50 euro per week: niet gehaald

02/02/2014 - 7 reacties

Volgens mij gaat nu mijn vierde week in met 50 euro per week boodschappen geld in, maar goed. Het oordeel is hard maar duidelijk: deze challenge heb ik nog niet 1x gehaald,en ga ik ook niet halen. Ik bedoel kleine A. is volgende week jarig en ik moet boodschappen halen voor 45 man, dus dan weet je het wel.

Waarom wou ik nou eigenlijk deze challenge aan? Omdat ik serieus in al mijn naiviteit dacht: dit gaat mij wel lukken. Ik zal vast al niet meer dan 50 euro per week uitgeven, dacht ik. Wat blijkt: ik schijn helemaal niet zo op de centen te letten. Met trek boodschappen doen, gewoon doordeweeks boodschappen doen, of uiteten: ikd oe het allemaal. Met als gevolg: altijd boven de 50e uro. Niet heel ver boven de 50 euro gelukkig. Inclusief kind en 2 katten geef ik nog niet heel erg veel uit. Vind ik zelf.

Maar zou je het kunnen Des? Ja, dat denk ik wel. Als ik echt echt ECHT op de centen zou letten. De tips die ik van jullie kreeg: maak een lijst wat je elke dag gaat eten en haal die boodschappen EN hou je er ook aan; ik geloof dat het dan moet lukken. Ook als je een kind hebt.

Wat heb ik geleerd? Niets nieuws. Alle regeltjes met hoe je geld kunt bezuinigen; ik ken ze. Maar ik hou me er niet aan, dat weet ik.

Wat wou ik er eigenlijk mee bereiken? Ik wou vooral me meer bewust zijn van wat ik wekelijks uitgeef. Waarom perse 50 euro, vroegen een paar van jullie. Er zijn gezinnen die met minder moeten, en die lukken het ook.

En nu? Niets. Ik vind nog steeds dat ik goed met geld om kan gaan. Ik kan elke maand sparen, ik hou aan het eind van de maand nog een klein stukje salaris over. Maar ik besef me ook door deze challenge dat het absoluut wel beter kan. De vraag die ik mezelf nu stel: wil ik dat wel? Ik ben geen student meer, ik werk, ik mag en kan meer geld uitgeven.

En verder: ben ik aan het brainstormen aan een volgende “zondag-challenge”. Een maand lang geen social media? Een maand lang bloed eerlijk tegen mensen zijn? Hebben jullie ideetjes?

image

 

Vorige post Volgende post

7 reacties

 • Reageer Anouk 04/02/2014

  Bloed eerlijk zijn in alle situaties lijkt me zowat het moeilijkste wat er is… Als je dat zou doen, chapeau.

 • Reageer Nanda 04/02/2014

  Hmmm…bloedeerlijk zijn, daar is de wereld nog nooit mooier van geworden. 😀 Vijftig euro om echt alles mee te doen is ook echt heel weinig, ik zou het knap vinden als je het zou weten te redden met het dubbele. (nieuwe challenge?)
  Geen social media is wel een tof experiment. Maar hoe ga je ons laten weten of het lukt? Koken from scratch? Elke dag 3 dingen ontrommelen? Elke week 1 ding doen die je nog nooit gedaan hebt?

 • Reageer Lin 04/02/2014

  Knap hoor Des! Ik doe nu sinds een maand 1x per week de boodschappen. Om tijd & geld te besparen. Maar met z’n tweeën komen we zeker al aan die 50 euro per week. Ik ontdek wel steeds goedkopere recepten en daar probeer ik er dan minimaal 1 per week van te maken; zoals courgettesoep en een vega satmmpotje van zoete aardappel en zongedroogde tomaatjes (staat op chickslovefood – hun 5 or less maaltijden zijn vaak ook wel goedkoop). Maar zoals je zegt; het kan heus wel goedkoper maar ik wil bijvoorbeeld ook altijd een doosje diepvries blauwe bessen mee.

 • Reageer Roos 04/02/2014

  Hm, sinds baby N er is, worden de boodschappen alleen maar duurder. Melkpoeder, pampers, billendoekjes. Ik probeer echt wel op de aanbiedingen te letten maarja, ik werk ook nog, ik heb niet altijd alle tijd om op koopjes te jagen.
  Qua challenge om te proberen: een maand lang vegetarisch eten? Alleen maar jurkjes dragen? Geen make-up? Je benen niet scheren? 😉

 • Reageer Femke 05/02/2014

  Hmm ik denk dat het bij deze challenge misschien het belangrijkste is dat je je bewust wordt van je uitgaven en je je realiseert waar je op kunt besparen enz.

  Een nieuwe challenge… Niet meer vloeken? (Zou hier een goede zijn. En elke keer als je vloekt, 50 ct boete. Van de opbrengst iets leuks doen/doneren.)
  (On)bekende mensen kaartjes sturen? Iets met hardlopen? Paar dagen in de week volledig make up-loos de deur uit?

 • Reageer maria 05/02/2014

  Een maand lang geen ‘nee’ zeggen op verzoekjes?

 • Reageer Olga 21/02/2014

  Wat dacht je van een hele leuke challenge? Zoals elke dag een ander heeeel lekker toetje eten. Of elke avond alle kaarsjes in de woonkamer aan doen (ik kan alleen maar suffe dingen verzinnen sorry). Iets LEUKS dus, mag ook gewoon 😉

 • Laat een reactie achter