PROJECT KDIHWIMAEEWINOEIAGD.

24/04/2014 - 14 reacties

wpid-20140424_132104.jpg

 

Het is dus de grootste valkuil waar je in trapt als je net gaat verhuizen.
De “dat doen we later wel” klusjes.

Want verhuizen is stress, en je bent moe, en je bent nou eenmaal allang blij als je helemaal over bent en alles op z’n plek zit. Je gaat je nu echt niet druk maken om die plintjes die nog gezet moeten worden ( “wie ziet dat nou echt”). Of die ene lamp in de kast, want de lamp op de gang geeft ook wel genoeg licht.

En voor je het weet woon je er alweer 3 jaar, ben je inmiddels zwanger van je tweede en wil je je man bijna opgeven voor “help mijn man is klusser*”, aangezien die “dat doen we later wel” klusjes zijn verandert in “dat wordt dus nooit meer gedaan” klusjes.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ons huis is gewoon af. En ja, er moeten inderdaad nog plintjes gelegd worden, maar DAT IS VERDORIE NIET MIJN TAAK HINT LOML.  Maar nu ik niet werk, en dus thuis zit, erger ik me steeds meer aan die kleine dingetjes die gedaan moeten worden.  Om maar een voorbeeld te noemen: de hal als ik binnenkom. Daar zit een kast voor de jassen en we zouden nog altijd plankjes kopen voor de schoenen. ‘Joh, dat doen we later wel”, zei LOML. Ik had toen al moeten ingrijpen.

Dus heb ik besloten, nu ik toch thuis zit, om voor mezelf een “project” op te zetten.
Project “kleine dingetjes in huis waar ik me aan erger en waar ik nu ook echt iets aan ga doen”.
Oftewel: PROJECT KDIHWIMAEEWINOEIAGD.

 • De hal als je binnenkomt. Plankjes kopen voor schoenen. Tassen die ik niet meer gebruik weg doen. Alle bonnetjes die LOML altijd in een bakje gooit opruimen. En hoeveel plastic tassen kan een mens hebben, in hemelsnaam??
 • De trap onder de kast. Zie foto. Ik durf de deur nauwelijks open te doen.
 • Onze klerenkast. Moet nodig georganiseerd worden. De dekbedden bij de dekbedden en niet een dekbed verstopt bij mijn broeken.  En schilderijen ophangen, NIET VERGETEN OM DIT AAN PAPA TE VRAGEN, LOML HANGT HET TOCH NEVER NOOIT OP, ZUCHT.
 • Kleine A. zijn kamer; die hij straks moet delen met nummer2. Zijn klerenkast opruimen, alle maatjes onder 86 eruit en ruimte maken voor newborn kleertjes. Verder zijn speelgoed, boekjes en schoenen opruimen. En zijn dapperheidsdiploma’s  ophangen (ja, wij als ouders zijn trots).
 • Badkamer; de kast leeghalen. Oude make up weggooien. Of is lipgloss van 5 jaar geleden nog goed?
 • Woonkamer:  FOTO’S OPHANGEN DES, NU ECHT!
 • Keuken: kastjes  OPRUIMEN AKA LEEGHALEN AKA WEGGOOIEN
 • Administratie: het is een fokking mess bij ons, echt. Wat moet je bewaren, wat mag weg, en hoelang moet je in hemelsnaam iets bewaren?
 • Atelier: kaartjes van kleine A. in boek plakken. Flow Magazines uitzoeken. De boel een beetje opfleuren.

*LOML  zegt altijd dat het de schuld van de vrouw is, ik zeg altijd dat het de schuld van de man is. Het is zeer beknopte samenvatting van onze huwelijk eigenlijk.

Vorige post Volgende post

14 reacties

 • Reageer Food Love and Happiness 24/04/2014

  oh gelukkig, ik ben not the only one. Hoewel ik dan wel alleen woon he;) Plinten? 2 woningen zonder, heb er prima gewoond! Maar écht, in m’n nieuwe woning komen ze er hoor! En ik kan al net zo goed stapelen als jullie hoor: http://instagram.com/p/lz0PfEkF-Q/ Maar ook daar: planken komen er, hoe dan ook! 🙂

 • Reageer Roos 24/04/2014

  Herkenbaar…hier ook een eindeloze to-do-list van huishoudelijke klussen. En inmiddels denken we alweer aan verhuizen dus als het even meezit, hoef ik nooit aan die lijst te beginnen, haha!

 • Reageer felice 24/04/2014

  Des, wat schrijf je weer HEERLIJK! Het klinkt allemaal zó bekend! Mijn LOML ziet die klusjes gewoon niet. Want als ik het hem vraag (oke, niet als er voetbal op tv is of hij moe na een lange week werken thuis komt) en samen met hem een plan maak (met daarin ook taken voor mijzelf) wil hij met liefde een (klein) projectje, een voor een, aanpakken. Nu houd ik gelukkig van opruimen (lees weggooien) dus onze administratie is op orde en heb ik geen lipglosses of keukenmateriaal van 5 jaar oud. Maar die eeuwige klusjes in huis BLIJVEN bestaan helaas. En heb je ze nét echt allemaal gedaan… Gaat we weer een gloeilamp stuk, maar in de plafondlamp in de gang waar ik dus niet bij kan en tja, eigenlijk geeft de lamp in de kast ook wel genoeg licht. Je snapt mijn punt.
  Je schrijft geweldig! Ga alsjeblieft zo door!
  Jammer dat je helemaal in het Noorden woont, anders kwam ik je keukenkastjes doen in ruil voor een kopje thee 😉

 • Reageer Wen. 24/04/2014

  Ik wil verhuizen! <3 😉

 • Reageer Rox 24/04/2014

  KDIHWIMAEEWINOEIAGD
  Ik kom niet verder dan: Kleine Dingen In Huis Waar Ik Me Aan Erger (KDIHWIMAE) dus dan blijft me nog over EWINOEIAGD. Verder ben ik niet nieuwsgierig.

  Mijn administratie was ook een zooi en ik heb er toen twee dagen voor uitgetrokken om alles uit te zoeken. In plaats van één grote map heb ik verschillende mapjes gekocht, en alles per jaar gesorteerd, met subcategorieën natuurlijk. Het heeft echt enorm geholpen en is heel overzichtelijk nu.

 • Reageer Anke 24/04/2014

  Haha, leuk geschreven. Succes ermee, het is een herkenbaar verhaal… “Oh ik leg het hier even en dan ruim ik het later wel op”. Ja, nooit dus.

 • Reageer Shanti 24/04/2014

  Haha, zo herkenbaar. Die “dat doen we later wel” klusjes komen er vaak dus gewoon niet meer van he.

 • Reageer Jennn 24/04/2014

  Hahaha, dat is zo herkenbaar!

 • Reageer Indira 24/04/2014

  Dat project moet ik ook nodig starten.

  Als ik tijd heb :'(

 • Reageer Lin 24/04/2014

  Alles weggooien. Ik wil best bij je langs komen om alles weg te gooien I LOVE WEGGOOIEN. Serieus, G en ik hebben geen rommel in huis want we love to weggooi. (Kleding uiteraard naar zak van max oid).

  Verder ben ik ook wel van het dat komt later wel met klusjes, maar daar is G allergisch voor. Zijn vader zat bij de marine, zijn moeder is docente. Dan krijg je zo’n kind met heel veel discipline.

 • Reageer Petra 24/04/2014

  Leuk geschreven! Succes met het voltooienvan het llijstje.

 • Reageer Marah 25/04/2014

  Oh, zo ontzettend herkenbaar. We zijn nu een jaar verder en er is nog een hele lijst van dingen die gedaan moeten worden. Ondergordijnen ophangen, rommelkelder opruimen (staan nog steeds gevulde verhuisdozen in) en de klerenkast ordenen. Onze administratie is gelukkig wel op orde haha. Je bent niet verplicht om administratie te bewaren (tenzij je zzp’er/ondernemer bent), maar de belastingdienst mag tot 5 jaar belasting terugvorderen dus het is handig om het in ieder geval zo lang te bewaren – dus dat is maar wat ik aanhou. 🙂

 • Reageer Sas 25/04/2014

  Haha heel herkenbaar 😉
  Good luck!

 • Reageer Marcella 29/04/2014

  Ik woon vijf jaar in dit huis, maar de zolder staat best vol met dozen die we nooit meer gebruikt hebben. Dus ja, ik moet er ook maar es aan geloven. Opruimen!! Succes jij, goed bezig met je opruimwoede. Iets met hormonen 😉

 • Laat een reactie achter