Single

20/02/2014 - 10 reacties

single ladies kat

Tinder, u had er vast al over gehoord. Ik hoorde er over van mijn single friends, want echt iedereen doet aan Tinder. En waar ik eerst nog stiekem dacht dat het een sneue ap is voor mensen die IRL niemand kunnen krijgen, ik bedoel laten we nou eerlijk zijn, is het dus eigenlijk een app die je als single person MOET hebben. De singles om me heen daten heel wat af door Tinder, en met goed volk ook. Als ik even zo in hokjes mag praten; huisartsen, ICT-ers, leraren, kunstenaars, er is van alles op te vinden.

Enfin, misschien was dit voor mij de perfecte app geweest, zo zei ik tegen mijn single friend. Om er maar eerlijk voor uit te komen; ik ben namelijk een waardeloze single.
Niets van dat single ready to mingle of lekker vrijgezellig voor mij. Ik kan niet goed single zijn. Ik ben een ramp in single zijn. Zo erg dat ik een schaamte zou zijn voor al het single volk:

 • ik kan niet alleen slapen. Echt niet. Ik haat alleen slapen. Als LOML weer eens op zakenreis is (nu 2,5 week weg), slaap ik ook al die tijden slecht. Er moet gewoon perse iemand naast mij liggen. Het is zelf zo erg dat ik al genoegen neem met Patty Brard. Iedereen, zolang ik maar niet alleen hoef te slapen.
 • Iedereen die mijn blog al een tijdje leest weet het vast wel: ik ben super slecht in “socializen“. Ok eerlijk; sinds ik moeder ben is het een klein beetje veranderd. Praatjes maken met een baby op je rug, het lukt me nu wel iets beter. Maar feit is wel dat ik nog steeds onbekende mensen haat. Ja sorry. En daar horen dus ook mannen bij.
 • er zijn geen leuke jongens. Soms kijk ik me heen, want getrouwd zijn betekent niet dat ik mijn ogen in mijn zak heb. En dan word ik dus een beetje verdrietig van het aanbod. Ik bedoel: mannen in Uggs? Mannen in skinny jeans. Mannen in een V-HALS SHIRT?? Echt, MY EYES HURTS SO MUCH!  Of ligt het aan het feit dat ik;
 • stiekem best wel kieskeurig ben (je zou het niet zeggen als je LOML ziet..haha)? Ik wil geen hipster. Ik wil geen overduidelijke stoere man. Ik wil geen man met blokjes. Ik wil geen man met perfect haar. Ik wil een man die lekker zijn eigen pad volgt, ook al is dat soms heel irritant. Ik wil een man die lak heeft aan trends of aan alles wat de maatschappij doet. Ik wil een lief zacht nerdje (sorry LOML).
 • hoewel ik best goed ben in flirten *ahum*, vind ik het hele spel wat daarna komt niets aan. Ik bedoel; een beetje over en weer kijken is leuk. Maar daarna: dat spel van wie stapt af op wie, en dan nog een gesprek aanknopen (zie punt 2), waar je vervolgens voor het eerst de stem van de man hoort (hoeveel mannen ik heb afgewezen vanwege hun stemgeluid (zie punt hierboven), en dan nog de date, wat doe je aan, make up op doen (kan ik niet), lekker praten over, ja wat eigenlijk, en de volgende dag: wie smste eerst, en wanneer moet je terug smsen? Oh jongens, ik word al moe als ik eraan denk.
 • en tenslotte nog de laatste reden waarom ik een waardeloze single ben: ik ben zelf moeilijk te handelen. Echt: een applaus hierbij voor LOML; want ik zou het iedereen afraden om iets met mij te beginnen.

Kortom, het is beter voor iedereen dat ik nu veilig getrouwd ben. En oja; Totoro heeft een gekneust heupje.

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageer Fatima 26/02/2014

  Ik kan niet wachten om van al deze ‘iemand leren kennen’-onzin af te zijn. Wat een tijd en energie kost het toch altijd om iemand te ontmoeten/leren kennen/dumpen en alles weer opnieuw. En om daarna nog alle culturele rompslomp door te lopen, oververmoeid raak je ervan.

  Nee, ik ben niet bestemd voor het single-leven. Just put the ring on en let’s keep on living.

  ps. jij lijkt mij juist zo’n heel sociaal iemand.

 • Reageer Sophie 26/02/2014

  Ohhh ja wat ook verschrikkelijk is aan single zijn, het hele ‘wat moet ik whatsappen, is dit wel leuk genoeg, kom ik niet wanhopig over, hij whatsappt niet teruuuhuuuug’ gedoe :’) hou op hoor.

 • Reageer Sylvia 26/02/2014

  Haha, ik kreeg Tinder ook door vrienden aangesmeerd (”probeer het nou-hoouuu!!”) en ik moet zeggen dat het erg bevorderlijk voor je ego is. Ik vind het uitdelen van die hartjes en kijken of je er eentje terug krijgt leuk, maar zodra er dan een chatgesprek ontstaat ben ik het eigenlijk alweer beu ;P

 • Reageer Annagreet 26/02/2014

  Heel herkenbaar, vooral dat laatste punt, hihi

 • Reageer Carmen 26/02/2014

  Grappig, ik vind Tinder fantastisch. Vind het juist helemaal niet vermoeiend omdat vragen als ‘wat doe ik aan’ veel minder belangrijk zijn omdat je elkaar toch niet kent. Het is supervrijblijvend en ik heb al heel veel oprecht leuke mannen ontmoet, dus voor mij is Tinder top 🙂

 • Reageer Des 26/02/2014

  Ja, en DAAROM denk ik dus ook dat Tinder top voor mij zou zijn (als ik single zou zijn dan)

 • Reageer Dionne 27/02/2014

  Ik vind single zijn superleuk!! Alleen is het bij mij meestal gauw weer over. En dat komt denk ik weer omdat ik daten en flirten en alles ook superleuk vind. Ik wil ook altijd nog een keer speeddaten, maar ik mag niet van Marijn.
  Maar ja, ik kan ook niet slapen als hij er niet is (ook niet als hij er wel is, gevecht om ruimte etc.) dus ik klaag maar niet.

 • Reageer Marieke 27/02/2014

  Haha, geweldig stuk. Hoewel het bij mij niet zo ‘ernstig’ is als bij jou… 😉 heb ik ook echt een hekel aan die fase dat alles net nieuw is. Die onzekerheid, bah! Ik hoop dat ik dat nooit meer hoef mee te maken.

 • Reageer Food Love and Happiness 01/03/2014

  Ja single zijn is een vak apart he. Ik moet zeggen: het bevalt mij prí-ma! Na zo’n 9 jaar relatie, is single zijn heerlijk verfrissend. Alleen, echt, dat moment vlak voordat je die 1e date hebt…blegh. Wie bedenkt dat, waarom moet dat (tip: een borrel drinken tijdens het klaarmaken, helpt;) ). Verder vind ik het weer ff heel leuk, dat daten! En ja, verschillende dates gehad, inderdaad via Tinder. Naast de leuke mensen die er op zitten, zitten er ook heel veel freaks op hoor! Zou bijna een nieuwe blogpost waard zijn (vraag je single vriendinnen maar eens te tellen hoe vaak ze een ‘man met vis’, ‘man met ander vreemd dier’ ofzo voorbij zien komen;)

 • Reageer DeHeldin 04/03/2014

  Ik leerde na mijn scheiding iemand kennen via Twitter, na een leuke vriendschap hebben we inmiddels een relatie. Maar ik zou het keigoed doen op Tinder haha, gewoon omdat ik dat veel beter kan dan IRL met iemand in gesprek gaan ook. Vandaar dat het op Twitter (en daarna via DM en Whatsapp) ook prima ging. Dus ook daar kan het lukken hoor, zelfs als je juist géén relatie wil (zoals ik dat niet wilde op dat moment, en er nu toch heel blij mee ben 🙂

 • Laat een reactie achter