GTST IS ME LEVEN

12/02/2014 - 9 reacties

Dit stukje gaat over GTST dus iedereen die niet GTST kijkt (???bestaan jullie??) mag nu wegklikken. Of verder lezen, wat je wilt.

Want echt jongens, ik weet niet waar, maar ergens is het misgegaan. Waar ik voorheen trots kon vermelden dat ik “gelukkig niet zo’n persoon ben die Goeie tijden kijkt”, want “kom op zeg, ik heb toch een leven” zeg ik nu schaamteloos: ik heb geen leven. Elke doordeweekse dag zit ik stipt om 19:55 uur op de bank. Ja, het is zelfs al zo erg dat ik LOML zo ver heb gekregen om mij te waarschuwen “die show van jou begint zo”.
Wat zeg ik; hij kijkt zelfs mee, al heeft hij tussendoor van die verschrikkelijke domme grapjes zoals ‘waar is meneer Harmsen”, en “komt Hellen Helmink nog terug”.

Ik kan niet gewoon niet zonder mijn dagelijkse soap. Zelfs op vakantie in Mallorca heb ik op de laatste dag via de iPad alles teruggekeken op uitzending gemist want “dan ben ik weer op schema als ik thuis ben”. GTST is the bomb. Is het niet vanwege het fan-tas-tische acteerwerk van de cast (Nuran kan nooit huilen, Nina kijkt altijd alsof ze moet poepen en Anton is continue aan het fronsen), dan is het natuurijk vanwege de verhaallijnen.

In GTST kan alles. Tim bijvoorbeeld, sukkeltje eersteklas noem ik hem altijd, ligt te drijven midden op zee, maar wordt gered. Of Ludo bijvoorbeeld. Op een avond kon ik niet slapen en heb ik op Wikipedia het hele levensverhaal van Ludo Sanders gelezen. Echt, wat die man heeft meegemaakt, dat wil je niet weten. Of Laura, ook zoiets. Dat ze nog zo lekker positief aan het werk is bij de Rozenboom, echt petje af hoor!

Sinds kort volg ik dus ook een paar (lees: iedereen die ik maar kan vinden) op Instagram. Al valt het soms wat tegen. Menno bijvoorbeeld, is helemaal geen stoere politieagent aangezien hij continue selfies maakt incl #hashtags. En Rikki is lekker filosofisch bezig, want bij elke selfie zet ze een tekst als “we can go where you wanna do what you wanna anything you wanna all u wanna do is make you smile”.

Dan nog even dit:

 • kan Bianca als-tu-blieft uit de serie, want ik trek haar niet langer;
 • Sjors ook niet.
 • En wanneer vertelt Maxime nou aan Nina dat Vincent haar neef is? Wacht, laat me raden; dat wordt de cliffhanger voor de zomer als Nina zwanger is van Vincent. Wedden.
 • ik ga STUK om de comments van de GTST Facebook (heb ik allang gelike-ed, natuurlijk).
 • Wehkamp is de nieuwe sponsor van GTST, hebben jullie het ook door?

gtst

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Jennn 12/02/2014

  Haha, leuk geschreven! En die comments zijn idd om te gieren af en toe

 • Reageer Maris 12/02/2014

  Haha ik heb jaren GTST gevolgd. Maar in 2004 heb ik het opgegeven. Toen was ik er klaar mee. Heel af en toe, eens per jaar, kijk ik nog wel eens een aflevering, maar ik vind er niet zoveel meer aan 🙂 Komt vast omdat ik het niet volg!

 • Reageer Sas 12/02/2014

  Ik heb ooit in een ver verleden 1 aflevering gekeken. Ik kijk het al jaren niet (als 1 van de weinige op deze aardbol volgens mij)

  Wel zie ik altijd de laatste 5 min. aangezien hier altijd de voice opgaat 😉

 • Reageer Nicole 12/02/2014

  Haha! Leuk om te lezen! Ik vind GTST hartstikke stom maar toch kijk ik het wel. Soort van ontspanningsmomentje.. Die irritaties herken ik dus wel. 😛

 • Reageer Sigrid 12/02/2014

  F. keek het (natuurlijk) nooit maar door mij wel, en omdat ik het al (om te janken dit) 13 jaar kijk (met breaks waairin ik het niet meer interessant vond) heb ik bij alles van die idiote verhalen zoals: ‘ja maar ludo was ook een keer zwerver’ en ‘ja maar toen laura met haar zoon, o nee, haar… de vader van noud??? ging’ en toen isabella nina ging ontvoeren… het is zo extreem en idioot allemaal, maar ja, ik volg ze toch. Sjoerd is mn lievelings!

  er is een ding dat ik niet begrijp: ALLE seksscenes (bijan allemaal) zijn met senioren! whyyy? als het dan moet zie ik liever iemand jong en aantrekkelijk dan altijd die hijgende anton :’)

 • Reageer Sophie 12/02/2014

  Waaaauw, zit Sjors er nog steeds in? En Janine? Ik heb het al zeven jaar niet meer gekeken denk ik.

 • Reageer Femke 13/02/2014

  GTST-fan hier, sorrynotsorry. Eerder een gewoontedingetje want ik kijk het al zo’n 14(?) jaar ofzoiets (hoewel ook pauze’s gehad van een jaar niet-kijken). Toen Roos nog met Gijs ging trouwen en Bowien in het ravijn donderde (Ludo’s schuld!) en Sjors nog de oppas van Nina was en de affaire tussen Janine en Stefano ondenkbaar was. Goeie tijden. (Gatver wat flauw.)

  Je hoeft het trouwens niet per se terug te kijken. Je kunt het een maand niet volgen en bij de eerstvolgende aflevering ben je binnen vijf minuten op de hoogte van wat er is gebeurd. (En dat is niet zoveel.)

  Ik lach me ook dood om die FB-comments. Het meest hilarische vind ik nog de mensen die er doorheen brullen; “HET IS ALLEMAAL NIET ECHT HOOR WETEN JULLIE WEL DAT HET MAAR GEACTEERD IS”

  (Ik wil trouwens dat Rikki en Sjoerd weer samen komen. Aan wiens kant sta jij?)

 • Reageer Madelon 15/02/2014

  GTST? Wasda? 😉

 • Reageer sabienne 15/02/2014

  ik zit nog steeds te giechelen om LOML’s flauwe grapjes. volg het al jaren niet meer, maar door je blogjes krijg ik bijna weer zin om te beginnen, zo heerlijk dramatisch. maar ik geloof dat ik dat maar niet moet doen… heb denk ik ook het geduld niet meer. maar goed, wel vet leuk om dit te lezen.

 • Laat een reactie achter