Fietsen

01/03/2014 - 8 reacties

fiets

Hoe fietsen jullie eigenlijk? Ja, even een random vraag hoor. Ik zat vanochtend op de fiets en ik dacht daar even aan.

Kijk, jullie weten natuurlijk wel hoe ik fiets (snel, woest agressief met mijn armen heen en weer zwaaiend en schreeuwen dat iedereen aan de kant moet gaan, ja jij ook oude oma), maar ik bedoel eigenlijk meer de houding.

Ik zag vanochtend bijvoorbeeld iemand die helemaal met haar lichaam naar voren ging fietsen. Haar hoofd zat zowat op het stuur. Waarschijnlijk denkt ze dat ze zo sneller vooruit komt
“Het kan echt hoor, ik fiets ook altijd”, zei eens een vriendinnetje van mij.

Je hebt ook mensen die met elke “trap” op hun wielen heen en weer bewegen. Ik betrapte mezelf erop vanochtend. Het komt door de lente, de bloemetjes die ik overal zag, ik werd vrolijk, ik begon te zingen en voor ik het wist was ik heen en weer aan het bewegen op de fiets.

Terwijl ik normaal gesproken iemand ben die met een recht lichaam, gezicht strak vooruit en snel aan het fietsen ben. Heel vaak hoor ik mensen zeggen “ja ik zag je fietsen, maar je keek zo boos dat ik je maar niet ging groeten”. Sinds ik weleens herkend ben in de stad van Groningen als blogger, probeer ik een iets vriendelijker gezicht op te zetten.

En oja; je hebt natuurlijk ook brugpiepers, altijd jongens, die fietsen in de hoogste versnelling. Ik snap er niets van, want zo kom je helemaal niet vooruit.

Kortom; er is zoveel te zeggen over de manier hoe je fietst. Mijn manier zegt vast: duidelijke sterke vrouw, gelieve niet te storen.

Vorige post Volgende post

8 reacties

 • Reageer Dionne 04/03/2014

  Ik fiets vooral KEIHARD. En verder ligt het eraan wat voor liedje ik luister, anders zit ik ook wel eens dansend en zingend op de fiets. Maar alleen op verlaten weggetjes. Of ’s nachts.

 • Reageer Linda 04/03/2014

  Ik fiets ook heel hard en als het waait ben ik heel gefrustreerd. Ik HAAT tegen de wind in fietsen. Als het zonnetje schijnt wil ik nog wel eens wat vrolijker kijken.

 • Reageer Maria 04/03/2014

  Klein puntje: zou het kunnen dat de datum waar je je blogs op publiceert niet klopt met de ”echte datum”? Zag namelijk deze blog vandaag pas, maar er staat dat het al gepubliceerd is op 1 maart. Just curious, no offense 🙂

  • Reageer Des 06/03/2014

   ja klopt, doe ik expres hoor. Want dan lijkt het net dat ik elke dag een stukje schrijf (haha).

 • Reageer Manja 04/03/2014

  ik fiets ook naar voren, altijd al gedaan, Ik probeer er op te letten, telkens weer en telkens weer betrap ik me erop dat ik me de pleures fiets met mn lichaam hangend over het stuur. Rechtop beetje aan het stuur trekkend kost het je veel minder moeite… Ik heb er zelfs op gelet bij het kopen van een fiets, hoog stuur, beetje oma fiets achtig, geen laag stuur want dan hang ik helemaal met mn kin op de grond hahaha

 • Reageer Roos 07/03/2014

  Hm, interessante vraag. Ik weet het eigenlijk niet. Ik weet alleen dat iedereen altijd zegt dat ik zo boos kijk op de fiets. Ik heb er ook niet bijzonder veel plezier in, dus dat klopt.

 • Reageer Marcella 14/03/2014

  Ik zag je lachend fietsen, dat was vast zo’n bloemen-lente-geniet-moment!

 • Reageer Aïsha 21/03/2014

  Hahahahha fietsen in de 1e versnelling. I snap it not! Ik ga volgens mij ook heen en weer op mijn fiets. Maar dat komt denk ik omdat ik zo’n takkezwaarfietsende fiets heb!

 • Laat een reactie achter