Koken met lange mouwen.

19/02/2014 - 18 reacties

Annabel-Langbein-boek-cover-512x595

Na GTST en Honey Boo Boo (sorry!) kijk ik dus ook heel graag naar kookprogramma’s. Masterchef UK/USA/Australie, Everyday Gourmet with Justine en natuurlijk 24 kitchen; ik vreet die programma’s op.

Mijn lievelingen verschillen van Jamie O (want niets kan Jamie O verkeerd doen), Antonie Bourdain (woest aantrekkelijk ook, sorry!), de aflevering waar hij samen met Ferran Adria eet bij El Bulli en elke keer stil valt bij alles wat hij in zijn mond doet is gewoon magisch. En oja, Annabel Langbein natuurlijk.

Annabel, ja zij dus met dat belachelijk mooie huis in Nieuw Zeeland. Ze kweekt zowat al haar groenten zelf en ik durf zelf hardop te zeggen dat ik nieuwsgierig word van haar varken uit de oven incl krokant braadkorst (SORRY, ECHT, SORRY!).

Laatst viel mij dus wat op. Zowel aan Annabel als die andere lieveling van mij: Laura Vitale (“Haaaaaai Guyzzzzz!”). Ze koken namelijk zo..makkelijk. Zo…simpel. Zo…alsof het niets is, alsof elke malloot op aarde, zelfs ik, dit zou moeten kunnen. Ze koken zelfs met hun gewone kleren aan. Met hun mouwen niet eens opgestroopt.

Ik kan dat niet. Ik kook altijd met mijn cill-kleding aan. En mijn mouwen opgerold. En met mijn haren vast. En ik kook niet alsof het simpel is, ik kook altijd moeilijk. Of hoe ik het zeg: ik kan niet koken, ik kan recepten opvolgen. Ik kook, zoals SHH het zou zeggen “just for  nutrients and survival”.

Ik wil ook zo rustig en kalm koken, net als Annabel en Laura. Ik wil koken met liefde, met aandacht, en niet koken omdat het nou eenmaal moet.
Morgen begin ik. Met een tosti. In mijn gewone kleren, mijn haren los en mijn mouwen gewoon lang.

Vorige post Volgende post

18 reacties

 • Reageer Dionne 19/02/2014

  Ik heb hier het geheim voor ontdekt. Ik heb namelijk een grondige bloedhekel aan koken, BEHALVE (kwam ik vorige week achter) als je de tijd hebt. Als je dus niet kookt voor ‘nutrients and survival’, maar gewoon om eens dingen te proberen. En dat het niet uitmaakt of er nu 1 uur of 4 over doet.
  Dan kan ik het ook ineens, chill en relaxed. En ook met korte mouwen, maar dat komt omdat het gewoon bloedheet wordt in die keuken. En ook met een schort, want dat maakt het gewoon af. De mijne is blauw met cupcakejes erop <3.

 • Reageer Eva 19/02/2014

  Ik ben té jaloers op haar. Op haar perfecte huis en haar keuken en haar tuin en alle groenten en oooh. Wou dat ik het zo goed voor elkaar had :p En dan nog in Nieuw Zeeland ook, ik bedoel maar! Ik kook trouwens ook altijd in m’n gewone kleren, maar vervolgens is alles vies en kan ik me weer omkleden.

 • Reageer Riz 19/02/2014

  ooit kan ik ook uren gaan koken… ooit.. maar dat is pas in een ander leven..

  En heus hoor, ik heb die tijd wel, en ook lange mouwen, en een schort, zelfs een schort heb ik. Maar koken. wel nee, dat laat ik wel aan al die andere mensen over. Die wel de liefde hebben voor het voedsel.

 • Reageer Maris 19/02/2014

  Hm ik kook ook altijd in mijn gewone kleren. Zonder mijn mauwen op te stropen. En het blijft eigenlijk altijd schoon. Behalve als ik echt een bijzondere kerstjurk aan heb. Dan trek ik wel een schort aan. Maar dat doe ik meer omdat het er zo geweldig uit ziet 😉

 • Reageer Maris 19/02/2014

  mouwen natuurlijk!

 • Reageer Linda 19/02/2014

  Ik zou willen dat ik de tijd had om gewoon lekker rustig te kunnen koken. Ben al blij als ik het red in een half uurtje sesamstraat zonder dreumes aan mijn been. Jammer dat sesamstraat tegenwoordig ingekort is en er voor of na niet iets anders interessants op de tv is (volgens dreumes dan).

 • Reageer Sylvia 19/02/2014

  Honey Boo Boo?? Neeee! Ik weet niet hoe ik dit nieuws ga verwerken.. Hoe dan ook, Masterchef Australia is fantastisch; over het algemeen fijne, sympathieke kandidaten en een geweldige jury 🙂 Ennuh, ik stroop m’n mouwen ook altijd op 😉

 • Reageer Jennn 19/02/2014

  Ik kook eigenlijk ook in mijn normale kleren. Mijn haren wel vast, maar meer om hygienische redenen 😉

 • Reageer amine 19/02/2014

  Eigenlijk hoor je niet te koken met je mouwen opgestroopt ivm spatten en verbranden. Ze zullen dat ivm verzekeringen in de kookprogramma’s ook niet mogen denk ik

 • Reageer R.S. 19/02/2014

  24 Kitchen is pure ontspanning. Ik zou er dagen achter elkaar naar kunnen kijken, gewoon om er zen van te worden. Ik moet er alleen niet aan denken om dat allemaal zelf te moeten gaan maken. Meestal val ik dan ook gewoon in slaap.

  De leukste is trouwens Kiran al weet ik niet meer of die er nog op is <3 En Jamie's American Road Trip omg laatst keek ik en toen slachtten ze een krokodil, zo heftig.

 • Reageer Marieke 19/02/2014

  Hahaha, zo herkenbaar. Ik vind ook altijd dat het er zo makkelijk uitziet. HOE DAN?! Ik ga het niet proberen ook, in mijn nette kleren, want sowieso wordt alles dan vies.

 • Reageer Marah 20/02/2014

  Oeh Laura Vitale is ook echt een van mijn favorieten! Die Annebel ken ik helemaal niet, maar misschien kom dat omdat ik geen tv kijk? Ik ga haar in ieder geval even opzoeken!

 • Reageer Inge 20/02/2014

  Ik kook echt heel graag, ik zou wel meer eens een schort moeten aandoen, want er zijn al wat tshirts met vlekken op helaas 🙁
  En ja, koken moet je doen met tijd, anders is het gewoon niet leuk.

 • Reageer blauwesokken 20/02/2014

  Hier heb ik dus echt nog nooit over nagedacht?!

 • Reageer sterrie 21/02/2014

  Hahahaha, ik heb er eerlijk gezegd nog nooit op gelet, totdat ik gister dit stukje las. Ik vanmorgen 24kitchen erop en het viel me op dat sommige de mouwen toch ietsje opgestroopt (?) hebben, tenminste de Nederlandse koks. Ik ben zelf ook een opstroper, en een kliederaar, die het intussen wel weer netjes opruimt! (kan niet zo goed over troep hahahaha!)

 • Reageer barbara 23/02/2014

  jo totaal irrelevant voor deze blogpost maar één van je smilenotes mij zojuist even heel blij gemaakt hihi 😀 wat fijn, van harte!

 • Reageer Indira 23/02/2014

  Haha! Ik weet eigenlijk niet hoe ik kook… Ik ga er vanavond eens op letten 😛

 • Reageer Fatima 26/02/2014

  Ik moet de mouwen wel opstropen.. en eigenlijk ook een schort aan (doe ik niet vaak en heb daarom vaak kleren vol kookvlekken en idd kook alleen in mijn ‘oude thuiskleding’) en om het af te maken kook ik het liefst met een hoofddoekje op (haarband is ook prima, haar is nu te kort voor een staart/knot.

  Zonder deze voorwaarden gaat het koken gewoon niet goed.

 • Laat een reactie achter