Date night, ow yeah.

13/06/2014 - 12 reacties

unnamed (6)

Ik zal jullie vertellen hoe het de laatste weken aan toe gaat in huize Des-LOML-KleineA-Torbad: Rond half 7 komt LOML thuis van zijn zeer zware en drukke en vooral stressvolle baan “echt Des, ik heb het zo druk”. Hij speelt wat met kleine A. en ik ga, als ik zin heb, koken. We geven kleine A.rond half 8 zijn laatste fles. We gooien hem op bed. We gaan naar de woonkamer. We doen de babyfoon aan. We scheppen het eten op. We gaan op de bank zitten. We eten. We (IK! ALTIJD IK!) ruim de keuken op. Ik ga weer terug naar de bank. En de hele avond zitten we languit als 2 uitgebluste ouders op de bank tv te kijken.

Tot een uurtje of half 10 waarna ik zeg: ik trek dit echt niet langer, en ik naar de slaapkamer waggel. Rond 2200 uur ligt iedereen op 1 oorin huize Des-LOML-KleineA-Torbad (behalve Torbad trouwens, die komen dan vreemdgenoeg helemaal tot leven).

Het gevaar van de sleur die er zo langzaam in kruipt is sterk aanwezig lieve kienders. De laatste tijd betrap ik mezelf er op dat ik steeds vaker denk “oh, dit moet ik ook nog even aan LOML vertellen”. Ik heb simpelweg de tijd of het juiste moment niet om met hem leuke kleine dingetjes te bespreken. Laatst heb ik het zelfs even snel op een papiertje geschreven, zoveel dingen die ik hem nog wou vertellen en ik het anders zou vergeten.

LOML en ik moeten het qua familytime echt van de spaarzame weekendjes hebben. Hij is druk met zijn werk en ook nog vaak in het buitenland en in dat weekend, die 2 dagen, moeten we alles plannen. Verjaardagen, familiebezoek, tijd met z’n drieën, tijd met vrienden en vriendinnen.  Ik wou laatst met een vriendin afspreken en tot mijn schrik kon ik pas midden juli. Midden juli! En dan werk ik niet eens.

Dit kon zo niet langer. De laatste keer dat we samen tegenover elkaar hebben gezeten en elkaar ook daadwerkelijk aan hebben gekeken was in maart. Drie maanden geleden! Als het zo doorging wist ik verdorie niet eens meer wie LOML was! Als het zo doorging had ik straks 3 notitieboekjes vol geschreven met dingetjes die ik nog altijd ooit tegen hem zou vertellen! Als het zo doorging zaten we zelf in Divorce Hotel te bakkeleien wie de schilderijtjes krijgt (ik) en wie de IMac wilt (hij).

Kortom: date night moest nodig gepland worden. Dus gingen we gisteren eindelijk weer eens samen uiteten. Ook al waren we beiden erg moe, ook al wilden we beiden het liefst op de bank hangen. We sleurden onszelf naar Sumo toe waarnaar ik 4 rondes me vol heb gevreten met sushi (LOML hield na 2 rondes al niet meer vol, such an amateur).

We keken elkaar aan, we lachten, we keken regelmatig op elkaars telefoon want “heb jij nog een leuke foto van kleine A?”, ik kon hem alles vertellen wat op mijn lijstje stond en ik vond zelf niet eens erg toen hij zei “zullen we zo wel naar huis want om 2200 uur begint voetbal”.

Zo’n vrouw ben ik dan ook weer.

 

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Marlies 13/06/2014

  Zo herkenbaar Des! Vooral dan het op papier schrijven van dingetjes die je nog aan elkaar wilt vertellen! Mijn man en ik gaan om de twee weken eten, op een weekavond, want weekenavonden zijn druk en/of voor de kinderen. Soms zijn we heel erg moe, half ziek, overwerkt of staat het hele huis nog op zijn kop, maar we gaan toch! En we proberen zelfs om niet teveel over de kinderen te spreken. Dankzij deze date nights weet ik weer (een beetje) waar mijn man mee bezig is, en omgekeerd. Een echte aanrader!

 • Reageer Inge 13/06/2014

  Date night, ja, dat is echt iets wat je moet doen, en liefst wat meer dan één keer om de 3 a 4 maanden… 🙂
  En sushi, mag dat als je zwanger bent? Allee, mogen is natuurlijk een groot woord, ik ben persoonlijk ook niet aan al dat gedoe de dag van vandaag…

 • Reageer Roos 13/06/2014

  Helaas ook hier herkenning 🙁 Datenights zijn voor ons enorm lastig te plannen omdat we moeilijk oppas kunnen krijgen (familie woont allemaal op zijn 1,5 uur rijden verder). Maar het is zooo belangrijk! Ik ben ook echt nog aan het jongleren met al die dingen hoor: tijd voor mijn lief, tijd voor mijn vrienden, tijd voor mijn familie en o ja: VOOR MEZELF! Maargoed, door jouw stukje denk ik ook weer: plannen, datenight, snel!

 • Reageer Food Love and Happiness 13/06/2014

  hahaha geweldig dit. Zeker een amateur met die 2 rondes…is dat nou een echte kerel?;) haha nee grapje hoor. Leuk weer Des!

 • Reageer SILLYSILSIL 13/06/2014

  Hahah, heel herkenbaar Des. Geloof me het wordt anders :D, maar ja ronde 2 komt er ook aan…. Geloof me, basisschool en alles veranderd 😛 … Door jou kreeg ik weer zo’n zin in Sushi (Duhhhhh….. wanneer niet) dus vanavond maar een spoeddinerdate met vriendin geboekt en vanavond zit ik met de chopsticks in de handen!

 • Reageer Mieke 13/06/2014

  Zo herkenbaar! Hier gaat het precies zo. Wij moeten ook nodig weer eens een datenight plannen. De laatste keer kan ik me niet eens meer herinneren.

 • Reageer Jolien 13/06/2014

  Lijkt me inderdaad moeilijk om nog tijd te maken voor elkaar eens je kinderen hebt. Goed dat jullie er toch werk van hebben gemaakt! Uit eten gaan is altijd gezellig.

 • Reageer Eva 13/06/2014

  Dit lijkt me inderdaad behoorlijk lastig als je een kleine hebt. Vooral omdat hij dan ineens het belangrijkste in je leven is geworden en je relatie naar de tweede plek schuift, als daar ook nog eens werk en alles bij komt kijken is het helemaal een drukke bedoeling. Goed veel date nights blijven plannen dus maar 🙂

 • Reageer blauwesokken 13/06/2014

  Supercool dat jullie date nights plannen! Heel belangrijk denk ik 🙂

 • Reageer Saar 13/06/2014

  Ik moest dit even delen. OW YEAH: http://youtu.be/WGOohBytKTU

 • Reageer Maai 13/06/2014

  Precies onze avond. Date night? Nu je het zegt, moeten we weer eens plannen….

 • Reageer Rox 18/06/2014

  Haha date night doordeweeks, ZO HERKENBAAR!!! Hier is het als het eten op is ook altijd gelijk over

 • Laat een reactie achter