Week 2 met 50 euro per week. Uitslag: schandalig

26/01/2014 - 9 reacties

image

Yep. That’s right. Ik kan er lang en breed over lullen of heel veel excuses bedenken maar feit is dat ik afgelopen week ruim 75 euro heb uitgegeven. WHUUUTTT?
Ja, echt. Ik schaam me diep; want was het echt nodig? Nee. Absoluut niet.

Maar..

het is geen excuses maar ook LOML was het mij mee eens: het was geen representatieve week. Waarom ik dan wel ruim 25 euro boven budget zat (en misschien ook meer..ik heb niet van alles de bonnetjes bewaard…) leg ik later wel uit.

Ik heb nu ook ongeveer wel door waar het misgaat bij mij:

 • ik ga met trek (mijn moeder: honger hebben ze in Afrika) boodschappen doen. Stom, iedere amateur weet dat.
 • ik pin alles. Ok, ik heb een aparte rekening waar ik mijn boodschappengeld op heb; maar ik pin het nog wel. Volgens mij is dat ook niet handig volgens de Annemarie van Gaal regeltjes (love her btw).
 • ik ga altijd voor het goedkoopste (maar niet voor de kwaliteit).
 • er is een nieuwe kantine bij ons gekomen en die serveren hele LEKKERE KOFFIE (ik ben niet eens een koffiedrinker, maar hier gaat het dus al mis bij mij).
 • en wat ik vorige week ook al zei: ik weet onbewust dat ik meer dan 50 euro kan uitgeven. Ik merkte gewoon dat ik deze week heel goed wist dat ik iets kocht wat ik niet nodig had, maar het toch deed met de gedachte “ach, wat maakt het nou uit, die paar euro’s”.

Wat dus ook meteen mijn conclusie is van deze week: kennelijk geef ik uit wat ik denk uit te geven. Want toen ik student was kon ik prima leven met 20 euro per week, wat zeg ik: zelfs 10 euro per week. Ik moest wel want ik had geen cent meer uit te geven. Nu ik werk en, ook heel belangrijk, getrouwd ben en dus 2 inkomens heb: merk ik toch dat ik ook weet dat ik (on)bewust meer uitgeef.

Voor volgende week hebben we ook al boodschappen gedaan. In totaal: 59 euro. Slik…

Voor de Groningerkrant schreef ik een, vond ik zelf (mag ik dat zeggen, ja ik mag dat zeggen), mooi stukje over mijn vader en zijn oude schoolvriend T.

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer LNNK 26/01/2014

  Haha zo herkenbaar. Contant geld meenemen werkt denk ik inderdaad het beste.

 • Reageer Manja 26/01/2014

  stom he dat je wel goedkoop inkopen kunt doen als je weinig geld hebt, maar als je weet dat je toch ‘genoeg’ geld hebt je ook gelijk meer uitgeef? Ik heb mijn studie schuld van ongeveer 12000 euro in 1,5jaar afbetaald, elke cent die ik overhield ging naar de IB-groep. Nu denk ik, serieus 12000euro!!!!! in 1,5jaar hoe de f*** deed ik dat! Mn vriend heb ik wel zo ver gekregen om bewuster in te kopen, hij heeft een groente box besteld met lokaal eten (incl kaas en vlees), goed niet goedkoop maar wel bewust. Ben ik al erg blij mee!!
  Succes komende week!

  • Reageer Des 28/01/2014

   omfg in 1,5 jaar 12000 euro afbetaald?? GEEF MIJ TIPS!!

 • Reageer Jennn 26/01/2014

  Herkenbaar hoor!

 • Reageer blauwesokken 26/01/2014

  Foei, nooit meer boodschappen doen met trek!
  maar wel herkenbaar hoor. Gelukkig heb je heel veel nieuwe kansen de komende weken.

  (vriend en ik gaven deze week… 49 euro uit aan boodschappen! maar aten drie keer niet thuis. dus dat telt niet heel erg vind ik dan.)

 • Reageer Laura 27/01/2014

  Maar eerlijk, ik vind 50 euro ook wel een beetje onrealistisch hoor, met een gezin met twee kinderen en twee katten! Misschien kun je beter een iets haalbaarder doel nemen? Bijvoorbeeld 75? En als je dat een tijdje gehaald hebt, kun je altijd nog proberen het naar beneden bij te stellen.

  Natuurlijk kán het, leven van 50,- per week, maar of je dat ook moet willen… ik denk dat je dan wel erg gaat beknibbelen op kwaliteit.

  Wij geven hier (twee volwassenen + kat) ongeveer 75,- per week uit aan boodschappen (wel inclusief alles, dus ook wasmiddel en shampoo etc). Ben ik tevreden mee. 🙂

 • Reageer Suzanne 27/01/2014

  Het duurt 21 dagen voor een nieuwe gewoonte (cq goed voornemen) je eigen is. Dus je hebt nog even, komt goed. Je zit op de goede weg!

 • Reageer Marcella 27/01/2014

  Lijkt me lastig hoor, €50 per week. Niet raar dus dat je er nu zo overheen gaat. Maar je bent je wel bewust waar het mis gaat. Dat bewustzijn helpt vast al flink om andere keuzes te maken. En die kantine is top hè!

 • Reageer Food Love and Happiness 02/02/2014

  Oh vreselijk he. Ik heb geen maximum budget gesteld per week, de regel is eigenlijk gewoon €0 uitgeven want ik ben broke en moet binnenkort verhuizen. Maar, en ik weet dat jij dit zal begrijpen, heb ik toen ik m’n nieuwe warme trui (ja nieuw, want ik heb nooit truien en het is koud en ik moet iets aantrekken) kapot ging, het geld terug gevraagd en daar m’n batman-grote-bankhang-shirt voor gekocht die ik al lang geleden zag (maar niet mocht kopen). Dit geld was toch al uitgegeven dus eigenlijk nu een verdienst toch? En die ketting die ik toen ook zag, die niet meer binnen dat budget paste, móest ik wel hebben, voor dat leuke feestje van ’s avonds…. Argghh so much learning to do;)

 • Laat een reactie achter