Langer dan 5 seconden

29/04/2014 - 9 reacties

main-qimg-b000e147667a263f1e9d345c480087f3

Er is weinig nodig om mij flink pissig te maken. Ik noem oude mensen die mij in de weg lopen in de supermarkt (EN GA AAN DE KANT NOU MET JE ROLLATOR), Aziatische studenten die langzaam voor mij fietsen (of eigenlijk elk soort mens die langzaam fiets), en ja; ik ga het maar gewoon zeggen:
langzaam internet.

Langzaam internet is nog erger dan geen internet. Het kan, ik kan het weten. Bij geen internet weet je namelijk dat het er niet is. Klaar. Je hoeft het niet te proberen, je hoeft niets aan te klikken, het is er toch niet.

Als er echter wel internet is, dan verwacht je ook dat HET er is. Je klikt op internet explorer, je verwacht een startpagina te zien, maar niets.  Ondertussen zie je een zandlopertje of een rondje wat draait en het enige wat je kan denken is: schiet op. SCHIET VERDOMME OP.

Tot mijn spijt moet ik bekennen dat voor mij langzaam internet alles wat niet binnen 10 seconden online is. Ok, ik geef het maar gewoon toe: binnen 5 seconden wil ik een startpagina zien. Ik wil binnen 5 seconden op mijn email kunnen, mijn FB kunnen checken, mijn blog kunnen lezen, en ook andere blogs. Dat is eigenlijk nog het meest trieste (ja ik beken ook meteen maar dat ik zo’n triest persoon ben). Want zoveel jaar geleden (ik weet niet eens meer hoeveel, ik kan me een tijd zonder internet nauwelijks meer voorstellen) hadden we niet eens internet. Ik was niet heel langzaam agressief aan het worden achter mijn laptop omdat ik al 5 (!!) minuten aan het wachten ben. Terwijl; wat is 5 minuten op een mensenleven nou? Wat is 5 minuten even geen internet nou eigenlijk?

Wat is de magie van het internet dat ik, als de mogelijkheid er is, er ook METEEN, A LA MINUTE, gebruik van wil maken? Begrijp me niet verkeerd, ik kan namelijk best zonder internet. Ja, haha, lach maar, maar echt! Maar als de mogelijkheid er is, wil ik er wel op. Meteen. Nu. Binnen 5 seconden dus.

Maar waarom dus? Waarom duurt 5 minuten wachten op het laden van een webpage nog erger dan 3 dagen weeën?

Ik weet het echt niet. Ik weet alleen dat ik binnen 5 minuten, als ik al 100000x op “vernieuwen” heb geklikt, ik verander in een groot lelijk monster. Thuis bijvoorbeeld roep ik meteen om LOML, want feminisme ten spijt, ik wil dat hij het fixt.  ‘INTERNET DOET HET NIET! WIL JIJ EVEN KOMEN! HET IS LANGZAAM!VERDOMME!KOM JE EVEN KIJKEN?? NEE NU. NUHUUU. JA, LAAT KLEINE A. MAAR EVEN IN DE BOX”.

Als ik echter op andere plekken ben, nu typ ik dit bijvoorbeeld voor in een word bestandje omdat het internet in de Coffee Company te traaag voor woorden is,  begin ik binnensmonds te vloeken.
“Shit. Verdomme. WTF. Verdomme. Kutzooi”.

Ik wacht al meer dan 10 minuten. Ik trek dit niet langer.

(ps. Iets heel wat anders hoor; maar LIKE nu de FB pagina van Desdraagt.nl! )

 

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer Simone 29/04/2014

  Hahaha, heel herkenbaar!

 • Reageer Marcella 29/04/2014

  Wat een gewenning hé. Jaaaaaaren konden we zonder en nu zijn we zo verslaafd. Maar ik herken het hoor, het moet gewoon werken! Ik gebruik m’n telefoon nu ook op allerlei wacht-momentjes zoals in de wachtkamer. Dus kan d’r niet meer zonder.

 • Reageer Anke 29/04/2014

  Haha dat ken ik! Mijn computer is echt verouderd en tegenwoordig doet hij er 14(!) minuten over om op te starten tot ik het eerste programma kan gebruiken. Om GEK van te worden!

 • Reageer Sylvia 29/04/2014

  Haha, mijn laptop is gisteren verzopen (ik stootte met mijn linker boob een kop thee om over het toetsenbord, whyyyy??) en ik werk nu weer met mijn oude laptop. Die is ook een stuk slomer – evenals het internet – en daar moet ik ook echt mijn geduld bij zien te bewaren 😉

 • Reageer Roos 29/04/2014

  Hahaha, ik word ook zo’n hysterisch kreng als mijn internetverbinding te traag is naar mijn zin. Maar eerlijk gezegd: wat ik nog erger vind is mensen die zelf traag internetten…GRRRRR! DAAR! DAAR ZIT ENTER!

 • Reageer Sas 29/04/2014

  Haha zo herkenbaar… Ik ga er binnenkort ook een blogje over schrijven..

  Ik ben ook zo’n 100000keer klikker en dat dan mijn hele scherm (of mailbox want ik verstuur zo’n mailtje ook 80x) vol staat… ARGH.

 • Reageer Maaika 29/04/2014

  *Nod*

 • Reageer sterrie 03/05/2014

  Hahahaha, nou, dan nodig ik je ’s uit om via onze laptop op internet te gaan… Duurt hier zeker een kwartier voordat ie helemaal opgestart is! 😉 Alleen ligt dat dan meer aan onze oude laptop hahahaha! (daarom doe ik ook vaak via m’n mobieltje hihi!)

 • Reageer blauwesokken 03/05/2014

  jep ik snap je helemaal; traag internet is ronduit STOM! Ik vind het ook heel irritant als mijn mobiel internet TRAAAAAAAG is! komoplaaddieinstagramfoto’snougrrrrr

 • Laat een reactie achter