Luxepoes

06/03/2014 - 12 reacties

costarica

Ik zal het maar gewoon bekennen: ik ben best een luxepoes. Een aardige goede luxepoes, ja dat kun je wel stellen.
Dat is, uiteraard, niet mijn schuld, maar (natuurlijk) de schuld van LOML.

Dat zit zo:
Vroeger toen ik nog thuis woonde gingen we regelmatig op vakantie naar Indonesie. Mijn vader boekte altijd de meest goedkoopste hotels.
Goedkoop en ook geen luxe dus. “Er is niets mis mee”, zei mijn vader dan, “er is airco, er is tv”. Hij snapte niet waarom mijn zusje en ik zo zaten te klagen.
‘En het is maar voor een paar nachtjes!”.

Een keer vonden we kakkerlakken nop de grond. Mijn zusje en ik gilden het uit, mijn vader mompelde iets van “vernederlands, het is maar een beest”, en schopte het weg.
Kortom; ik was armoedige hotels gewend. Kennelijk was ik er zelfs zo aan gewend want bij citytrips boekten we ook altijd de goedkoopste hotels. Als het maar een beetje schoon was, en een tv, dan waren wij tevreden.
In Londen sliepen we eens in het armoedigste hotel ever. Een piepklein kamertje (als ik mijn kamer open wou doen moest mijn zusje buiten staan) met vieze lakens en zwarte vegen op de muur.
‘Het is maar voor een paar nachtjes”, zeiden we tegen elkaar.

Maar goed. Dat was toen. Toen was ik nog geen luxepoes. Ik kwam LOML tegen, we kregen verkering, we gingen op vakantie.
LOML is een luxekater. Ook al zegt hij keihard van niet, het is wel zo. Dat komt door zijn werk. LOML moet regelmatig op zakenreis naar het buitenland en verblijft dan in de mooiste hotels.  En daardoor boekt LOML voor onze vakanties ook prachtige hotels.

Voor mij dan. LOML kijkt er niet van op natuurlijk. Ik wist bij een hotel niet eens hoe ik het licht aan moest doen. “Wat een stom hotel, het licht doet het niet”, zei ik. “Je moet het pasje in die gleuf steken”, zei hij. Wist ik veel. Ik was alleen hotels met knopjes gewend.

Ik schaam me nu een beetje. Dat ik zo’n luxepoesje ben geworden. “Dat is maar een 3sterren hotel”, jammerde ik laatst eens tegen LOML. De hotels waar ik vroeger met mijn ouders sliep hadden nooit van sterren gehoord.
Het is verschrikkelijk gewoon, een luxepoes geworden door LOML. Ik had een vent uit moeten kiezen die zei “kom zeg, niet zo zeuren. Dit is een prima tentje vor een paar dagen, nou en dat er geen BVN te zien is, en dat de kamermeisjes geen zwanen vouwen van de handdoeken”.

Nee, ik denk dat ik stiekem heust nog wel zou kunnen. Slapen op een camping. Voor eventjes maar.
Voor maar een paar nachtjes.

ps. voor Linda schreef ik een gastblogje. Over de “signs you’re a mum”.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Sanne 06/03/2014

  JAAAA ik ben nu dus ook met een luxekater en dat verandert mij langzaam in een luxepoes. Waar ik voorheen nog dolgraag met een pleerol onder mijn arm met blote voeten in mijn regenlaarzen in mijn pyjama naar het toilethuis wilde banjeren op een camping heb ik nu al bijna geaccepteerd dat ik waarschijnlijk niet meer ga kamperen. Althans, niet met mijn kater. Voordeel is nu nog dat ik het uit onder handel (lees: hallo, ik studeer nog, als jij alleen maar in dure B&B’s wil slapen met een absurd uitgebreid ontbijt, prima… Maar dan mag jij ook wat meer bijleggen. En hoe we dat dan weer rechttrekken daar hebben we het nog wel over ;-)). En als ik straks afgestudeerd ben denk ik dat ik het luxepoes zijn maar gewoon volledig omarm. Al blijf ik wel altijd zijn ‘budget queen’. Niks mis met een beetje luxe, maar geld verspillen is zonde :).

 • Reageer Marloes 06/03/2014

  Niets mis mee hoor! Ik ben er ook eentje! Ik probeer het juist op vakantie beter te treffen dan thuis! Juist omdat het maar voor een paar nachtjes is 🙂

 • Reageer Linda 06/03/2014

  Ik ben helaas nog maar een arm studentje, dus luxe hotels zitten er voor mij nog niet in. Maar als ik er geld voor zou hebben, zou ik absoluut duurdere hotels boeken. Lekker toch, een uitgebreid bad, enorm bed.. hmm!

 • Reageer Stephanie 06/03/2014

  Hihi leuk om te lezen! En met luxe is niets mis mee, toch 😉 haha.
  Ik kies ook altijd wel 3 (of 3+/4) sterren hotels uit, kamperen o.i.d. is niets voor mij. Heb met vriendlief in Australie in een vreselijk hostel geslapen, daarna in Brisbane meteen het hotel dat we daar geboekt hadden omgeboekt en voor een normaal hotel gekozen. Ik kan het ook niet aan hoor, kots, kakkerlakken, vochtig beddengoed en overal vieze wc’s. Iew.

 • Reageer Roos 07/03/2014

  Ik had dus juist een vader die de belachelijkst luxe hotels boekte. Ontbijten met 18 verschillende soorten cornflakes, gestreken krant voor je deur, dat soort dingen. Maargoed, het resultaat is hetzelfde; ook ik ben een luxepoes. En dat kan ik me eigenlijk helemaal niet permitteren, want zoveel hebben we nou ook weer niet te besteden. Maar een tent? Sorry. Echt niet. 🙂

 • Reageer Indira 07/03/2014

  Hihi! Lucky you!!!

 • Reageer Flaviena 08/03/2014

  Thuis is het minstens 3 sterren (NL standards), dus op vakantie mag het wel wat extra’s hebben anders vind ik er niks aan. Niks mis mee met een luxepoes zijn 😉

 • Reageer LNNK 11/03/2014

  Ik vind beiden wel leuk. Tijdens onze backpackreis vond ik het niet erg om goedkope guesthouses te verblijven, maar tijdens een gewone vakantie heb ik liever wat meer luxe.

 • Reageer Marieke 14/03/2014

  Haha, ik heb het ook hoor… Hostels zijn stiekem niks voor mij, ik ben ook helemaal niet zo avontuurlijk. Ik hoef niet het beste van het beste, maar het moet wel schoon zijn en ik wil niet delen. 😉

 • Reageer Marcella 14/03/2014

  Een tent gaat me te ver, maar verder hebben wij goede hotels en motels, maar niet voor de hoogste prijs. Wil het wel altijd binnen de perken houden qua budget. Maar netjes en schoon moet het absoluut zijn!

 • Reageer Simone 21/03/2014

  Haha wat een leuk stukje! Ik ben ook al snel tevreden hoor. Slaap meestal in een 3 of soms 4 sterren hotels. Toen ik in Turkije was een paar jaar terug, vond ik het maar luxe, zo all inclusive.

 • Reageer Aïsha 21/03/2014

  My goooddd zo ben ik ook! Als ik onze eerste vakantie vergelijk met nu moet ik me wel een beetje schamen. En kamperen, ja. Maar dan alleen op een Glamping :’D

 • Laat een reactie achter