Ik (LOML en ik) hebben een groot probleem

10/01/2014 - 20 reacties

bedblog

Helemaal nergens om, maar LOML en ik hebben nu echt een groot probleem.
Of nouja: eigenlijk heb ik een groot probleem, maar als ik een groot probleem, heeft LOML dat logischerwijs ook.

Ik slaap namelijk niet heel lekker de laatste tijd. Ik word ’s nachts wakker door een paar dingen:
– ik heb het koud;
– ik lig in de greppel;
– zou kleine A. nog in zijn bed liggen? (dat hij bijvoorbeeld ontvoerd is door aliens, dat kan. Kleine A. zou ook geen nee zeggen; hij zou schaterlachend mee gaan op dat ruimteschip, zo goed ken ik hem nou wel).

Over dat koud hebben en in de greppel liggen dus. LOML en ik hadden eindelijk de discussie over het met aparte dekens slapen opgelost (lees: ik zei dat ik het er niet meer over wou hebben). Ik dacht: we slapen nog lang en gelukkig. Maar nee; LOML vindt het nu opeens heel fijn om midden in de nacht naar de andere kant van het bed te rollen en de dekens strak vast te houden.

Ik houd echter de deken ook vast, waardoor de deken dus in het midden strak bol gaat staan. Snappen jullie dat? Het is belangrijk dat jullie dit slapen, lieve lezeresjes van mij, want anders heeft het stukje geen zin (en kan ik nu net zo goed aan het werk gaan).
Omdat de deken dus bol gaat staan, krijg ik het dus koud aan mijn rug.  LOML niet. Die slaapt gerust door, ook al zou Noord Korea ons nuclair aanvallen.

Goed, ik schuif vervolgens wat meer naar LOML toe, zo ben ik: altijd bereid om water bij de wijn te doen. Met als gevolg dat ik dus in de greppel lig.  De greppel. De peacekeeping buffer zone. Geloof mij; bij ons is het alles behalve peacefull. En dat is; ik geef het maar gewoon toe, mijn schuld. Toen we het bed kochten dacht ik namelijk zo slim te zijn door twee matrassen apart te kopen ipv 1 groot matras. Hierbij een waarschuwing voor alle pas samenwonende stelletjes die nog een bed moet kopen: DOE. DIT. NIET.  Omdat we altijd in het midden van het bed “beginnen”  (dit klinkt raar, maar ik bedoel dus met het SLAPEN he), is dat een beetje doorgezakt. Gevolg: ik lig elke nacht wakker van een koude rug en omdat ik in een greppel lig.

Kortom: we hebben een groot probleem. Nouja, ik heb een groot probleem. Dit kan echt niet zo langer. Ik heb mijn dertiende maand opzij gezet want geloof mij menschen:dat nieuwe bed gaat er komen.
En we sliepen nog lang en gelukkig,

Ps. Kleine A. slaapt altijd overdwars. Ik heb nu al medelijden met zjin toekomstige vriendin (of vriend; ik ben zeer ruimdenkend).
ps2. ik schreef ook nog eens stukje vooor de Groningerkrant. Gaat over hoe snel je terug moet reageren als iemand je een mail of een appje stuurt. Iets over na te denken toch?! Dacht ik.

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Food Love and Happiness 10/01/2014

  Herkenbaar! Alleen ben ik die irritante persoon die de hele deken nodig heeft (ja een 2 persoonsdeken). En eigenlijk ook wel het hele bed. Maar goed dat ik niet meer samen woon;)

 • Reageer Sigrid 10/01/2014

  oh des, maar die fout van een greppelbed… Ik ‘bestel’ in een hotel ook altijd maar een kamer met een heel bed (ik bedoel dus een heel matras) omdat ik nogal mobiel ben als ik slaap en het daardoor al vaak is voorgekomen dat ik bij twee losse matrassen dus in de greppel lig of (nog erger) twee bedden (als de onderkant ook los is) uitklaar schuif en midden in de nacht op de grond lig :’) tussen twee bedden in dus…

  Maar ik heb ook een tip voor samengaanwonende stellen: koop geen boxspring waarvan de onderkant ook één deel is. want dat past dus nooit (door trapgaten enzo). nadeel: als je een klein bed neemt (zoals wij) dan bestaat er dus geen boxspring van 70 cm breed. LASTIG

 • Reageer Anne 10/01/2014

  oh god, de greppel… Koude ruggen… Bollende dekens. No, horror nights gegarandeerd. Maar jullie kunnen tenminste nog redelijk ongeschonden samen in 1 bed liggen. Dat kan ik dus niet met mijn vriend *openbaring* ik sla in mijn slaap blijkbaar nogal hard. Resultaat: vriendje durft niet in mijn buurt te komen en we slapen dus in losse bedden… Maar goed, ik hoop voor jullie dat een nieuw bed uitkomst gaat bieden. Misschien meteen wat extra dekens bij doen dan 😉

 • Reageer Sas 10/01/2014

  Die greppel.. Op vakantie altijd DRAMA.
  Wij hebben nu sinds een aantal jaren een topper erop liggen, geen greppels meer dus voor ons 🙂 Echt een aanrader, hoef je ook niet echt een nieuw bed te kopen ^^

 • Reageer Indira 10/01/2014

  Dat plaatje liet ik laatst ook aan mijn vriend zien en hij moest er net zo hard om lachen als ik. Hij klopt namelijk helemaal, hihi.

 • Reageer Wen. 10/01/2014

  1 matras kan dus alleen als je allebei even zwaar bent schijnt. Daarom hebben wij 2 matrassen. Ook MET een greppel, maar daar ligt grote E. dan meestal in 😉 En zo’n ding voor ertussen vind ik te duur en dat zal vast niet werken 😛

 • Reageer Riz 10/01/2014

  Oef herkenbaar.. althans die ene keer dat ik in het bed van mn broer sliep… ik rolde zo hop de greppel in.. En het erge is ook nog, ze hebben een schuifmatras.. waardoor ik uiteindelijk op een hard lattenbodem lag…. Ik ga nooit meer op hun huis passen in de vakantie nooit meer..

 • Reageer Susanne 10/01/2014

  Ja die strakke bol hahaha! Ik heb tegenwoordig heel sexy een sweatshirt aan 🙂

 • Reageer Laura 10/01/2014

  Zo herkenbaar. Nou ja, voor mijn vriend dan. Ik slaap altijd als een roosje terwijl hij me regelmatig aan de kant moet rollen (ik vind hem ook in slaap erg lief namelijk) en terwijl hij moet vechten om wat van de deken te houden. O ja, wij hebben geen greppel gelukkig. Maar goed, ik heb toch al nergens last van.

 • Reageer Eva 10/01/2014

  Die greppel komt omdat de matrassen dan een beetje uitelkaar geschoven zijn. Kwestie van weer even tegen elkaar aanduwen en klaar is kees 🙂

 • Reageer Maai 10/01/2014

  Hahahahaha weer zooo herkenbaar. Ik heb het ook altijd koud. Wij hebben geen greppel, want zeer luxe bed maar iets te luxe. Kan omhoog en omlaag. Dus toch greppel bij hoofd einde. En tja, die deken kwestie…. Succes 🙂

 • Reageer Nathalie 10/01/2014

  Ik heb één woord voor je: TOPDEKMATRAS! Dat zou moeten helpen!
  Wij hebben een kingsize bed met 2 aparte boxspingsmatrassen met daar bovenop zo’n hele topdekmatras. Dit werkt prima, alleen om de tijd even alles netjes duwen maar je ligt nooit echt in een greppel 😉

  Ik snap het ding met de deken volledig! Mijn vriend rolt op z’n zij met de deken strak geklemt… inmiddels heb ik al een soort buitenaardse sixth sense ontwikkeld waardoor ik als een ninja ook de deken strak vastklem op zo’n moment – hoe vast ik ook sliep.
  Ik deel de pijn van de koude rug maar heb er inmiddels een soort trukje voor gevonden. Ik lig dan dus ook ook mijn zij, rol even een kwart slagje terug naar het midden en dan opnieuw op mijn zij. Op die manier is je rug toch weer voor minstens de helft bedenkt normaal gezien.

 • Reageer Aline 10/01/2014

  Haahahahahhahaha (volgens bestaan alle reacties die ik bij jou achterlaat voor 90% uit ‘hahahahah’) oh die greppel, WAT EEN HEL. Wij hebben dat gelukkig alleen nog maar op vakantie meegemaakt. Thuis ben ik gewoon een kutwijf in bed (terwijl we SLAPEN dus he, dat vieze doorgedenk ook altijd) want ik trek gewoon heel hard de dekens naar me toe en eis alle ruimte op. Vriendje slaapt toch wel door, daar kun je een kanon bij afschieten. (Oh en ik zag dus even voor me hoe A. dat ruimteschip op ging met dat lachende gezichtje van hem en dat maakte mij aan het lachen :’) )

 • Reageer meike 11/01/2014

  Jup, superherkenbaar dit. (behalve de 2 losse matrassen, die heb ik in mijn vorige relatie al afgeschaft) Mijn vriend en ik hebben nu elk een tweepersoons dekbed. Dit leek de oplossing, maar creëerde weer een nieuw probleem: Ophopende dekens in het midden. Omdat we nu zo vaak discussies hebben over wie zijn deken aan de kant van de ander opgehoopt ligt, hebben we het bed opgemeten en in het midden een sticker geplakt. Zo kunnen we direct zien wie zijn deken over de helft ligt. Beetje sneu, doch effectief!

 • Reageer Eline 11/01/2014

  Simpele oplossing: een matrastopper. Dan heb je geen greppel meer!

 • Reageer Robin 11/01/2014

  Ik voel me begenadigd als ik dit zo hoor. Ik slaap al anderhalf jaar met mijn vriendin in een krap bed en heb nooit ergens last van (zelfs niet van dat ze praat in haar slaap: vind ik zelfs best gezellig 😛 )

 • Reageer Renee 11/01/2014

  Wat fantastisch herkenbaar 🙂 ook irritant: als vriendlief het dekbed optilt al hij zich omdraait, dan komt er dus allemaal koude lucht binnen. Wurm jezelf gewoon naar de andere kant terwijl je die deken laat liggen! Topper heeft bij ons ook het probleem van de greppel opgelost. 🙂

 • Reageer Marcella 11/01/2014

  De greppel is stom! En irritant! En vervelend! Wij hebben ‘m ook, dus we sparen ook voor een nieuw bed. En ik hoop tijdens de maand Nieuw Zeeland even geen greppel in bed te treffen. Mooi ontwijkingsmechanisme 😉

 • Reageer Nine|Tree 12/01/2014

  Hahaha! In ons huishouden heet de greppel ‘the cove’, dat moet genoeg zeggen. The cove is hier ook het gevolg van dekentrekkerij, het veroveren van het gehele bedoppervlak en losslingerende ledematen. Maatregel nummer twee is ieder een apart (tweepersoons!!) dekbed. Loste veel op, maar bracht ook nieuwe problemen (lees het reeds genoemde ophopende deken ding in het midden van het bed. Hier ‘de burcht’ genoemd). Maar als we de balans opmaken heeft uiteindelijk de romantiek er niet onder geleden (misschien durf ik bijna te stellen dat het zelfs vooruit is gegaan) en zijn bovengenoemde issues een stuk minder aan de orde.
  Ik zeg: succes!

 • Reageer Bibi 17/01/2014

  Ik slaap met mijn vriend in een bed van 1.20 meter. Heel klein dus! Toch hebben we een duidelijke slaapplekverdeling. Een tijdje terug hadden wij hetzelfde probleem dat het dekbed ‘bol’ kwam te staan doordat we allebei het dekbed vasthouden. Heb uiteindelijk het probleem opgelost door onder een eenpersoondekbed te slapen met daaroverheen het tweepersoonsdekbed. Heb ik het lekker warm en kunnen we toch allebei het dekbed vasthouden!

 • Laat een reactie achter