Diepe diepe zucht.

02/04/2014 - 22 reacties

LOML, beste vent dat hij verder is hoor, heeft natuurlijk ook irritante eigenschappen. Ik, als zijn vrouw zijnde, voel me zeker niet te beroerd om ze hier even puntsgewijs voor jullie uit een te zetten:

–          Hij ruimt zijn kleren nooit op.

–          De badkamer is een zwembad nadat hij 20 minuten heeft staan douchen (“die tijd in de badkamer heb ik even voor mezelf nodig Des”) .

–          Hij ruimt zijn koffer NOOIT meteen op als hij terug is van zakenreis om vervolgens wel te zeggen op de zondag: oh shit ik heb geen schone overhemden meer voor morgen.

–          Maar op dit moment staat bij mij op nummer 1, al verandert dit met de dat afhankelijk hoe ik me voel of hoe het weer is: hij zucht erg vaak.

Ik spel even terug naar 2010. We wilden samenwonen, we vonden een huisje en we gingen samen klussen. Hij in de woonkamer, ik zou de slaapkamers doen. Om de minuut, ok dat is misschien overdreven maar wel vaak, hoorde ik hem zuchten.
Zucht. Zucht. Diepe zucht. Diepe diepe zucht.

Ik vind dat, maar dat ben ik, niet normaal. Zo’n iemand die vaak zucht. Maar misschien komt dat door mijn oma. En mijn vader. Als ik als kind vroeger even diep zuchtte, dan zei mijn oma altijd: niet zo zuchten. Dat is onbeleefd. Mijn vader zei altijd: zwaar leven? Nee, dus hou op te zuchten.

Dat vormt je als kind natuurlijk. Ik ben nu dus zo’n vrouw geworden die niet zucht. Net als ik ook niet met mijn ellebogen op tafel eet, want ook dat mocht niet van mijn oma, of de randjes van mijn bord vol met eten zit, ook dat vond mijn oma niet netjes.

(Mijn oma zat vroeger op een katholieke meisjesschool en werd opgevoed door nonnen, had ik dat al gezegd)?

Enfin, ik erger me dus aan mensen die zuchten. LOML dus. Hij was drie weken weg en het huis was heerlijk kleren op de grond vrij. De badkamer zag er spik en span uit. Ik liep niet continue tegen zijn koffer op. En bovendien: geen diepe zuchten.

Tot hij dus weer thuis kwam.

“He weet je, hahaha”, begon ik laatst tegen hem. “Weet je nog toen we net samenwoonden en we aan het klussen waren, hahahha, nou weet je, je was zo aan het zuchten he, en ik dacht van hahahaha, nou waarom zucht hij nou zo vaak, hahahaha, waarom eigenlijk he”.
“He, waarom zucht jij nou eigenlijk zo?”.

“Goh”, zei LOML, “dat is me helemaal niet opgevallen dat ik dat zo vaak doe, weet je dat?”.

Ik zuchtte. Diep.

Vorige post Volgende post

22 reacties

 • Reageer Wendy 02/04/2014

  Volgens mij zou ik me daar ook heel erg aan irriteren. Hahaha.

 • Reageer Sigrid 02/04/2014

  Hahahah! leuk stukje!

  alle mannen zuchten, volgens mij. ik snap ook niet waar het goed voor is, maar het heeft iets met aandacht trekken te maken

  😉

 • Reageer Fatima 02/04/2014

  “Als ik als kind vroeger even diep zuchtte, dan zei mijn oma altijd: niet zo zuchten. Dat is onbeleefd. Mijn vader zei altijd: zwaar leven? Nee, dus hou op te zuchten.

  *hahaha* herkenbaar *hahaha*

 • Reageer Michelle 02/04/2014

  Leuk artikel! Ik zucht niet vaak. Mijn vader wel en ik kan me daar zo aan irriteren. Ik heb dan altijd het gevoel dat hij zich ergens aan irriteert ofzo.
  XX Michelle

 • Reageer Food Love and Happiness 02/04/2014

  haha heerlijk stukje 🙂 En die oma van jou heeft het nog helemaal niet zo verkeerd, een beetje goede gewoonten kan geen kwaad;)

 • Reageer Chantal 02/04/2014

  Haha, geweldig! Mannen kunnen misschien niet opruimen, maar als er iets technisch moet gebeuren, dan ben ik toch blij dat ik vriendlief even lief aan kan kijken 😉

 • Reageer Yvonne 02/04/2014

  Herkenbaar! De mijne zucht ook vaak, om niks en ik vind dat irritant omdat ik dan steeds denk dat er iets is. Hmpf.. Vrouwen.. En kleding word altijd in een hoekje van de kamer op n hoopje gegooid, pfff.. Maar ze zijn wel lief:)

 • Reageer LNNK 02/04/2014

  Haha ik kan me daar ook wel aan irriteren ja.

 • Reageer Simone 02/04/2014

  Haha, mij is dat vroeger ook altijd gezegd dat ik niet zo vaak moest zuchten! 😛

 • Reageer Sylvia 02/04/2014

  Totaal off topic, maar ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blog Award 😉 -> http://sylviakuijsten.com/2014/04/02/nominatie-very-inspiring-blogger-award/

  • Reageer Des 04/04/2014

   ahh leuk thanks babe! Ik ga kijken of ik het ergens in een blogje kan proppen!

 • Reageer Marah 03/04/2014

  Dat over het zuchten werd mij ook altijd verteld haha! Ik vind het vooral vreselijk dat er altijd overal kleren liggen. Ben ik een hele dag (oke overdrijven is ook een kunst) bezig geweest om alle kleren te verzamelen, terug in de kast te doen of in de wasmand te gooien. Komt meneer ’s avonds thuis, eerste wat hij doet is opnieuw kleren op een willekeurige plek dumpen. Argh! Haha…

 • Reageer Inge 03/04/2014

  Oh, daar erger ik mij ook aan hoor! Telkens als mijn man zucht, vraag ik of er iets is. In de hoop dat mijn vragen hem ook gaan ergeren en hij dan stopt met zuchten 😀
  Wat die kleren betreft, ik laat ze nu gewoon liggen, en dan is het van: oh is dat shirt niet gewassen? Tja, het zat niet in de wasmand, dus ik wist niet wat ik er mee moest… hihi zo leert hij het ook wel!

  • Reageer Des 04/04/2014

   hahaha, dat laatste doe ik inderdaad ook. “Oh, goh, moesten die overhemden gewassen worden? Tja, ze lagen dan ook niet WAAR ZE HOREN HE”.

 • Reageer sabienne 03/04/2014

  ja, oh mijn god, ik kan dat ook echt niet hebben, mensen die vaak zuchten. moet je het nou echt zo duidelijk maken dat je het zo zwaar hebt? damn son, dan voel ik me ook meteen naar en daar heeft niemand iets aan. gelukkig is mij dat ook afgeleerd, zo heel vroeger.

 • Reageer Dionne 03/04/2014

  Ja hoi ik zucht dus ook heel vaak maar dat komt omdat ik soms gewoon lucht tekort kom en dan moet ik compenseren snap je? Het heeft niets te maken met mijn gemoedstoestand, wel met duizeligheid. Ik adem gewoon te weinig.

  Ennehmm opgevoed worden door nonnen is echt mijn ergste nachtmerrie. Je hebt daar zoveel nare verhalen, films en boeken over dat ik nonnen bijna angstaanjagender vind dan clowns.

 • Reageer Indira 03/04/2014

  Van die beschuldigende zuchten, die zijn vreselijk! Zo van, ZUCHT, kan je dat nou echt niet even goed doen?

 • Reageer meike 03/04/2014

  Grappig dat er inderdaad verschillende soorten zuchten zijn. Die ‘beschuldigende’ zucht zet ik heel erg vaak in, works like a charm. De zucht van ‘ik heb het zo zwaar’ gebruik ik echter nooit.

  • Reageer Des 04/04/2014

   oja er is verschil in zuchten he, dat is ook zo. nou loml doet dus de “ik heb zo’n zwaar leven” zucht.

 • Reageer Sarah 03/04/2014

  Ik heb zoveel vragen over je oma.
  Ik dacht je papa als volwassene naar Nederland was gekomen. Ik had het idee dat er veel familie van jou niet in Nederland woont.
  Ik realiseer me ook dat ik niet weet waar je moeder is opgegroeid, dus dat het ook haar moeder kan zijn.
  Vragen Des, vragen. Je bent zo multicultureel, en dan ben ik nog niet eens over die twee kinderen van jou begonnen (mag ik dat zeggen, over het buikkindje? Maar dat klinkt zo gezellig. ‘Ik heb twee kinderen, eentje is -x maanden en het andere vernielt onze tv’)

  • Reageer Des 04/04/2014

   Klopt, mijn papa is als volwassene naar Nederland gekomen. Mijn moeder ook (ook uit Indonesie). Mijn oma is echter een indo, geboren en opgegroeid in Indonesie. Daar trouwde ze met mijn opa, een indonesier. Daardoor verloor zij haar NL nationaliteit en kreeg ze de Indonesische nationaliteit. Mijn oma zat dus als klein meisje op een katholieke meisjesschool in Indonesie (toen nog Ned-Indie).

 • Reageer Marcella 07/04/2014

  Hihi, mooi geschreven weer. Lol 😉

 • Laat een reactie achter