Co-sleeping

16/04/2014 - 16 reacties

image

 

Ow yes, ik ben zo blij dat ik straks een tweede kindje erbij heb. Want 1. Ze slapen de hele dag door en 2. Ze gooien nog niet met eten en 3. Ze kunnen nog niet keihard een keel opzetten bij voorkeur in de supermarkt.

En het allerleukste van een kleine baby is natuurlijk dat ik weer heerlijk met zo’n kleintje dicht tegen mij aan kan liggen.

Want dat lukt dus niet met kleine A. Ja, hij wil best hoor, als hij heeeeeeeeeeeeeeel moe is. Of zich niet lekker voelt. Dan wilt hij best, als ik dat zonodig wil, tegen mij aan liggen. Kleine A. wilt ook niet tussen ons in slapen. Β Dat is namelijk een kleine droom van mij. Dat kleine A. met zijn warme dreumeslichaampje tegen mij aan ligt, het liefst met zijn hoofd tegen mijn neus aan zodat ik zijn haartjes lekker kan ruiken.

Ja, jullie zullen vast denken; ownee Des, dat wordt vast een gewenning! Straks kan je nooit meer s.e.x. hebben! (LOML en ik praten hier al niet meer openlijk over waar kleine A. bij is, we gebruiken er onschuldige woorden voor. Bijv banaan (nee grapje)).

Kleine A. slaapt de laatste tijd niet echt door. Ja, klote, I know. Hij doet wel zijn best hoor, het moet gezegd worden. Dan wordt hij om 5 uur wakker bijvoorbeeld. Of om 2300 uur. Als hij dan wakker wordt haal ik hem uit bed, wieg hem even heen en weer en neem hem soms mee naar onze slaapkamer.

Ik leg hem tussen ons in en ik hoop dan elke keer weer dat hij in slaap valt.
Maar niet dus.

Kleine A. heeft een synoniem voor ons bed en dat is: spelen.Β  Hij gaat eerst zitten om lekker in het niets te kletsen. Vervolgens rolt hij over LOML heen. Hij zit aan LOML zijn haar, stopt zijn vingertje in LOML zijn neus, trekt aan zijn oor en vervolgens ben ik aan de beurt. Hij kruipt onder dekens, komt weer naar boven, wilt op mijn hoofd zitten, dan weer op LOML liggen, hij wilt perse iets pakken van het nachtkastje, en gewoon lekker kletsen. En dat wij terug praten.

Kortom; na een half uur ben ik het zat en leg ik hem weer terug op bed waarna kleine A. meteen in slaap valt. Hij is dus echt gewoon moe, en ziet ons bed als zijn speelterrein. Net als Totoro en Badu dus.

Het is mij tot nu toe maar 1x gelukt. De hele nacht samen in 1 bed geslapen. Ik kon mijn geluk niet op toen hij in slaap viel. Het is alleen jammer dat ik ook diep heb zitten ronken. En de volgende ochtend wakker werd met een kind op mijn nek.

ps. benieuwd waar ik dankbaar voor was deze week? Zie rechterzijkant!

Vorige post Volgende post

16 reacties

 • Reageer Maris 16/04/2014

  Ja ik deel je droom. Ik zou dat ook wel willen. Helaas hier twee kindjes die allebei niet willen samen slapen πŸ˜‰ Terwijl ik Emily en Mila in de eerste weken altijd bij me in bed had. Maar ze sliepen allebei al heel snel door (na een paar weekjes), dus dan legde ik ze ’s avonds toch in hun eigen bedje. Want daar sliepen ze tot de volgende ochtend. Heeeeel soms slaapt Emily nu eens bij ons. Als ze inderdaad HEEL ziek is ofzo. Eigenlijk nooit dus. Mila heb ik al heel lang niet bij ons in bed gehad. Ach… er zijn ergere dingen πŸ˜‰ Maar ik snap je wel haha

 • Reageer Olga 16/04/2014

  Ik heb tot mijn 10e of 11e bij mijn ouders in bed geslapen. Het heeft ook wel zijn nadelen hoor, kan ik je vertellen πŸ˜‰

 • Reageer Petra 16/04/2014

  Zoonlief moest er ook niets van hebben. Bij dochterlief werkte het in het begin wel. Maar naar 4 maanden was dat ook over. Nu staat het grote bed hier ook gelijk aan spelen.

 • Reageer Roos 16/04/2014

  Hier ook zo’n draak die geen tijd heeft om te knuffelen of samen te ronken. Ook hier heb ik baby N weleens in opperste wanhoop tijdens een nachtelijke brul-sessie in ons bed neergelegd maar het duurde niet lang voordat ik een speen in mijn neus en een vinger in mijn oog had. Dus dan maar weer terug en uiteindelijk ben ik toch wel blij dat ze in haar eigen bedje slaapt; ik kon eigenlijk zelf totaal niet slapen met haar erbij, haha!

  • Reageer Des 22/04/2014

   Roos, ik stel voor dat kleine A. en N gewoon zsm samen slapen. Zijn wij er vanaf.

 • Reageer Shanti 16/04/2014

  Haha, lijkt me juist heerlijk een kind wat in zijn eigen bed slaapt. Maar goed, wie weet denk ik er als ik zelf kinderen heb wel héél anders over. Vind het wel heerlijk als mijn zusje ’s ochtends bij me in bed kruipt om nog even samen te kroelen en kletsen πŸ˜‰

 • Reageer Francesca Vonk 16/04/2014

  Ha! Zo grappig en herkenbaar. Het is hier ook nog nooit gelukt, het is een groot rol en dol festijn als hij op bed komt. Oh well… hoeven we het ook niet af te leren… (Maar ergens wel jammer… )

 • Reageer Maai 17/04/2014

  Met beide kindjes hier aan co sleeping gedaan en nu allebei gewoon in eigen bedje. Kleine man tot paar maanden geleden nog. Ik mis het nog steeds, dat is het fijne aan dat ze af en toe even ziek zijn, i know, heel erg. Was overigens niet een groot probleem ze in hun eigen bedjes te leggen….

 • Reageer marlies 17/04/2014

  mijn oudste dochtertje wilde ook nooit bij ons in bed slapen. We namen haar ’s morgens soms bij ons in bed, en dan was het al direct ‘druk, druk, druk’. Na haar kreeg ik een tweeling (jongen, meisje). Mijn jongste dochtertje is een kopietje van haar zusje: komt ze bij ons in bed dan moet er gekropen, gerold, gezeten en verkend worden. Laatst lag enkel mijn zoontje bij ons. Die lag wel een uurtje rustig naar ons te kijken. We wisten niet wat ons overkwam. Zo gezellig kan het dus ook πŸ™‚

 • Reageer Sigrid 17/04/2014

  zie er de zonnige kant maar van in: ook wel weer handig dat hij het niet wil πŸ˜‰

  wat een leuke foto’s, zo’n leuk jongetje!

  • Reageer Des 22/04/2014

   valt mee hoor, vaak is het ook een stout kippetje

 • Reageer Lenneke 17/04/2014

  Ik vind jou zo’n enige mam.

  • Reageer Des 22/04/2014

   je bent zelf zo’n enige mooie vrouw.

 • Reageer sterrie 17/04/2014

  Wat een schatje is het toch! Hoop voor je dat nr2 graag met je wil krupen (hij heeft eerst geen keus ha ha!) en dat even zo blijft.

  Hier al een paar weken een mannetje die juist alleen maar bij mem wil hangen en krupen.. En, alleen slapen ’s nachts, wat is dat? Ook wel eens vermoeiend hoor! πŸ˜‰

 • Reageer Gwen 21/04/2014

  Zo herkenbaar! Olivia vindt ons bed ook een speeltuin πŸ™ Ik mis dat handje naast mijn hoofdkussen πŸ™

 • Reageer Vicky 30/04/2014

  Hier juist een 1 jarige die bij ons co-sleept. Voordelen: alles wat jij opnoemt, lekker knuffelen, z’n haartjes snuffelen, ‘m in slaap aaien, z’n warme dreumes lijfje… Het is zo ontstaan/gegroeid bij ons maar ik zou niet anders willen.
  Nadelen: hij haat alleen (in)slapen. Juist in de co-sleeper werd hij 200x per nacht wakker, tegen mij aan sliep hij door. Een bedje associeert hij niet met slapen, een moederlijf of bij uitzondering vaderlijf (met fles gekolfde melk) wel. Oma niet. Niemand anders niet. Oppas rond slaaptijd is dus niet te doen! Ook is het een flinke tijdsinvestering. Inmiddels slaapt hij in de middag en avond wel rukken van een aantal uur, maar kind in bed leggen en na weltrusten zeggen weglopen is er hier niet bij.
  Conclusie: co sleepen is heerlijk! Maar heeft een ‘prijs’ πŸ˜‰

 • Laat een reactie achter