Piemel afhakken

25/04/2014 - 12 reacties

fc001ac74fa85e4f3a02e90d98a0034a

Hoi, laten we voordat we het weekend in gaan en lekker Koninginnedag gaan vieren, ik bedoel KONINGSDAG, het eens over een gezellig onderwerp hebben namelijk: vreemdgaan.

(Nee, het is mij tot op heden nog steeds niet gelukt om met Arie Boomsma vreemd te gaan, helaas).

Want mijn bff’s en ik zijn vast niet de enige die het er weleens over hebben. “Wat zou jij doen als je erachter komt dat je vriend is vreemdgegaan?”.

En dan praten we er natuurlijk gezellig over. Wat me opvalt aan de discussies die ik had met vriendinnen toen ik een jaar of 16, 17 was is dat het antwoord dan niet meer is “IK SNIJ ZIJN PIEMEL ERAF EN HIJ DONDERT MAAR OP!”.

Nee, we zijn inmiddels ouder en wijzer geworden. Zijn piemel eraf hakken, hoe graag dan ook, is geen oplossing voor het vreemdgaan. En al helemaal niet als je al een lange tijd een relatie hebt.  Wat zou je doen?  En is er verschil in het vreemdgaan?

Zo komen mijn bffs en ik er bijvoorbeeld maar niet achter wat erger is: verliefd zijn of vreemdgaan? Is verliefd zijn wel vreemdgaan? Is een kus erger dan seks? Is een smsje al vreemdgaan? Of is het allemaal vreemdgaan en allemaal even erg en dus geen excuus voor het een dan het ander?

Is het makkelijker te vergeven als je net een relatie hebt (laten we zeggen van ongeveer een jaar) en je daarom nog vers kunt beginnen? Of is het juist makkelijker als je veel langer een relatie hebt, want je weet tenminste dan wat je aan elkaar hebt, en je weet waarvoor je moet vechten?

En telt vreemdgaan in je relatie ook, toen in het begin, en je inmiddels 12 jaar een relatie hebt?

Wat nou als hij heel veel spijt heeft, op z’n knieën valt en je tenen kust om hem niet verlaten? Maar hij heeft het je dan niet eerlijk vertelt, je bent er zelf achter gekomen. Is dat erger?

Vreemdgaan; is dat nou eenmaal iets wat wij mensen doen, wij mensen kunnen niet monogaam zijn?

Waar we het wel over eens zijn; vreemdgaan is natuurlijk een breuk in het vertrouwen. En vertrouwen is,vind ik, de belangrijkste basis voor een relatie. En als de een vreemd is gegaan, dan is dat ook denk ik een teken dat er iets mis is in je relatie.

Het zijn allemaal van die wat nou, stel nou, als wat situaties. Voor een girlsnight in ieder geval genoeg stof om over te ouwehoeren.  Wat zou ik eigenlijk doen? Ik weet het echt niet. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik mijn huwelijk voor 1 slippertje zou weggooien. Maar zou ik het hem wel kunnen vergeven? Of zou ik zijn piemel eraf hakken? En tja…dan wat?

Ik weet het dus nog niet. En ik hoop natuurlijk, maar ik heb daar wel alle volle vertrouwen in, dat ik het nooit hoef te weten.
LOML misschien wel. Als het mij tenminste ooit lukt om Arie Boomsma te versieren.

Maar wat zouden jullie eigenlijk doen?

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Maris 25/04/2014

  Ja dat is echt zo’n onderwerp waar alle vriendinnen het wel eens over hebben. Ik weet het ook niet. Ik hoop dat het nooit gebeurd. Maar ik kan nu niet bedenken wat ik dan zou doen. Ik weet niet wat het met me doet. Misschien kan je het echt vergeven en is je vertrouwen niet beschadigd. Dan is er niks aan de hand. Maar als dat wel is.. ai. Weet niet of de relatie er dan ooit nog is. Want een relatie is vertrouwen hebben.

 • Reageer Sas 25/04/2014

  Ik heb ooit een ex terug genomen toen hij was vreemdgegaan. Hij had een ander gezoend en kwam dit op Valentijnsdag even mooi aan de deur vertellen met een roos. (HEKEL aan valentijn, snapjevastwel) Heb het er een aantal jaren mee gehad. Daarna was het nooit meer hetzelfde geweest en heb ik echt wel wat nachten wakker gelegen als hij weer eens ‘op stap’ was.

  Ik ben nu bijna 2 jaar getrouwd en je hebt wat opgebouwd. Toch zou ik er een punt achter zetten. Voor mij is vertrouwen toch wel het aller belangrijkste in een relatie.

 • Reageer Sylvia 25/04/2014

  Ik zou hem niet meer kunnen vertrouwen en dan houdt een relatief met iemand wat mj betreft op. Misschien kort door de bocht, maar zo werkt het bij mij wel.

 • Reageer Roos 25/04/2014

  Hm, goeie vraag. Mijn eerste reactie zou zijn: niet zijn piemel eraf hakken maar wel hem en z’n Xbox heel snel buiten gooien. Maarja, we zijn wel getrouwd en hebben een dochter, dus misschien zou ik toch proberen nog een poging te wagen om een en ander te lijmen, evt. met professionele hulp. Als hij vreemdgaat, zit er kennelijk tussen ons iets niet goed en wellicht ben ik daar dan ook debet aan. Als je eenmaal kinderen hebt, ben je ze vind ik verplicht om niet zomaar het bijltje erbij neer te gooien.

 • Reageer Food Love and Happiness 25/04/2014

  hmmz lastige vraag. Inderdaad is het niet meer zo makkelijk als we dachten toen we 16 waren. Eén ding is zeker, voor mij althans: er is zeker verschil. Ik vind een avondje sex anders dan echte gevoelens voor iemand ontwikkelen. Een dronken avondje sex is ook vreemdgaan, maar te horen krijgen dat mijn vriend sterke gevoelens voor iemand heeft ontwikkeld..aii dat moet pijn doen. Laten we inderdaad maar hopen dat het nooit zo ver komt, dat jij Arie Boomsma niet tegenkomt en ik niet, wanneer ik ook eindelijk getrouwd ben met iemand anders, John Legend opeens inziet dat ik toch de ware voor hem ben ipv Chrissy;)

 • Reageer Sanne 25/04/2014

  Been ther, done that. Van beide kanten. Ik riep ook altijd dat het voor mij over zou zijn zodra hij vreemd ging, maar op dat moment is dat niet zo gemakkelijk want het maakt veel kapot. Ik heb diegene nooit meer kunnen vertrouwen, maar goed, hij was dan ook wel op meerdere vlakken een gigantic douchebag. Zijn excuus was namelijk: ja ik had je al zeven weken niet gezien en ik was dronken (hij studeerde in het buitenland). Dus.

  Heb het er met mijn vriend al over gehad. Voor ons is zoenen al vreemdgaan. Suggestieve smsjes ook. Een beetje flirten moet kunnen, binnen grenzen. We zouden het allebei niet meteen uitmaken, maar het zou wel duidelijk zijn dat het helemaal niet goed zit. En daarom hebben we de afspraak gemaakt dat we blijven praten Zodat je niet op dat punt hoeft te komen.

 • Reageer iooon 25/04/2014

  Z’n ballen er af snijden zeg ik altijd. Maar nee, dat heeft weinig zin. Zou me wel voldoening geven want ik ben niet heel vergevingsgezind wanneer mijn vertrouwen beschaamd wordt. Ik vind liegen het ergste wat er is.

  Mocht hij verliefd worden op iemand anders, dan hoop ik dat hij mij dat eerlijk vertelt zodat we of samen door die fase kunnen of samen een heldere beslissing kunnen nemen en daarna nog door 1 deur kunnen.

  Stiekem hoop ik gewoon dat we net als zwanen zijn. 😉

 • Reageer Maai 25/04/2014

  Tja tja uhm hmmm…… Moeilijk moeilijk. Ik denk ook dat ik niet voor een slippertje alles zou weggooien. Al dacht ik daar voor de kinderen anders over. Maar nu vind ik dat we er voor moeten vechten. Al vergeef ik niet makkelijk dus tja hmmm….. Moeilijk moeilijk, hoop het inderdaad nooit te weten.

 • Reageer LNNK 26/04/2014

  Lastig, het vertrouwen zou absoluut weg zijn en wat mij betreft is dan de relatie ook op zijn einde. Maar ja.. wat als je nog een kleine hebt rondlopen thuis?

 • Reageer Manja 27/04/2014

  Ik vraag me de andere kant wel eens af. Degene die vreemd gegaan zijn, waarom hebben ze dat gedaan. Ik denk namelijk dat je nog steeds ontzettend veel van je partner kunt houden terwijl je verliefd bent op een ander. Ik ben eens die ander geweest en die persoon die dus vreemdging had het er ontzettend moeilijk mee. Ik wist op dat moment niet dat hij een relatie had, maar ik zag wel dat iets hem ontzettend veel pijn deed, maar ook dat hetgeen wat hij voor mij voelde ook echt was. Uiteindelijk zijn we als vrienden uit elkaar gegaan (en toen heeft hij het verteld). Verliefd worden op een ander kun je soms niks aan doen, het gaat erom wat je er verder mee doet.

 • Reageer Dina 28/04/2014

  De situatie uitbuiten(!!!!!); nieuwe schoenen, nieuwe kleren, tripje Parijs, tripje dit, tripje dat, nog meer nieuwe schoenen, hem midden in de nacht wakker maken omdat je zo verdrietig bent, nieuwe tas, bloemen, chocola, uit eten.

  Nee, heel eerlijk, ik heb geen idee wat ik zou doen, het hangt ook allemaal een beetje van de situatie af. Maar de piemel-afhak-leeftijd ben ik inmiddels ook al voorbij.

 • Reageer Annemarie 26/06/2014

  aaH lastige situatie zit nu midden in zoiets.. vl zo’n 5 weken een affaire gehad met een chick die ik ook wel kende en ze wist van de relatie.. (dat terzijde).. hij werd dus ook verliefd op haar(is nu over).
  Hij heeft nu wel mega veel spijt en heeft het contact met haar verbroken. maar ja wat doe je dan? het vertrouwen is natuurlijk ver te zoeken en het vergeven kan ook niet zomaar.. maar hem op straat zetten ook niet want we hebben 2 kleintjes samen.. die hebben ook hun papa nodig.. lastig is het hoor..

 • Laat een reactie achter