USA

23/02/2014 - 13 reacties

oprahs-favorite-things-audience

Ik heb een gezonde fascinatie voor allemaal dingen of mensen die ehh..anders zijn. Amputaties bijvoorbeeld, ja sorry. Daar kan ik dus uren iets over lezen danwel naar plaatjes kijken. Geisha’s, de Amish, Saurie Arabiers, vind ik ook zo bijzonder omdat ik het zo mysterieus vind allemaal. Of Chinezen, die vind ik ook zo apart. Dan vraag ik me af: zouden ze weten dat ze met zoveel zijn?
En oja: Amerikanen. Amerikanen doen natuurlijk zelf alsof ze de normaalste volk ter wereld zijn, welk volk doet dat nou niet, maar ik heb de afgelopen tijd veel Masterchef US en Extreme Home Make Over gezien dat ik denk:

 • waarom zeggen ze zo snel “love u”? Tegen iedereen die ze tegenkomen; LOVE U! Menen ze dat? Waarom zeggen ze dat zo snel? Scheiden al die Hollywood stellen daarom zo snel: omdat ze te snel LOVE U zeggen?
 • waarom moet er ALTIJD een hug bij? Een knuffel. Het is niet eens een warme knuffel, het is meer in de trant van “ff snel een omhelsinkje”. Waarom niet gewoon een handje, en ok als het moet 3 klapzoenen erbij?
 • waarom HUILEN ze zo snel. Ik keek laatst Extreme Home Make over, en de hele tijd gingen ze janken. Oh een vreemde vrouw woont in een caravan: HUILEN! Oh, de muren storten bijna in: TRANEN! Hoe doen ze dat? Ben ik dan zo koud dat ik niet zo snel huil? Zijn het echte tranen, of meer in de vorm van “ik hoor nu eenmaal een traantje te laten”?
 • toen ik in New York was viel het me al op. Bij de kassa, de bediening, iedereen zegt “how are u doing?”.  En dan zei ik altijd “I’m fine, and how are you doing?”. Of “how are we feeling today?”. Eh, ik weet het niet precies? Nogmaals, ben ik dan als Nederlander (tatta’s be like) weer zo koud dat ik genoeg heb aan een “goedemorgen/middag/avond?”?
 • ze zijn zo OVERDREVEN. In alles  wat ze doen. En echt; ik weet het wel dat hele Nederlandse “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”, kan ik me soms ook wel aan storen. Maar ik herinner me nog het publiek bij Oprah als ze te horen kregen dat ze in haar “Oprah’s favourite things” show te gast waren. Helemaal gek werden ze, vol met tranen (daar zijn ze weer) en sommigen vielen zelfs bijna flauw.  Gefascineerd kijk ik hier dan naar. (haha, ik zocht naar een bijpassend plaatje, en kwam toen deze blog tegen)

Kortom, ik vraag het me gewoon allemaal af. Gewoon, zomaar. En wie weet waarom die Amerikanen zo zijn; laat het me weten. En oja: ben ik nou de enige die dit opvalt aan Amerikanen, of hebben jullie dit ook?

 

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Sophie 26/02/2014

  Toen ik in Amerika was, vond ik dat ook zo verwarrend, dat als je een winkel binnenkomt, iemand meteen vraagt ‘hiiii, how are you?’. GAAT JE NIKS AAN, LAAT ME MET RUST 🙁 Ik snap dan niet helemaal wat ik terug moet zeggen, het is zo verwarrend!

 • Reageer Sophie 26/02/2014

  Oh, en geisha’s <333

 • Reageer Maris 26/02/2014

  Amerikaanse televisie is heel anders dan Nederlandse. Het is inderdaad veel meer overdreven. De presentators praten daar ook enorm overdreven. Zou denk ik vreemd zijn als dat ineens anders zou zijn. De media is daar gewoon anders. En dat extreem janken en alles hoort er gewoon bij. Hier heb je in Nederland ook wel eens over die home makeover programma’s. Die reageren altijd heel nuchter: “O kijk eens Jan, je kacheltje staat er nog”. “Ja hier kan ik wel aan wennen”. Dat is toch wel het meest enthousiaste dat je hoort. Denk dat het ook wel allemaal wat in scene gezet wordt daar.

 • Reageer Lin 26/02/2014

  Er is een goede Amerikaan aan me verloren gegaan.

 • Reageer felice 26/02/2014

  Ik denk dat we veel kunnen leren van Amerikanen. Dat Nederlandse nuchtere, kille en afstandelijke. ‘Doe maar gewoon’. Bah, wat ongezellig! Het is toch vriendelijk als iemand je vraagt hoe het met je gaat? Maak een (kort) praatje, is goed voor de sfeer, voor jouw humeur en voor de ander. Wordt de wereld alleen maar een beetje mooier en vriendelijker van.
  Ja, ik houd daar wel van. We zijn niet alleen op de wereld. Ben er voor elkaar. Al is het alleen maar om de eenzaamheid van de buurvrouw vier huizen verderop te doorbreken met een groet op straat en een glimlach.

 • Reageer Manja 26/02/2014

  jaaa die Amerikanen en ze zijn zoooo enthousiast en luidruchtig, vermoeiend gewoon

 • Reageer Marieke 27/02/2014

  Amerikanen zijn om deze redenen geweldig fascinerend. Ik HOU ervan, haha.

 • Reageer Eva 28/02/2014

  “How are you doing” is hier echt een begroeting. De meeste mensen verwachten eigenlijk ook geen antwoord. Een standaard uitwisseling gaat dan zo “Good morning, how are you doing?” “Hi, how you are you?” En dat was het dan.

  Verder zijn dingen inderdaad al snel “amazing” (uitgesproken als “amááázing”), maar ik moet zeggen dat Extreme Home Make Over wel echt het summum is van het Amerikaanse stereotype. Drinking Game: een shot iedere keer als iemand “OH MY GOSH” zegt, wie aan het eind van de aflevering nog geen alcoholvergiftiging heeft, wint.

  Het grootste deel van de Amerikanen voldoet gelukkig niet aan het stereotype. Daarnaast is er een groot verschil tussen het zuiden en steden als New York en San Francisco.

  Ik vind ’t wel mooi. Ik sta erbij, kijk ernaar, voel me ontzettend Nederlands en ben daar dan toch best blij mee.

 • Reageer Lezenswaardig | De beste blogs van februari 2014 | ..::Horstinkistan::.. 01/03/2014

  […] USA ~Des heeft wat dingen opgemerkt tijdens het televisiekijken. […]

 • Reageer Scott Tranding software review 09/06/2014

  I constantly spent my half an hour to read this
  webpage’s articles every day along with a mug of coffee.

 • Reageer sell gold phoenix 16/06/2014

  Every weekend i used to pay a visit this site, as i want enjoyment, as this this website conations really
  pleasant funny stuff too.

 • Reageer how to trade stocks reviews 12/07/2014

  Heya i’m for the first time here. I found
  this board and I find It truly useful & it helped me out a lot.
  I hope to give something back and aid others like you helped me.

 • Reageer bmw i3 forum 08/10/2014

  BMW Cars are again in the Automarket with
  its latest SUV design of D+ Sector whose starting cost is Rs.41.2 lakhs called “BMW X3” in diesel
  with 2 different types of variations (i.e. xDrive20d/xDrive30d).

 • Laat een reactie achter