He Des, hoe gaat het nou met jou?

25/03/2014 - 43 reacties

He hallo, hier ben ik weer hoor. En hoe gaat het nu met jullie? Of nog belangrijker: hoe gaat het nou met mij?

 • Zwangerschap: bevalt helemaal prima jongens. Na 13 weken vooral erg misselijk en nog meer moe zijn (ik sliep gerust 3 uurtjes in de middag) heb ik nu weer volop energie. Ik moet zeggen dat ik door de zorg voor kleine A. heel weinig bezig ben met mijn zwangerschap. Waar ik bijvoorbeeld bij kleine A. de weken zat af te tellen, moet ik nu eerst even denken van: ehh hoever ben ik ook nog weer? (nu 16 weken, wiehie!)
 • Eten: tja, Des en eten he. Gaat aaaaalllltijd prima. Na 13 weken vooral erg ongezond te eten (ik kon echt niets gezonds binnen houden), ben ik nu weer bezig met lekkere salades, veel veggies in de avond en oja: heel veel water drinken. Dit laatste wil ik nog weleens vergeten waardoor ik ’s avonds met koppijn in bed lig. Maar door de zwangerschap heb ik nog wel heel erg zin in kokosmacarons (njammieee), een broodje oude kaas (met een dikke laag roomboter!!)  of gefrituurde mozarella sticks (heerlijk!!)
 • Hardlopen: yes, ik ben weer lekker bezig. Om de dag 5 km en het gaat nog prima. Na het hardlopen wel een beetje last van krampjes, maar ik krijg er ook een boel energie van. Oh en denk vooral niet dat ik op tijd zit; over 5 km doe ik nu gerust 40 minuten (sorrynotsorry)
 • Werk: ik heb ook alle tijd voor hardlopen aangezien ik geen werk meer heb. Per 1 april is de hele afdeling waar ik werkte boventallig verklaard. Erg jammer, want ik ging 4 jaar lang echt met plezier naar mijn werk en heb de liefste collega’s (ze lezen volgens mij nu mee, dus ik moet dit wel zeggen).  Ik ben nu dus hard op zoek naar werk.  Daarom hierbij een oproep: ik zoek werk in de omgeving Groningen en ben 32 uur beschikbaar. Ik zoek werk in de juridische of financiële sector en heb ook werkervaring in de schuldsanering. Omdat ik ook nieuwsgierig ben naar iets nieuws: vacatures in de social media (erg breed, I know) sla ik ook niet af! Dit is mijn LinkedIn profiel (lekker uitnodigend he; mijn intro tekst hahaha). Ken of heb jij de vacature gevonden? Stuur het gerust naar me.
 • Blog: ik houd van mijn blog. Echt. Ik vind bloggen nog steeds zo leuk.  Jullie reacties, de mailtjes die ik vaak stuur met lezers, ik noem jullie vaak mijn “internetvriendinnetjes”. Lief he?! Laatst had ik bijvoorbeeld afgesproken met Marcella en daar had ik wel een uur gezellig mee gekletst. Leuk! Wat ik soms nog wel moeilijk vind is om de “juiste” stukjes te schrijven. Ik heb het idee dat het merendeel van “mijn” lezers een stuk jonger dan ik zijn, nog studeren, en in een hele andere fase zitten dan ik. Ik kan me voorstellen dat vooral voor jullie het soms saai kan zijn om stukjes te lezen over het moeder zijn. Terwijl ik dat nu natuurlijk wel ben: moeder zijn.  Ik moet hier nog even een balans in vinden.

image

 

 • Kleine A: ow men, februari 2014 was een heavy maand jongens. Kleine A. werd 2x ziek, kreeg een sprongetje, kreeg tandjes, ik werd ziek, zat midden in mijn zwangerschapsmisselijkheid en tot overmaat was LOML 3 weken (!!) van huis. Ik zat er even echt he-le-maal doorheen. Dat kleine A. bijvoorbeeld wakker werd en ik alleen maar kon denken: OW NEE! IK WIL NOG SLAPEN!! Maar, fieuw, ook die fase is voorbij. Kleine A. groeit zo snel en begint echt een karaktertje te krijgen. Het is een stout driftig jongetje die vooral alles wil ontdekken en grenzen aan het opzoeken is, maar ook het allerliefste lekkerste mooiste joch ever.
 • Mijn boek: haha (echt geen tijd voor gehad jongens, so sorry. Echt)
 • LOML:  LOML had dus laatst een bruiloft van een goede vriend van hem in Mexico (ik heb verkeerde vriendinnen merk ik).  Ik zag de bruiloftfoto’s en elke keer als ik LOML spotte, maakte mijn hart een sprongetje. Ja cheezy, I know, maar ik kan dan echt met een grote glimlach naar de foto kijken en denken: ach gossie. Daar heb je hem nou. Mijn man <3 x 3333333310001111.
 • Draagdoekconsulente: YESSS! In mei heb ik de training en ben ik, als het goed is, daarna draagdoek consulente. Hier heb ik erg veel zin in. Ik ben nu volop met informatie schrijven voor mijn website en yess: hier heb ik jullie hulp voor nodig. Ik zoek namelijk iemand die de website voor mij wilt maken. En met website bedoel ik voornamelijk de lay out, want jullie weten dat ik daar een superkneus in ben.  Weten jullie iemand? Ben je zelf iemand die hier heel handig in is? Stuur me gerust een mailtje!  (uiteraard geef ik hiervoor een vergoeding).

En ehh hoe gaat het met jullie?

Vorige post Volgende post

43 reacties

 • Reageer Marcella 25/03/2014

  Ik vond het ook erg leuk om met jou te kletsen! Je bent leuk en lief! Kom maar snel die verse muntthee ‘terughalen’, haha. Tof om je te ontmoeten!

 • Reageer Eva 25/03/2014

  Ik studeer dan wel en ben geen moeder, maar stukjes over kleine A. vind ik bepaald geen straf om te lezen. Keep ‘m comin’!

 • Reageer Anne 25/03/2014

  Ik ben ook geen moeder, werk wel al, maar vind je stukjes juist top. Zolang niet alles in het teken staat van: kijk mijn kind(eren) en ik ben moeder (een beetje is juist leuk, zoals nu), vind ik het leuk.

  Succes met je zoektocht naar een baan! Helaas kan ik je niet zo goed verder helpen (tenzij je naar Berlijn wilt emigreren, dan kan ik misschien wel ergens van dienst zijn…) En bloggen is leuk he!

 • Reageer Ines 25/03/2014

  Wat leuk! Ik ben ook nog geen moeder maar ik vind je blog over mama zijn erg fijn te lezen (weet ik meteen wat me ooit te wachten staat)

 • Reageer Suzan 25/03/2014

  Ik ben een typische studentenmeisje maar ik vind je stukjes prachtig over alles wat maar met baby’s en kindjes te maken heeft. Je schrijft zo ontzettend leuk!
  Succes met een baan zoeken, ik weet hoe moeilijk het is om 1 te vinden rondom Groningen.

 • Reageer blauwesokken 25/03/2014

  Fijn dat het weer heul erg super goed met je gaat Des! En ook al ben ik nog geen moeder en studeer ik niet meer; ik vind je blogjes superleuk en prachtig om te lezen. Alles. Want je schrijft fantastisch!
  En wat TOF dat je straks draagdoekconsulente bent!!! Betekent dat, dat als ik later een babytje heb dat ik bij jou kan “leren” hoe ik draagdoeken moet knopen enzo? Want dat wil ik ‘later’ namelijk ook; draagdoeken met zo’n schattig kindje er in!

 • Reageer blauwesokken 25/03/2014

  ohja en met mij gaat het ook goed. lekker druk druk druk en ik kan inmiddels vet goed haken, yesssss!!

  • Reageer Des 26/03/2014

   ahmegod, ik moet nog steeds mijn dekentje afhaken.

 • Reageer Wendy 25/03/2014

  Ik laat eigenlijk nooit reacties achter, maar ik lees al een hele tijd jouw verhalen met heel veel plezier. Ook al ben ik nog een student, en zit ik in een totaal andere levensfase als jij, je schrijft op een geweldige manier! Het maakt eigenlijk niet uit over welk onderwerp je schrijft, je maakt elk onderwerp heel leuk om te lezen. 🙂

  • Reageer Des 26/03/2014

   ahh lief, dankje Wendy!

 • Reageer Food Love and Happiness 25/03/2014

  ok allereerst: nee helemaal niet saai hoor. Hoewel ik (nog lang) geen moeder ben, lees ik graag over je moeder/zoon/man taferelen =) En ben geen studente meer, maar zit ook saai elke dag op kantoor. Dat boek wordt vast geweldig, iets wat zo veel tijd kost kan niet anders dan mega goed worden;) En wat leuk zeg, die draagdoekconsulente! Wat houd dat precies in? Via de mail vragen/consult ofzo? Angelina van Eunoia studio verzorgt altijd mijn layout, kan haar zeker aanraden!

  • Reageer Des 26/03/2014

   Ik zat ook inderdaad aan Angelina te denken, wellicht dat ik haar ga mailen. Draagconsulente houdt inderdaad in dat (aanstaande) moeders (of vader natuurlijk) een draagconsult bij mij kunnen boeken en ik hen kan uitleggen hoe je je baby het beste kunt dragen.

 • Reageer Sylvia 25/03/2014

  Joehoe, hier een studente die graag je mama-stukjes leest. Lekker blijven doen dus 😉

 • Reageer Jennn 25/03/2014

  Leuk om weer iets van je te lezen!

 • Reageer Roos 25/03/2014

  He lieve Des, leuk om ff een stukkie van je te lezen! En ik wou dat je niet zo ver in dat hoge Noorden woonde, anders konden we die kids op een kleed zetten bij elkaar en zelf shortcake eten 🙂

 • Reageer Francesca Vonk 25/03/2014

  Hai hai,
  Ik ben wel mama van Vico (15 maanden) en ook in verwachting van de tweede (vandaag precies 19 weken) en een mamablogger. Tevens ben ook ik sinds februari mijn baan kwijt in verband met het faillissement van mijn werkgever… Dus ik zit ongeveer in precies hetzelfde scheepje als jij 🙂
  Hoe het gaat? PRIMA, zeker nu het weer lekker wordt en ik kan genieten van het zonnetje met mijn kleine vent. Leuk om je blog te lezen, ik volg je via Bloglovin’.

  Groetjes!
  Francesca

  • Reageer Des 26/03/2014

   Ah wat toevallig, we zitten kind of in hetzelfde schuitje inderdaad. Ook al bezig met solliciteren?

 • Reageer Kauthar 25/03/2014

  Des. Ik ben jonger dan jij, student en in weet ik hoeveel opzichten anders dan jij, maar ik vind je blog overall leuk. Omdat je schrijft wat jij wilt. Daar kom ik voor. Einde.

 • Reageer Sandra 25/03/2014

  Des, ik vind het altijd leuk om stukjes van je te lezen! Je schrijfstijl is zo geniaal dat het onderwerp daaraan toch ondergeschikt is 😉 Zelfs als je later als omatje over bingoavonden gaat bloggen wil ik het nog lezen.

  Fijn dat het zo goed met je gaat! 😀

 • Reageer Elise 26/03/2014

  Wat cool dat je draagdoek consulente gaat worden! Ik denk dus al sinds je daarmee begon: als ik kinderen ga krijgen ga ik Des vragen over die draagdoeken!

 • Reageer Marieke 26/03/2014

  Leuke update!

  Ik vind alles wat je schrijf leuk, dus no worries!
  Fijn dat je je weer wat beter voelt

 • Reageer Manja 26/03/2014

  Goed wat van je te horen!! Al ideeen wat je straks met al je ‘vrije’ tijd gaat doen tot je een andere baan vind?

  • Reageer Des 26/03/2014

   Fieuw ja, ik wil in ieder geval solliciteren en bezig met mijn draagproject. Maar ook natuurlijk lekker knuffelen met kleine A. en oja; een bezoekje aan het Rijksmuseum!

 • Reageer Maaika 26/03/2014

  Volgens mij ben ik ouder en ook ik vind je blogs leuk om te lezen… en heej… het is JOU blog en als mensen het niet leuk vinden dan lezen ze toch lekker niet… succes met het vinden van een nieuwe baan!!

 • Reageer Mille Pagine 26/03/2014

  Fijn dat het (nu weer) goed met je gaat!

  Ik ben jonger, maar ik vind het niet erg. Ik lees je blog omdat je zo eerlijk en leuk schrijft. Niet omdat je leven op het mijne lijkt 🙂

 • Reageer Niya 26/03/2014

  Ik vind altijd al je stukjes leuk, maakt niet uit waarover je schrijft.

 • Reageer Maria 26/03/2014

  Hie nog een student. Vind het helemaal niet saai om jouw moederstukjes te lezen, juist leuk 🙂

 • Reageer Sanne 26/03/2014

  Serieus. Kleine A. is de meeste cute baby die ik ooit gezien heb <3
  Misschien een tip voor het zoeken van een baan: legalinfinance.nl.

 • Reageer Sas 26/03/2014

  Ik vind je stukjes altijd zo lekker luchtig… Geweldig om te lezen altijd.

  Succes met het vinden van een baan!

 • Reageer Sigrid 26/03/2014

  ik hou gewoon van je stukjes 🙂 omdat je op een eerlijke manier naar van alles kijkt en er ook eerlijk en oprecht en zonder doekjes er omheen te winden over schrijft! het onderwerp maakt me eigenlijk niet zoveel uit, maar eerlijk gezegd vind ik je mama-stukjes net zo leuk om te lezen hoor, ook al ben ik het zelf nog niet. natuurlijk denk ik er ook wel eens over na hoe het zou zijn, ‘later’, en ik vind het ook heel interessant dat ik ineens vriendinnen heb die gaan trouwen en babies willen krijgen, dat ik grappige/leuke/interessante stukjes daarover ook leuk vind.

  maar ook over hardlopen en jezelf zijn en werk en fietsfrustraties en tja het leven. je vindt je balans wel! 🙂

 • Reageer Whitney 27/03/2014

  Ik volg je sindskort en geniet van je blogs. Ben zelf ook mama (blogger), me zoontje is bijna 4 maanden. Ben na me studie snel zwanger geworden. Dus nog zoekend hoe ik het moederschap kan gaan combineren met werken. Voor nu blijf ik parttime werken in de IT. Hoop wel snel in de fashion te gaan werken.

  • Reageer Des 27/03/2014

   Leuk, welkom! Oh, IT en Fashion zijn wel 2 uitlopende dingen haha. Hoop dat je snel iets vindt meid!

 • Reageer Indira 27/03/2014

  Ik ben in een iets eerdere fase dan jij, maar vind het heerlijk om je moeder en zwangerschapsposts te lezen! Krijg er zelf al zin in hahaha, maar ik wacht nog een paar jaartjes 😉 En ik wil best je site maken! Lijkt me leuk! Je mag me mailen als je nog niemand had 🙂

 • Reageer kimberley 27/03/2014

  Hoi des,

  Ik lees graag je blog en vaak met een big smile omdat je zo leuk schrijft en ik heel veel herken. Ik heb een zoontje van 13 maanden. Ik werk niet ( baan kwijt toen ik 32 weken zwanger was) ik zorg nu volledig voor mijn kleine mannetje. En doe soms wat fotografie opdrachten voor mijn fotostudio.
  Groetjes kimberley

  • Reageer Des 28/03/2014

   Ah wat lief Kimberly, welkom! Mooie foto’s maak je!

 • Reageer Roxanne 28/03/2014

  Ha lieve Des,
  Ben al tijden een grote fan en dan verandert echt niet ineens nu je een supertoffe mama bent! Want je schrijft heerlijk en kindjes zijn leukkk en liefff en oh mijn baarmoeder staat te springen. en dat stukje over LOML: zoooo herkenbaar haha. Heb ik ook met mijn loml. Zelfs al als we twee dagen weg van elkaar zijn, IK KUS ZELFS MIJN IPAD OMDAT HIJ OP DE ACHTERGROND STAAT!! Het kan dus altijd erger 😉

 • Reageer Marieke 28/03/2014

  Blijf gewoon schrijven zoals je schrijft, bevalt mij heel goed. 😀 Echt top dat je nog aan het hardlopen bent trouwens, respect. Hoop dat ik dat ook kan opbrengen als ik ooit zwanger mag zijn. En succes met het zoeken naar een nieuwe baan!

 • Reageer Marjolijn 29/03/2014

  Ik volg je sinds kort and I’m hooked! Ik zit wel een beetje in dezelfde levensfase, ben al 32 en heb ook een kind (weliswaar is die al 12 maar ja who cares) ennnn ik ben ook bachelor of laws, grappig! Succes met werk zoeken, ik zit in een andere regio dan jij maar werk bij uwv, hebben die in Groningen geen baan voor je?

  • Reageer Des 01/04/2014

   Ahh leuk, welkom! Nou UWV heeft op dit moment een vacature stop in Groningen. Jammer, want ik zou er wel aan de slag willen, als bij werkcoach!

 • Reageer LNNK 02/04/2014

  Serieus sinds ik zwanger ben, ben ik ook zo dol op kokosmacarons! En het erge is.. nu jij het noemt heb ik er weer zin in!

 • Reageer LNNK 02/04/2014

  BTW ik vind je stukjes juist leuk. Je bent mama en je schrijft daar op een hele leuke wijze over. Je kunt moeilijk over een periode schrijven waar je zelf niet meer in zit?

 • Reageer Smilenotes & Nonsens - Bringing Happiness 03/01/2015

  […] veel spullen naar de kringloper gebracht, zodat iemand anders er wellicht weer blij mee is. Des schreef al dat ze, nu ze zwanger is, verslaafd is aan kokosmakronen. Nou ik ook.. en Jumbo verkoopt me toch […]

 • Laat een reactie achter