Plog

30/03/2014 - 11 reacties

 

Omdat het zo’n mooie dag was gisteren heb ik weer eens een plog voor jullie. Ik werd rond acht uur wakker (nieuwe tijd), dus eigenlijk rond zeven uur. Dat is praktisch uitslapen voor ons omdat kleine A altijd rond de zes uur wakker wordt. En ja ik had mijn make up niet van m’n kop afgehaald zie ik nu (sorry beautybloggers)

image

 

Kleine A. zit al te spelen in de woonkamer

image

 

Ik maakte ontbijt voor kleine A. Havermout met chiazaad en lijnzaad en een beetje kaneel.image

 

Nadat kleine A. gegeten had maakte ik ook een een havermout voor mezelf en las ik wat op de ipad terwijl kleine A. een poging deed op de koffietafel te klimmen.

image

 

Later haalde ik de zaterdag krant uit de brievenbus, die was ik zaterdag vergeten. Ik heb besloten om minder met social media bezig te zijn (moeilijk!!) en dus in plaats daarvan lekker intellectueel te doen en de krant te lezen.image

 

Na de krant te hebben gelezen wou ik hardlopen. Mijn buik puilt al wat uit, en het feit dat ik nog zo’n strakke hardloopbroek draag helpt ook niet. De laatste keren krijg ik na het hardlopen last van harde buiken dus ik besloot mijn 5km route verkort te lopen, iets van 4 km nog wat. Hielp ook niet echt, onderweg kreeg ik last van krampen. Ik besloot naar mijn lichaam te luisteren en de rest te wandelen (en de 5km loop van Leeuwarden af te zeggen muh :()

image

 

Na het hardlopen besloot ik pasteitjes te eten. Gekregen van mijn lieve nicht waar ik zaterdag een feestje had.

image

Hou zo erg van boodschappen doen op de zondag! Lekker rustig. Ik ging naar de beste supermarkt van Nederland en ben altijd blij als ik mijn gezonde boodschapjes op de band zie. Ok, behalve de choco-amandelen.

image

 

Toen ik thuiskwam stond LOML mij op te wachten met kleine A. die meteen even wou knuffelen. Echt love that kid4life.

image

 

Het was heerlijk weer dus liepen we naar het Noorderplantsoen. We namen een dekentje mee, ik had lekkere sandwiches gemaakt en kleine A. was meteen weg.

image

 

Thuis wou ik echt iets gezonds eten, de laatste dagen heb ik teveel koolhydraten gegeten, en dat merk ik meteen aan mijn lichaam. Moe en een “dik” gevoel. Hebben meer mensen hier last van? Ik besloot dus onderstaande soep te maken (uit het boek Easy Peasy), en in plaats van zalmsnippers maakte ik Lin’s zalmpakketje uit de oven. Kleine A. at lekker mee.

image

image

 

Rond acht uur maakte ik een fles voor kleine A. Nu kleine A. 1 jaar is willen we de flesjes melk rustig gaan afbouwen. Ergens vind ik het wel moeilijk want kleine A. een flesje melk geven is echt een momentje samen (daarom mis ik borstvoeding geven ook heel erg).

image

 

En deze sexy ouders (en Badu) lagen daarna lekker lui op de bank.

image

 

Echt love weekendjes als deze. Mooi weer, leuke dingen doen, maar ook kunnen uitrusten. Hoe was jullie zondag? #lekkerhipzo’nvraagophetlaatst. En nog leuke plannen deze zonnige week? Ik ga lekker afspreken met wat vriendinnen, solliciteren en werken aan mijn #draagproject. Het is mijn derde week dat ik Koos Werkloos thuiszit, en het moet gezegd worden; ik verveel me (nog) geen moment.

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer Wen. 31/03/2014

  Fijnnnnn allemaal! <3
  Mijn zondag was zonnig; verder uneventful ^_^

 • Reageer Wietske 31/03/2014

  Heerlijk zo’n weekend, daar draait het om in het leven, momenten zoals deze. En ja, van bepaalde voeding ga je je dik en opgeblazen voelen. Heb dat ook met witbrood (eet ik niet vaak maar af en toe een stokbroodje), aardappelen en dingen waar veel suiker in zit. Jouw super is ook mijn super, goede prijs en kwaliteit verhouding zoals ze dat noemen. Ik ga deze week veel lopen (voorgenomen doel)en heb een lijstje gemaakt van things to do! Ik hoor van meerdere mensen als je blijft zitten zonder doelen, dan wordt je snel lui en dat ga ik niet worden!Verder heb ik me ook voorgenomen om alles op de fiets danwel lopend te doen dus ga ik deze week op de fiets naar de bio boerderij, ritje van zo’n 9 kilometer enkele reis…easy dus!

  • Reageer Des 01/04/2014

   zoo 9 km!Jij komt er wel Wietske!

 • Reageer Fatima 31/03/2014

  ja hoor. eet net 2 boterhammen, heb het gevoel alsof ik die boterhammen op mijn heupen heb geplakt en toch zit ik met een honger pfff.

  Supermarkt gevoel hahah, dacht dat ik de enige was die op zulke momenten nog net niet arrogant om zich heen kijkt van hé, kijk mij gezond doen!

  Is nrc-zaterdag leuk? Ik heb een proefabbo volkskrant gekregen, maar zit nog te twijfelen tussen nrc of VK.

  Leuk zo’n plog.
  en hier het onhippe antwoord op je vraag:
  Zondag was rustdag en tuinierdag.
  Komende week wat actiever gaan werken (dus geen blogs lezen in mijn baas z’n tijd),veel sporten en een boek uitlezen.

  • Reageer Des 01/04/2014

   nou EERLIJK? Ik vind de NRC tot nu een beetje saai. Ik denk dat je beter VK kan doen.

 • Reageer Jennn 31/03/2014

  Leuk, klinkt als een heerlijke dag.

 • Reageer Rebecca 31/03/2014

  Leuk en zeer herkenbaar stukje! Behalve dan de boodschappen op zondag! 😉
  Geniet van je vrije tijd en kleine A. Liefs

 • Reageer Marcella 31/03/2014

  Leuk overzicht, toch geinig om te zien! Wat lach je lief op die foto dat je met A knuffelt als je weer thuis komt. Echt gelukkig 🙂 En de kat zien we nog net de trap af lopen. Ik zat gister vijf uur in de trein. Vanuit Parijs, dat dan weer wel! Was leuk zo met m’n mams!

  • Reageer Des 01/04/2014

   hahaha ja die katten lopen heel wat op en af in ons huis! Wat fijn dat je het zo gezellig had in Parijs. Jullie hebben het verdiend!

 • Reageer Food Love and Happiness 06/04/2014

  Oh ik zou me ook echt niet vervelen als ik werkloos thuis zat, ben stiekem een beetje jaloers op je;) En ohja, mag wel ff gezegd worden: foto 1: jij bent geweldig!

 • Reageer Nanda 09/04/2014

  Haha, Ik zie allemaal dingen die we hier zelf ook hebben, zoals daar zijn, le Petit Prince bakje en Easy Peasy.

 • Laat een reactie achter