Mascha’s vlogs

23/05/2014 - 33 reacties

9_zps1c25f63c

 

Op 30-jarige leeftijd zeggen “ik lees beautyblogs” is toch een beetje hetzelfde als “ik lees romannetjes” of “ik heb een abonnement op de Party”. Het is een beetje not done, want beautybloggers; doen niet alleen “jonge meiden” dat?

De waarheid is echter dat ik, 30 jaar en totaal geen beautyaddict, elke ochtend trouw begin aan mijn rondje beautyblogs. Misslipgloss, Beautylab en Beautygloss. Het is een gewoonte, zo lekker aan mijn laptop met mijn havermout erbij. Ik heb niet eens verstand van concealers, foundation of welke kwast je moet gebruiken voor welke oogschaduw, maar toch. Na elke vakantie lees ik trouw alle beautyblogs bij.

Of ik kijk ernaar. Naar Mascha, van Beautygloss. Mascha deed zo af en toe vlogs. Eerst vond ik die vlogs maar wat saai. Ik lees liever dan dat ik filmpjes kijk. Maar ik ben op een gegeven moment toch gaan kijken. En nu ben ik verslaafd. Wat zeg ik: je zou het gerust mijn tweede GTST verslaving noemen.

Elke dag post Mascha een filmpje van haar dag. Waar doet ze nou eigenlijk de hele dag? Hoe gaat dat met meetings, het organiseren van een groot feest of het gaan naar persevents? Waar bestaat het leven van zo’n beautyblogger nou eigenlijk uit?
Inmiddels kijk ik al zo lang dat mij zoveel dingen opvallen, en vooral eigenlijk fascineren:

 • Elke vlog begint Mascha met een slaperige “goedemorgen!”. Het leven van een beautyblogger betekent overigens niet uitslapen; Mascha staat gerust rond half 8 al klaar met haar camera. Inclusief net wakker gezicht
 • Mascha noemt Gregor, haar vriend, altijd Foef. Foef is thuis! Of: Foef is wakker! Foef maakt even een ontbijtje! (Ik noem Foef altijd Greggie)
 • Mascha en Foef aka Greggie eten heel vaak doordeweeks buiten de deur. Dit fascineert mij. Dat zomaar rond 1900 uur zeggen “we gaan even uiteten”.  Oh dat vanzelfsprekende voor stelletjes zonder kinderen: ik mis het.
 • Mascha en Foef gaan ook altijd laat op bed. Ook doordeweeks. Hoe doen ze dat? Hoe overleeft zo’n drukke beautyblogger met zo weinig slaap? Ik, als kersverse moeder, wil haar geheim hier van weten.
 • Soms maak ik me zorgen om Mascha. Bijvoorbeeld als Mascha een beetje slecht eet. Mascha eet niet altijd gezond en ook niet op gezette tijden. Soms zegt ze ineens in een filmpje “ik ga nu eerst even een broodje halen, want ik heb nog niets gegeten”. Mascha, lieverd, dan is het al te laat. Laat mij je secretaresse worden (vanuit huis als het kan, ik woon in Groningen), en ik regel dat je op gezette tijden eet meid.
 • Mascha fietst bijna nooit. Ze heeft heel vaak afspraken in Amsterdam, en daar rijdt ze dan heen. Maar in de stad fietst Mascha ook bijna nooit. Dit fascineert mij omdat “wij” hier in Groningen altijd en overal de fiets pakken.
 • Mascha heeft 2 katten: Manis en Siem. Die mogen elkaar soms wel, en soms ook niet. Ik denk dat Manis en Siem het heel goed met Totoro en Badu zouden vinden.
 • Mascha heeft een appelfiguur  en een buikje (geef me een high five Masch) en elke ochtend laat ze ook zien wat ze aan heeft. En dan vraagt ze aan mij (eigenlijk aan iedereen die haar vlog kijkt, maar ik doe graag dat ze het alleen tegen mij heeft) “wat vinden jullie hier nou van? Kan dit wel?”
  Ik zeg: Masch, meid, niet zo onzeker, je ziet er altijd prima uit.
 • Mascha laat ook altijd zien wat voor parfum ze op doet. Kennelijk zijn er mensen die dat leuk vinden om te weten (Ik niet. Ik vind het dan wel altijd leuk om te weten waar ze nou eet, altijd handig om te weten als ik ooit in Den Haag ben).
 • In de laatste vlogs laat Mascha zien dat ze een rode plek op haar neus heeft. Ze zit er niet aan, en toch is het erg rood. En ze weet maar niet wat het is! En dat voor een beautyblogger! Wie oh wie kan haar helpen??!!
 • Mascha haar beste vriendinnen zijn Tatjana, Awissa en Ivana. Ivana was laatst jarig en gaf een “epic zwemfeestje”en ze heeft een gespierd buikje waar een kersverse moeder alleen maar van kan dromen.
 • De klok uit deze vlog (rond 4:40) WIL IK HEBBEN.
 • Aan het eind van elk filmpje zegt Mascha altijd “we gaan nu slapen, welterusten!”.

Kortom; ik ben dus verslaafd aan de vlogs van Mascha. Gelukkig blijft ze vloggen. Anders moest ik weer GTST gaan kijken. En laten we eerlijk zijn: sinds het maar niet duidelijk wordt wanneer Tim nou terug komt is GTST toch een beetje shit geworden.

ps. Ik had laatst mijn eerste draagconsult! En het was heel gezellig en leuk. Lees er hier meer over.

 

Vorige post Volgende post

33 reacties

 • Reageer Rachel 23/05/2014

  Hahaha heel herkenbaar en weer super geschreven 😀 Loved it!

 • Reageer Anna 23/05/2014

  Geweldig geschreven, zo herkenbaar! Ik vind Mascha’s vlogs ook superleuk. Wel gek om te bedenken hoeveel ik ondertussen over haar leven weet. Why do I care?

 • Reageer Emma 23/05/2014

  hahaha heel leuk geschreven! Iets te herkenbaar ook
  Elke dag denk ik weer, waarom blijf ik nou kijken? Maar het werkt inderdaad verslavend.

  (Tim is trouwens weer in Meerdijk geweest! Wel weer teruggevlucht naar Willem)

 • Reageer Froukelien 23/05/2014

  Hahaha héél herkenbaar en heel leuk geschreven! Ik sta elke ochtend op met Mascha en ik wil nooit meer iets anders.

 • Reageer Amira 23/05/2014

  Hmm heb even gekeken en nee ik deel je masha vlog liefde niet. Te lang en te saai voor mij

 • Reageer Wendy 23/05/2014

  Ik heb ook niet heel veel met beauty, maar de vlogs van Mascha zijn inderdaad echt verslavend. Ik kijk er ook heel graag naar en is naast GTST het enige wat ik echt ‘volg’. Soms niet dagelijks, maar dan kijk ik een andere dag meerdere vlogs achter elkaar. En wat betreft GTST: inmiddels is Tim toch gewoon weer in beeld? 😉 Maar snap wat je bedoelt. Het werd wel een beetje langdradig…

 • Reageer Dionne 23/05/2014

  Ik zit met open mond te kijken. En het blijft bij deze ene keer.
  Overigens ken ik ‘foef’ alleen als eufemisme voor ‘hoohah’, ‘punani’ of ‘vajayjay’ dus ik vind dat een HELE rare koosnaam.

 • Reageer Stephanie 23/05/2014

  ALLES herkenbaar hahahaha.
  Heerlijk die vlogs van Mascha 🙂

 • Reageer blauwesokken 23/05/2014

  Ooooh ik hield ook echt álles bij van de beautyblogs! Nu niet meer zo. Af en toe even lekker neuzen 🙂
  De vlogs van Mascha zijn wel leuk ja!!

 • Reageer Sandra 23/05/2014

  Bij mijn studentenvereniging dispuutje noemde we onze vajayjay altijd foef, dus ik kan het echt niet aanhoren die bijnaam! Haha

 • Reageer Amira 23/05/2014

  haha ja dat vond ik ook gelijk zo raar manlief was aan het meeluisteren en die zei zo van huh noemde ze haar vriend een foef amai dat zou je bij mij niet moeten proberen zenne

 • Reageer Linda 23/05/2014

  Ik kijk ook graag naar de vlogs van Mascha en ik kijk ook wel eens naar vlogs van buitenlande beautybloggers zoals Fleur de Force. Ik heb werkelijk geen flauw idee wat ik er nou leuk aan vind, maar inderdaad het werkt verslavend. Gewoon lekker een beetje neuzen in andermans leven.

 • Reageer Anna 23/05/2014

  Ik kan alleen maar ja en amen zeggen. Per fect stukje!

 • Reageer Nine|Tree 23/05/2014

  Ik doe EXCACT hetzelfde! En ik heb dezelfde (stiekeme) vragen, observaties en constateringen. Serieus des, jij helpt mij persoonlijke taboes doorbreken. Na mijn coming out als Bey-lover, moet ik nu ook uit de kast als ikbenbeautyleekmaaralsnogverslaafd.

  • Reageer Des 24/05/2014

   hahaha ik snap precies wat je bedoeld!

 • Reageer Wietske 23/05/2014

  Ah, zoals altijd weer met genoegen je stukje gelezen! En Tim tja, dat duurt me te lang hoor. Al heeft Bert vrienden (mannen) op z’n FB die GTST volgen en van super humoristisch commentaar voorzien! Dat maakt het dan wel weer leuk en mag Tim van mij nog even blijven bij die Willem!

 • Reageer Marjolijn 23/05/2014

  Oh God, ik voel een nieuwe verslaving aankomen. Bedankt.
  Ik doe ook dagelijks mijn blogrondje en eindig altijd bij ‘dit soort’ beauty en lifestyleblogs. Ik weet dan nooit zo goed of ik me kapot moet ergeren of dat ik het stiekem wel leuk vind.

  (Jouw blog vind ik btw ECHT leuk ghehe)

 • Reageer Stéphanie 23/05/2014

  Hmm, nee, ik deel je mening niet. Sowieso is er veel een overkill aan bepaalde dingen, zoals ‘foef’ (da’s toch totaal niet mannelijk?!) en ik geloof ook niet dat ze elke dag om half 8 opstaat. Of dat ze zo laat naar bed gaan.

  En daarbij kan ik er ook niet wakker om liggen dat zij slecht eet enzo.

 • Reageer Roxanne 23/05/2014

  Oh haha ik heb echt gelachen hierom, waarschijnlijk omdat ik mijzelf er in herken. Vooral het elke ochtend trouw erna kijken en daarna natuurlijk alle andere beautybloggers met vlogs

 • Reageer Nadine 24/05/2014

  Ik kom juist nooit meer op beautygloss van wegen die vlogs. Ik heb niet het geduld om die filmpjes steeds te kijken en irriteer me te snel aan hun maniertjes.

 • Reageer Alix 25/05/2014

  Mascha is leuk! Bij sommigen mensen Haat ik Vlogs, maar bij andere blaffers
  word ik nog meer fan 🙂

 • Reageer Barbara 25/05/2014

  heh ben jij 30? je bent leeftijdsloos in mijn hoofd, ik had er echt nog nooit aan gedacht dat je een leeftijd zou hebben dus nu ben ik een beetje in de war.

 • Reageer José 26/05/2014

  Ik zit heel instemmend te knikken hier! Perfect stukje!
  En ik houd echt enorm van vlogs, kijk naast die van Masha (Marsha marscha hoe?)ook elke dag naar Amerikaanse vlogs (al gok ik dat het echt wel een beetje een tienermeisjes ding is. (damn ik wordt oud!))

 • Reageer Sas 26/05/2014

  Ik hou dus helemaal niet van beautyblogs en bezoek ze dan ook niet ^^

 • Reageer Miranda 26/05/2014

  Wat heb je dit leuk geschreven, ik zag een link op mascha’s twitter.

 • Reageer Annagreet 27/05/2014

  Hahaha, hier precies hetzelfde! Ik gebruik eigenlijk nooit make-up en toch doe ik elke dag een rondje beautyblogs. En die vlogs zijn helemaal verslavend. Daar begin ik mijn dag gewoon mee 🙂

  En die constateringen, haha, die had ik ook al 😛

  Super leuk geschreven!

 • Reageer Sherita 28/05/2014

  Haha, ik doe hetzelfde rondje, ook met lipgloss en beautylab. Leuk om te zien dat ik niet de enige niet-aan-beautyverslaafde addict ben 🙂

 • Reageer Elsbeth 30/05/2014

  Yep, hier nog eentje. 33, geen verstand van make-up (misschien moet ik eens ‘primer’ kopen… misschien moet ik eerst uitzoeken wat het is…) en obsessed met beautyblogs en dan vooral het leven van de beautybloggers. Het fascineert me ook echt dat er zo veel jonge meiden zijn die reageren op die blogs/vlogs en niet altijd even aardig. Ze zien Mascha, Cynthia en de rest als hun persoonlijk bezit. En die vlogs van Mascha werken echt als een soap. Soms denk ik echt: waarom kijk ik dit? Ze gaat boodschappen doen, ze eet en broodje, ze aait haar kat, who cares?! Maar ja je gaat je hechten aan die mensen en dan denk je: oh, even kijken hoe ze het met Siem en zijn oogontsteking is afgelopen en of Foefje zijn onesie (OMG) weer aantrekt vanavond (als de onesies tevoorschijn komen gaan ze los).

 • Reageer Elsbeth 30/05/2014

  Oja, nog een tip: de plogs van 10e.nl. Die doet niet moeilijk met make-up, ze fietst heel veel, haar kinderen zitten op zwemles en de hamster heet Bubbel

 • Reageer Tam 31/05/2014

  hahah ik ben bijna 37 en wanneer ik werk kijk is savonds pas naar Mascha. Leuk dat je in haar vlog voor komt, nu kunnen nog meer mensen genieten van jouw blogs.

 • Reageer LNNK 01/06/2014

  Haha ik geef eerlijk toe dat ik ook beautyblogs volg. Ach who cares?
  Ik hield eerst ook niet zo van vlogs. Ze kosten gewoon meer tijd dan een stukje lezen, maar ik vind de vlogs van Mascha wel erg leuk.

 • Reageer katrien 08/06/2014

  Je bent in een vlog gekomen whooho ;)nr 61.

 • Reageer Eva - eighty7 01/04/2015

  Ik lig dubbel. En hoewel deze al heel oud is; ik ben allemaal stukjes van jou terug aan t lezen en ik heb ze gemist! Zo heerlijk humoristisch

 • Laat een reactie achter