Een PLOG

14/02/2014 - 20 reacties

Ik plog, jij plogt, wij ploggen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven. En vergis je niet; ploggen is moeilijker dan je denkt. Zo vergat ik de helft van de dag foto’s te maken. En dat een paar dagen achter elkaar. Ik ben serieus sinds vorige week bezig om van een hele dag foto’s te maken, en eindelijk is het mij gisteren gelukt. Dus komtie:
(oja warning: veel foto’s en een paar mislukt sorrynotsorry)

wekker
Ik word niet meer rond 5:55 uur wakker. Ook kleine A. heeft er deze week een gewoonte van gemaakt om rond 6:45 uur wakker te worden. Mij hoor je niet klagen.

wakker
Eerst naar de badkamer om een plas te doen. Oja; ik heb mijn hand voor mijn borsten want ik heb geen bh aan, en anders zie je mijn tepels erdoorheen. En dit is geen 18+ blog natuurlijk. Ps, is LOML geen lucky bastard dat hij mij elke ochtend zo ziet? Dat dacht ik.

adamwakker

Leukste begin van de dag. Deze kanonskogen uit bed halen.
kwarkcranberrysapmethoestdrank
Sinds kort kan ik geen hap havermout door mijn strot krijgen. Dan maar een bakje kwark met wat nootjes, honing en chiazaad erdoorheen. Ik drink cranberrysap erbij en een dopje hoestdrank (ik hoest ’s nachts echt m’n longen van het lijf (?).
saladelunchfruitintas
Ik neem een bakje sla mee en gooi wat fruit in mijn tas. Van mijn lieve schoonzusje kreeg ik een Longchamps tas voor m’n verjarie. Hoe lief is dat??!!

boekjecreche

 

Ik besluit om nog even snel iets in het creche boekje van kleine A. te schrijven. Ik probeer kleine A. zo min mogelijk suikers te geven en dat valt dus echt niet mee. Mijn moeder heb ik al kunnen overtuigen dat hij echt geen Danoontje nodig heeft, en nu nog een vriendelijk berichtje naar de creche om liever geen (dik)sap te geven.

 

makeup

Douchen en opmaken. Dit is alles wat ik gebruik. Bodybutter van The Body Shop. Een dagcreme van Dove en een eyeliner als make up.

outfitschoenen
Outfitje van de dag. Een gebreide bordeaurode rok en mijn nieuwe “cut-out boots”. Hand opsteken als je ook nog steeds alleen zittend je schoenen aan kan doen.

naarwerkfietsen

 

Naar werk fietsen. Gelukkig is het niet meer zo lang donker ’s ochtends.
OH NEE SHIT WACHT! Ik vergeet een foto:

adambox
Mijn kleine bollie nog een kus&knuffel&nog 10 kusjes geven voordat ik naar werk ga.

fietsgarage

 

De fietsgarage op werk. Nog een maandje werken en dan zit ook ik thuis. Gelukkig heb ik een heel fijn sociaal plan; opleidingen worden betaald, je krijgt sollicitatietrainingen, ze helpen je mee zoeken naar een nieuwe baan, een goede vertrekregeling EN ik heb nog het hele jaar recht op loon.

boodschappenhalenmasja

 

Na werk wil ik kleine A. ophalen van de creche maar die ligt net een kwartier te slapen. Ik besluit daarom boodschappen te doen voor zijn verjaardagsfeestje en eenmaal thuis bekijk ik vlogs van Masja. Mascha. Masha. Macha.

crecheadamhalenvancrechedraagdoek

 

Ik word gebeld door de creche dat meneer wakker is dus haal ik hem op. Bij de deur hangt een leuk gedichtje. Ik ben heel tevreden over de creche waar kleine A. heen gaat. De leidsters zijn lief, bellen bij vragen en kennen kleine A. heel goed. Het regent als we naar huis gaan; dus ik heb mijn draagdoek en paraplu mee.

draagdoekmusjes

 

Thuis krijg ik 2 pakketjes. Een draagdoek die ik mag lenen (echt mijn lievelingsdraagdoek, want kijk die kleurtjes nou, en die hertjes en boompjes, ahmegad love it). En bij Musjes bestelde ik 2 pakjes voor kleine A.

opaenoma

Rond half 6 komen nenek en datok. Mijn moeder slaapt elke donderdagavond bij ons en past vrijdag dan op. Soms heeft mijn vader vrijdag ook vrij, en slaapt hij ook bij ons.
risottorisottopapa

Ik ga koken en maak risotto. Het lukt me verdorie nooit om het helemaal goed te maken, denk ik. Ten eerste duurt het altijd heel lang bij mij voordat het klaar is EN heb ik altijd meer bouillon nodig dan het recept zegt. Wie weet waar het aan ligt? Ik vind het uiteindelijk wel lekker, maar klopt het dat risotto nooit lekker is om het te bewaren en later op te warmen? Want dan is het bij mij altijd een geplakte bende. Mijn vader vond het trouwens wel lekker, en die is altijd heel huiverig met al het eten wat niet Indonesisch is.

adambordberber
Mijn schoonvader schreef in het Berber-schrift “Gefeliciteerd Adam 1 jaar”. De 30 staat nog voor mijn verjaardag. Blijft net zolang staan tot ik aan het idee gewend ben

mamagtst

 

’s avonds kijken mijn moeder en ik nog naar, natuurlijk, GTST. Om 21.30 besluiten opa en oma om naar bed te gaan. En met opa en oma bedoel ik: LOML en ik.

 

 

 

 

 

 

Vorige post Volgende post

20 reacties

 • Reageer Dina 14/02/2014

  Ok, ik steek mijn hand dan maar op. Bij deze. Ik kan mijn schoenen ook alleen zitten aantrekken.

 • Reageer Miss Moneypenny 14/02/2014

  Leuk zo’n plog! Weten we eindelijk eens wat jij nu eigenlijk de hele dag uitvoert. 😛

 • Reageer Madelon 14/02/2014

  Leuk dat ploggen 😀

 • Reageer Danielle 14/02/2014

  Heerlijke plog, moet je vaker doen!

 • Reageer Roos 14/02/2014

  Dit is vast ’s werelds domste vraag maar: hoe kun je anders dan zittend je schoenen aantrekken? Hm. Daar ga ik dit weekend eens over nadenken.
  Leuk, zo’n plog!

 • Reageer Hannelore 14/02/2014

  Risotto zo opwarmen lukt inderdaad niet, maar je kan er wel risottoballetjes van maken! Risotto laten afkoelen, in balletjes draaien, door een geklutst ei en wat paneermeel halen en de volgende dag opbakken. Dan is het wel lekker!

 • Reageer Manja 14/02/2014

  Wat heerlijk om te lezen, voel je niet bezwaard als je er geen zin in hebt, maar je mag best vaker een plog maken 😉

 • Reageer Maris 14/02/2014

  Het is echt een hype he, dat ploggen? Sommige mensen vinden het leuk, anderen niet zo. Ik vind het wel leuk! Alsof ik met je mee was die dag 🙂

 • Reageer Lisa 14/02/2014

  Ik wou dat alle plogs zo leuk waren. Kun jij ze niet even gaan ghostwriten?

 • Reageer Shanti 14/02/2014

  aaah, als er toch ’s ochtends zo’n kleintje al op je staat te wachten <3

  Risotto maken duurt gewoon lang, truc is niet te hoog vuur en constant roeren, roeren, roeren. Maar ik heb bij risotto ook altijd meer bouillon nodig! Anders vind ik hem zo 'droog'.

 • Reageer Marieke 14/02/2014

  Leuk!!!!!

  Zo gezellig dat mams (en soms papa ook nog) gewoon blijven slapen op donderdag! Wel zo makkelijk :))

 • Reageer Lily 14/02/2014

  Leuk! Ik doe m’n schoenen bijna altijd staand aan, alleen als er gedoe is met veters of zo dan ga ik er volgens mij weleens bij zitten. Verder nooit over nagedacht eigenlijk!

  Oh en als je risotto weer in de pan opwarmt kun je er weer wat water (of overgebleven bouillon) bij doen. En dan op laag vuur en zorgen dat het niet gaat bakken. Maar risotto balletjes zijn ook altijd een goed idee 😉

 • Reageer Indira 14/02/2014

  Love the outfit!

 • Reageer blauwesokken 15/02/2014

  Ik heb de plog hype gemist geloof ik?
  Anyway, erg leuk!!
  Vooral dat hoofdje van Adam boven zijn bedje aaahw <3

  Mijn vriend kan vet goed Risotto maken, maar ehh hoe hij dat doet? geen idee, zal het eens vragen!

 • Reageer Ines 15/02/2014

  Wat een leuke plog!

 • Reageer Sas 15/02/2014

  Ik heb eigenlijk een vette hekel aan plog’s. En het woord.

  Maar deze van jou vind ik dan wel weer geniaal 🙂

 • Reageer Estrella 17/02/2014

  Leuk om te zien, ik heb me onlangs ook aan het ploggen gewaagd maar ondanks dat ik doorgaans redelijk wat foto’s maak, vond ik het toch niet echt een succes. Alleen leuk om naar te kijken bij anderen 🙂

 • Reageer Anke 18/02/2014

  Gezellig plogje 🙂 Ploggen zou zo niks voor mij zijn, al is het misschien wel handig omdat ik soms dan beter weet wat ik de hele dag nou eigenlijk doe, haha.

 • Reageer Jennn 19/02/2014

  *steekt hand op*

 • Laat een reactie achter