Kind in de sneeuw

28/01/2014 - 13 reacties

aindoos

Van het weekend was er sneeuw, en even tussen jou en mij persoonlijk gesproken: ik haat sneeuw.
Nee echt.
Mijn haat tegen sneeuw gaat nog verder dan mijn haat tegen Bianca van GTST en gelooooooooooooooooof mij; dat zegt genoeg.
Zodra het sneeuwt is het eerste wat ik denk: hoe kom ik dan op werk??

Zie; ik woon namelijk in Groningen. En hier in het Groningen doen wij niet aan trams en metro’s. Nee; we nemen gewoon de fiets. En met sneeuw durf ik niet te fietsen. Ja tatta’s be like joh gewoon lekker met fiets, maar nee nee.

Ik ben gewoon bang om te vallen. En ik fiets dan met witte knokkels om het stuur. Het is ook zo verdomd lastig om precies op dat dunne streepje sneeuwvrije weg te fietsen, waar andere fietsers zo vriendelijk waren om het al sneeuwvrij voor je te maken.
Soms ga ik ook gewoon lopen. En dan die fietsers er heel stoer langs fietsen he.
Doe nou niet zo, denk ik dan. Die fietsers geven mij gewoon zo’n minachtend gevoel van tssss, jij lafaard die gewoon gaat lopen.

Hoe kom ik dan op werk, denk ik dus. Of hoe kom ik bij de winkel/stad, hoe haal ik boodschappen, met andere woorden als het sneeuwt denk ik meteen: GEEN ETEN IN HUIS!

Maar goed, afgelopen zondag lag er dus een dik pak sneeuw bij ons op het dek. En kleine A. had nog nooit van zijn hele leven sneeuw gezien.
“Kom”, zei ik tegen hem, “jij gaat eens lekker kennismaken met sneeuw”.

LOML kwam op het geniale idee om hem in een plastic doos te doen en een linnentasje fungeerde goed als trektouw. Kleine A. vond het echt geweldig. Hij kirde het helemaal uit. Hij wou wel dat ik tig rondjes liep.
Elke keer als ik weer bij de voordeur uitkwam keek hij heel sip.

Sneeuw is dus eigenlijk alleen leuk als je een kind hebt. En een plastic doos en linnen tas.
Dat en een volle koelkast.

(ik ging vanochtend naar werk en dacht dus dat er een dik pak sneeuw nog lag dus ik zit hier op werk te zweten in mijn thermolegging en regenlaarzen)

 

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Rosanneke 28/01/2014

  Die wantjes! <3<3<3
  Zweet ze 😉

 • Reageer alice 28/01/2014

  Zo herkenbaar. Mijn kind heb ik in een poppewagentje door de sneeuw heen getrokken.
  En leuk dat hij het vond.

 • Reageer Marieke 28/01/2014

  Te schattig! 🙂

  En ik sta helemaal achter jou in deze.
  IK HAAT SNEEUW. Ik durf ook niet te fietsen met sneeuw, hoor.
  Gelukkig is het hier nog sneeuwvrij 🙂

 • Reageer barbara 28/01/2014

  Hahahaa jaaa deze tatta ia inderdaad like ‘joh lekker fietsen hup hup hup’ ook al gaat dat soms trager dan lopen. maar ik snap je sneeuwhaat volledig. kijk wintersport is een ander verhaal want dan ga je er plezier van hebben, maar nederland + sneeuw = no fun.
  maar die foto plus bijbehorend bakkie avontuur van kleine A maken het wel een stuk leuker.
  (pssssst kattenbakken fungeren ook heel goed als sleetjes (dit heb ik ooit in een strip van Noortje in de Tina gelezen en toen probeerde ik het uit en het werkte als een tiet))

 • Reageer Riz 29/01/2014

  sneeuw?! waar ? oh groningen.. ja daar woon ik niet.. hier geen sneeuw… hier groene puntjes boven een donkere grond, en plassen, heel veel plassen.

 • Reageer Sas 30/01/2014

  haha cute hoor.
  Sneeuw is inderdaad leuk met kids.

 • Reageer Flaviena 30/01/2014

  Aww wat een schattiee. p.s je mag de sneeuw houden in Groningen, asjeblieft! 😛

 • Reageer LNNK 30/01/2014

  Ik ben dol op sneeuw. Het vervelende is dat ik alleen niet houd van sneeuw in combinatie met auto rijden..

 • Reageer sterrie 31/01/2014

  Ik vond jou filmpje zooooo schattig! Ik maar hopen dat wij ook sneeuw zouden krijgen… maar helaas. ’s Avonds wel sneeuw, ’s ochtends alles weer weg! :/ Ach, het komt vast nog wel een keer! En anders gaan we lekker zwemmen met onze mannekes! 😛

  • Reageer Des 01/02/2014

   ohh ja zwemmen, dat is ook al zo leuk!!

 • Reageer Marloes 01/02/2014

  Haha! Ik ben ook niet zo van de sneeuw. 🙂 beter blijf je dan gewoon in bed 🙂

 • Reageer Food Love and Happiness 02/02/2014

  Adam is echt de schattigste! En Des, I hear ya… Ik HAAT sneeuw ook. En ik ben toch echt een hollander haha. Ik heb geen kind, dus dan is sneeuw ook dan niet leuk. Fietsen door sneeuw is the worst, hoe kan het dat iedereen er door heen kan crossen en ik altijd glibber en val (zal de angst zijn, zo ver was ik al). Maar toch…fingers crossed dat er dit jaar hier geen sneeuw valt (want hier in Enschede moeten we ook gewoon op de fiets)!

 • Reageer Indira 03/02/2014

  Zo schattig! Ik ging met mijn broertje ook spelen in de sneeuw (hij is nu 5) en dan was het wel leuk, maar blij als ik weer binnen was!
  (Ik hou ook echt totaal niet van sneeuw… Ik ben dan ook blij dat ik nog geen vlokje heb gezien!!!)

 • Laat een reactie achter