Haken, lekker zen

17/01/2014 - 14 reacties

image

Haken. Ook zoiets dus.
Ik schreef al eerder een stukje wat ik allemaal wou doen voordat ik 30 ben. Een striptease geven (nog steeds niets, tot grote teleurstelling van LOML ) en een deken haken.

Welnu, ik ben 30 en ook die deken is er nog steeds niet. Wel kan ik dus eindelijk haken. Of nou ja “kan”….das ook zo’n groot woord he. Van clubcakemaatje Robin kreeg ik links doorgestuurd van hele handige blogs die je precies uitleggen hoe je moet haken. En zijn er een boel hoor, djies. Google maar eens “haakpatronen”. Of check eens op Pinterest (deze van Saar bijvoorbeeld). De mooiste vrolijkste dekens zie je voorbij komen.

Maar goed, ik ging dus keihard aan de slag met mijn haaknaald (2,5) en bolletjes wol. En warempel; het is inderdaad niet heel moeilijk. Een vaste, een losse, een halve vaste, een keerom losse, stokjes, dubbele stokjes, halve stokjes, rondjes, streepjes: vraag het mij, en ik kan het voor je haken.

Goed dacht ik. Ik weet de steken; ik kan nu alles. Geef mij maar een patroon voor een sjaal. Ik wil ook zo’n hippe moeder zijn die lekker nonchalant kan zeggen “dat leuke mutsje en sjaaltje en babyslofjes met knallende kleuren die kleine A. nu aanheeft? Oh die heb ik een half uurtje gehaakt joh, was zo klaar”.

Maar niet dus. Mijn sjaal ging scheef. Ik deed dappere pogingen voor dekens en ook die liepen op niets uit. Ik weet wel waar het inmiddels aan ligt. Ik raak afgeleid. Of door het kijken van GTST of omdat Totoro en Badu het nodig vinden om met de bolletjes wol te spelen. En patronen lezen; ook zoiets dus. “Maak een stokje in dezelfde steek, haak samen 1 halve stokje, in een losse, en een toer, keer je werkje om xxxx oooooo en herhaal dit 2x”.  Echt, WAT????

deshaken

Ik word hier zo zen van he, zei ik van de week met een glimlach tegen LOML. Ik word zo langzamerhand helemaal niet zen; ik werd woest. En agressief. En met een draadje in mijn ene hand, en de haaknaald in mijn andere hand, half kijkend op de ipad, maakte ik alleen maar opmerkingen als  “VERDOMME, 1 HAAKJE, 1 LOSSE, WAT BEDOELT ZE NOU, WAT BEDOELT ZE NOU ECHT???”.

Maaaaaaaar jongens.
Om het positief af te sluiten zo vlak voor het weekend: eindelijk heb ik het nu door. Ik ben nu bezig met deze deken. Binnen 8 maanden moet ie af.
(Lekker zen he).

ps. blogpareltje
ps2: volgde iemand heel vroeger Suzanne van Purecuteness.nl? Ik heb haar dus eindelijk teruggevonden!

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Suzanne 17/01/2014

  Hihi! Ik voel me nu net een fossiel whaha! 😀

  • Reageer Des 17/01/2014

   haha, wees vereerd! Een oldschool blogger, je was 1 van de eerste!

 • Reageer Nicole 17/01/2014

  Hahaha 😀 Dit had ik met breien, was ik ook aan begonnen omdat ik dacht dat het ‘ontspannend’ zou zijn. Uiteindelijk zat ik met een reusachtige (per ongeluk steken erbij breien: ik kan dat) babymuts vol gaten en heel veel pijn in mijn nek en schouders, omdat ik de naalden steeds heel krampachtig onder mijn oksels klemde. Hele weekend naar de kloot’n. NOOITMEER

 • Reageer Olga 17/01/2014

  Iedere avond een paar banen haken en je bent er zo!

 • Reageer Maris 17/01/2014

  Hihi gewoon weer afhalen en weer opnieuw beginnen. En oefenen. En ineens heb je het. Been there done that. Mijn deken ging 6 keer uit elkaar en opnieuw in een bolletje. Maar hij is er nu en ik ben er onwijs blij mee. En daarna maakte ik ineens in een half uur een sjaal en in Nog een half uur een muts. Komt goed dus 🙂

 • Reageer Riz 17/01/2014

  Ik haak ook… geleerd van saar.. Dus je moet in de leer bij haar.. echt zij weet allus over haken….
  Kom bij onze haakclub.. voel ik me niet de enige noob.. Haken voor dummies, ik kan het geschreven hebben, of nou ja niet maar lezen ja dat dan wel.

  Ooit, heb ik mijn grannysquare deken, vast als ik zelf een granny ben. Dan is die deken net af en ga ik dood.. wel onder die deken. zoiets.. In een schommelstoel

 • Reageer Mique 17/01/2014

  Bedankt voor het compliment over mijn blog onderaan het artikel, moest er van blozen 🙂

 • Reageer Madelon 18/01/2014

  Ik krijg jeuk van je. Is maar goed dat al mijn haakspullen opgeborgen zijn in de kelder :$

 • Reageer Sas 18/01/2014

  Haha ik zou er ook agressief van worden. Dus ik begin er niet aan 😉

 • Reageer Marcella 19/01/2014

  Haken, niks voor mij hoor. Ben niet zo goed met dat soort dingen. Ik ga wel lekker fietsen of zwemmen ofzo.

 • Reageer Robin 19/01/2014

  Toch maar die striptease dan? 😛

 • Reageer Rosanneke 21/01/2014

  Ha, ik had Suzanne ook weer gevonden, echt leuk om weer te zien hoe het met haar is!
  Ik heb me voor 2014 ook voorgenomen om te leren haken. Maar so far, not good..Kan je te dom zijn voor deze hobby? Ik.Snap.Het.Gewoon.Niet. Mag ik bij jou op les?

 • Reageer Femke 22/01/2014

  NOU ik ben dus ook begonnen met haken maar wat een schijttakkehobby is dat zeg! Ik word er dus echt een beetje agressief van. (Vooral omdat iedereen roept hoe makkelijk het is.) Breien snap ik, heb ik tenminste beide handen aan vol. Maar dit, dit vind ik stiekem nog best wel moeilijk.

  Dus die grannysquaredeken die ik zo graag wil maken loopt denk ik een jaar of wat vertraging op. Ik ben heel benieuwd naar je haak-resultaten, hou me op de hoogte!

  (En wat is je haar mooi! :O)

 • Reageer Marieke 22/01/2014

  Ik wil het ook kunnen… Briljante foto van jou met die iPad, haha!

 • Laat een reactie achter