassa afrekent als je niet een beetje oplet. Helaas geen Lidl of Bas in de buurt hier, alleen een AH. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg, succes!

 • Reageer Sas 18/01/2014

  Succes ermee!

 • Laat een reactie achter