1 jaar.

11/02/2014 - 33 reacties

adamjarig

Vandaag 1 jaar geleden gaf de paus aan dat hij ging aftreden. Twintig minuten later werd kleine A. geboren.
We kunnen het nu natuurlijk lang en breed over kleine A. hebben, maar goed. Die vent krijgt al genoeg shine vandaag.
Laten we het, voor de verandering, over mij hebben. Want als kleine A. vandaag 1 jaar is, betekent het ook dat ik vandaag 1 jaar moeder ben.
In dat ene jaar heb ik al zoveel geleerd en het houdt maar niet op:

 • Borstvoeding geven is heerlijk; maar niet vanzelfsprekend;
 • De eerste paar maanden functioneer je op weinig slaap. Je kunt dit aan;
 • Het allerduurste van een kind is kinderopvang. Flesvoeding, luiers, kleding, babykamer; je kunt het zo goedkoop maken hoe je wilt. Nog steeds koop ik hele pakketten kleding op Marktplaats voor het bedrag van 3 setjes kleding bij de Hennes.
 • De aerosleep is bullshit (ik trapte erin);
 • Met de Bugaboo kun je niet hardlopen (hier trapte ik ook in);
 • Niets, maar dan ook niets, van je lichaam is nog hetzelfde na 9 maanden-6weken zwangerschap;
 • Als moeder ga je je ALTIJD schuldig voelen, om ALLES, en dit gevoel zal NOOIT overgaan. Leg je hierbij neer;
 • Elke moeder laat haar kind een keertje per ongeluk vallen (kleine A. is al 2x van de bank afgerold omdat ik zo stom was om een paar SECONDEN weg te lopen);
 • Werkende moeders of thuismoeders. Over beiden had ik een duidelijke mening, maar nu ik zelf moeder ben snap ik ze beiden zo goed:
 • Ongevraagd advies krijgen van anderen WENT NOOIT;
 • Dat je baby een keer ziek wordt hoort erbij maar blijft verschrikkelijk. Kleine A. is 2x ziek geworden in zijn eerste jaar, en ik merk meteen aan alles dat hij niet zichzelf is. Hij kijkt duf uit zijn ogen, voelt warm aan en wilt alleen maar tegen mij aanliggen. Vorige week gaf hij ’s nachts over, ik hoorde niets. Ik kon wel janken toen ik hem ’s ochtends aantrof in een vies bedje met een mond vol vastgekoekt kots.
 • Met enige jaloezie kijk ik naar de nieuwbakken mama’s in mijn Instagram die regelmatig foto’s posten van een slapend kindje tegen ze aan. Mijn kleine A. doet dit allang niet meer, die wilt nu alleen maar spelen. Behalve als hij ziek dus is. Dan hangt hij met z’n heerlijke lichaampje tegen mij aan, en ik vind dat het enige leuke als hij ziek is (mag ik dat zeggen?);
 • je man wordt nog sexier als je hem ziet kroelen met je zoontje (het kan, ik wist het niet. Ik dacht: die man van mij heeft zijn sexyness level al bereikt);
 • Nou en dat elke baby om je heen al kan omrollen, staan, zitten. Elke baby heeft zijn eigen tempo.
 • Controleer het geboortekaartje GOED voordat je hem opstuurt.

Selamat ulang tahun aan mijn bollie, mijn stoerste, knapste, liefste, grappigste kind van de wereld, mijn grote kleine liefde. Mommy loves you.

 

ps. Voor Groningerkrant schreef ik een stukje over hoe LOML niet naar de Maladiven wilt (???)
ps2: wat koop ik in hemelsnaam voor een 1 jarig kind? Ik heb echt geen flauw idee! Een mini Porsche? Een fiets? WAT??

Vorige post Volgende post

33 reacties

 • Reageer Marlous 11/02/2014

  Gefeliciteerd Des! (en kleine A natuurlijk, maar dit blogje gaat over jou).

  Ik weet nog zo goed dat je me vorig jaar een mailtje stuurde, zo bijzonder! Hij is trouwens precies 50 jaar na mijn vader geboren, die is vandaag ook jarig 🙂

  fijne dag vandaag!

 • Reageer Eva 11/02/2014

  Heeeeel erg gefeliciteerd!!
  Maar jee wat ging dat vlot zeg! Trouwens denk ik wel de meest geweldige foto ooit bij een blogartikel geplaatst in de geschiedenis van de blog. Steek die maar in je zak.

 • Reageer Kim 11/02/2014

  Gefeliciteerd Des en kleine A.! En cadeautjes voor iemand die 1 wordt vind ik ook altijd lastig, ik heb laatst een van mijn voorleeskindjes een soort huisje gegeven waar ze blokken in kon stoppen en klepjes open kon doen. Ze snapte er nog niets van, maar het was leuk dat het bewoog en kleur had, dus dat was best een succes.

 • Reageer Marianne 11/02/2014

  Wat een leuke post. Ik zal me voorbereiden dat mijn lichaam nooit meer hetzelfde zal zijn (wordt het beter??) en dat mijn man sexier wordt (is echt onmogelijk). En natuurlijk gefeliciteerd voor jullie beide 🙂

 • Reageer Lianne 11/02/2014

  Ik word altijd zo emo van lieve kleine A stukjes – Gefeliciteerd met dat prachtkind. Hoop dat alles goed is met je, liefs!

 • Reageer LNNK 11/02/2014

  Fijn stukje. Gefeliciteerd met de verjaardag van de kleine.
  Ik ben nu zwanger dus ik zal het over een tijd allemaal gaan beleven.
  Aerosleep onzin dus?

 • Reageer Marah 11/02/2014

  Jeetje, een jaar alweer! Gefeliciteerd met het eenjarige moederschap (en met kleine A. natuurlijk ook een beetje).

 • Reageer Sigrid 11/02/2014

  Haha, het is zo cliché, maar ik dacht echt: wow, nu al 1 jaar! Maar ja, nu al 1 jaar. Gefeliciteerd Des (en A natuurlijk!). Volgens mij heb je een prachtig en bijzonder en indrukwekkend jaar achter de rug en ik vond het leuk om al die stukjes te lezen! Fijne dag vandaag (;

 • Reageer Sigrid 11/02/2014

  *gewone smiley, geen knipogen

 • Reageer Lin 11/02/2014

  Happy birthday kleine A. Wat een mooi & eerlijk stukje Des, moeder zijn lijkt me heel erg lastig.

 • Reageer Femke 11/02/2014

  Wait, whuuut? EEN JAAR ALWEER?! Gefeliciteerd!
  Ontzettend mooi stuk, en geweldige foto.

 • Reageer Anne 11/02/2014

  De tijd vliegt!! Gefeliciteerd, voor jullie allebei. Mooi stukje heb je er weer van gemaakt.

 • Reageer blauwesokken 11/02/2014

  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtkindje Des! Wat vliegt de tijd hee.
  Wat betreft cadeautjes: heel veel knuffels en kusjes en liefde? En een houten treintje? ik vind houten speelgoed van de Dille&Kamille zo leuk!

  Wat een geweldige foto trouwens!

 • Reageer Marloes 11/02/2014

  Gefeliciteerd! En jullie geboortekaartje vind ik nog steeds geweldig ;)!

 • Reageer Dionne 11/02/2014

  Gefeliciteerd met kleine A!!

  Toen mijn neefje 1 jaar werd, kocht mijn moeder een drumstel voor hem. Dus dat kun je doen, maar goed, dan zit je dus wel iedere dag met pokkeherrie opgescheept in plaats van 1x per week zoals zij.

  Het is wel het schattigste dat er is, kindjes met muziekinstrumenten.

 • Reageer Linda 11/02/2014

  Ahh, je stukjes zijn altijd zo lief. Gefeliciteerd met kleine A. 🙂

 • Reageer Sas 11/02/2014

  Haha dat lijstje.

  gefeliciflapperD met kleine A.

 • Reageer Maris 11/02/2014

  Gefeliciteerd meid. En inderdaad, hier zijn beiden meiden van de bank gerold en van de trap gevallen, omdat ik weer even niet goed had opgelet. Het gebeurt zo snel.

 • Reageer Maris 11/02/2014

  PS. wij hadden Emily een driewieler met duwstang cadeau gedaan. Zonde van het geld. Ze geeft er niets om. Mila kreeg een zwembadje voor in de tuin. Hadden we nog niet en het was zo warm op haar verjaardag. Was ze blij mee. Zijn ook veel mensen die geven zo’n loopauto aan een jongen. Vinden ze vaak wel erg leuk!

 • Reageer Riz 11/02/2014

  Heb je echt wel goed gekeken?! want dat ventje van jullie is toch gister pas geboren!?
  Of iniedergeval nog geen jaar geleden. Heus niet kan niet ik doe er niet aan mee.

  Mijn neefjes en nichtje kregen op hun eerste verjaardag een loopauto.. die benen hebben ze niet voor niets moeten mijn broer en schoonzus hebben gedacht. Veel makkelijker dat lopen. (daar komen ze nu nog op terug … veel makkelijker dat niet kunnen lopen) Maar dat dus. Loopauto. ik zeg doen. Porsche bijvoorbeeld. Maar let wel op loopauto mét een rugsteun anders pleurt ie alsnog van die auto en die rugsteun is cool als je eenmaal kunt lopen, dan kan je namelijk rennen.

  Maar goed jij hebt nog even toch? want dat kind van jullie is echt nog geen 1 jaar.. HEUS NIET!

 • Reageer Linda 11/02/2014

  Wat een leuk stukje, en wat herkenbaar de punten die je schrijft. Wij hebben ook een fietsje met duwstang gegeven, en de andere gasten om zomerspeelgoed of boeken gevraagd. Speelgoed die lang mee gaat dus. Nu voor de tweede verjaardag gaan we voor duplo. Wat we voor de kleine man voor zijn verjaardag moeten gaan vragen moeten we nog bedenken, want na de eerste heb je al heel veel in huis.

 • Reageer Chezzelia 11/02/2014

  En weg was het sokje <3
  Gefeliciteerd met het 1 jaar mama zijn en natuurlijk gefeliciteerd kleine A.

 • Reageer Maaika 11/02/2014

  van harte gefeliciteerd met je kleine… voor je het weet issie 21 bijna 22… (mijn dochter wordt morgen 22 =))

 • Reageer Eline 11/02/2014

  Halleluja, wat vliegt de tijd! Ik weet nog dat ik stiekem bia FB bij je informeerde omdat je van de radar verdwenen was en kleine A. er ineens al was! Gefeliciteerd met A.!

 • Reageer Indira 11/02/2014

  Alweer een heel jaar geleden… Wow! Gefeliciteerd met je 1-jarige moederzijn 😉

 • Reageer Jennn 11/02/2014

  Gefeliciteerd! Leuk stuk!

 • Reageer Anke 11/02/2014

  Gefeli! Wat vliegt de tijd toch hè.

 • Reageer sterrie 11/02/2014

  Wauw, is het alweer een jaar geleden? Gaat echt snel he! Van harte met jullie mooie kleine ventje en maak er maar een onvergetelijke dag van! (Goed foto’s maken/filmen!!!)

  (En wat betreft kado’s.. tsja, een zandbak? Daar gaan wij voor! 😉 )

 • Reageer Roos 11/02/2014

  Jaaa, gefeliciteerd A en Mama! En Papa natuurlijk, laten we die ook niet vergeten 😉 Ik ben ook jaloers op die IG-mama’s met slapende bundeltjes tegen zich aan, baby N wil nauwelijks nog op schoot zitten. Er moet gekropen worden, en snel een beetje!
  Cadeautips: een loopwagentje? Voor meisjes heb je van die poppenwagentjes, voor jongetjes zag ik een gereedschapsbank, echt heel geestig.

 • Reageer Flaviena 12/02/2014

  Wow een jaar alweer! Hoe cute!! :’) je schrijft zulke leuke stukjes, lief dat je dit deelt.

 • Reageer Robin 12/02/2014

  Goed om te weten! Kinderen zijn voor mij nog niet aan de orde, maar nu weet ik in ieder geval waar ik me op moet voorbereiden. Of beter gezeg: met welk geklaag van mijn vriendin ik rekening zal moeten houden. 😛

 • Reageer Madelon 15/02/2014

  Gefeliciteerd kleine vent!

 • Reageer Jacobien 25/02/2014

  Wauw een jaar al! Dat was vast een bijzondere dag! Nog van harte gefeliciteerd, ook namens Eva 🙂

 • Laat een reactie achter