Deswinta Blelis zoekt werk!

11/04/2014 - 13 reacties

1385082_10151751068107684_602285392_n

 

Sorry,maar wie ben jij?
Deswinta Blelis Zeryouh.

En je zoekt werk?
Yep, per direct,als het kan.

Zo, zo,toe maar. En je dacht: ik schrijf er een stukje over. 
Ja, helder licht. Ik hoop dat mijn netwerk nu weet welke vacatures ze naar mij kunnen doorsturen. En dat recruiters, p&o-ers of contactpersonen weten wie ik ben en wat ik wil.

Nou vertel dan maar wijsneus. Wat zou je eigenlijk willen doen dan?

 • Juridisch (beleids)medewerker bij de gemeente Groningen. Omdat ik in Groningen woon en echt liefde met de stad heb. En het mij geweldig lijkt om mee te mogen beslissen over welk beleid geldt in de stad.
 • Schuldhulpverlener: hoe mensen met geld omgaan heeft mij altijd geïnteresseerd (klik , klik en klik). Ook door mijn recente werkervaring bij de afdeling debiteuren heb ik hier meer een klik mee. Ik zou graag aan de andere kant van de tafel willen zitten (dus niet als schuldeiser), maar juist de schuldenaar willen helpen.
 • Werkcoach bij het UWV: zelfde reden als hierboven een beetje.  Mensen helpen met zo snel mogelijk een leuke baan te vinden.
 • Taartjes bakken bij Toet: ik houd van Toet. Het is er gezellig om te zitten, er heerst een huiselijke warme sfeer en de taartjes zijn NJAM, en met liefde gemaakt. Dat proef je. Daar wil ik wel aan meewerken.
 • Werken in een kattencafé: kattencafés  zijn steeds meer in opkomst,wist u dat? Ik ook niet, maar OMG, hoe cool is het om in een kattencafé te werken??! Ik denk dat dit nog het meest in de buurt van mijn droombaan komt.
 • Secretarieel medewerker: ja dat dit lijkt mij leuk. Laat mij maar mee helpen met grote beslissingen, in plaats van die grote beslissingen echt te moeten maken.
 • “Iets met de Indonesische studenten in Groningen”: in Groningen wonen veel Indonesische studenten. Ik wil daar “iets” mee.  Ze helpen met papieren? Huisvesting? Een tourtje door de stad (afgesloten met een lekker taartje bij Toet)? Ze uitleggen waar de toko is? Ik weet het nog niet precies,maar ook dit lijkt mij erg leuk.

En waar hoeven ze je echt niet voor te bellen?

 • Callcentermedewerker. Om deze reden. Na mijn laatste callcenterbaan heb ik mezelf beloofd pas weer callcenter te doen als ik eerst mijn ziel aan de duivel had verkocht. Aka.Never.Nooit. Meer.
 • Rijinstructrice : ik kan zelf nog steeds niet goed inparkeren.
 • Alles met targets, koud mensen bellen, door2door verkoop, of vacatures met de tekst “commerciële toppers gezocht”. Hier heb ik een serieuze allergie voor.

Duidelijk Des.  Nog meer?
“Iets” in de social media. Het is een groot begrip, I know, en ik ben nog steeds een beetje aan het onderzoeken of dat nou meer communicatie of marketing is. Wat mij bijvoorbeeld leuk lijkt is om (web)teksten te schrijven voor bedrijven. Niet zomaar bedrijven, maar LEUKE bedrijven. Voorbeeld: ik vind hoe Bol.com, Hema,KLM, Bagel & Beans, Tony Chocolonely, Blond Amsterdam heel leuk met social media omgaat en hoe ze hun teksten schrijven. Het lijkt mij nou echt leuk om dit soort teksten te schrijven. Alleen heb ik dus geen idee hoe zo’n functie heet, wat er meer bij komt kijken enz.

(Dit was deel 1. Morgen komt deel 2 waarin ik meer vertel over mezelf: wat zijn mijn positieve punten, wat kan ik verbeteren? En in wat voor bedrijf wil ik werken: een groot bedrijf, klein bedrijf, en wat voor sfeer moet er zijn? Stay Tuned!)

 

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Sigrid 11/04/2014

  ik denk dat werken in de schuldsanering heel goed bij jou past (bij je ervaring en je studie…) hopen dat je dar iets in kan vinden! (taarten is natuurlijk ook leuk, maar ik dacht, ik begin wijs en kijk waar je vandaan komt 😉

  lastig he, om iets te vinden?
  slim idee trouwens, van de indonesische studenten…
  in de tussentijd kan je over je kattencafes en studententips wel gaan brainstormen!
  succes des!

  • Reageer Des 11/04/2014

   Ik ben nu de brief aan het schrijven (kreeg em vanochtend ook al in mijn mailbox). Thanks Sig!

 • Reageer Anke 11/04/2014

  Wat betreft Indonesische studenten helpen, zit er geen PPI In Groningen? Dacht in ieder geval dat er in de meeste grote steden wel een tak van deze vereniging voor Indonesche studenten in Nederland zit. Betwijfel of ze betaalde banen hebben, maar het is misschien een startpunt…

  • Reageer Des 15/04/2014

   Ow dank voor de tip!

 • Reageer Simone 11/04/2014

  Wat een super goed idee om dit op je blog te zetten! Je bereikt er vast een hoop mensen mee. Helaas woon ik niet in Groningen, maar toch hoop ik dat je snel een leuke baan vind!

 • Reageer Shanti 11/04/2014

  Leuke manier van jezelf voorstellen zo, valt iig op! succes !

 • Reageer Suzan 11/04/2014

  Hahaha ik wil ook vet graag bij toet werken!Ik werk nu aan de overkant bij de subway (als bijbaantje naast me studie) en elke keer als ik door het raam kijk denk ik: ik wil ook taarten bakken en dan stiekem van het beslag eten:). Succes met een baan zoeken!

  • Reageer Des 12/04/2014

   ahhh I love Toet so much!! (de Subway ook btw)

 • Reageer Marcella 12/04/2014

  Goed om te weten wat je wilt, ik zal aan je denken als ik vacatures lees. Ik weet je te vinden!

 • Reageer Anne 13/04/2014

  Wat je laatste punt betreft, wat dacht je van functies als bedrijfsredacteur of communicatieadviseur digitale media? Succes met zoeken!

  • Reageer Des 15/04/2014

   Dank voor tip!

 • Reageer Suzanne 16/04/2014

  Dat gaat je vast wel lukken met deze post. Succes met je zoektocht en oh my god! Dat kattencafé! In Amsterdam! Ik kon het niet, heb meteen de Facebook pagina geliked.

 • Laat een reactie achter