Wat ik eet doordeweeks

23/01/2014 - 27 reacties

image

“Wat eet je dan wel”, vroegen jullie massaal op onderstaand stukje.  Nou mopperds, ik ben natuurlijk ook niet beroerd om jullie antwoord te geven.

Ik schreef dat ik gestopt ben met doordeweeks brood eten.  Ik kan overigens niet geloven dat dat alweer zolang geleden is. Ik mis brood wel moet ik eerlijk zeggen; ik zal daar nog wel ff wat over vertellen straks.

Doordeweeks eet ik dus geen pasta, brood, rijst en aardappelen. Blijft dus over: groente en vis (en chocola). En oja; vlees (de lamskotoletten gekruid door mijn moeder, NJAMMIE) eet ik ook nog.  En echt jongens; zo moeilijk is dat niet:

 • soep! Een soep kan iedereen maken. Snijden, in de pan gooien en klaar. Deze broccoli en zoete aardappelsoep bijvoorbeeld. Pompoensoep (het is nog steeds winter, dus het mag!). Vissoep, ook heel lekker. Ik bedoel: bedenk een soep en het bestaat ( chocolade soep! echt! ik zou erin duiken en er nooit meer uit gaan).
 • als een soep niet voldoende is en je wilt er iets “hartigs” bij (LOML blijft een marokkaan en moet overal brood bij eten bijvoorbeeld); dan kun je chapati’s maken. Ik maak het met speltmeel. Omdat de soep immers toch een kwestie is van alles in de pan gooien en wachten kun je in de tussentijd net zo goed de chapati’s maken.
 • zoete aardappel eet ik overigens wel. Heerlijk. Deze chips heb ik net ontdekt. Zelf strooi ik er 5 spice kruiden overheen; en jongens: I died and went to heaven.
 • dit recept is ook overheerlijk. Iets met die tijm en de uien in de oven: heerlijk. Niet genoeg voor je? Maak je er KIENWA bij.
 • met zoete aardappelen kun je ook een lekker stamppotje maken. Met spitskool en kipfilet bijvoorbeeld. Of zuurkool en stukjes appel (echt, kill me now. Zo lekker).
 • curry’s! Curry’s met linzen en groente is EN gezond EN lekker.
 • als lunch eet ik vaak een salade. En mijn collega’s maar vragen “hmmm wat lekker, wat heb je nou weer mee in je bakje” (tatta’s be like: hmm altijd iets over je eten zeggen). En ik maar denken: oh jongens tis zo makkelijk he. Sla, tomaat, komkommer en tonijn, klaar. Niet genoeg? Kikkererwten, parmezaanse kaas, pijnboompitten, avocado. Tis zo makkelijk.
 • rijstcrackers met amandelpasta of kaas.
 • roggebrood met kaas (ik vind roggebrood overigens NIET te vreten, maar heb wel die vezels nodig)(mijn beste vriendin R. eet overigens geen garnalen, maar wel roggebrood. (Echt “suri’s be like: WHAT??”)
 • griekse yoghurt met walnoten en honing;
 • de zalm uit de vriezer van de Lidl (Lidl is mijn lievelingssupermarkt. En daarna komt de AH XL. En daarna de Jumbo)(en daarna de Aldi) is ook een aanrader (ik schreef eerst: aanrander. Zalm als aanrander HAHA)…Je kunt er bijvoorbeeld dit zalmpakketje van maken: njammie.

LOML en ik zitten overigens aan te denken om een broodbakmachine te kopen en dan zelf brood te bakken. Volgens een collega van mij heeft zo’n machine een timer waardoor ze ’s nachts al aangaan en het brood gaan maken. En je dus wakker wordt van de geur VAN VERSGEBAKKEN BROOD!! NJAM NJAM!!

Kleine aantekening: waar zet ik dat ding in hemelsnaam neer in de keuken? Het blijkt nogal een groot bakbeest te zijn namelijk. En ik wil voorkomen dat ie op zolder ligt te verstoffen.
(Ik ken Des en LOML nou langzamerhand wel).

ps. wil je weten wat mijn meest waardevolle spullen zijn? Ik sta op het superleuke blog Team Confetti met net zulke awesome bloggers als ikzelf

Vorige post Volgende post

27 reacties

 • Reageer Sylvia 23/01/2014

  Haha, ik was zo’n nieuwsgierige mopperd vrees ik 😉 Oeww, roggebrood met kaas! Dat is lang geleden! *schrijft op boodschappenlijstje*

 • Reageer Emma 23/01/2014

  Ok door jou wil ik nu zoete aardappelfriet maken, ik zet het maar op de lijst voor zondag of maandag. Ben zo benieuwd!!

 • Reageer R.S. 23/01/2014

  Jaaaa linzencurry zodra ik volgende week in Nederland ben is het eerste wat ik doe naar de toko rennen om massaal potjes Patak’s in te slaan en dan ga ik dat elke dag eten <33333

 • Reageer Fatima 23/01/2014

  zoo knap des.
  Als ik tijd kan ik best wel wat verzinnen zonder brood.. maar als ik mij verslaap of later thuisben dan gaat het niet meer.

  vandaag verslapen en crackers met ontbijt.. maar toch brood meegenomen (pindakaas/sambal/komkommer en gebakken uitjes… als ik brood eet dan eet ik het ook goed)

  Avondeten lukt meestal wel.. gewoon de brood negeren (want ja idd marokkanen&brood, best lovestory evaaaah) maar wanneer ik thuis kom en ik ruik buiten al de geur van versgebakken brood… dan lukt dat dus allemaal niet.

  broodverslaving en dat zie je aan mijn broodbuik -_-.

 • Reageer Sette 23/01/2014

  Wij hebben broodbakmachine! Vet handig! ‘S avonds gooi je spul er in, stelt timer in (brood half 9 ’s ochtends klaar in weekend) et voila!! Vers brood en huis ruikt lekker! Nadeel is dat je t niet lang kan bewaren…

 • Reageer Lin 23/01/2014

  Yay voor Kienwa en soep. Ontbijten en lunchen doe ik ook niet meer met brood (in het weekend geniet ik wel extra van mijn heilige afbakbroodje ((lidl)) met geitenkaas). Waar ontbijt je meestal mee?

 • Reageer Anne 23/01/2014

  Ja liefde voor broodbakmachines, zeker doen. Kan je zelf controleren wat er in gaat en is het ’s ochtends allemaal lekker vers. Je hebt wel een groot huis nodig. Want hij geeft nogal wat piepjes en herrie af tijdens het kneden (die van mij tenminste).
  En bedankt voor de tips. Brood hier is niet te vreten dus ik was al wat afgekickt maar er voor in de plaats kwamen vaak pistoletjes. Like: hoi vetrolletjes ;). Maar goed. Bedankt dus!

 • Reageer Marieke 23/01/2014

  Ik was ook nieuwsgierig 😀

  Alleen geen brood. Ik hou van brood. Salade als lunch…. 🙁 Word er helemaal verdrietig van. I need my carbs! Sadly

 • Reageer Jazzy 23/01/2014

  Zaterdag patatjes van pastinaak en rode biet gemaakt, was ook echt lekker!

 • Reageer Hedwig 23/01/2014

  Ik was ook nieuwsgierig, maar vooral naar het waarom. Maar het is dus om gezond te eten (ook de aardappelen, rijst en pasta)?. Wel grappig dat je brood te weinig variërend vond en iedereen zich nu af vraagt wat er nog te variëren valt met wat overblijft :p. Hoewel ik zelf ook meestal cruesli/yoghurt/melk/brinta of rijstwafels eet vind ik het toch knap dat je het brood laat staan. En je bent zo creatief met je avondeten, zo zal ik helaas nooit worden (haat.koken.). X!

 • Reageer Manja 23/01/2014

  hihi, had ik kunnen schrijven! Ik eet ook zoete aardappel bij de fleet, maar mis brood eigenlijk helemaal niet. Belegde broodjes vind ik wel erg lekker, en neem ik soms in het weekend, maar door de weeks, zo’n slappe boterham? Neh. Ik heb ook veel meer energie sinds geen brood (en pasta etc) meer eet.

  Ik ben bang dat zo’n broodbakmachine idd gaat verstoffen, je doet het een paar keer, daarna heb je er geen zin meer in. Ik had er vroeger een en mijn vriend heb ik ook gewaarschuwd maar trapte er ook in (hij heeft hem 2x gebruikt!). Je moet het brood eigenlijk dezelfde dag opeten, dat is echt super super lekker, maar daarna is het n droge hap. Je kunt het dan wel in de vriezer bewaren, maar is toch niet zo lekker als net uit de oven.

 • Reageer Jennn 23/01/2014

  Leuk stuk, die chips ga ik een keer proberen.

 • Reageer Niya 23/01/2014

  Des, wat romantisch dat LOML altijd een jurkje voor je meeneemt!

  En ik eet ook geen brood doordeweeks (wel rijst), het is inderdaad niet zo moeilijk hoewel ik dingen meenemen naar werk wel moeilijker vind dan wanneer ik lekker thuis kan lunchen. Sommige Japanse lunchbox sites hebben ook hele leuke en gezonde ideeen.

 • Reageer Maaike 23/01/2014

  oooeeeh ik heb de zuurkoolstamppot met zoete aardappel 2 weken geleden ontdekt… <3 <3

  volgende week gaan we de zoete aardappel frietjes maken!!!

 • Reageer Olga 23/01/2014

  Mijn broodbakmachine is ongeveer net zo groot als een frituurpan, zo’n ouderwetse ronde pan. Het is wel groot, maar niet onmogelijk groot. Ervaring heb ik nog niet met dit ding, hij staat bij mij in de berging op een plank..

 • Reageer Hedwig / Hedwig schrijft 23/01/2014

  Ik kom per toeval op je blog (ik zag dat je ongeveer dezelfde naam hebt haha), en wat een leuk artikel 🙂 ik wil soms ook wel wat minder brood etc eten maar het is zo lastig om te bedenken wat je dan wel nog kunt. Dus dankjewel! En ik vind het ook heeel lief dat je je man LOML noemt 🙂

 • Reageer Didi 24/01/2014

  Oh ga dit weekend die zoete aardappel friet maar eens proberen! leuke ideeen! x

 • Reageer Lisa 24/01/2014

  Chocoladesoep… omg. Ik eet trouwens ook bijna geen brood, dus toen ik het begin las dacht ik: ha! Iedereen is gek! Maar ja, ik eet dan wel altijd rijst of pasta…

 • Reageer Ais 24/01/2014

  Dessie! Ooh how i loooove dit stukje. Zoveel tips, dankjewel mama! Ik heb zalm liggen want het was bij AH 1+1 gratis (tatta’s be like: 100 zalmstukken kopen) en nu ga ik lekker zalmflapjes maken voor mn lunch mmmm! Ps. Broodbakmachine met broodlucht in de ochtend: ik stem voor.

 • Reageer Maria 24/01/2014

  Dankjewel voor je inspiratie! Ga vanavond de zoete aardappel frietjes maken. Met mayonnaise, dat dan weer wel ;).

 • Reageer blauwesokken 25/01/2014

  Fijnnnn deze inspiratie! En zo simpel. allemachtig, ik ben zo’n hollander he wat betreft eten. En er zijn zoveel opties!

 • Reageer LNNK 26/01/2014

  Zoete aardappelfriet is heerlijk!

 • Reageer Maura - YLT 26/01/2014

  Aaaah wat leuk dat mijn zoete aardappelfriet ertussen staan. En met five spices zijn ze inderdaad echt to die for 🙂

 • Reageer Marieke 26/01/2014

  Goeie tips, ik eet ook echt veel te veel brood. Toch eens proberen te minderen. Zoete aardappel is inderdaad heel erg lekker, ben ik onlangs ook achter gekomen.

 • Reageer Marcella 27/01/2014

  Leuk om te lezen, ik eet ook veel roggebrood. En soep maak ik nooit (schaam) maar ik wil dat zeker gaan doen. Yum!

 • Reageer kelly 28/01/2014

  mag ik bij u komen wonen :)of op z’n minst elke dag komen eten?

 • Reageer Gwen 09/02/2014

  Wat leuk om eens een lijstje van een ander te lezen en inspiratie op te doen. Hier qua lunch ook geen brood, vooral salades met van alles, een dik omelet met groenten of een hartige cake (speltmeel, ei, rijstmelk, groenten, kruiden – zoiets geloof ik). Echt mmmm en veel vullender dan dat stomme (lees: heerlijke, maar …) brood!

 • Laat een reactie achter