Easy Peasy

04/03/2014 - 12 reacties

easypeasy

Nergens om, maar de laatste tijd heb ik geld uitgegeven alsof ik…alsof ik..wie geeft er veel geld uit?? Nou zoveel.
Ik kocht kaarsen van Yankee Candles (iets van 23 euro per stuk), ik ging los bij Boohoo (jurkjes en schoenen), en ik vond het ook nodig om weer eens wat boeken te bestellen bij ons bol.com-metje (komkomkommertje)(sorry).
Onder andere het “Een weeffout in onze sterren” van John Green op aanraden van Lonneke en Marieke, en van clubcake Jazzy en op Diana haar blog kreeg ik tips om Easy Peasy te kopen.

Easy Peasy is geschreven door Claire van den Heuvel en Vera van Haren, die ook BlueBelle runnen. Het is een kookboek met recepten voor kinderen. “Maar!”, zo zei ik de afgelopen dagen heel vaak met een opgestoken vingertje, “het is veel meer dan een kookboek”.

Zo staat er bijvoorbeeld heel veel informatie over wat je kind nou echt nodig heeft. En nee, niet wat het voedingcentrum al honderd jaar zegt, maar wat echt gezond is. Dit doet Easy Peasy niet in de stijl “en als je dat niet doet ben je een hele slechte moeder”, nee Easy Peasy weet dat niemand perfect is en zet er genoeg alternatieven bij (“geen omega-olie? Gebruik dan olijfolie”). Sterker nog: Easy Peasy pleit voor een dagelijs snoepuurtje, natuurlijk met zo min mogelijk suiker (maak bijvoorbeeld een Pinkie Pie met cashewcreme (muffin van rode biet)).

Ook heb ik de filosofieën inmiddels op mijn koelkast staan (“jij bepaald wat en wanneer, je kind bepaald hoeveel”)( “Gun je kind die goede start: jij legt de basis!”). De recepten staan in verschillende fases, vanaf het moment dat je zwanger bent tot je kind 4 jaar is. Lekkere en vooral gezonde recepten, niet alleen voor je kind. Ik krijg zelf ook spontaan zin in vijgen-dadelpuree met kwark .

En dan heb ik het nog niet eens over de prachtige vormgeving.

Kleine A. is inmiddels 1 jaar oud en kan zo goed als met de pot mee eten. Maar wat geef je zo’n kind dan echt? Nou bijvoorbeeld als ontbijt een coco berry breakfast (havermout met blauwe bessen, frambozen, kokosschaafsel en lijnzaad), als lunch een easy peasy pizza (speltpizza met groentesaus, makreel en geitenkaas),  en een doperwtendillesoep met zalmsnippers als dinner.

Kortom, na het boek wist ik niet hoe snel ik boodschappen moest doen en mijn handen jeuken om kleine A. vol te stoppen met al die gezonde gerechtjes.
Net als deze tips is dit dus het perfecte cadeau om te geven aan een mommy 2 be.

(ps. NIET EENS GESPONSORD DEZE BLOG (helaas niet)).

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Rosie 04/03/2014

  Ooh dit lijkt me zo’n leuk boek! Ik had ‘m al lang gekocht als ik een kindje had haha maar ik lees hier zoveel leuke dingen over!:D Ga je receptjes met ons delen?!

  liefs! XX

 • Reageer Linda 04/03/2014

  Wat een goede recensie, had het boek al vaker voorbij zien komen. Maar nu ik dit lees komt hij ook wel hier op mijn wensenlijstje. De regel ‘jij bepaald wat en wanneer het kind eet, het kind hoeveel’ is echt goud waard. Zo voorkom je dat je kind je overeet, wat toch kan gebeuren als je je kind dwingt om zijn / haar bord leeg te eten. En voorkomt strijd over het eten, want dan verlies je altijd als moeder.

  • Reageer Des 06/03/2014

   jaaa klopt! ik wist dus echt niet he. want ik ben echt opgevoed met het idee “niet van tafel voordat je bord leeg is”.

 • Reageer Osina 04/03/2014

  Oh, wat een leuk en superhandig boek!

 • Reageer blauwesokken 04/03/2014

  als ik later kinderen heb dan wil ik For Sure dit kookboek ook!!

 • Reageer sterrie 04/03/2014

  Hmmmm…. ik heb ‘m inderdaad ook al ergens anders op een blog/IG voorbij zien komen en werd wel nieuwsgierig. Nu helemaal! Oh… deze dan ook maar op m’n wensenlijstje! 😉

 • Reageer Nanda 05/03/2014

  Haha! Jammer van de sponsoring. Maar hij staat op mijn wishlist, dit boek…

 • Reageer Anouk 05/03/2014

  Dat boek van John Green is geweldig!

 • Reageer claire 06/03/2014

  Hoi Des, wat heb je een leuk stuk geschreven over ons boek! thanks!! trots op dat we in jouw rijtje van geld uitgeven staan ;-). Groetjes Claire (a.k.a. Bluebelle).

 • Reageer LNNK 11/03/2014

  Ik heb dit boek een tijdje geleden ook gekocht. Moet je nagaan.. de baby is nog niet geboren haha. Hoe dan ook, ik vind het een geweldig boek. Mooi en informatief!

 • Reageer Maai 14/03/2014

  Ik vind bij deze dat je recht hebt op dit boek maar dan gesponserd. Leuke revieuw. Ik wil hem ook. Ik wilde hem al maar nu helemaal. Dankzij jou!

 • Reageer Bron van inspiratie | 31/03/2014

  […] Receptenboek: Easy Peasy – Des Schrijft Gekke koekjes – Wolverien Clown cupcakes – Sweet Happinezz Pannenkoeken met fruit – Fun and Food Kwark & Worteltjestaart – Barbamama Sandwich muisje – Fun and Food Lekker water – De gezonde mama Pimp your Food – Life by Rosie Bumba Taart – Coco Belle Gezond eten – Kleine Wondertjes Pannenkoekenmuffins – Joy from Joyce Ontbijt muffins – Little Wonder World Groentenpannenkoeken – De gezonde mama […]

 • Laat een reactie achter